pondělí 28. srpna 2017

Spotřebováno || Pleťové masky GlamGlow, NUXE a další

Po nějaké době se mi doma opět sešlo několik vypotřebovaných pleťových masek a není divu, když masky patří k mé, téměř každodenní, péči o pleť. :) Masky jsou pro mě nejen nadstandardní péče, ale i relax a řešení jednotlivých, více či méně akutních problémů, které zrovna se svou pletí řeším. Články se spotřebovanými produkty jsou stále vaše oblíbené, tak doufám, že vám i tím dnešním, opět maskovacím, udělám radost a jdeme rovnou na to!

cz blog spotrebovano

V minulém díle spotřebovaných produktů s péčí o pleť (tady) se vám líbilo rozdělení produktů na ty, které už si znovu kupovat nebudu a naopak ty, které bych si znovu koupila, nebo koupím. Proto jsem i dnešní článek rozdělila stejně a teď už se můžeme vrhnout na samotné recenze masek. Spotřebu mám poměrně velkou a ráda zkouším nové, nicméně většinu z nich už z mého blogu znáte, protože si je kupuji pravidelně. :)

Produkty, které bych si koupila/koupím znovu

GlamGlow Supermud čistící maskaGlamGlow Powermud čistící a pečující maska

Čím více masek Glamglow zkouším, tím věrnější fanynkou se stávám. Glamglow masky prostě umí a ačkoliv se nejspíš setkáte s názorem, že jsou sice dobré, ale cena je přemrštěná, já si dovolím nesouhlasit. Co je na maskách napsáno, to také dělají a dělají to výborně. Na zelenou Powermud masku, která je určena na normální/smíšenou, ale i sušší pleť jsem vám psala recenzi v tomto článku, jsem s ní moc spokojená a rozhodně si ji budu pořizovat znovu. To samé platí i o bílé Supermud masce (recenze), která je spíše na problematickou a mastnější pleť. Obě masky skvěle čistí pleť a podle mého názoru stojí za každou korunu. Kdybych si musela z těchto dvou masek vybrat jen jednu, asi je mi blíže zelená Powermud, protože se mi líbí koncept péče a čištění pleti zároveň v jednom produktu, nicméně vybírat si nemusím a ráda si je koupím znovu obě dvě. :)

glamglow powermud recenze

GlamGlow Youthmud exfoliační maska

Černá Glamglow Youthmud je maska extrémně silná a exfoliační. Na pleti bych ji sice neoznačila za příjemnou, za to za vysoce účinnou ano. Díky exfoliačním látkám a peelingovým zrníčkům maska odstraní veškerou suchou kůži z pleti a zanechá ji zářivou a tak jemnou, jak to umí máloco. I s touto maskou jsem byla spokojená a nevylučuji její případnou další koupi. Pokud je vaše pleť hodně citlivá a dáváte přednost jemné exfoliaci a peelingu, tahle maska pro vás asi nebude ideální. Pokud ale hledáte masku, která po použití opravdu vrátí nádech mládí vaší pleti, možná ji zkuste. Masky Glamglow seženete v Sephoře a občas se objevují i ve velmi výhodných setech, ze kterých mám já tyto menší tubičky.

glamglow supermud youthmud recenze

NUXE Aroma Perfection termo aktivní čistící maska

Hřejivá NUXE maska patří k mým stálicím (a asi desáté balení mluví samo za sebe). Mám ráda její krémovou texturu, která obsahuje středně velká peelingová zrníčka. Díky zahřátí se otevřou póry a maska může působit, což má za následek opravdu důkladně vyčištěnou pleť a uvolněné póry. Pleť je navíc i hebká, jemná, nepne, rozhodně není vysušená a má za sebou i dávku peelingu, který poměrně účinně odstraní starou a suchou kůži. Asi není třeba psát nic víc, protože jsem o masce psala už tolikrát, že by bylo s podivem, kdybyste o ní ještě neslyšeli. Za mě se jedná o jednu z nejlepších masek, které seženete v lékárně a doporučuji vyzkoušet. Osobně si také myslím, že byť je maska z řady proti nedokonalostem Aroma Perfection, budou s ní spokojené i majitelky pleti normální, nebo smíšené, právě díky tomu, že maska jen zahřeje, vyčisti a vůbec nevysušuje. Seženete v lékárnách za příznivou cenu okolo 300,-.

nuxe maska recenze

Himalaya Herbals Neem Mask čistící maska

Myslím, že o masce Himalay Herbals Neem Mask už jsem vám tady na blogu v nějakém článku psala. Občas si ji v Rosmannu koupím, hlavně proto, že se jedná o peeling a hluboce čistící masku v jednom. S tím je také spojeno to, že maska na pleti dokáže docela nepříjemně pálit, zasychá velmi tvrdě a pak je trochu problém ji smýt. I přesto si ji občas ráda dám, protože co se týče opravdu důkladné exfoliace, za necelou stovku je to dobrý produkt a jak už asi víte, jsem ochotná občas podstoupit mírné nepohodlí za to, že mám pak hezky vyčištěnou, obroušenou a rozzářenou pleť. Neem maska pleť navíc i jemně zmatní a částečně ji dokáže zbavit černých teček. Kdyby stála místo stovky pět set, nadšená bych z ní asi určitě nebyla. Takhle ale nevidím důvod, proč vám ji nedoporučit a to hlavně v případě, že se trápíte s problematickou, smíšenou, nebo mastnější pletí. Jen velmi opatrně s pletí citlivou a reaktivní, maska opravdu není zrovna šetrná. :)

nuxe maska himalaya herbals maska recenze

Produkty, které už si znovu nekoupím/nepotřebuji

Sephora Mud Mask bahenní maska

Po spotřebování asi pátého pytlíčku (dostala jsem v Sephoře na dny Marianne) s bahenní Sephora maskou musím říct, že maska asi za svou cenu není špatná. Kdybych ale porovnávala pouze účinky masek a nikoliv jejich cenu, zařadila bych tuhle někam k podprůměru. Měla příjemnou bahenní vůni, což mám ráda, lehce vytahovala maz z pórů, nijak extra pleť netahala, nepnula a nepálila a maska neztvrdla tak, že by ji pak nešlo smýt. Na běžné používání, pokud nečekáte zázraky, bych vám ji mohla doporučit. Za mě je to klasická bahenní maska, která nijak extra nevysušuje, lehce zmatní pleť a také ji jemně vyčistí. Glamglow masky jsou pro mě stále jedny z těch nejlepších, co se funkčnosti týče, ale tahle Sephora maska byla také fajn a navíc má příjemnou cenu za plné balení. Já si ji ale v plném koupit prostě nepotřebuji.

Mitomo maska s koenzymem Q10

Jediný zástupce plátýnkových masek v dnešním článku. Měla jsem ji v Marie Claire boxu pár měsíců zpět a po předchozí zkušenosti s maskami Mitomo jsem se do jejího testování nijak extra nehrnula (článek). Maska překvapila, byla příjemná, dostatečně mokrá, abych si sérum z ní mohla namazat na dekolt i krk a zároveň nestékala po obličeji, což na maskách nesnáším a nechápu, jak by někdo mohl relaxovat s pocitem, že si ušpiní oblečení a vše okolo. :) Tvar masky bych zhodnotila jako průměrný, měla jsem i lépe vyhovující, ale i méně. Výsledný efekt byl také průměrný - pleť byla jemná, hydratovaná, maska mě nepálila. Celkově průměr a další Mitomo masku už nejspíš nepotřebuji. Maska by se měla dát sehnat v Douglasu.

maska mitomo recenze

Vy mi napište, jakou masku používáte nejčastěji a jakou masku jste naposledy spotřebovali. A jen tak ze zvědavosti, dokážete masku brát jako něco lepšího v péči o pleť a připlatit si za ní, nebo dáváte přednost masce jako produktu běžné denní spotřeby a raději si jich pořídíte víc, za rozumnou cenu a používáte je často? L.

16 komentářů:

  1. Tak já jsem z těch, kterým není líto si za masku připlatit a kupovat i ty dražší stále dokola - masky beru totiž jako něco lepšího v péči, ale pochopitelně u masek z kategorie "za raketu" musím vidět okamžité účinky. :) Aktuálně používám od May Lindstrom The Problem Solver a Honey Mud, pak miluju kvalitní manuka med a ještě mám doma historicky Tariku, která je taky skvělá, ale dlouho se na ni kvůli těm od May Lindstrom nedostalo. Pak mám nějaké vzorečky od Tata Harper a Josh Rosebrook, tak asi rozšířím maskovací arzenál v dohledné době. :) Jinak masky používám cca 1x týdně, ale používala bych je i častěji, kdyby bylo více času. Každopádně miluju takové ty rituály, kdy si napustím horkou vanu, dám masku, zapálím svíčku atp. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no ty máš vyzkoušené samé skvosty! Já jsem už hodně slyšela o těch May Lindstrom a ty si opravdu přeji vyzkoušet... Musím si je konečně objednat, nerada nakupuji ze zahraničí, říkám si, že to tady u nás máme ještě spoustu k vyzkoušení, ale už fakt budu muset :-) a s rituály to mám stejně! Dám večer dítě manželovi, napustím vanu, dám si masku, udělám peeling... :-) a pak je mi bezvadně :-)

      Vymazat
  2. Zase môj obľúbený typ článku, s krásnymi fotografiami ako bonus k tomu !
    Masku značky NUXE som si kúpila na Tvoje odporučenie a neľutujem, čoho dôkazom je asi (iba) tretie balenie. Ak budeš mať chvíľku času, skúsiš mi prosím napísať akým presným spôsobom ju používaš (či na mokrú alebo suchú pleť, či s ňou robíš aj peeling alebo len necháš pôsobiť). ĎAKUJEM.

    Ostatné nepoznám, značku GlamGlow som vyskúšať chcela, ale nakoľko Sephora na SK nie je, nestojí mi za tie problémy, ktoré sú s posielaním z e-shopu (aspoň čo som čítala).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že ti taky sedí. :-) Ta maska je prostě bezva, navíc nestojí tisíce, což se taky počítá. :-) Já ji dávám ráno nebo večer na vyčištěnou pleť - po umytí nějakým gelem atd., takže pleť není vyloženě suchá, ale ani mokrá. Spíš umytá :-)) už při aplikaci ji roztírám jako peeling, abych toho využila a pak po pár minutách stejným způsobem smývám. Peelinguji při tom prostě. Je to jedna z mála masek co smývám vodou a ne namočenou žínkou. Ani to není potřeba, jde dobře dolů :-)

      Vymazat
  3. Dnešný článok padol akurát vhod :). Nuxe maska je už takmer na ceste ku mne, spolu s hydratačnou od Collistar :) ani jednu som ešte neskúšala, tak sa teším.
    Skúšala som z vrecúškového balenia Freeman masku s uhlím a cukrom a prekvapila, ak ju niekde uvidím v tube, určite kúpim. No a z tej najnižšej cenovej kategórie naozaj môžem zlupovaciu masku z Avonu s bielym čajom, tú kupujem opakovane, pleť je po nej naozaj ako detská prdelka, čo je za tú cenu pre mňa teda prekvapko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Freeman s černým cukrem a uhlím je taky kupodivu dobrá, zda ty peníze a množství určitě :-) občas si ji taky koupím, ale tahle od Nuxe je o něco lepší, nestéká mi po obličeji a protože v ní není cukr, nerozpouští se tolik a lépe peelinguje :-)

      Vymazat
  4. Jednoznacne si raději priplatim za kvalitu a rada si ten zvláštně vonavy rituál jednou/dvakrát za tyden uziju s pocitem dobre investoványch peněz :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Masku GlamGlow bych ráda vyzkoušela. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Na NUXE produkty som minule pozerala a nevedela som, čo by som okrem klasického oleja vyskúšala, takže ďakujem za tip, na túto masku sa pozriem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, ta maska je skvělá, pokud máš ráda zahřívací a jemný peeling k tomu :-)

      Vymazat
  7. Tolik chvály na GlamGlow? Já na ni doposud moc pochvalné recenze nečetla...až snad u tebe. Každopádně teď mám chuť je taky vyzkoušet :). Až půjdu kolem parfumerie ..... :).
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já tu bílou kupovala (a recenzovala) před víc než rokem a půl a bylo to na základě pozitivních recenzí :-) a zelenou jsem zkusila před víc než půl rokem a taky jsem viděla hodně pozitivních ohlasů, proto jsem neváhala... :-) a po Vánocích v Sephoře jsem vzala sadu abych vyzkoušela zbytek :-) já jsem s nimi moc spokojená :-)

      Vymazat
  8. O masce GlamGlow přemýšlím, ale četla jsem i dost negativních recenzí, tak jsem na rozpacích, jestli za tuhle masku se vyplatí dát tolik peněz.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem majitelka především suché pleti a popravdě v těch hydratačních, co jsem zatím vyzkoušela, moc rozdíly nevidím. Takže oblíbence nemám. Ale musím říct, že se potýkám sem tam i s pupínky a okolo nemoci i s rozšířenými póry. Na tu Nuxe jsi mě nalákala :) uvidím.

    OdpovědětVymazat