čtvrtek 3. srpna 2017

Spotřebováno || Produkty na vlasy

Další díl spotřebovaných produktů je tady a tentokrát jsem se zaměřila na produkty na vlasy. O klasických šamponech a kondicionérech to ale dneska nebude, mám tu spíš produkty zaměřené na extra péči a specifické požadavky mých suchých odbarvených vlasů. :) A taky pár suchých šamponů. :) Takže nebudu zdržovat a jdeme rovnou na to!

pece o blondate vlasy

Dnes nebudu článek rozdělovat na ty produkty, které bych si koupila a které ne, protože produktů, které bych si znovu nekoupila, není mnoho. Vlastně pouze jeden jediný a je jím suchý šampon Aussie. Moc často suché šampony nepoužívám, vlasy mám spíš hodně zničené a suché a rozhodně se mi příliš nemastí. Po pár dnech po mytí je ale potřeba malý refresh a tak jsem si na vyzkoušení vzala Aussie suchý šampon. Pocit ve vlasech po nanesení jsem měla, jako bych si dva dny zpátky nastříkala do vlasů půlku lahvičky s lakem na vlasy - byly hrubé, přesušené, zacuchané, pocitově skoro natupírované. Aussie asi v podstatě funguje extrémně dobře, ale pokud máte vlasy obvykle spíš suché, nedejbože zničené, tomuto produktu se raději obloukem vyhněte.

Batiste suchý šampon je pro mě mnohem lepší alternativa. Kupuji si ho pravidelně a je to jeden z nejlepších suchých šamponů z drogerie. Nepřijde mi, že by zanechával na vlasech bílý povlak, ale je potřeba brát v úvahu, že mám vlasy odbarvené na blond a moje přírodní barva je tmavě plavá. Vlasy mi nijak extra nezatěžuje a dodá jim potřebný čistší a umytější vzhled. Vlasy mi na rozdíl od Aussie nezacuchává a po použití jdou normálně učesat a podle potřeby upravit s tím, že jim kromě méně uhlazeného vzhledu dodá i trochu objemu.

aussie batiste kerastase recenze

L'oreal Silver šampon používám již několik let a je to jeden z nejúčinnějších fialových/silver šamponů na neutralizaci žlutých tónů v blond vlasech. Co je ale nutné zmínit je, že na úkor účinnosti vlasy opravdu velmi vysušuje, což nemusí být idelání při pravidelném používání právě na odbarvených vlasech. Šampon je tak silný, že hodně poškozené vlasy dokáže obarvit na fialovo, tak na to pozor. Nejspíš si ho ještě někdy v budoucnu koupím, i když zrovna teď mám jiné favority, jako třeba značku Maria Nila, která nejen že nevysušuje, ale hydratuje a funguje i tak velmi dobře.

Maria Nila Pearl Silver maska na vlasy je totiž naprosto skvělá! Už se nebudu opakovat, protože se objevila na blogu nedávno, v článku s mými tipy pro krásné vlasy (tady) a také jsem o ní psala samostatný článek (zde). Rozhodně doporučuji si počíst a případně zvážit koupi, protože značka jako taková na mě udělala velký dojem.

maria nila pearl silver mask na vlasy recenze

Olaplex na domácí použití se také objevil ve zmiňovaném článku s tipy a zas a znovu musím vyjádřit spokojenost. Jemné a zničené vlasy po něm v dobrém slova smyslu zhrubnout, jsou pevnější, odolnější a věřím, že při dlouhodobém používání budou výsledky ještě lepší Druhou lahvičku už mám načatou a i u kadeřnice si vždy nechávám vlasy barvit s Olaplexem.

Kérastase Initialiste sérum je hodně velký nadstandard ve vlasové péči.. Má se vmasírovat do pokožky hlavy (a ručníkem vysušených vlasů) po umytí. Již se neoplachuje a kromě ozdravení vlasové pokožky by mělo podporovat i růst vlasů. Při pravidelném používání jsem si všimla, že mi vlasy opravdu rostou rychleji. Vzhledem k odbarvování mám docela dost jasnou představu, jestli produkty tohoto typu opravdu fungují, protože si doslova mohu změřit odrost. :)) Třicet centimetrů za půl roku samozřejmě nečekejte, ale o pár milimetrů navíc vlasy porostou. Ať už je to pravidelnou masáží vlasové pokožky, nebo sérem samotným, s výsledkem jsem spokojená. Vlasy nijak nemastí, nezatěžuje a po uschnutí vlasů jsem nezaznamenala žádný rozdíl mezi čerstvě umytými vlasy se sérem, nebo bez něj. 

Jak už jsem psala, v péči o vlasy je to hodně nadstandardní krok a nadstavba k vitamínům a minerálům, které by nám neměly chybět v první řadě v jídelníčku. Výsledek pro někoho může být sporný, což naprosto chápu, ale já si sérum Initialiste klidně koupím znovu. A jako bonus, kapátko! :) V poslední době jsem si začala všímat názorů, že mnoho lidí kapátka nechávají zcela chladnými. Já to mám naopak. Dejte na něco kapátko a já to potřebuji! :)

kerastase serum initialiste recenze

kerastase serum na vlasy initialiste recenze

Snad vám absence obyčejných šamponů a kondicionérů nevadí, stejně mi přijde, že dokud neobjevím nějaký opravdový zázrak, není moc o čem psát. Vlasy si myji naprosto klasicky a to zhruba dvakrát do týdne, byť jste ve spotřebovaných tyto typy produktů už delší dobu neviděli. :) Slibuji, že až na ty zázračné produkty na vlasy narazím, rozhodně vám o nich napíšu! (A myslím, že už se to blíží :-) Co jste naposledy spotřebovali vy a jaká značka vlasové kosmetiky je podle vás naprosto nejlepší? Dokážete své vlasy také odměnit a koupit si na ně něco speciálního a třeba i trochu zbytečného, jen tak, pro radost? L.

19 komentářů:

  1. Super článek zaujala mě ta maska na vlasy, já bych chtěla vyzkoušet nějakou tu barevnou, ale ta cena je moc, takže musíš našetřit, ale momentálně šetříme na důležitější věci.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je vyšší ale ty menší balení masky stojí okolo 350,- a to už je lepší než sem set ;-) Taky bych ty barevné nepotřebovala ani..

      Vymazat
  2. Veľké zázraky v prípade "ja a vlasy" asi odo mňa nikto, kto ma pozná, čakať nemôže :D K vlasom sa chovám trochu macošsky totiž :). Ale tiež mám rada suché šampóny od Batiste. No a "objav" posledných mesiacov, "zblonďujúci" šampón Balea Professional, ktorý z mojich špinavo-blond vlasov naozaj tú blond farbu dokáže vytiahnuť, a nestojí ani 2 éčka... Takže asi toľko k téme "vlasy" pre dnešok odo mňa :).
    Ak ale nájdem niečo zázračné, tiež dám vedieť ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu Baleu jsem měla a nedělala mi vůbec nic. Ale jakože vůbec... :-) vlastně z drogerie těch účinných věcí na moje vlasy taky moc není. Bohužel :-)

      Vymazat
  3. Skvělý článek a nejkrásnější fotky, vždycky už vyhlížím další post, díky a měj se fajn. Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi milá!!! Moc děkuji ❤️ jsem ráda že se článek líbil!

      Vymazat
  4. Supr článek. Na vlasové produkty od Lóreal a Kérastase se chystám už nějakou dobu, zatím ale používám ty levnější "alternativy" časem je ale určitě zkusím. Jinak šampon od Batiste si nemůžu vynachválit.

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to dobře vybrat, ne všechno drahé na vlasy za to stojí. Bohužel. :-) a taky to chce vybrat dobře řadu, mně třeba od Kerastase jedna řada sedí a druhá vůbec :-)

      Vymazat
  5. Batiste je záchrana a má klasika :)

    OdpovědětVymazat
  6. Batiste je taková osvědčená klasika. Kérastase bych ráda vyzkoušela, zatím ale jen o jejich produktech jenom čtu, tak snad časem. :)

    OdpovědětVymazat
  7. batiste suché šampóny sú najlepšie, ktoré sa u nás v drogérií dajú zohnať! :).
    s Aussie som so žiadnym produktom zatiaľ nebola veľmi spokojná...

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, Batiste je za ty peníze fajn.. No a Aussie, jak co, ale za ten hype nestojí :-)

      Vymazat
  8. Idem urobiť menšiu rekonštrukciu mojich vlasov (asi v septembri) a po zosvetlení si u mňa Maria Nila Pearl Silver maska určite nájde svoje miesto. Celkovo sa mi Maria Nila veľmi páči :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tak napríklad mňa suché šampóny nechávajú úplne chladnou. Nepoužívam a ani neplánujem. Radšej si vlasy umyjem a vytvarujem.
    Inak som sa doposiaľ správala k svojim vlasom nie úplne pekne, čo sa ale postupom času mení, nechávam si vlasy dorastať a aj si ich inak upravujem :). Farbiť si ich stále farbím, šediny už v hnedých tmavých vlasoch neskryjem, bohužiaľ.
    Šampóny stále striedam, to svoje som stále ešte nenašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já suché šampony používám hlavně kvůli objemu a osvěžení :-) rozhodně tím nenahrazuji mytí vlasů :-) Ale třeba den před mytím nebo když nestíhám je to fajn pomoc, přece jen dlouhé vlasy déle schnou :-)

      Vymazat
  10. Ahoj, me se krome pripravku o poci na vlasy osvedcily jeste tyto vitaminy https://www.lekarnasporilov.cz/leciva-a-doplnky-stravy/vitaminy-a-mineraly/gs-vapnik-horcik-zinek-premium-tbl-30.html ktere posiluji prave vlasy. urcite doporucuji.

    OdpovědětVymazat