čtvrtek 24. srpna 2017

Produkty, které mě zklamaly || Dekorativní kosmetika

Dnes pro vás mám další článek o neoblíbených produktech a kosmetických zklamáních z dekorativní kosmetiky. Tentokrát v hlavní roli Lancome, Dior, MUFE a Maybelline. Nejspíš platí, že čím dražší byl produkt, tím je zklamání větší, protože od těch luxusních a luxusně oceněných, očekáváte mnohem víc, než od produktu za pár korun třeba z drogerie. I ty vás ale mohou zklamat, pokud od nich očekáváte dobrou službu a místo toho skončíte s rozteklým makeupem. :)

kosmeticka zklamani blog

Dekorativní kosmetika mi ve většině případů dělá radost a obecně jsem zastáncem názoru, donutit všechno, co si koupím, spolupracovat. Možná to tak někdy nevypadá, ale pokud mi produkt na první vyzkoušení nesedí, nevzdávám to s ním a prostě zkouším dál. Zkouším je jinak nanášet, používat k tomu různé druhy štětců, případně změnit podklad, nebo i použitou péči. Je normální, že některé produkty se s jinými nesnesou a také, že některé produkty jsou vyráběny na konkrétní typ štětců a pokud jste zatvrzelým milovníkem těch s přírodním chlupem a koupíte si produkt, který si lépe rozumí se syntetickými štětci, možná se vám s ním nebude dobře pracovat. Což nemusí být nutně vada produktu, ale obyčejné nepochopení. :) Já tohle všechno beru v potaz a věřte mi, že za své peníze chci dostat maximum a tak se snažím produktům pomoct. I tak se ale vždy najdou produkty, se kterými se naprosto minu a určitě to tak máte také, byť jsou většinou opěvované a milované.

Lancome Matte Shaker

Vím, že tenhle produkt mnoho z vás miluje a přísahá na něj a já opravdu netuším, co se stalo špatně u mě. Odstíny mám dva Beige Vintage a Energy Peach. A když pominu nesoulad odstínů s jejich názvy, v první řadě bych se zastavila u aplikátoru, který supluje tlustá houbička do špičky. Nemyslím, že jsem v nanášení produktů na rty začátečník a přesto nejsem schopná nanést si shakery na rty tak, abych je neměla i za okraji rtů. Za to kromě zvláštního aplikátoru může i velmi řídká/tekutá olejová konzistence, takže ve chvíli, kdy si do pár minut od aplikace promnu rty o sebe, mám shakery úplně všude. Pokud to ale neudělám, trvá aplikace nepřiměřeně dlouho, na to, o co se jedná za produkt, protože nanést je rovnoměrně prostě chce extra čas na víc, díky poměrně hodně vysoké pigmentaci. Nemám dokonale ohraničené rty, takže přesné aplikace jen houbičkovým aplikátorem a takhle pigmentovaným produktem stejně nedocílím a upřímně, štěteček si na to brát opravdu nebudu. 

lancome matte shaker

lancome matte shaker

Když bych pominula vše výše zmíněné a svedla to pouze na svou nešikovnost, na rtech mi po nanesení zůstává zvláštní olejová vrstva, která mi není příjemná a v puse díky ní mám nepříjemnou chemickou pachuť - která se drží dost dlouho a opravdu mi vadí. Během zasychání mi shakery rty lehce vysušují. Jasně, není to jako u matné tekuté rtěnky, ale v rámci typu produktu jsem to nečekala vůbec.

Klasická krémová a hydratační rtěnka se mi bude lépe a precizněji nanášet, nebude vysušovat vůbec, některé zvládnou i hydratovat a ty lepší mi drží stejně dobře jako matné shakery od Lancome. Takže moje volba by byla jasná, Matte Shaker možná lákají zajímavých obalem, nápadem a olejovou texturou, ale mě za srdce opravdu nechytly. A nakonec zmínka o tom, že by matné shakery měly nechávat na rtech barevný stain po tom, co si je kompletně setřete/onosíte ze rtů během dne. Ani jeden z mých dvou odstínů nic takového nedělá. Jakmile se párkrát najím, napiju a uběhne pár hodin, shakery jsou ze rtů pryč a rty mají svou původní barvu. Pokud je za "stain" považován výsledný efekt na rtech po úplném zaschnutí (10 minut cca) shakerů, pak já bych to rozhodně stainem nenazývala, spíš mi ten efekt připomíná několik hodin nošenou a rozpitou rtěnku. Stain je podle mě totiž obarvení vašich vlastním rtů, kdy po odlíčení zůstane stále na rtech nádech barvy.

lancome matte shaker recenze

lancome matný shaker recenze

Dior Skin Forever Cushion Makeup

Nechala jsem se nalákat od mé milované Tati, která o něm nadšeně mluvila ve svých videích a byť jsem obecně ke cushion produktům skeptická, chtěla jsem tenhle makeup zkusit. V první řadě tedy musím říct, že cushion makeupy obecně nebudou nic pro mě. Pokud houbička v těchto produktech nesupluje stoprocentně a dokonale štětec, nebo třeba beauty blender a já ji musím produkty po aplikaci ještě rozmazávat a upravovat, postrádá pro mě celý cushion koncept smysl. Stejně tak je tomu i s tímto makeupem. Houbička je sice použitelná, ale rozhodně mi neudělá tak hezký makeup, jako štětec nebo Beauty Blender a že jsem to zkoušela mnohokrát. Práce s plochou labutěnkou z kompaktu je pracná a zdlouhavá a stejně je výsledek spíš průměrný. I kvůli tomu, že třeba štětec, nebo houbičku musíte namáčet do cushion makeupu víckrát, je otázkou, nakolik je to hygienické a praktické. Po celou dobu máte makeup otevřený a vracíte do něj použitý štětec, což s běžným tekutým makeupem neděláte. Na druhou stranu, asi je to jedno, protože množství makeupu bývá u cushion verzí poloviční, než co je obvyklé.

Ale znáte mě, kdyby byl makeup sám o sobě dokonalý a já s ním byla spokojená, nedělala by mi problém ani dvojnásobná cena. Za kvalitní věci si ráda připlatím, nicméně Dior Cushion makeup je prostě obyčejný makeup. Krytá je spíš lehčí, po navrstvení lehčí střední a to mi ve většině případů nestačí. Finiš na pleti dělá pěkná, ale pouze pokud si na něj vezmu štětec. Zmiňovanou houbičkou se mi ho nedaří nanést bez šmouh a rovnoměrně a pěkně na pleť usadit.

dior cushion makeup

dior cushion makeup recenze

Poslední bodem je výdrž, která je v mém případě diskutabilní. Na mojí normální/smíšené pleti a pečlivě zapudrovaný (takže si ho ani nemůžu/nemusím brát s sebou do kabelky, vzhledem k pudru) vydrží asi šest hodin hezký a pak musím pudrovat znovu. Pokud nepudrujete a makeupy vám obecně dobře drží, vzít si cushion makeup do kabelky bude fajn nápad - kompakt se zrcátkem a houbičkou kdekoliv po ruce. Mně makeup nezapudrovaný, což jsem zkoušela za účelem, že si s sebou makeup vezmu ven, nevydržel ani čtyři hodiny a z mastnější t-zóny slezl a začala jsem se lesknout víc než obvykle. To ale neberte jako negativum, kromě pár naprostých držáků mi tohle udělá téměř jakýkoliv makeup. Pointou ovšem zůstává, že pokud ho nemohu během dne dát přes již nanesený makeup a nepoužívám přiloženou houbičku, makeup je prostě k ničemu.

dior cushion makeup recenze

dior makeup swatche

dior cushion makeup

Make Up For Ever Pro Bronze Fusion 10M

Protože jsem se o tomhle matném bronzeru rozpovídala dostatečně a důkladně (včetně názorné ukázky) na mých Insta stories, nebudu to zbytečně natahovat a půjdu rovnou k věci. Můj odstín 10M je extrémně pevně slisovaný, velmi málo, až téměř minimálně pigmentovaný a na to, že se jedná o nejsvětlejší verzi bronzeru dostupnou u nás, má i poměrně dost teplou a oranžovou barvu.

Doma mám několik desítek bronzerů různých cenových kategorií a mnoho štětců k jejich nanášení. To zmiňuji zejména pro to, aby bylo zřejmé, že vím jak fungují jiné bronzery jiných značek a a to samé platí o štětcích. Zkoušela jsem jak ty syntetické, tak ty s přírodními štětinami a výsledek je vždy tristní a abych na obličej nanesla alespoň něco, musím v pánvičce bronzeru kroužit doslova několik minut velmi intenzivně a v podstatě silou. Problém nastává ve chvíli, kdy si chci bronzer přenést na obličej. Tam mám vždy již nanesený makeup, pudr a tak podobně a tlačení štětcem si tak nemohu dovolit, protože bych si samozřejmě makeup setřela, bez důrazného přitlačení na štětec ale není na pleti bronzer vidět. Nebyl ani po zimě, kdy jsem se pohybovala s makeupem na velmi světlé straně škály (MAC NC20, Bobbi Brown 2.5 Warm Sand) Pro mě tedy nepoužitelný kus a velké zklamání.

MUFE bronzer pro bronze fusion  10M

Na závěr bych chtěla dodat, že většina z vás, co mi psala že jim bronzer sedí, má jiný odstín než já a je tedy možné, že problémový je můj odstín 10M  a ty tmavší, nebo lesklé, jsou třeba naprosto v pořádku. Každopádně já jsem si s texturou tohoto bronzeru nesedla a další odstíny zkoušet nepotřebuji a pokud jste opravdu hodně světlé a plánovaly jste si pořídit tenhle matný kousek, raději bych se na něj šla do parfumerie nejdřív podívat.

Maybelline Lash Sensational Luscious

Posledním produktem dnešního článku je novější verze řasenky Lash Sensational. Klasická růžová Lash Sensational je moje nejoblíbenější řasenka z drogerie, která zahustí, natočí a perfektně na mých řasách drží. Proto jsem si s chutí pořídila i její novější verzi, v očekávání většího objemu a zvýraznění. Bohužel, řasenka mi rozhodně neudělá tak pěkné řasy jako ta klasická. Dělá poměrně hezký objem, při více vrstvách už slepuje, ale nenatočí a rozhodně řasy natočené neudrží. Během dne se mi obtiskává (což jsem měla tušit už u nápisu with oil blend) a hlavně během dne šíleně opadává a dělá to od prvního otevření balení, tudíž je vyloučeno, že by to bylo stářím řasenky. Tu jsem si totiž koupila v Londýně ještě zatavenou v plastovém obalu a večer jsem ji odličovala hlavně pod očima. :) Také dávám přednost kartáčku klasické Lash Sensational před tímto kónickým, ale to je samozřejmě o preferencích. Za mě tedy rozhodně ne a nerozumím tomu, proč se pořád dokola vyrábějí vylepšené produkty, které nefungují.

maybelline řasenka lash sensational luscious

Mě by tentokrát zajímalo, co říkáte na trend cushion produktů - makeupy, tvářenky a tak dále. Oblíbili jste si produkty s houbičkou, nebo je nechápete stejně jako já? Případně mi napište, co na cushion produktech máte rádi a proč vám vyhovují, nebo nevyhovují. Jsem opravdu zvědavá! :) Těším se u dalšího článku a zatím se mějte krásně! L.

33 komentářů:

  1. Žiadny cushion produkt som ešte neskúšala a myslím, že sa to tak skoro ani nezmení... lebo jednak fuj baktérie, že, a dvak ma tá aplikácia nejak ani neláka. Obzvlášť keď píšeš, že to "funguje" ako to funguje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a ešte som zabudla, klasickú Lash Sensational milujem tiež, ale týchto nových verzií sa tak nejak bojím :D radšej ostávam pri overenej klasike.

      Vymazat
    2. Tak někdo má cushion produkty rád :-) Takže jim to musí vyhovovat. Já si prostě jen nerozumím s tím konceptem :-)

      Vymazat
  2. Nádherné fotky !!!
    Ani jeden z tebou opísaných produktov som nemala a vďaka Tvojej recenzii ani mať nebudem :).
    Čo sa týka trendu cushion produktov, som úúúúúplne mimo a aj to tak zostane, pretože tá predstava nehygieny na produkte je skutočne príšerná a určite nevyváži prípadné kladné vlastnosti. Tie som zatiaľ ale ani pri podrobnom skúmaní tohto produktu nenašla.
    Na tú "mejbelinku" som počula už viac rovnakých názorov ako máš ty, takže si nechám zájsť chuť a zostanem pri svojej klasike (Estee Lauder a Clinique). Mne nepadla dobre ani ospevovaná klasika od mejbelinky a aj vodeodolná sa mi odtláčala, najmä dolu a vôbec nerobila na mojich riasach čo mala, pričom ja mám úplne bezproblémové husté dlhé dohora vytočené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-))) Znáš to, sto lidí, sto chutí :-) Znám jich dost co mají cushion produkty rádi a vyhovují jim. Pamatuji si, že jsi mi psala ze ti nesedí ani ty řasenky od Maybelline, které sedí mně. :-) já právě po pozitivní zkušenosti čekala, že dobrá bude i takhle. Tak ne :-)

      Vymazat
  3. S rasenkou souhlasím, ale Matte shaker? Na ten mi nesahej! 😂 Já jsem z něj urvana! První matna vec, co nevysusuje, perfektně se nanáší a ta výdrž! Přesně jak pises, když otru barvu, zustane mi na rtech barevný nádech ještě několik hodin. Ja je miluju! Mimochodem mam odstin Magic orange, tak treba se chová jinak. Ale určitě není můj poslední :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesahám :-D Neboj, je dobře že ti ten shaker sedí a jsi s ním spokojená. Já bohužel ne, takový je život :-))) jsem zvědavá, co budeš říkat na ty další odstíny. :-)

      Vymazat
  4. Nemala som cushion, ale po prečítaní posledných článkov od Alex (taleoffmissa) mám straaaašný zálusk na Dior Capture Totale cushion make-up. Pleť mám ok, nechcem krytie, práveže očakávam iba jemné zjednotenie a prejasnenie. Ide mi o čas - jednu 1,5r. minižienku mám doma a o 2 mesiace prichádza ďalšia, tak hľadám niečo, čo zo mňa urobí veľmi rýchlo moju trochu vylepšenú upravenú verziu...napr. už aj v samotnej pôrodnici. Niečo ako Estee Lauder Revitalising Supreme CC krém, z ktorého som spotrebovala už asi 5-6 balení. Len od Dioru očakávam ešte šikovňejšiu apikáciu. Po tvojom článku sa začínam dosť báť, že idem vyhodiť peniaze von oknom (Dior je ešte o kus drahší ako EL CC) ale jaaaj neviem si pomôcť, asi si ho musím kúpiť...Ty si Capture Totale cushion asi neskúšala, ak som dobre pochopila, je to úplne mimo toho, čo hľadáš, ale predsa...nevieš o ňom niečo? Niečo, čo ma uzemní? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho co píšeš je jasné, že ti může koncept cushion makeupů vyhovovat, takže pokud to sedí, není o čem :-) Já chci od makeupu něco úplně jiného a tak jsem si s ním prostě nesedla a bohužel o Total Capture nevím vůbec nic, takže moc neporadím. :-)

      Hodně síly a pevné nervy s miminkem a dcerou! Mě čeká druhé už za pár týdnů :-)

      Vymazat
    2. Ok, tak asi tomu cushionu dam sancu😂 Aj ja ti prajem vsetko dobre, zaciatky s 2 malickymi detmi budu asi celkom stresove, ale...nejak sa to isto zvladne💪🏼😉

      Vymazat
  5. Vyckavam na každý tvůj článek, který doslova hltam. Jsem moc ráda, že jsem úplnou náhodou na tvůj blog narazila. Vše na něm je v optimálním poměru a to včetně slohu, fotky nádherné. Moc mě bavis!!! Velké díky i za tento článek a bohužel musím 100% souhlasit s názorem na bronzer MUFE. Katastrofa a to jsem si k aplikaci pořídila na doporučení i jejich kabuki štětec, což byla další investice za cca 800,-. Bohužel ani to nepomohlo. Krásný zbytek prázdnin!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Ani si nedovedeš představit, jak mi takový milý komentář, jako ten tvůj názor, dokáže zlepšit náladu. :-) K tomu bronzeru MUFE - to je tragédie co... Já vyzkoušela snad všechny štětce co mám doma. Pigmentace nula, oranžový... Dělá se mi na něm vrstva, jak v něm ty štětce stokrát otáčím... Co víc k tomu říct. :-)

      Vymazat
  6. Nejhorší je, když si člověk koupí dražší věc a myslí si, že je lepší než ta levná no..a pak příjde zklamání

    OdpovědětVymazat
  7. Tak Dior ma teda prekvapil, špirály od Maybelline milujem, moje riasy naozaj natočia a zahustia, škoda, že tebe nevyhovujú.

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám řasenky Maybelline ráda, Lash Sensational je moje nej z drogerie. Jen tahle se prostě nepovedla :-)

      Vymazat
  8. Ja mám iba L'Oreal Paris Nude Magique Cushion Foundation, s ktorým som veľmi spokojná. Mám už druhé balenie. Na leto je pre mňa ideálny. Obsahuje SPF 29, je ľahký, hydratačný, pleť nevysušuje. Používam ho, ak chcem len ľahké krytie. Môžem ho nosiť so sebou, dá sa kedykoľvek cez deň obnoviť , pretože sa veľmi ľahko rozotiera. Dobre sa nanáša Beauty Blenderom, ale mne naň najviac vyhovuje štetec od Real Techniques STIPPLING BRUSH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Loreal cushion si hodně chválí, bohužel jsem nenašla padnoucí odstín. Nevím, kolik jich má celkem být, ale nikde jsem neviděla víc než čtyři v drogeriích do kterých chodím. Takže nejspíš nezkusím :-)

      Vymazat
  9. ja som sa dala do skusania korejskej kozmetiky. skincare aj makeupy. zatial mam 2 cushion makeupy od missha :D treba nejako zacat, najsvetlejsie odtiene, aj ked by som nepohrdla aj kapatko svetlejsim (moj ideal odtien je nars siberia :D, v lete aj UD naked skin 1). a kryje ako besny a pritom vyzera uplne prirodzene. vydrz je tych 6-8 hodin ked sa po aplikacii zapudruje. a ten cushion s ktorym sa to aplikuje je uzasny, robi airbrush efekt (haha ze ako to tu ospevujem ja co preferujem len flat kabuki) a udrziava sa normalne, pod vodou s mydlom ako si umyvam aj stetce. cushion umyvam po 2 aplikaciach a nemyslim ze je to nejake nehygienicke. ked sa o hubku (cushion) pravidelne starate. teraz cakam na dve objednavky z korey a uz sa tesim na colne konanie, uz mi DHL pisali ze to prislo..dufam ze budem mat plet ako detsku prdelku :D Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, ale ten problém v "hygieně" není jen v tom, jestli pereš tu houbičku, spíš že ji pak vrátíš do toho makeupu a v něm zůstanou bakterie. Což určitě zahýbe s trvanlivostí. U běžného makeupu s pumpičkou se ti nic do makeupu samotného nedostane. Já houbičky, nebo labutěnky z pudrů také myji pravidelně. :-)

      Vymazat
  10. Maybelline řasenky si kupuju taky, mám je moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty růžové Lash Sensational, jinak tohle bylo zklamání :-)

      Vymazat
  11. Lash Sensational tá klasická ružová je naozaj top riasenka aj pre moje nie veľmi dokonalé riasy :D ale dobre vedieť, že nemám vymýšľať a skúšať túto novú :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, to je moje nej z drogerie. Tak jsem chtěla zkusit o tuhle... Zůstanu u té růžové ;-)

      Vymazat
  12. Mám dotaz, nevíš proč se u nás ty řasenky neprodávají v těch zatavených obalech? Napadlo mě to, když jsem četla tu nechvalnou recenzi na novou Maybellinku už včera, a do dnes nad tím přemýšlím....mně by se to totiž docela líbilo :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úplně jednoduché - není obal, produkt stojí méně peněz ;-) Výroba obalů a materiál něco stojí a náš trh je malý, než třeba v Anglii, nebo Německu :-)

      Vymazat
  13. Na Matte Shaker od Lancome jsem četla celkem dost negativních recenzí, což je velká škoda. Řasenku od Maybelline mám také a také z ní nejsem nějak extra dovařená, bohužel. Moc hezky sepsané recenze :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  14. MUFE bronzer mám v odstínu 30M, používám ho na konturování a je v pohodě, nemám s ním problém. Asi je fakt rozdíl v odstínech. Tekuté rtěnky a cushion všeobecně nemusím, takže jejich koupě u mně nehrozí. Díky za přínosnou recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mi cushion kosmetika nijak k srdci nepřirostla, nějak se s tím míjím prostě :-) Není zač!

      Vymazat
  15. Omlouvám se nějak mi to tam skočilo dvakrát.

    OdpovědětVymazat
  16. Ke mě se náhodou dostala verze cushion make upu od L'Oreálu. Byla jsem skeptická. A kupodivu jsme si sedly, odstínem i výdrží mi vyhovoval a naopak ta houbička mi přišla supr. Jediné, co mě děsí je ta hygiena u tohoto produktu. Ale je pravda, že s každodenním používáním byl rychle fuč. Takže vlastně oka. Ale je pravda, že skrz tu hygienu si sakra rozmýšlím, jestli ho koupit znovu. Asi jo. Málokterý make up mne tak nadchnul...

    OdpovědětVymazat