úterý 7. května 2019

Nákupy & PR balíčky! Skin, Body & Hair Care || Duben 2019

Pěkný den vám přeji! I když si každý měsíc přijdu tak trošku zavalená tím množstvím kosmetiky, které se objevuje každým dnem víc a víc, stejně se vždy těším, až vám sepíšu, co je u mě doma nového. :) Takže se pohodlně usaďte, připravte si čaj, nebo kávu, v některých případech i zápisník, ha ha, a pustíme se do toho. :))


Jako obvykle začnu s PR balíčky, které pravidelně dostávám od značek, se kterými spolupracuji. Vždy je na mém uvážení, co z produktů vám ukážu a o čem budu psát, ale článek s nákupy a PR balíčky sepisuji každý měsíc právě proto, abyste měli spoustu novinek a mých dojmů z nich na jednom místě. A doufám, že vám to tak stále vyhovuje. :) Protože toho ovšem bylo opravdu dost, dnes vás čeká pečující část a příště dekorativní. :)

Začala bych novinkami Clinique a jak už jistě víte, v našich parfumeriích teď seženete personalizovanou péči o pleť. Jedná se o péči, kterou si můžete zvolit doslova na míru vaší pleti - Clinique ID. V nabídce jsou tři základní báze a pět náplní s aktivními složkami. Já už mám zkušenost s *Dramatically Different Hydrating Jelly, extra lehkým gelem, který hydratuje a uzamyká všechno dobré v pleti a teď je v novém ID balení, kam si můžete dát náplň.  Bázi si můžete vybrat i na mastnou pleť - *Dramatically Different Oil Control Gel a na suchou pleť - Dramatically Different Moisturising Lotion+.

Náplně / cartridge si můžete vybrat podle problému, který chcete řešit. Já mám teď celkem tři, fialovou náplň *Lines & Wrinkles, která má být proti stárnutí pleti, zelenou *Irritation, která pečuje o citlivou pleť se sklony k začervenání a modrou *Uneven Skin Texture s kyselinami, která má pleť vyhlazovat a zjemňovat. Tenhle koncept se mi opravdu líbí a hned jsem se vrhla na testování. :)




Alterna mino jiné inovovala i svojí řadu stylingové péče a já jsem dostala na vyzkoušení mnoho nových produktů a dokonce dva dostal i můj manžel. Děkujeme! Abych se přiznala, dostat z něj nějakou rozumnou recenzi je téměř nemožné, ale minimálně vám někdy v nějakém dalším článku zhodnotím svůj osobní názor, ha ha.

V téhle stylingové řadě najdete úplně všechno, co budete při úpravě vlasů potřebovat. Od suchého šampónu *Sheer Dry Shampoo, který šetří životní prostředí tím, že není ve spreji, ale má klasický pudrový rozprašovač, přes sprej na texturu *Perfect Texture Spray a sprej na podpoření plážových vln Sea Salt Spray, až po produkty na uhlazení, nebo tvarování vlasů, jako je třeba *Perfect Iron Spray, nebo tvarující *Luxe Cream Gel.



Pokračujeme ještě s vlasy, protože se k nám dostala nová značka vitaminů na vlasy s biotinem, *Sugar Hair Bear. Tyhle vitamíny / doplněk stravy jsou v podobě ovocných bonbónů ve tvaru medvídka a přiznám se, že začít každé ráno bonbónem není vůbec špatný nápad a že na bonbón z nějakého důvodu nikdy nezapomenu, na rozdíl od jiných doplňků stravy. Náhoda? Nemyslím si, ha ha. :)

Každopádně, než budu mít krásné dlouhé a zdravé vlasy, stále potřebuji nějakou dobrou péči a na novinku značky Olaplex jsem se vyloženě těšila. K šamponu a kondicionéru přibyla i bezoplachová péče v podobě *Olaplex číslo 6 a co jsem ho zatím zkoušela, tak jsem si, lidově řečeno, sedla na zadek. :) Opravdu účinný leave in produkt, který budete milovat, pokud máte zničené vlasy! A když už je řeč o zničených vlasech, značka *Tangle Teezer má novinku, kterou je hřeben speciálně upravený pro lámavé a jemné vlasy, nebo pro vlasy prodloužené. Je výrazně měkčí než klasický Tangle Teezer a česání je s ním ještě o kousek jemnější.



Co se týče skincare, Dermalogica představila novinku v podobě olejového přípravku, který má pleť zklidňovat a opečovávat. Úplně přesně je cílený na pleť se sklony k začervenání a pro pleť citlivou. *Redness Relief Essence Obsahuje mimo jiné třeba oves, šalvěj a lékořici, a protože to je esence, můžete ji zařadit ke své běžné péči po toniku, třeba před sérum, nebo booster.

Kromě novinky jsem si také na vyzkoušení vybrala nějaké stávající produkty Dermalogica, třeba *Special Cleansing Balm, odličovací olejový balzám, který vám přijde i s gumovou rukavicí, se kterou pleť opravdu důkladně vyčistíte a odlíčíte a také pleťovou masku/peeling z řady *Age Smart Multivitamin Thermofoliant, který obsahuje kyseliny, peeling a jako bonus, hlavně tedy pro mě, je zahřívací, což já naprosto miluju. :) Kromě novinek jsem doplnila zásobu mých dvou nejoblíbenějších produktů od značky Dermalogica, úžasný hydratační krém *Skin Smoothing Cream a moje nejoblíbenější sérum s vitamínem C - *Biolumin C Serum.




Značka GlamGlow také představila nový noční krém s vtipným a chytlavým názvem *Good In Bed. :) Na GlamGlow má jen mírnou parfemaci, ale stále příjemnou, a popis účinků mě samozřejmě také zaujal. Tenhle noční krém má totiž díky vyváženému složení několika kyselin v mírné koncentraci pleť zjemňovat a vyhlazovat, takže byste se ráno měli budit s krásnou pletí. A protože je boj s texturou v současné době můj největší problém, na tenhle krém se extra těším. :)


Jednu skincare novinku jsem dostala i od značky Clarins. Je to pečující matný krém na opalování *Dry Touch Sun Care Cream s ochranným faktorem 50+, který mileráda zkusím, protože dobrých opalovacích přípravků na obličej, které zároveň neucpávají póry, mnoho není.


Značka Medik8 je moje srdcová záležitost. V podstatě mi sedí naprostá většina věcí, které jsem od téhle značky zkusila. Minulý měsíc se mi doma sešlo opravdu velké množství pečující kosmetiky, takže mám teď zásobu na dost dlouhou dobu, ale protože jsou to všechno skvělé produkty, vůbec se nezlobím. :) I značka Medik8 má totiž novinku, intenzivně hydratační sérum *Hydr8 B5 Intense. Najdete v něm hlavně kyselinu hyaluronovou a kromě hydratace by s ním pleť měla být obnovená a plná energie.

Popravdě už zbývá jen pár věcí, které jsou vhodné na můj typ pleti a ještě jsem je od této značky nezkoušela. Jednou z nich je například pleťový krém Refining Moisturiser. Ten by měl zlepšovat texturu pleti a samozřejmě opticky zmenšovat póry.


Z produktů, které už ode mě můžete znát, jsem si znovu vzala velmi lehké sérum, které se skvěle kombinuje s dalšími produkty, *Breakout Deffence + Age Repair, krémové sérum, které z dlouhodobého hlediska zabraňuje vzniku akné a zároveň díky antioxidantům chrání pleť před předčasným stárnutím. Naprosto skvělý a můj nejoblíbenější kyselinový cleanser *Pore Cleanse Gel Intense. Retinolové sérum *Crystal Retinal 6 a pleťový krém na problematickou pleť *Balance Moisturiser s glycolovým aktivátorem.



V parfumerii Douglas teď nově seženete také značku eCooking. Zaujme díky minimalistickým obalům a samozřejmě také celým konceptem a směřováním všech svých přírodních produktů. Ty jsou totiž vyráběné s ohledem na naše životní prostředí a s využitím přírodních ingrediencí. Značka hodně využívá esenciální oleje, přírodní kyseliny a antioxidanty.  

Kromě dvou produktů, které obsahují včelí vosk, je také veganská. Já jsem na uvedení značky do Douglasu dostala na otestování spoustu novinek a některé z nich vypadají opravdu hodně zajímavě. Třeba *Peeling Mask, *Lip Scrub, *Hand Cream, nebo *Multi Balm, hojivá mast na všechny možné problémy. Za zmínku stojí také bestsellery značky, anti Age olejové sérum *Super Serum a výživný pleťový krém *Dag Cream. Zajímavé novinky, co říkáte? :)



Když už jsme u těch novinek, věděli jste, že značka Sisley má kromě pečující kosmetiky také řadu produktů na vlasy? Já totiž ne, takže jsem ráda, že můžu vyzkoušet *šampón, *kondicionér a také *olejíček na vlasy alespoň v cestovním balení a jsem opravdu zvědavá, jaké tyhle produkty z řady Hair rituel budou. :)


Léto se blíží, venku je tepleji a málokdo se raduje ze svého neexistujícího opálení. Děkujeme zimo, ha ha. :) Proto mě potěšila nabídka spolupráce se značkou samoopalovacích přípravků St. Moriz. Tuhle značku jste totiž už u mě mohli zaznamenat třeba minulé léto, protože mám jejich pěny ráda a sama si je kupuji. Vyhovuje mi jak aplikace, tak výsledné opálení a pokud si dáte tu práci a pěnu opravdu důkladně rukavicí rozmažete, nebudete mít po těle nikde ani flíček. :) Na tohle téma už vám dlouho slibuji článek a pevně doufám, že se k němu brzy dostanu.

Každopádně jsem si vybrala na vyzkoušení několik pro mě nových produktů, jako jsou nové a vylepšené *samoopalovací pěny 5v1  Dark a *Advanced Pro Ultra Dark a také jsem si vzala svoji klasickou *Fast Tanning pěnu, kterou mám vyzkoušenou a jsem s ní spokojená.


Kromě samoopalovacích pěn jsem si vzala také hydratační tělové mléko, které je přímo navržené pod opalovací pěnu, protože samoopalovacím přípravkům nedělá dobře vysoká koncentrace oleje, a také odstraňovač samoopálení *Tan Remover, což je také pěna, ale bílá a dokáže odstranit nechtěné fleky například na rukou, které si občas každý z nás omylem udělá během aplikace. Také jsem si na zkoušku vzala samoopalovací *kapky na pleť, které si můžete smíchat s vaším klasickým denním krémem, podobný koncept jako má například značka Clarins.


Pomalu se blížíme ke zdárnému konci a já tu mám posledních pár pečujících kousků. :) Značka Nuxe má teď novou řadu rozjasňujících přípravků na pleť Crème Prodigieuse Boost, mezi kterými najdete denní krém *Multi Correction Silky Cream, koncentrát / lotion *Energising Priming Concentrate a
noční krém *Night Recovery Oil Balm.

Nevím jak vy, ale já už podle názvů cítím potřebu všechny tyhle nové Nuxe produkty vyzkoušet. :) Nehledě na to, že mám značku Nuxe moc ráda, bych také chtěla občas zrecenzovat nějaké produkty, které nestojí tisíce. A tahle hydratační a rozjasňující řada Prodigieuse Boost mi k tomu přijde jako stvořená, navíc když je určena pro všechny typy pleti. :)


Už na stories z tiskovky jsem vám také ukazovala novinky Origins, které jsou teď jak v eshopu tak v kamenných Sephorách z řady Mega Mushroom. Je to hlavně vyhlášené *Soothing Treatment Lotion, lehký přípravek pro úlevu citlivé a začervenalé pleti a lehký gelový hydratační krém Mega Mushroom *Hydra Burst Gel Lotion, které využívají sílu hub k obnově, hydrataci a zklidnění pleti.


Minulý měsíc jsem se stavovala v Rituals, abych se podívala na nové kolekce, což je například kolekce Ritual of Karma, příjemná a svěží vůně s tyrkysově modrými obaly, ve které najdete třeba i třpytivý olej na tělo, který nejvíc zaujal mne. :) Nové produkty najdete i v pánské řadě Ritual of Samurai, nebo v zelené čajové kolekci Ritual of Chado, která mimo jiné obsahuje i čajový set se 100% matchou. Já jsem si z tiskovky odnesla sprchovou pěnu Ritual of Karma a také krásnou dárkovou krabici s kolekcí Ritual of Sakura, o kterou jsem se podělila s Ivčou, která mě doprovázela a nechala jsem si difuzér s třešňovou vůní a také sprchovou pěnu Sakura.



Kdybych věděla, kolik pečující kosmetiky se mi doma sejde (a třeba Nuxe a St. Moriz jsou resty už z března a jen jsem na ně zapomněla v minulém článku, ehm) , asi bych si nic dalšího nekupovala a asi bych si nepořizovala dva různé olejíčky Sunday Riley, když bude za chvíli značka Sunday Riley i v naší Sephoře. :) Čímž se ladně dostávám k části s mými nákupy a sice jich není tolik, jako PR balíčků, ale i tak z nich mám radost. :) Z Cult Beauty jsem si totiž objednala pleťové sérum U.F.O, olejíček na problematickou pleť a jak jinak než na texturu, :) a sérum Luna, které obsahuje retinol a má také udržovat pleť čistou a vyhlazenou.


Také jsem vzala kyselinu mandlovou a kyselinu mléčnou v 10% koncentraci od The Ordinary, protože kyselin není nikdy dost :D, a můžete je přidat do jakékoliv péče, a nakonec jsem vzala také čistící tuhé mýdlo od značky Cor, které by mělo být skvělé na problematickou pleť. Je překvapivě drahé, ale chválil ho Wayne Goss, takže jsem ho musela zkusit a jsem zvědavá, co udělá s mou pletí. :) Podobně to bylo i s odličovacím balzámem Slaai od značky Drunk Elephant, ten by měl být schopen odstranit z pleti úplně vše, včetně makeupu i fyzických ochranných faktorů (SPF), které jdou špatně odlíčit. Balzámy na odličování miluju a tenhle jsem si rozhodně nemohla nechat ujít.



A to už je opravdu vše a vím, že toho bylo opravdu hodně. :) Tak trochu se už začínám těšit na letní sezónu, kdy bývá trochu klidněji, protože letní novinky už byly rozdány a nastává klid před bouří, aka před Vánocemi. Já samozřejmě nemohu ovlivnit, kdy mi značky zašlou novinky a občas se to prostě sejde. :) Částečně je to taky má chyba, protože některé balíčky jsem si tu schovávala delší dobu a v minulém článku jsem na ně prostě zapomněla.. Snad jste si to se mnou i tak užili a vybrali si novinky, které vás zajímají a třeba se necháte inspirovat, až budete příště shánět nějaký nový pečující kousek do vaší skincare routine. :) Krásný den!


*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně

4 komentáře:

  1. Tolik krásných lahviček ... Mě zaujalo "dobrých opalovacích přípravků na obličej, které zároveň neucpávají póry, mnoho není". PŘESNĚ. Nějaké doporučení (prosím), případně článek na téma SPF? :) Já jsem bohužel zatím nenašla žádný krém s SPF, který by mi byl příjemný a nevytvořil ucpávající vrstvu. Tati Westbrook (glamlifeguru) jednou chválila 3LAB WW DaySPF40 (mají v ČR ve Fann), ale ta věc stojí jako ojeté auto. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Clinique se s ID balením fakt vytáhl! Strašně se mi ten nápad líbí a až zredukuji aktuální zásobu péče, asi zkusím tohle :-)

    BEAUTY BY TÁŇA

    OdpovědětVymazat
  3. Ten ID systém od Clinique je fakt podarený, plánujem vyskúšať verziu pre mastnú pleť. A ten Rituals! Minulý víkend som bola v Prahe a to bol jediný obchod, ktorý som vynechala a doteraz ma to mrzí :/ tá Karma musí voňať úžasne...

    OdpovědětVymazat