pondělí 17. července 2017

Luxusní vlasová péče Oribe || Salon Luvoxy Hair & Beauty

Nedávno jsem navštívila krásný salon Luvoxy v Praze, kam jsem byla pozvaná na péči o vlasy Oribe. Jak víte, moje vlasy jsou častým odbarvováním a barvením velmi suché a poškozené, a tak jsem uvítala možnost vyzkoušet pro mě novou značku a ještě si dopřát trochu toho relaxu a odpočinku, kdy se o mě někdo hezky postará. :)

salon luvoxy praha

Salon Luvoxy najdete v Praze Jinonicích, v budově Aviatica a kromě péče o vlasy a klasických kadeřnických služeb si zde můžete nechat udělat manikůru, masáž, depilaci, nebo kosmetiku. Nadšená jsem byla jak ze zařízení salonu, kdy si vaše vlasy můžete prohlédnout na denním světle a nečeká vás tak nemilé překvapení, jako to bývá u salónů třeba v obchodních centrech, tak z používané kosmetiky a péče. Na pleť je to Dermalogica, na nehty OPI a CND a na vlasy Paul Mitchell a hlavně, luxusní vlasová péče Oribe.

Právě produkty Oribe jsem si přišla vyzkoušet já. Svěřila jsem se do rukou paní Romany a byla jsem spokojená jak s přístupem, tak s celkovou péčí a informacemi. Zeptala jsem se na pár otázek ohledně mých vlasů a dostala jsem doporučení, co od značky Oribe používat na doma. Ale jako první samotná návštěva salonu!

salon luvoxy praha

Během návštěvy mi paní Romana nejprve umyla vlasy šamponem pro lesk Brilliance & Shine (tady) a dostala jsem na své velmi suché vlasy hydratační masku Oribe Signature Moisture Masque (tady), která má hydratovat do hloubky a z dlouhodobého hlediska by měla pomoct vlasům udržet si hydrataci i delší dobu, než je jeden den po umytí. Masku jsem měla na vlasech deset minut, během kterých jsem si užívala masážní křeslo :), zatímco mi masku zahřívala lampa - aby se větším teplem mohla lépe vstřebat a působit tak hlouběji na vlasy.

pece o vlasy oribe

Po smytí masky následovat pečlivý styling a upřímně jsem byla nadšená, protože jsem po dlouhé době našla salon, ve kterém mi nikdo netrhal vlasy během foukání a to i přes to, že šlo o klasické foukání přes kulatý kartáč, takže za mě palec nahoru! :) Možná se to zdá jako maličkost, ale já tahání vlasů od kadeřnic nesnáším, takže pro mě je to velká věc a bohužel to nebývá zas až tak neobvyklé ani v drahých a luxusních salonech. Myslím, že o vlasy by se mělo starat šetrně a ne se během stylingu bát, jestli vám na hlavě zbude alespoň pár vlasů, protože během péče kadeřnice koukáte, jak okolo vás létají vaše vlasy po hrstech... :) Tady se nic takového nedělo a opět jsem se utvrdila v tom, že je to zejména o přístupu a pečlivosti.

Z fotek před a z mého Instagramu už asi víte, v jaké stavu vlasy mám a s čím jsem do salonu přišla. Extrémně suché a poškozené vlasy, které jen tak nějaká péče nezkrotí a které vypadají jako neučesané pořád, i když se zrovna učešu. :) Paní Romana před foukáním použila sprej na ochranu vlasů před teplem (tady), který by měl uhlazovat vlasy a nechávat je jemné a lesklé a následně i speciální přípravek, který se mění z krému v olej a v pak v jemný pudr Oribe Imperial Blowout Transformative Styling Creme (tady). Ten jako olej hydratuje a následně se mění na lehce pudrový produkt, který vlasy také uhlazuje, lehce tuží a dodává jim objem, což je asi nejzajímavější produkt na vlasy, kterým jsem kdy viděla. Také by měl chránit před teplem a zabraňuje cuchání a lámání vlasů při tepelné úpravě. S paní Romanou jsme se nakonec shodly, že na mé vlasy není vhodné používat laky, nebo tužidla, právě kvůli zachování jemnosti a krásnému lesku, což určitě znají všechny majitelky suchých vlasů a péče tak byla zakončena olejem do konečků Gold Lust Nourishing Hair Oil (tady). 

salon luvoxy praha

Ačkoliv jsem neměla vlasy barvené, díky důkladné hydrataci a pečlivé péči se moje barva vlasů doslova rozzářila a melíry prokoukly. :) Vlasy byly extrémně jemné, lesklé a hladké na dotek, což je přesně to, co od péče očekávám. Dokonce vypadaly jako vyžehlené, byť se žehlení nekonalo. Už velmi dlouho jsem od kadeřnice neodcházela s takhle pěknými a na první pohled zdravými vlasy a byla jsem velmi spokojená. 

Ze salonů se ale odchází s hezkými vlasy téměř vždy a účinky péče a přípravků se dají posoudit v plném rozsahu až pár dní po aplikaci. Jak víte, málokterý kondicionér nebo masku hodnotím kladně, pokud nemám vlasy měkké a jemné i druhý den po umytí, což bývá velký problém zejména u mých velmi suchých konečků. O to víc jsem byla překvapená, v jakém stavu jsem měla vlasy druhý a třetí (!) den a jak snadno se daly udržovat. Žádné složité rozčesávání zacuchaných a hrubých vlasů, které za pět minut vypadají, jako kdybych se neučesala. Vlasy byly poddajné, hebké a měkké opravdu i třetí a čtvrtý den! To by, jak tipuji, při použití těchto produktů u normálních a ne tolik suchých vlasů mohlo způsobit, že budou až moc jemné a zplihlé. Na můj typ a stav vlasů je to ale naprosto perfektní a pokud vás trápí stejné problémy s vlasy jako mě, rozhodně vám mohu značku Oribe doporučit k prozkoumání.


Já jsem dostala od oficiálního zastoupení Oribe péči na míru, ale pokud nemáte vlasy suché, nebo řešíte jiné problémy, z péče Oribe si určitě vyberete i tak. Řad je několik a to od každodenní péče, přes péči o kudrnaté vlasy, až po přípravky na podporu objemu vlasů, nebo pro vlasy barvené. Pokud si nebudete jisti výběrem přípravků přesně pro vás, (protože já bych automaticky vybírala z řady pro poškozené vlasy, a přitom mi perfektně sedla řada pro lesk) návštěva salonu, kde vám produkty doporučí odborník a poradí ty pravé, je rozhodně dobrý nápad.

oribe suchy sampon

vlasova pece o oribe

Na použití na doma jsem dostala produkty, které mi doporučila paní Romana v salonu - Šampon a kondicionér Brilliance & Shine, péči pro zářivý lesk vlasů a dvě miniaturky suchých šamponů - Texturizing a Gold Lust Dry Shampoo. Z dnešního článku je vám nejspíš jasné, jak moc nadšená jsem a děkuji i vám za milé zprávy na Instagramu! :) Kvalitní péče a hned jsem se cítila mnohem lépe a moje vlasy také. :) Ale o produktech samotných a jejich účincích zase někdy příště v dalším článku s recenzí, až je pořádně vyzkouším. :) Snad se vám dnešní malý tip na kvalitní salon i péči o vlasy líbil! Dejte mi vědět, jestli značku Oribe znáte, případně co používáte na vlasy vy a já se budu těšit u dalšího článku! L

10 komentářů:

  1. Máš nádherné flatlaye, fakt :) Salón jsem neznala, ale zaujal mě, protože mám ráda koncepty all in one, navíc Dermalogicu i OPI/CND já můžu :)
    Od Oribe používám jejich texturizing sprej, což jsem myslela, že nebudu tak často, protože nemám jemné vlasy, ale funguje mi skvěle, když vlasy 2/3 den ztrácí objem u kořínků. Tužidlo Grandiose je fajn, ale neviděla jsem rozdíl oproti tužidlu od John Frieda, které je 10x levnější. Jejich Gold maska je moc dobrá, příjemně voní, hezky hydratuje, dodává lesk. Supershine krém na uhlazení taky příjemná záležitost, není tak lepkavý jako jiné, dokonce si troufám light verzí uhlazovat (jemně) i vlasy u hlavy, nejen v délkách. Imperial Blowout mně osobně až tak nesedl, asi kdybych měla jemnější vlasy, ocenila bych ho víc. Do budoucna se chystám zkusit nějaký jejich kondicionér :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Koukám, že toho máš od značky vyzkoušeno opravdu hodně, já se teprve seznamuji, ale rozhodně je zkoušení Oribe právě teď moje priorita, ještě po žádném šamponu, kondicionéru a péči jsem neměla tak krásné vlasy :) Já moc stylingové přípravky nepoužívám, respektive nepoužívala jsem, protože mi na hodně suché vlasy většinou neseděly a dělaly je hrubší, nicméně u Oribe si něco určitě vyberu :)

      Vymazat
  2. Flatlay ti Luci chválit nebudu, jako vždy pecka! :) vlasy máš ale opravdu lesklejší, taky o něčem takovém uvažuji, ty svoje mrcásky bych taky potřebovala vyživit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :ú Já to právě už fakt potřebovala, navíc jsem do teď neobjevila nic, co by opravdu zabralo! Takže jsem spokojená vlasy jsem snad neměla nikdy lesklejší :)))

      Vymazat
  3. Takáto starostlivosť by prospela aj mojim vlasom, už sa k tomu musím dokopať :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na článek jsem se od příspěvku na instáči těšila a musím říct, že salon vypadá nádherně ! Takovou péči bych si také nechala líbit :).
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to fakt parádní :-) Zajdu si tam určitě i na barvu, ať můžu házet super selfie z porodnice s novými vlasy :-)))

      Vymazat
  5. To je tak úžasné ! Hneď by som si dala povedať. Mám rada takúto starostlivosť , presne na mieru. Z tých fotiek sála luxus, a ten yb som si rada dopriala :).
    O tejto značke som len počula, ale nemám nič. Zatiaľ :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, byla to paráda :-) Odcházela jsem fakt spokojená a jsem ráda, že je to z těch fotek a článku poznat :-)

      Vymazat