čtvrtek 13. července 2017

Poslední dobou || Moje péče o smíšenou pleť

Jak už název článku napovídá, dnes vám chci ukázat co se změnilo v mé péči o pleť a co teď posledních pár měsíců (a něco i víc) používám a jaký mám na produkty názor. Od zimy, kdy jsem používala výhradně Neostratu, se toho dost změnilo a to zejména proto, že se mi pleť zlepšila, začalo pořádně svítit sluníčko a vlivem těhotenských hormonů má teď moje pleť trochu jiné požadavky.

pece o plet el beauty blog

Článek o Neostratě, kterou stále miluji a všem vám ji mohu vřele doporučit, najdete zde a pokud bojujete s akné, mastnou pletí, ale i třeba pletí suchou se šupinkami, doporučuji na článek mrknout. S Neostratou se ale v létě kvůli svítícímu sluníčku musí opatrně a tak jsem některé produkty, zejména na den, vyměnila. Pár stálic ale mám a tak vám některé produkty jistě budou z mého blogu známé. A protože se u části z nich blížím ke dnu (nebo už jsem je spotřebovala), rozhodla jsem se vám je ukázat a zrecenzovat v dnešním článku, případně dát pár tipů co za to stojí a čemu se raději vyhnout. :)

Začnu tím, co už z mého blogu znáte a čím tedy není třeba se nijak výrazně zabývat. Ranní 3 minutová maska od Havlíkovi Přírodní Apotéky se stala součástí mého téměř denního ranního rituálu. Koupila jsem si největší balení a ráno si užívám vůni bylinek a pocit opravdu čisté pleti po smytí. O masce jsem psala v recenzi tady.

havlikova proeodni apoteka 3 minutova ranni cistici maska

Odličovací balzám Estée Lauder Advanced Night Repair Cleansing Balm (psala jsem o něm už třeba tady), který používám vždy, když mám na pleti velké množství makeupu, je můj velký oblíbenec a jsem s ním spokojená jako s ničím jiným. Nepálí v očích, protože i na ty ho používám a funguje mnohem lépe, než kdejaký dvoufázový odličovač. Opravdu důkladně odlíčí a všechny nečistoty rozpustí a v neposlední řadě neucpává póry a příjemně levandulově voní. Rozhodně ho doporučuji smýt, byť jsem již slyšela, že ho někdo pouze setře.

estee lauder balzam

Termální vodu Uriage jsem si zamilovala a psala vám o ní třeba tady. Rozdíly mezi termálními vodami se posuzují těžko, ale tahle má kromě dokonalého rozprašovače také příjemnou minerální vůni proto se stala mým číslem jedna. Používám ji nejen na osvěžení během dne, nebo po nanesení krému, ale také třeba před aplikací olejových sér, která se pak lépe vstřebávají. 

Stále jsem ve fázi hledání toho nejlepšího tonika pro moji pleť, ale La Roche Posay Effaclar Adstringetní pleťové tonikum patří k těm lepším. Má stahovat póry, regulovat tvorbu mazu a bojovat tak proti nedokonalostem. Stejně jako u termálních vod je velmi těžké určit schopnosti samotného produktu, protože ho prostě samostatně nepoužívám. Vždy následuje sérum včetně krému a pak se zrovna účinky tonika rozeznávají těžko. Subjektivně jsem ale s tonikem spokojená, protože nepálí ani nedráždí pleť a zanechávají jemnou a matnou, ale ne napnutou a vysušenou.

pece o plet el beauty blog

Noční sérum Kiehl's  Midnight Recovery Concentrate (tady) používám již nějaký ten pátek a stále ho mám velmi ráda. Jeho vůni, texturu, schopnost se vstřebat a hlavně to, že vidím, jak moji pleť opravdu hydratuje, vypíná a pomáhá ji mít mnohem hezčí texturu bez šupinek a drobných nedokonalostí. Novinkou pro mě bylo sérum Kiehl's Daily Reviving Concentrate, ale tak nějak jsem po předchozí zkušenosti s pleťovkou Kiehl's tušila, že to nebude úplné šlápnutí vedle a také že nebylo. Sérum jsem si oblíbila velmi a nedělá mi problém používat ho ani pod makeup. Také velmi příjemně bylinkově voní, skvěle se rozmazává a vstřebává a svou texturou je o něco lehčí a méně hutné, než jeho noční kolega. Nevím, jak na úplně mastné pleti, ale na mé smíšené si ho nemohu vynachválit. Přijde mi, že je pleť rozzářená, hebká a hydratovaná po celý den a samozřejmě mi na pleti nedělá žádnou neplechu v podobě pupínků a ucpaných pórů.

sera na plet kiehls

kiehls serum daily reviving concentrate

V současné době jsem používala dva pleťové krémy, Neostratu Face Cream Plus na noc a Chanel La Solution 10 na den. Co si myslím o krému Chanel již jistě víte, protože se objevil v článku s produkty, které mě zklamaly (tady). Většinou si drahé krémy užívám, v tomto případě už se tak trochu těším, až ho spotřebuji a načnu nějaký nový a lepší. :) Moji velkou oblibu značky Neostrata jste už určitě zaznamenali. Vyzkoušela jsem velké množství krémů a chtěla zkusit i Face Cream Plus. Byť je to krém velmi dobrý, jako ostatně vše, co jsem zkoušela, tak mému typu příliš nesedí. Doporučila bych ho spíš těm z vás, které máte pleť normální až suchou, protože tu moji, hlavně v oblasti t-zóny má tendence přes noc mastit o trochu víc, než by se mi líbilo. Nezpůsobuje mi to sice žádné obtíže v podobě černých teček, nebo pupínků, i tak mi ale k srdci přirostl mnohem víc Ultra Moisturizing Face Cream. Doporučit je ale mohu stále oba a asi záleží jen na tom, co od krému očekáváte konkrétně. Face Cream Plus vyhlazuje, napíná, výrazně hydratuje, mírně eliminuje nedokonalosti a nezpůsobuje další, nicméně moje smíšená pleť se o trochu víc mastí a v boji proti akné a černým tečkám znám i lepší pomocníky.

chanel la solution 10 krem na plet

Krémem na oči a velkým favoritem posledních pár měsíců je rozhodně NUXE Nuxellence Eye Area oční krém. Už jsem vám o něm také psala, tak jen tak pro formu. Jedná se o oční krém s anti aging účinky a ve složení najdete třeba kyselinu hyaluronovou. Krém má masážní kovový aplikátor a jak už všichni víme, masáž pleti (i očnímu okolí) svědčí. Oční krém je také jemně zabarvený, čímž opticky rozzáří oční okolí. Samozřejmě nečekejte korekci kruhů pod očima! :) Obsah silikonů ve složení by mohl někomu vadit, proto ho raději zmíním, ale protože já krém používám především přes den, pod makeup, nemohu si ho vynachválit. Hydratace je pro normální pleť dostačující. Pokud máte velmi suché oční okolí, stačit vám nejspíš nebude. Právě proto ho miluji přes den a hlavně  v létě, kdy se víc potím a pleť se mi i více mastí, a ráno si užívám chladivý aplikátor.

ocni krem nuxe

ocni krem nuxe Nuxellence Eye Area

Poslední dva produkty jsou takovým nadstandardem v péči o pleť. Jsou od značky Talika a jedná se o sérum na růst řas a obočí. Po velmi dlouhém používání někdy od Vánoc už vám mohu s jistotou říct můj názor a podělit se o zkušenosti z používání. Obě séra hodnotím kladně, byť chápu i názory těch z vás, kdo úplně spokojeni nejste. Pokud jste zvyklí používat séra obsahující růstové hormony a podobně, nadšené z těchto sér od Talika nejspíš nebudete. Mně řasy povyrostly zhruba o dva až tři milimetry, velmi mírně ztmavly a lehce se otočily nahoru. Všimla jsem si také, že při odličování už nemívám tak často na tamponku vypadlé řasy a že jsou jakoby silnější/tlustší a pevnější. Pro někoho rozdíl minimální, pro mě super výsledek. 

Pokud mě čtete už nějakou dobu víte, že můj nejčastější problém s jakoukoliv kosmetikou bývá ten, že mě pálí v očích a pak dokážu celý den slzet. Proto také nehodlám riskovat něco, o čem se obecně ví, že to způsobuje začervenání a pálení i očím, které jinak nijak citlivé nejsou. Sérum na řasy Talika mi nic takového nedělá. A co se obočí týče, tam jsou výsledky ještě o trochu lepší. (psala jsem o něm třeba tady.) Všimla jsem si, že mi začalo růst obočí i na místech, kde do teď žádné nebylo, byť se jedná jen o pár chloupků. Všimla jsem si toho zejména proto, že jsem musela začít častěji vytrhávat a zastřihávat obočí. :) Každopádně s celkovým výsledkem jsem spokojená, protože obočí mám hustší než před půl rokem a také mi rychleji dorůstá co, co si třeba špatně vytrhnu.

talika serum na rasy oboci lipocils

Vím, že jsem v tomto článku nepokryla všechny kroky v péči o pleť, jako třeba micelární vody, odličovací gely, nebo pleťové masky. I tak se mi ale zdál článek velmi dlouhý a já bych vás jen nerada unudila k smrti. :) Každopádně co ještě všechno používám (a dopoužívala jsem) můžete sledovat ve spotřebovaných produktech, takže o nic nepřijdete. :) A teď mám, holky, prosbu já na vás! Už velmi dlouho hledám ten NEJLEPŠÍ peeling na obličej a stále ho nemohu najít. Prozradíte mi svoje oblíbence a tipy? :) Díky! L.

13 komentářů:

  1. Opět pěkně zpracovaný článek s oku lahodícíma fotkama! Ranní pečující masku od Havlíka používám také, sice ne pravidelně, ale jsem s ní celkem spokojená. Od Neostraty jsem používala dva produkty cca před 8 lety, když jsem v pubertě bojovala s akné, které teda nebylo nějak hrozné, ale mně se to tehdy tak připadalo. Tuhle značku mi doporučila dermatoložka, byly to dvě lahvičky, myslím, že jedna byla krém a druhá čistící gel a byla to zelená řada. Každopádně jsem s tím moc spokojená nebyla, docela mi to pleť vysušilo, co si vzpomínám. Takže teď jdu přečíst tvůj článek o téhle značce a uvidím, jestli jí dám ještě šanci. Odličovací balzám od Estee vypadá dobře, ale stále se nemůžu přenést přes pocit, že mi ta rozpuštěná špína bude putovat po obličeji a ucpávat póry, s čímž mám problém. Kvůli tomu jsem zatím žádný podobný odličovací produkt nevyzkoušela. A to, že si někdo po odličování ať už balzámem, micerálkou, mlékem, ubrouskama, nevyčistí obličej klasicky na mokro s nějakým gelem, mi přijde hrozná kosmetická prasárna :D. Pak tam fláknout rovnou krém ... no nevím, mně je to proti srsti, necítila bych se čiště :). Jinak v péči o řasy používám obyčejný ricinový olej z lékarny a řasy se mi zhustily a prodloužily při pravidelném používání. V očích mě neštípe, ale někomu by mohlo vadit, že pak jsou oční víčka mastná. A zatím nejlepší peeling, který jsem měla, je od St.Ives ten profláknutý meruňkový. Někomu by mohlo vadit, že jsou tam celkem hrubší zrníčka, ale já mám ráda, když mám pak pocit skutečnýho vydrhnutí :). Na dovču si s sebou vezu miniaturku peelingu od Clinique v růžové tubičce, tak jsem zvědavá, jak bude fungovat. Jo a nedávno jsem dostala vzoreček peelingu od Skinfood v Sephoře Black Sugar a ten na mě po dvou použitích udělal taky velkej dojem! Pleť byla pak krásně hladká a vyživená, protože obsahuje i olejovou složku. Takže je teď na mém wishlistu a až bude sleva v Sephoře, mažu pro něj :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Neostratu také doporučila dermatoložka a sice nevím jaké produkty přesně jsi používala ty, ale mně pleť nevysušovalo nic, což jsem samozřejmě ráda :-) nicméně jsem překvapená, protože jsem si myslela, že NeoStrata je spíš určená na dospělou pleť - i akné v dospělosti, které vzniká z jiných důvodů, než v teenage věku. :-)

      Já upřímně nevidím rozdíl mezi odličovacím balzámem, olejem, mlékem, nebo gelem, po obličeji si s tím stejně rozmazávám všechno stejně. :-) takže já pak důkladně umyju vodou a dočistím tonikem. Já se také byla ucpaných pórů, ale tenhle balzám mi to naštěstí nedělá :-)

      Na ricinový olej jsem slyšela hodně různé názory, tak nevím, navíc se toho trochu bojím, mám oči opravdu citlivé a Taliku jsem nejdřív zkoušela že vzorku. Jo a Skin food sugar scrub jsem právě potřetí použila z miniatury a jsem nadšená! Takže si taky musím koupit plné balení! :-) díky za zajímavý komentář :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Luci, určitě vidím taky své oblíbence - Kiehls, Neostrata..poslední dobou u mě naprosto zabodovala péče Medik 8, ať na čištění pleti, tak následnou péči. Na rozpuštění první vrstvy čehokoliv - makeupu, znečištění přes den používám od Clinique Take the day off balzám, preci jen je cenově dostupnější než Estee. Pak mycí gel Medik 8 a tonikum Medik 8 a nikdy jsem neměla lepší pleť. Naprosto jsem vyřadila micelárky a dávám tomu největší podíl v tom, jak se má pleť zlepšila. Nepoužívám je přes rok, naopak si říkám k čemu jsou? A v hledání za nejlepším peelingem jdu cestu s Tebou :) nikdy jsem si nekoupila stejný podruhý, takže taky stále hledám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! Já se taky nemůžu medik8 dočkat! :-) hlavně tedy těch výsledků, ve které doufám.. K tomu balzámu od Clinique, také na něj všude slýchám chválu, až dodělám ten od Estée, zkusím ho. Je pravda že je to jeden koncern a mohlo by to být podobné jako Estée, ale vypotřebovat ho trvá věky, používám ho hlavně když mám nasazený full face :-))) a stačí ho malinko, což bude stejně asi i u toho od Clinique. S těmi micelárkami souhlas, také jsem je vyřadila a také vidím zlepšení. Peeling časem najdeme! :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, jako jediný a nejlepší jemný peeling doporučuji peelingový pudr od Dermalogica - mám tu původní verzi, novou jsem zatím ještě nezkoušela. Je vhodný i na každodenní použití a aknózní pleť. Miluji ho!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám v plánu zajít do salonu s Dermalogicou a tenhle peeling už jsem zaznamenala, takže děkuji za tip! Beru ho v potaz a časem vyzkouším :-)

      Vymazat
  4. Dermalogica má TOP peelingy :) Na smíšenou pleť mi sedí jejich Thermafoliant (už ho dodělávám) - když chci intenzivnější peeling a na častější peelingování Microfoliant (pudr). Nový superfoliant mi nesedí tak moc, původní Microfoliant mi přijde lepší, dělá hezčí pleť (totiž superfoliant je na jiné účely, na YT je o tom poučné video, Microfoliant je mimo jiné na stahování pórů).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tipy a informace! Určitě se na to mrknu, o Dermalogice uvažuji už nějakou dobu, jen toho mám doma teď tolik, že nestíhám natírat, mazat a spotřebovávat :))

      Vymazat
  5. Božský článok a nádhernými fotkami, o informáciách nehovoriac.
    Takýto typ článkov mám hrozne moc rada, veľa sa z neho dozviem, a využijem ho, najmä keď to tak vyzerá, že máme veľmi podobný typ pleti.
    Ja už veľmi nepotrebujem riešiť pupáčiky a podobné veci, zlepšil sa mi zdravotný stav najmä prostredníctvom tradičnej čínskej medicíny a riešenia psychiky.
    Z týchto všetkých produktov ma najviac zajali dva, a to očný krém od Nuxe a pleťové tonikum od La Roche Possay. Určite vyskúšam obe vecičky.
    S peelingom na pleť nepomôžem, ten svoj stále hľadám. Vo Fann majú ten biely alebo zelený čaj, to si neskúsila ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) No já se toho akné nemohu zbavit, mám ho kvůli hormonální nerovnováze, takže je v podstatě nemožné se ho zbavit :-( ale teď v těhotenství se mi pleť výrazně spravila, spolu s péčí od Neostraty :-) Peelingy z Fannu jsem nezkoušela :-)

      Vymazat
  6. Ahoj. Já se dlouhodobě vracím k peelingu 7 day scrub od Clinique, vyhovuje mi nejvíce. Nemám ráda takové ty peelingy, co je člověk na obličeji vůbec necítí (přesně z toho důvodu mi teď doma už pěknou dobu překáží peeling od Kiehls). Ten Clinique je sice krémový, ale pro mě tak akorát hrubý. No a teď jsem zjistila, že mi podobný přijde od Rituals (mají myslím jen jeden), takže ty dva teď střídám. Anet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem od Kiehls ten peeling s ananasem, o kterém nejspíš mluvíš a mám na něj stejný názor - moc krémový a málo peelingový :-) Díky za tipy, mrknu se, ale Clinique nevím no, nějak se budu muset k této značce dopracovat :-)

      Vymazat
  7. Luci přesně ten ananasový jsem myslela. Asi ho někomu daruji, to je pro mě naprosto nepoužitelný produkt. Já Clinique dříve používala ve velkém, teď jsem si už ponechala jen několik málo produktů, které točím stále dokola a jsou to moje stálice. Anet

    OdpovědětVymazat