čtvrtek 21. března 2019

Skincare Routine / zima 2019 || Medik8, Dermalogica, Clinique a další!

Pěkný den vám přeji krásky! Po nějaké době se zase hlásím s mojí, teď už pravidelnou, péči o pleť. Takže pokud vás zajímá, co jsem během uplynulých měsíců používala, a jak jsem s produkty byla spokojená, dozvíte se to v dnešním článku o mé zimní skincare. Ta se dá ale použít i kdykoliv během roku, nejen v zimě. :)


Při odličování se toho mnoho nezměnilo. Používala jsem můj milovaný Dior Oil To Milk odličovací olej, který se mění v mléčnou emulzi. Je to mé druhé balení a stále ho naprosto zbožňuji. Rozhodně si myslím, respektive vím, že je to jeden z nejlepších odličovacích olejů, který jsem kdy zkusila. Po ničem nemám tak pěkně vyčištěnou pleť, jako právě po tomto oleji.

minulý článek o péči o pleť
Dvoufázový odličovač na oči jsem používala od značky Medik8 *Eyes & Lips Micellar Cleanse. Je výborný, skvěle odličuje, a to i voděodolný make-up, nepálí ani nedráždí v očích. Na můj vkus je o malinko mastnější, než bych si představovala. V minulém článku o skin care jsem vám psala o dvoufázovém odličovači očí Institut Esthederm a ten je pro mě o trochu lepší, právě proto, že není tak mastný. Medik8 micelární odličovač očí ale není vůbec špatný, odličuje dokonce o trochu rychleji. Záležet tedy bude na vašich preferencích.


Pokud se budeme bavit o cleanserech, používala jsem během uplynulých měsíců dva. Od značky Medik8 to byl *Pore Cleanse Gel Intense. Je to intenzívnější verze gelu Surface Radiance Cleanse. Pore Cleanse Gel Intense je opravdu o trochu intenzívnější, obsahuje podle mě větší množství kyselin než ten klasický, takže pleť zanechává dokonale vyčištěnou a to do hloubky. Stejně jako jsem už mnohokrát chválila původní čistící gel (článek), i tento je naprosto vynikající. 

Při pravidelném používání vás zbaví černých teček během 14 dní. Já osobně ho používám ráno i večer a často i s čistícím kartáčkem na pleť. Pore Cleanse Gel je hustý, nemá výraznou parfemaci a pokud se mi nepodaří dát si ho přímo do očí, nepálí ani okolo očí. :) Moje pleť už je ovšem na kyseliny zvyklá, takže pokud zkušenosti s kyselinami nemáte, volila bych jako první Surface Radiance Clanse.


Když jsem měla pleť hodně citlivou, nebo když jsem používala intenzivní séra s vitaminem C a Retinolem, používala jsem pěnový čistící přípravek *Micellar Mousse od Medik8. Cleanser má pumpičku, se kterou dávkujete přímo už pěnu a díky micelám dokáže perfektně pleť zbavit nečistot a mastnoty a odlíčit zbytky makeupu. Protože to je cleanser, z pleti se smývá, takže ani pokud nejste zastáncem micelárních vod, nemusíte se bát, protože ani tuhle pěnu na pleti nenecháte. Pěna je velmi jemná a přesto dobře vyčistí, pokud vás ovšem trápí akné, nebo černé tečky, samotná tato pěna na to stačit nebude. Na druhou stranu, pokud máte pleť normální až mastnou, ale bez větších problémů, z tohoto pěnového cleanseru budete nadšení.




Protože jsem milovník různých pleťových vod a tonik, mám jich neskutečnou spotřebu. :) Je to i proto, že je používám každé ráno i večer a když se nelíčím, tak také i během dne, na osvěžení pleti, nebo třeba po pleťové masce a tak dále. Jako první jsem spotřebovala tonikum od značky Medik8, které má být velmi silné a účinné na čištění pórů i černých teček.

Tonikum Medik8 *Pore Minimising Tonic voní po bylinkách a ačkoliv má být hodně intenzivní, a pro zkušené uživatele, na pleti mě nepálilo, ani neštípalo. Bylo příjemné a při používání jsem viděla, že pomáhá udržovat pleť hezkou a póry čistější. Pořád si ale stojím za tím, že největší práci udělá Pore Cleansing Gel Intense. Tonikum je v tmavé skleněné lahvičce, nejspíš kvůli stabilitě ingrediencí. Jeho jedinou nevýhodou je, že jeho pouze 100 ml, takže ho spotřebujete velmi rychle.


Druhým tonikem, které jsem používala, je tonikum také od značky Medik8, ale tentokrát *Daily Refresh Balancing Toner. Tohle tonikum je velmi jemné k pleti, také nemá téměř žádnou parfemaci, je ideální na každodenní používání a nejspíš bude vhodné i pro citlivou pleť. Velkou výhodou je také to, že je bez obsahu alkoholu. Ideálně se mi tak hodilo k Fresh Pressed vitamínům od Clinique, které se doporučuji používat spolu s produkty bez alkoholu. Daily Refresh Balancing Toner je také tonikum hydratační, což mohu potvrdit, protože pleť po něm není vysušená, ani nepne a je hezky svěží.



Třetí tonikum, já vím :), které jsem téměř celé spotřebovala, je *Glow Tonic od Pixi. Jak už nejspíš víte, tohle je mé oblíbené tonikum s kyselinou glykolovou. Obsah kyseliny je tak akorát velký, aby i nezkušené pleti neublížil a zároveň něco dělal. Kyselina glykolová působí jako jemný exfoliant, takže zanechává pleť i póry čisté. Pleť, na které nejsou staré odumřelé kožní buňky, vypadá víc rozzářená a póry jsou čisté. Tím pomůže také s pupínky a texturou pleti. Pokud máte pleť bez pupínků a bez velké textury, nejspíš ho za zázračně považovat nebudete, pokud vás naopak textura trápí, rozhodně doporučuji zkusit. (Silnější a také agresivnější glycolové tonikum je třeba Neostrata Oily Skin Solutium - článek.)


Na řadu přichází sérum a to konkrétně noční sérum, moje velmi oblíbené - Medik8 *Crystal Retinal 6. Tohle krémové sérum je doslova zázračné a výsledky na pleti vidím v podstatě okamžitě. Při dlouhodobém používání je pleť viditelně vypnutější, jemnější a hladší. Díky obsahu retinolu také pomáhá redukovat akné. Už jsem o něm psala několikrát a doporučuji se podívat na tento článek. Crystal Retinal 6 jsem si zamilovala a doporučuji ho všem, kdo chcete začít s Retinolem. Medik8 ho nabízí i ve variantě Crystal Retinol 3 a 10, podle toho, jakou intenzitu chcete a potřebujete. Miluji jeho příjemnou konzistenci, to jak se vstřebává, i to jak voní. #musthave!


Hydratační krém, který jsem používala ráno i večer, byl Medik8 *Balance Mousturiser spolu s Glycolic Activator.  I tenhle krém jsem už mnohokrát chválila, a přečíst si o něm můžete třeba tady. Je velmi lehký, téměř bez olejů, výborně se vpíjí do pleti a redukuje tvorbu mazu. Nemyslím si, že pokud se extrémně mastíte, bude vám tento krém stačit, ale já na své převážně normální pleti během dne vidím, že se tolik nelesknu v t-zóně. Kromě toho, že lehce matuje, pečuje o problematickou pleť.

Pomáhá mi rychleji se zbavit akné i menších pupínků a celkově je pleť po několika týdnech používání výrazně čistší. Spolu s glykolovým aktivátorem (což je v podstatě kyselinové tonikum) funguje ještě o trochu lépe, protože kyselina glykolová odstraní odumřelé buňky a vyčistí póry a tak se krém může lépe vstřebat.



Je pravda, že v zimě mi tento krém nestačí. Protože mám pleť normální a v zimě ještě dehydratovanou, přišla jsem si málo namazaná. Jak už možná víte, mám ráda hutnější a výživnější krémy, takže mi sám o sobě Balance Moisturiser nestačil. Rozhodně ale hydratuje a pleť po něm není suchá, spíš jen prostě není tak mastný a výživný, jak to mám v zimě ráda. Ono je to ale logické, když je určený na problematickou pleť, která má ve většině případů problém s nadměrnou tvorbou mazu.

Právě proto jsem přes něj na den i na noc dávala krém Dermalogica *Skin Smoothing Cream. Ten sice nemá hojivé účinky na akné, ale zato dělá neskutečně krásnou a hladkou pleť a také naprosto neskutečně dobře hydratuje! Asi jsem nikdy neměla v ruce lepší hydratační krém! Není moc mastný (nepřemašťuje pleť), ale zároveň je dostatečně hutný, abych měla pocit dokonalé opečovávané pleti. V zimě se z tohoto krému stal můj must have a doporučuji ho všem, kdo máte rádi pocit dobře namazané pleti, trápí vás suchá, nebo dehydratovaná pleť, případně potřebujete pleť hezky vyhladit a dodat jí pořádnou dávku péče a hydratace. A to všechno bez jakéhokoliv zatížení, nebo ucpávání pórů!


Krém, který jsem používala zejména ráno, byl hydratační krém s vitaminem C od značky Medik8. *C-Tetra Cream. Tento krém má velmi lehkou texturu. Je to sice krém, ale jakoby se na pleti rozpouští, až je skoro tekutý. Vůni má jemnou, citrusovou, jak se dá od krému s vitaminem C čekat. Mně moc voní a líbí se mi právě i velmi lehká textura, která bude sedět úplně všem typům pleti. C–tetra hydratuje spíš lehce a perfektně mi seděl pod makeup. Rozjasňujících účinků jsem si zas až tolik nevšimla. Myslím, že kombinace tohoto krému a nějakého silnějšího vitaminů C v séru bude lepší varianta. Třeba Medik8 jich má v nabídce hned několik. :)


Protože oční krémy se nespotřebovávají zas až tak rychle, stejně jako minule, stále používám oční krém Estée Lauder *Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex. Pořád mi velmi sedí jeho lehká, ale výživná konzistence a během používání vidím zlepšení kvality očního okolí. To není tak suché a zlepšila se i jeho barva. Protože ho ale už používám velmi dlouho, měla jsem chuť zkusit i něco nového a po shlédnutí videa Áji,  jsem ze svých železných zásob vytáhla Lancome *Génifique Yeux Eye Pearl. Je to v podstatě koncentrát, který by měl rozzářit a omladit oční okolí.


Oční koncentrát je velmi jemně krémový, skoro až tekutý, a má kovový aplikátor. Ten bývá velmi studený a koncentrát na oční okolí nanášíte přímo s ním, takže máte zaručenou i jemnou a chladivou masáž. V poslední době jsem viděla několik mých kolegyň, jak si ho moc chválí a musím říct, že i mně přijde dobrý. Ať už je to kovovým aplikátorem, díky kterému pomáhám oteklému očnímu okolí, nebo opravdu koncentrátem samotným, musím říct, že také vidím výsledky. Na druhou stranu už delší dobu nemívám s očním okolím problém, takže konkrétně tohle séru budu ještě zkoušet a dám vám vědět v nějakém dalším článku. :)


Dnešní článek s péči se týká mojí skincare, kterou jsem používala někdy od půlky prosince až doteď. Na zkoušení jsem tak měla spoustu času a mimo jiné jsem 14 dní testovala i vitamín C a vitamín A od značky Clinique - *Fresh Pressed, o kterých jsem vám psala podrobně recenzi v tomto článku.

Během testování vitamínů, které jsou poměrně intenzivní a velmi účinné, jsem je kombinovala s tonikem Daily Refresh Balancing Toner od Medik8, protože neobsahuje alkohol, a s hydratačním krémem Dermalogica Skin Smoothing Cream, který kromě výborné hydratace také pleť zklidňuje a vyhlazuje. Tato kombinace byla naprosto vynikající a moji pleti skvěle seděla. Nic jiného jsem nepoužívala, abych viděla, co přesně produkty dělají. Kromě odličovacích produktů samozřejmě. ty jsem používala pořád. :)


Co se masek týče, zase a znovu, musím zmínit mojí milovanou masku Origins, Original Skin Retexturizing Mask s růžovým jílem. Po žádné jiné masce nemám tak krásnou, jemnou a vyhlazenou pleť, jako právě po téhle. Mojí pleti doslova svědčí a výsledky jsou vidět ihned po použití.


Také bych chtěla zmínit masku Douglas *Naturals Detox. To je typická čistící a exfoliační maska, která si má poradit s ucpanými póry a obsahuje černý jíl a uhlí. Díky tomu plní jak funkci čistící, tak detoxikační. Kromě toho v sobě má i velmi jemný peeling a báječně voní. Dobře se nanáší i smývá a nezasychá do příliš tvrdé vrstvy. Řada Douglas Naturals má také podle všeho přírodnější složení a pro pleť dobré ingredience.


Snad jsem na nic nezapomněla a řekla vám o všem, co jsem během uplynulých měsíců nejvíce používala. Už teď jsem opět začala používat nové produkty, protože většinu věcí z dnešního článku jsem samozřejmě stihla dávno spotřebovat. Takže příště, v jarním dílu moji skincare, se můžete těšit zase na další nové a zajímavé produkty v péči o pleť, které právě testuji. :)

Určitě mi napište, jestli máme nějaké společné oblíbené produkty, nebo co z článku vás zaujalo, co máte právě teď na poličce otevřeného vy a co vám bezvadně sedí, nebo naopak nesedí,. Budu se těšit na vaše komentáře a zatím mějte krásný den!


*PR vzorky

12 komentářů:

  1. Jednou jsem měla možnost vyzkoušet značku Medik8 a jejich masku a byla jsem naprosto unešená, a velmi ráda bych tuhle značku prozkoumala více. A jinak ty fotky, to je dokonalost :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medik8 je boží! Všechno funguje skvěle :) a děkuji moc :)

      Vymazat
  2. tak ta značka Medik8 ma naozaj zaujala ! :)

    when pigs fly

    OdpovědětVymazat
  3. Po přečtení tohoto článku bude moje peněženka brečet, protože potřebuji skoro všechno :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem teď byla se svojí pletí nadmíru spokojená :))

      Vymazat
  4. Po přečtení tohoto článku budu brečet já, protože mi moje peněženka tohle nedovolí. Co už... :D Ale fotky jako vždy krásný! A o tom cleanseru od Medik8 se mi asi bude zdát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten cleanser si ale pořiď pokud budeš chtít, že opravdu vynikající :)

      Vymazat
  5. Mě značka Medik8 vůbec neláká.. Ale článek s fotkami ti pochválit musím :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) nemusí všechno sedět všem sa, to je úplně v pořádku :)

      Vymazat
  6. Vieš, že Medik8 zbožňujem, najmä čo sa týka starostlivosti. Vyskúšala som už dosť veľa a za mňa je to TOP1 až TOP2 kozmetiku, ktorú používam v starostlivosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, také jsem nadšená a neskonale vděčná za tuhle spolupráci, protože to je opravdu účinné a funkční :)

      Vymazat