středa 29. května 2019

Letní kolekce Clarins || Recenze

Hezký den! :) Léto se blíží, takže je na čase vám představit několik nových limitovaných letních kolekcích. Například tu od značky Clarins, ve které najdete kromě nové péče na opalování také zabarvené lip tinty, dva různé bronzery a třeba také modrou tužku na oči. A jak jsem s novinkami spokojená? :)



Letní kolekci Clarins seženete jak v Sephoře, tak třeba i v parfumerii Fann, kde bude jako vždy v červnu probíhat Festival péče a líčení, kdy bude na vše 20% sleva.  Já začnu s bronzery, které mě zaujaly ze všeho nejvíc.

Strašně moc se mi líbí design balení, jakoby krajkový a ve stejném duchu je i design samotného pudru. V obou dvou najdete tři různé odstíny. Ty si můžete podle libosti smíchat a nemáte tak pouze jeden bronzer, ale několik variant v jednom kompaktu.


Healthy Glow Bronzing Powder 001 Sunset Dunes (koupíte tady) je světlejší a největší bronzová část obsahuje drobné třpytky. Kromě toho je v něm také část s rozjasňovačem, ale označení rozjasňovač je potřeba brát trochu s nadsázkou. Pokud rozjasňovačem šetříte a stačí vám opravdu jen velmi, velmi nepatrný lesk, poslouží vám tak, ale já ho nejradši používám dohromady s bronzerem, aby byl o kousek lesklejší.



Nahoře je pak ještě růžová část, která se rozhodné dá využít jako tvářenka, ale jak už jsem párkrát psala, já mám bronzery s lehkým teplým růžovým, nebo červeným podtónem moc ráda, protože lichotí teplému podtónu pleti a opravdu hezky simulují to pravé opálení od sluníčka.

Tento světlejší bronzer je opravdu světlý, takže bude slušet i světlejší pleti a dodá jí zdravou barvu. Celkový podtón mi přijde teplý, lehce oranžový. Růžová rozjasňovačová část je pigmentovaná jen lehce, ale třeba tvářenka se rozhodne samostatně použít dá. Tomu odpovídá i velikost bronzerů, která já mírně větší, než je obvyklé a jednotlivé části tak v případě potřeby můžete nabrat zvlášť. Já popravdě obě verze prostě nabírám klasicky přes všechny části. :)


Sculpting Bronzing Powder 002 Golden Dunes (koupíte tady) je už výraznější bronzer, obsahuje středně tmavý bronzující odstín, teplý meruňkový, který buď zjemní bronzer, nebo se dá nanést jako tvářenka, a nakonec i tmavší výraznější část bronzeru, s teplým červeným podtónem. Tenhle bronzer je nejen tmavší, ale díky dobře zvolenému tmavším odstínů s ním vytvoříte i větší hloubku a celek je o trochu víc matný a opálený, než se světlejší verzí 001.

S použitím tmavší části spolu se samotným bronzerem získáte příjemný, víceméně neutrální bronzer s hezkým červeným nádechem. Meruňkovou částí ho pak můžete trochu zjemnit. Pigmentace je stejně jako u bronzeru 001 střední, ale velmi dobře vrstvitelná. Textura bronzerů je hladká, jemná a bronzery jsou pevně slisované, takže nepráší. Nabírání, aplikace i délka nošení je úplně v pořádku, nemám co bych vytkla, a jsem stejně spokojená, jako u bronzeru s plameňáky, který jsem si koupila minulý rok.



Kolekci najdete také při nové odstíny Water Lip Stain (koupíte tady), které jsou v limitce s nádhernými glitter víčky a jemné drobné třpytky jsou i uvnitř stainů. Odstíny jsou tři, růžový Rose Gem, vínový/malinový Violet Gem, a červený Red Gem, který bych já osobně označila spíš za červeno oranžový, což je mimochodem moje nejoblíbenější letní barva na rtech. :) Třpytky jsou v Lip Stainech velmi jemné, dokonce tak moc, že v podstatě nejsou moc vidět.. :)

Zjistila, že nebude tenhle typ produktu vůbec špatný. Do opravdu horkého počasí, k bazénu, nebo k moři, kdy je potřeba přirozený produkt, který vydrží, se bude hodit. Ztrácí se velmi nenápadně, usazuje se do suchých míst, takže je potřeba mít rty v top kondici. Peeling a kvalitní balzám to v mém případě bez problémů vyřešil.



Stainům a tintům rozhodně dám ještě šanci, jen zkusím třeba i ty původní, protože u těchto z limitky trochu bojuji s lehce gelovou konzistencí, díky které je pracné je nanést precizně. Nicméně věřím, že je to otázka cviku a že se s nimi naučím. Za mě by klidně mohly být víc vidět právě i třpytky, když už tam jsou. :)



Modrá tužka na oči 07 Blue Lily (koupíte tady), která vás překvapivě hodně zaujala na mých stories, je voděodolná a automatická. Voděodolnost mohu potvrdit, opravdu mi velmi dobře držela i pod očima a nikam se nerozmazávala. Možná nepatrně vybledla během dne, takže nebyla tak výrazná a intenzivní, ale byla stále na svém místě. Dobře kreslila i na vnitřní linku. 

Odstín je krásný modrý a obsahuje mikro třpytečky, které dodávají tužce jemný lesk, nejsou ale z dálky vidět, tužka jen nepůsobí matně. Navíc, modrá linka teď nejspíš bude letním trendem, protože s podobnými odstíny přichází vícero značek.



Dejte mi vědět, jak se vám tahle kolekce líbí a co na ni říkáte. :) K nákupu během Festivalu péče a líčení ve Fann navíc také obdržíte dárek k nákupu - čelenku a cleanser, který můžete vidět na fotkách. Kolekci ale seženete i v ostatních parfumeriích. A já na konci článku jako obvykle děkuji za váš čas a pozornost a budu se těšit zase příště! :)


*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně



2 komentáře: