pondělí 21. srpna 2017

NARS Soft Matte Complete Concealer & Radiant Creamy Concealer || Recenze

Korektory používám bezpodmínečně každý den a nedokážu si bez nich představit svůj líčící rituál. Osobně tedy primárně nezakrývám kruhy pod očima, ale spíš pupínky, začervenání a pigmentové skvrny. Když se u nás objevil nový NARS Soft Matte Complete Concealer, zbystřila jsem, protože mi bylo jasné, že je to produkt určený především na pleť a tedy přesně pro mě. Nicméně i Radiant Creamy Concelaer je vyhlášeným NARS korektorem a tak mám pro vás po nějaké době používání recenzi a srovnání obou dvou. A jak si u mě vedou, se dozvíte v dnešním článku. :)

radiant creamy korektor a soft matte complete korektor

Na úvod jen takový můj malý poznatek. Pokud chcete maskovat kruhy pod očima a prozářit oční okolí, jak už z názvu korektorů vyplývá, rozjasňující by měl být ten pravý. Naopak matný kalíškový korektor, který díky své konzistenci nerozjasňuje, je vhodný spíš na pleť. Oba korektory se samozřejmě dají použít jak na pleť, tak pod oči, podle toho, jak vám to vyhovuje. Nicméně, já bych rozjasňující a hydratační korektor třeba na pupínky nedávala, protože na ně nechci  ještě víc upozornit. Na to se hodí korektor s matným finišem - třeba právě Soft matte complete korektor. Jinými slovy, stěžovat si, že vám matný korektor dostatečně neprojasnil oční okolí je tak trochu hloupost.

radiant creamy korektor a soft matte complete korektor

Kdo to ještě neví, tak značka NARS vyrábí většinu svých produktů tak, že nejlepšího výsledku dosáhnete aplikací prsty. Já s tímto většinou mívám problém, jak kvůli tomu, že nemám ráda špinavé ruce, tak kvůli delším nehtům. Korektory, hlavně tedy ty pod oči, jsou snad jedinými produkty, u kterých dělám výjimku a je pravda, že korektor pod očima vždy vypadá lépe zapracovaný prsty.

Radiant Creamy Concealer a Soft Matte Complete Concealer jsem dostala na vyzkoušení, za což moc děkuji, a oba dva v odstínu Vanilla. Oba odstíny jsou velmi světlé a mají výrazný růžový podtón, který mému odstínu pleti příliš nesedí, natož když se opálím. Nicméně jsem je zkoušela alespoň pod oči a místně i pod makeup a nakonec jsem si přikoupila Soft Matte Complete v odstínu Custard, který jsem zkoušela hlavně na pleti, po pár dnech na sluníčku i na oční okolí a na víčka jako bázi. Custard je něco mezi světlým a středním odstínem, s hezkým žlutým podtónem, který mé pleti právě teď sedí perfektně. Korektory v kalíšku většinou na pleti neoxidují, což se neděje ani v tomto případě a nedělá to ani tekutý/krémový Radiant Creamy, což je rozhodně velké plus.

nars korektor vanilla a custard

nars korektor custard a vanilla

Soft Matte Complete Concealer je novinkou a hitem letošního roku a právem obletěl všechny blogy a YouTube kanály. Jsem ráda, že se po dlouhé době objevil vyhajpovaný produkt, který za to opravdu stojí. Tenhle kalíškový korektor je velmi dobře krycí a byť je v kalíšku, jeho konzistence je tak akorát, není suchá, ani naopak až moc mazlavá. Nanáší se bezvadně, já na kalíškové produkty vždy používám syntetické štětce a do kalíšků si prsty nesahám. Na pleti už ale korektor zapracovávám prsty. Jde to díky teplu snáz, hlavně tedy pod očima, kde se Soft Matte Complete do očního okolí doslova vpije - jde bez problémů použít právě i pod oči a nevšimla jsem si nějakého vážnějšího nedostatku, ale já ho miluji hlavně na pleť, z důvodů o kterých jsem psala v předchozím odstavci.

Budu si muset dokoupit další odstíny, protože s postupným opalováním a různorodým využitím je rozhodně potřebuji. :) Kromě krycích schopností jsem ho zkoušela jako bázi pod oční stíny a fungoval obstojně, takže pokud takto korektory využíváte, tenhle vás nejspíš nezklame.

Pro mě velkou předností, kromě krycích schopností, je i výdrž. Pokud máte problematickou pleť a potřebujete zamaskovat pupínky a pigmentové skvrny, asi určitě znáte, že jak se během dne makeupy a korektory ztrácí, nedokonalosti jsou vidět čím dál tím víc. Soft Matte Complete Concealer drží celý den na místě a ztrácí se jen minimálně. Ale z čeho jsem nadšená úplně nejvíc je, že přes svoji texturu a finiš nevysušuje! Byla jsem velmi mile překvapená, protože večer běžně mívám po celém dni s makeupem okolo hojících se pupínků vidět suchou kůži a šupinky, ale tento korektor to prostě nedělá a zakryté místo je stále zakryté a hladké.

nars korektor soft matte complete

nars radiant creamy korektor

Nars Radiant Creamy Concealer už jsem před pár lety měla a pamatuji si, že mi přišel konzistencí hodně krémový a skoro až suchý. Teď tak nepříjemný pocit z korektoru nemám. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem nepoužívala dostatečně kvalitní hydratační krém, nebo tím, že byla moje pleť výrazně sušší, než je teď, nebo  jsem ho aplikovala v příliš velkém množství, ale hodnotím ho mnohem pozitivněji. Textura je sice pořád hodně krémová a hutná, ale když ho aplikuji jen malé množství nepřijde mi, že by mi oční okolí nějak vysušoval. Nejradši ho zapracovávám Beauty Blenderem, ale poctivě to poslední dobou zkouším právě i prsty. Ačkoliv mi konzistence přišla vhodnější spíš na BB, je pravda, že prstem se korektor zapracuje o malinko lépe a přirozeněji a také spotřebujete mnohem méně produktu. Výsledný efekt je rozzářené oční okolí. 

Jako velkou výhodu tohoto korektoru vidím i to, že byť je hodně krycí a krémový, slévá se minimálně a po tom, co ho zapudruji transparentním pudrem, v podstatě vůbec. Drží mi  na pleti pod očima bez problému celý den, akorát večer (cca po 10 hodinách) mám kůži pod očima mírně sušší a ne tak hladkou, jako ráno po nanesení. Pokud máte velmi suché oční okolí, bude to chtít hydratovat důkladně. Na druhou stranu, moc lepších korektorů pod oči neznám a pokud vám z nějakého důvodu nesedí třeba MAC Pro Longwear korektor, tenhle NARS za zkoušku stojí. Je dobře krycí, výborně drží a osobně si myslím, že pokud máte normální/smíšenou, nebo mastnější pleť, budete si s ním rozumět. Jestli bude korektor vyhovovat pleti suché a hodně suché bohužel posoudit nemohu. :)

nars soft matte complete korektor

nars soft matte complete korektor a radiant creamy korektor

Značku NARS seženete exkluzivně v Sephoře i na jejím eshopu. A co mi přijde opravdu dobré, vzhledem k ceně korektorů (970,- Radiant Creamy a 850,- Soft Matte Complete), že si krémový Radiant Creamy korektor můžete vyzkoušet v miniatuře (tady), před jeho koupí. Pokud se tedy trefíte do dvou odstínů, které jsou k dispozici. :)

Jestli cítíte z dnešní recenze nadšení, tak se nemýlíte. Korektory překvapily oba! Radiant Creamy Conceler proto, že jsem si pamatovala, že mi moc nesedí a nakonec to tak hrozné není, ale nejvíc stejně překvapil Soft Matte Complete Concealer. Jestli máte problematickou  pleť a žádný korektor vám nevydrží na pleti celý den (nebo oxiduje jako blázen, ehm...), tenhle nový od NARS stojí za povšimnutí. Za mě je to jednička a definitivně převálcoval i Radiant Creamy Concealer, který je sice dobrý, ale asi nejsem úplně cílovka, protože jak víte, jsem spíš YSL Touche Éclat kind of girl... :) Abych ale dala korektoru férovou šanci, asi si ještě zkusím koupit nějaký v odstínu, které mi sedne lépe, pořád se totiž jedná o kvalitní korektor, jehož nákupu litovat nebudu.

Každopádně Soft Matte Complete Concealer je naprosto skvělý a rozhodně doporučuji ho vyzkoušet a omrknout v Sephoře! Už jste ho zkoušeli a jak se vám líbí? Kdo miluje Radiant Creamy korektor a kdo se spolu se mnou zařadí do týmu Soft Matte? :) L.

21 komentářů:

  1. mam obidva a musim priznat ze na vyrazky je lepsi "matny" korektor. nevysusi ich a pekne zakryje. na to ale pouzivam smudge stetec od zoevy. staci nabrat trochu korektoru a jemne prechadzat po povrchu a krasne vyrazku zakryje. skusala som ho aj pod oci, ale neohuril. radiant pouzivam vylucne na nos :D to je moje problematicke miesto,kde mi nedrzi ziadny makeup. teda ked si davam makeup na tvar tak ten nos jednoducho nezafarbi..naozaj neviem preco. tak musim dodat farbu korektorom a radiant je na to super. treba ho vsak zapracovat rucne. pod oci si nedavam ani jeden z nich. vobec mi nevyhovuju. ocne okolie mi vie krasne vytvorit iba naked concealer od UD. najprv si vsak dam ich farebne korektory v odtieni peach a pink. plus trosku sypkeho pudru od nars. vsetko to zapracuvavam malou hubkou z DM zn. ebelin. (ziadny baking lebo to tak vysusuje ze neviem zniest ten neprijemny pocit a to nie som nejaka stara, nemam ani 30 rokov a ziadne extremne vrasky okolo oci). Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobně, také mám raději soft matte na pleť. :-) RCC mi přijde fajn spíš pod ty oči, ale jen opravdu v malém množství a dobře zapracovat. Mně na nose naštěstí makeup drží, ale určitě nejsi jediná, komu ne - viděla jsem kdysi bezva video, kde si slečna dávala místo báze pod makeup na nos MAC paint pot a na to klasicky makeup, že prý to bezvadně funguje taky. :-) budu to muset zkusit na nějakých problematických místech :-) Jinak mám pod oči raději méně krycí a lehčí korektory. :-) UD jsem chtěla zkusit, ale jsou na něj dost rozporuplné recenze :-)

      Vymazat
  2. Já jsem asi jediný člověk, kterému NARS nesedí. Po makeupech se mi udělá šílená vyrážka a pleť dávám do pořádku ještě dva měsíce (zkoušela jsem tři a vždycky to skončilo stejně). Takže jsem se zařekla, že nic od NARSu si už na obličej nedám, ikdyž mě to mrzí, když čtu tak pozitivní recenze. Holt každému sedí něco jiného :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je samozřejmě něco úplně jiného, když ti na pleti dělá neplechu :-) Mně naštěstí ne, tak můžu vesele zkoušet dál. :-) na druhou stranu, existuje stovka dalších zajímavých značek, které můžeš zkusit :-)

      Vymazat
  3. Nemôžem ich porovnávať, keďže mám len RCC :) /už dosluhujúci, ako som už na FB spomenula :)/, tiež v odtieni Vanilla, ale mne teda vyhovoval. Akurát sa mi otláčal na nose pod okuliarmi, zlievanie do vrások bolo v pohode a ani nevysušoval - aj keď mám sama pleť skôr suchšiu.
    Ale už sa k nemu asi nevrátim, chvalabohu mi sadol korektor od Bourjois, takže nemusím vyhadzovať 30e, stačí len 10 ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak ten Burjois je zase moje smrt :-D Nic horšího jsem neměla :-))) tady je vidět, jak moc je kosmetika individuální :-)

      Vymazat
  4. Dobrovoľne priznávam, že žiaden produkt tejto značky som ešte nevyskúšala a pokiaľ nebude dostupný aj na predajni vo Fann / Marrionaud, tak ani nevyskúšam. Tá cena nie je malá a len tak na blind kúpiť sa mi vážne nechce. S dostupnosťou tejto značky na SK je to vážne dosť biedne. Škoda.
    Je príjemné vidieť a čítať, že si zase nadšená nejakým novým produktom, to už vážne dlho (aspoň z môjho pohľadu) nebolo vidieť.
    Krásne fotky, ako vždy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu úplně rozumím :-) Takže si dražší věci raději zkusím předtím, než je koupím. Buď ze vzorků, nebo na ně mrknu v Sephoře. To je pořád rozumější než vyhodit tisíc za něco, co nebude sedět. :-) A děkuji! Máš úplnou pravdu, po delší době jsem objevila skvělý korektor, ze kterého jsem upřímně nadšená :-) Snad takových objevů bude víc :-)

      Vymazat
  5. Já mam korektor od Narsu Soft matte concealer a je bozi! hodně jsem se bála, ze za ty peníze nebude stát, ale je vážně super a vím, ze ti není me poslední balení :) Taky ho používám raději na pleť a na pupinky :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Jakmile jsem ho zkusila, musela jsem mít okamžitě i další, lépe sedící odstín a běžela jsem pro něj :-)

      Vymazat
  6. Já mám nejraději asi korektor od Avonu, nikdy jsem neměla lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc zkušeností s Avonem za poslední dobu nemám :-)

      Vymazat
  7. Užitečný a přehledný článek Luci. Já mám od NARSU jen dva poklady, z toho ten druhý je právě Vanillí miminko Radiant Creamy Concealer. Někdy mám pocit, že bych právě pokoupila všechny ty drobný miniatury do jednoho :D I to, co nepotřebuji. To si chodím takto po Sephoře a to je samé jééé - to už taky mají v maličkém provedení. Jinak první kořistí byl UD Naked Skin korektor. Krásně kryl a to všechno, ale večer sucho a pnutí pod očima a zvýrazňuje suchá místa. Nebyl to dobrý kup pro mou pleť. Ten od NARS je tak určitě lepší volbou. :) Opět s pozdravem *M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty miniatury... :-D Když oni je to tak strašně roztomilý... :-) Na ten UD právě často slýchám dost podobné recenze té tvojí, takže se ho trochu bojím.

      Vymazat
  8. Od značky NARS chci v budoucnu určitě něco vyzkoušet! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. RCC právě dodělávám, ale asi se k němu už nebudu vracet. Nemůžu říct, že by nerozjasňoval, ale pro mě není dostatečně krémový. Strukturou mi mnohem víc vyhovuje Age Rewind nebo Fit me od Maybelline. Přijdou mi takové našlehanější a to já ráda. Až dodělám nějaký korektor z mých momentálně čtyř otevřených, což je pro beautyblogerku/vlogerku málo, ale pro mě až až, tak vyzkouším ten nový od Bourjois :). O pořížení SMCC přemýšlím, asi půjde do košíků na Dny Marianne :). Jinak korektor, který miluju pod oči je od Beccy - Under Eye Brightening Corrector. Krásně projasní oční okolí, ale je třeba na něj nanést ještě trochu klasického korektoru, je to spíš taková báze pod korektor, pro vyzmizíkování kruhů :). Jinak opět skvělý článek s krásnýma fotkama!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten s houbičkou od Maybelline jsem zrovna koupila :-) a Fit me je taky bezva, ale tyhle od Narsu mi prostě pořád přijdou o malinko lepší. Beccu mám na seznamu! Ten pořídím určitě časem. :-) Pobavila jsi mě s těmi korektory, které máš otevřené a věř, že i čtyři už jsou až až :-) Já jich mám načatých asi patnáct a stydím se :-D

      Vymazat
  10. Krásně nafocené i bezvadně sepsané :) já mám zkušenost pouze s tím tekutým korektorem a za mě docela fajn. Ikdyž korektor od Catrice stále hodnotím jako krále všech ostatních :D ostatní produkty vypadají taky fajn, nicméně osobně jsem nezkoušela :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice je moc fajn, zrovna jsem si koupila tmavší odstín abych je mohla porovnat a otestovat. Mně přijde dost krémový a až moc pěnový, ale to už je o preferencích :-) ještě nedělám závěry :-)

      Vymazat
  11. Miluju verzi Radiant, ale je pravda ze po Soft MAtte koukám nějakou dobu. Na začátku léta jsem byla na NARS dnu v Sephoře, ale neshodli jsme se se slečnou, která když viděla suchou pleť, automaticky dala Soft Matte stranou a já trubka si nedupla. Tak jsem nic nekoupila no... Ale příště nebudu stydlín a osahám si ho sama pořádně a už skončí v košíku.

    OdpovědětVymazat