pondělí 4. března 2019

Olaplex šampon a kondicionér || Recenze

Hezký den vám přeji! Dnes něco málo, nebo možná spíš hodně, o vlasech. :) Jak moc mám ráda značku Olaplex už možná víte a o Olaplexu číslo 3 už jsem vám psala. Další na řadě je šampon a kondicionér. Poměrně nově přibyl k Olaplexu číslo jedna, dva a tři také právě šampon (4) a kondicionér (5) a jak jsem s nimi spokojená se dnes dozvíte v článku. :)



Pokud jste četli můj článek o nejlepší skin care za rok 2018, tak už asi tušíte, že i šampon a kondicionér jsem si neskutečně oblíbila. Olaplex 1 a 2 používám během barvení a už bych si barvení vlasů bez Olaplexu nedovedla představit.

Na doma jsem používala Olaplex 3. Nicméně proto, že se používá před mytím vlasů šamponem jako kůra, jsem se k němu nedostala zas až tak často. I když je skvělý, zabere to dost času a já většinou stejně zapomenu a jako první použiji klasicky šampon a pak pokračují z kondicionérem případně nějakou maskou..


Na šampon a kondicionér jsem se tak velmi těšila a musím říct že nejsem zklamaná. *Šampon Olaplex je velmi hustý, dělá bohatou krémovou pěnu a dokonale umyje vlasy. Ty jsou po něm velmi jemné, hladké, ale zároveň mají spoustu objemu, což je naprosto skvělá kombinace.

*Kondicionér Olaplex je také velmi hustý, dobře na mokrých vlasech drží a nestéká. Po použití kondicionéru jsou vlasy ultra hebké, a při delším používání jsem si stoprocentně jistá, že i šampon a kondicionér vlasy uzdravují.

Samozřejmě je potřeba, chovat se k vlasům šetrně, takže právě barvím zásadně jen s Olaplexem, a na mých vlasech je to znát. Další následná péče v podobě šampónů a kondicionéru udržuje moje vlasy zdravé, i přesto, že odbarvují, občas vyžehlím a občas ve spěchu ne úplně šetrně češu. :) Při dlouhodobém používání Olaplexu jsem si všimla, že už nemám tak suché konce, tolik se mi netřepí, nejsou tak lámavé a celkově působí zdravěji.

Šampon i kondicionér mají oba velmi jemnou příjemnou květinovou vůni. Jediná věc, která by se kondicionéru dala vytknout, je jeho hustota, kvůli které se po spotřebování zhruba půlky balení špatně dostává ven. Na druhou stranu se mi líbí, že i kondicionér je v podstatě hustý jako maska a hezky obalí všechny vlasy, aniž by z nich stékal, pokud zrovna nemám čas vysoušet je po šampónů ručníkem. :)


Olaplex šampon i kondicionér budou vhodné v podstatě na všechny typy vlasů, možná kromě vlasů extrémně mastných. Šampon i kondicionér vlasy totiž nezatěžují, ale vyhlazují. Vlasy jsou po nich hydratované, jemné, ale zachovávají si svůj objem. Určitě bude někoho z vás zajímat moje porovnání s řadou Gold Lust od Oribe. Olaplex rozhodně neudělá tak moc jemné a hladké vlasy na tak dlouho, ale za to je v průběhu času uzdravuje, což je úplně nová, a v pozitivním slova smyslu netypická, vlastnost pro šampon a kondicionér.

Vlas je totiž mimo jiné tvořen i disulfidovými vazbami, které se rozpojují při běžné péči, jako je mytí, nebo česání a samozřejmě (a hlavně) při barvení a odbarvování vlasů. Olaplex má patentovanou molekulu, která umí tyto rozpojené disulfidové vazby zase spojit, vytváří mezi sulfidy nové přemostění. Díky tomu se vlasy tolik nepoškozují a naopak postupem času jsou zdravější.

Olaplex používám už asi 3 roky a za tu dobu už mohu říct, že to není jen reklamní tvrzení, protože se moje vlasy rozhodně nepoškozují při barvení tolik, jako v době, kdy jsem ho nepoužívala. A i následná Olaplex péče podle mě stoprocentně funguje. Šampon a kondicionér jsou jeden z mých objevu vlasové péče minulého roku.


Dejte mi vědět, jestli máte s Olaplexem zkušenosti, jestli ho také používáte a milujete, nebo jestli třeba máte opačnou zkušenost. :) Také mě zajímá, jestli už jste zkoušeli nějaké konkurenční přípravky na bázi na jaké funguje Olaplex a jak jste s nimi spokojeni. Budu se těšit na vaše komentáře a postřehy a těším se zase příště u dalšího článku.


*PR vzorky

10 komentářů:

  1. Kdyz jdu ke kadernici, tak si vzdycky vyzadam osetreni Olaplexem �� vlasy jsou po nem naprosto fenomenalni 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Taky mám s ním lepší vlasy než kdy jindy :)

      Vymazat
  2. Ahoj,

    nuž skúsenosti mám minimálne, asi len z nejakého Marie Claire boxu alebo podobne.
    Verím, že ak by som mala dobre a vhodne zvolené produkty a používala ich dlhšie, ukázali by svoje účinky. Takto som dosť nerozhodná, lebo som necítila na vlasoch nič. Ani pozitívne ani negatívne.
    P.S. Krásne fotky !! Ako vždy od Teba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olaplex se určitě musí používat dlouhodobě, přesně že ty účinky se projeví že jsou vlasy zdravější až po delší době, není to jako silikon co vlasy obalí a jsou lepší hned po umytí :)

      Vymazat
  3. Ahoj, krásné fotky, jako vždy :)slyšela jsem na něj chválu, ale ještě jsem ho nikdy nezkoušela. Mám hodně citlivou pokožku hlavy, tak nevím jestli by byl vhodný..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Asi záleží jak moc citlivou, jestli máš jen nějaké speciální přípravky jenom,.tak pak to asi nebude vhodné nic jiného :)

      Vymazat
  4. O Olaplexu jsem už slyšela nesčetněkrát :-) já ale barvené vlasy nemám, takže více jsem se o něj nezajímala :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasy se poškozují i mechanicky, česáním, mytím, žehlením, natáčením.. Není jen na barvené vlasy, ale je pravda, že barvené ho potřebují nejvíc :)

      Vymazat
  5. Dobry den muzu se zeptat po osetreni olaplexem je jedno ktery z samponu olaplex uzivam? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olaplex má pouze jeden šampon, je označený jako číslo 4 :)

      Vymazat