pondělí 8. července 2019

Krém s retinolem za 6 tisíc?! Medik8 r-Retinoate Intense || recenze

Také jste se při čtení názvu trošku lekly? :) Úplně vám rozumím, tohle už je úplně jiná cenová kategorie a uznávám, že není pro každého. Rozhodně vám nebudu tvrdit, že k životu nutně potřebujete protivráskový krém za šest tisíc, ale pokud vás zajímá upřímná recenze, dojmy a zkušenosti z používání, a jste ochotni do skincare investovat nemalé částky, dnes jste tu správně. :)


Na eventu k uvedení *r-Retinoate Intense (koupíte tady) jsem byla velmi navnaděná na jeho účinky. :) Značka Medik8 je moje oblíbená, jak jistě víte, jejich produkty mé pleti sedí a všechno funguje tak, jak má a slibuje. O to víc mě zaujal tenhle krém s retinolem. Jsem si vědoma, že mi není ještě ani třicet a takto koncentrované přípravky s retinolem jsou vhodné (a určené) na pleť spíš zralou. Nicméně, retinol je vynikající a doporučuje se i na pleť trpící na dospělé akné, takže jsem ho musela zkusit.

Protože nejsem odborník a nevyznám se v různých druzích retinolu (a retinalu, kyselině retinolové....), jen vám řeknu, že v tomto Intense krému by měly být velmi účinné formy retinolu/vitamínu A a měly by být velmi dobře prostupné do pleti. Což předpokládá vynikající výsledky, co se týče předcházení vzniku vrásek, hydratace, regenerace a obnovy pleti. A samozřejmě i zlepšení akné. To byl také hlavní důvod, proč jsem ho moc chtěla zkusit.

Balení, od krabičky po samotný krém, působí luxusně, poctivě. Pumpička krému *r-Retinoate Intense dávkuje tak akorát množství, abyste s krémem neplýtvali, což je v tomto případě opravdu žádoucí.. :)) Já jsem dávala dvě pumpičky každý večer a občas jednu přes den, pod denní krém. S retinoly je vždy dobré používat i SPF a taky pozor, pokud kojíte, nebo jste těhotné, to by se používat neměly (psala o tom třeba i Rendy). Medik8 má v přípravcích fotostabilní retinol, který by neměl vadit ani přes den. Za mě je ale nejlepší na noc, protože pleť nejúčinněji regeneruje během spánku. Já osobně mažu nejen pleť obličeje, ale i krk a dekolt.


Konzistence je krémová, středně hustá, není mastná a má příjemnou nasládlou vůni a oranžový nádech. Vůně je opravdu příjemná a tak nějak fancy. :) Podobně voní i Crystal Retinal. Hydratace je podle mě dostatečná i pro sušší pleť a zároveň mi nepřišlo, že by byl až moc hutný na moji smíšenou, naopak. Moje pleť se cítila jako v pokojíčku. Dobře namazaná, opečovaná, příjemná.

Výsledky jsem viděla hned druhý den po večerní aplikaci. Kdo jste zkoušel Crystal Retinal (článek), tak víte o čem mluvím. Stejně jako u něj vidím výsledky hned, je tomu tak i s r-Retinoate Intense. Hned druhý den ráno je pleť vypnutá, extra pružná, není příliš mastná, ani suchá a zredukuje se počet pupínků, i textura pleti. Výsledek je doslova intenzivní. :) A byl takový pokaždé, když jsem krém večer použila.



Balení mi vydrželo určitě tři měsíce, je pravda, že jsem asi kvůli ceně byla opatrnější (a díky bohu pumpička dávkuje spíš míň, než víc :)) a také jsem ho používala převážně jen večer. V této době mi zmizelo akné. V podstatě úplně a myslím, že i r-Retinoate tomu dost pomohl. Samozřejmě to nebylo jen krémem, ale i další kosmetikou a doplňky stravy, ale faktem je, že jsem teď bez cystického akné, občas s drobným pupínkem v počtu jeden, či dva. :) Pleť mám stoprocentně jemnější, hladší a lehce vypnutou a to už přisuzuji právě r-Retinoate. Koukala jsem i na jemné vrásky okolo očí a ty se v podstatě ztratily - kombinace vypnutí, hydratace a kvalitní exfoliace.

Pozitivem je, že krém samozřejmě neucpává póry, nijak pleť nezatěžuje, ale zároveň dodává pocit namazané pleti. Za mě je všechno v tom nejlepším pořádku a r-Retinoate Intense je prvotřídní  funkční produkt. Pokud už se značkou Medik8 zkušenosti máte a sedí vám, budete spokojeni i s r-Retinoate Intense. Nečekejte facelift, i když vlastně tak trochu ano.. :)


Asi bych taky měla dodat, že věřím tomu, že kosmetika nemusí stát X tisíc, aby byla funkční. Pokud se vám nechce za krém utrácet tolik, doporučuji zkusit *Crystal Retinal 6 (0,06 retinolu). Najdete ho v koncentracích 1, 3, 6 a 10. Pokud začínáte, nebo vám je okolo 25, začněte klidně s jedničkou, nebo trojkou, po třiceti můžete vybrat šestku. Případně můžete zvolit sérum r-Retinoate.

Porovnání mezi r-Retinoate Intense a Crystal Retinal 6 je jednoznačné, kvalita roste s cenou. r-Retinoate Intense má, no, intenzivnější účinky :), ale musím říct, i jen samotný Crystal Retinal umí s pletí zázraky a výsledky uvidíte okamžitě. Navíc je vhodnější v případě, že ještě nejste ve zralém věku.

Nemohu posuzovat účinky na vrásky, ani na zralou ple, ale co se týče vypnutí a pružnosti, tam je změna jednoznačně vidět i v mém věku. Případně se můžete podívat např k Áje, která tenhle krém recenzovala také a také ho naprosto zbožňuje. Vlastně jsem ještě neviděla negativní recenzi a to už o něčem vypovídá.


Další recenze značky Medik8:


Nebudu lhát, asi budu tenhle krém potřebovat znovu. Samozřejmě nechci zatěžovat svoji pleť, takže jsem si říkala, že bych si ho prostě jednou za čas pořídila jako intenzivní kůru na akné a pružnost pleti. Budu se o tom muset poradit s někým pleťově kompetentním :)), ale když jsem z krému dostala poslední kapičku, i slza mi ukápla. :D

No a mě dnes zajímá vaše zkušenost s retinolem a jeho mnoha verzemi. Jaký je podle vás nejlepší produkt, jakou koncentraci používáte a máte zkušenost s retinoly od Medik8? Říkala jsem si, že by bylo fajn mít porovnání. Většinou jsem na té boujee straně, tak by mě zajímalo, jak budu hodnotit třeba retinol za stopadesát od The Ordinary, versus retinol za několik tisíc. :)  Mám ráda drahé věci a ráda dopřeji své pleti i sobě, takže jsem ochotná dát několik tisíc za kosmetiku, když funguje, na druhou stranu jsem zvědavá na srovnání. Jak to máte vy? :) Krásný den!


*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně

5 komentářů:

  1. Tento krém znie úžasne až na tú cenovku, avšak retinol (konkrétne jeho najúčinnejšia forma - tretionín), ktorá je však dostupná len na lekársky predpis, je za zlomkovú cenu, a účinky má neporovnateľne lepšie (samozrejme treba rátať aj s privykaním pleti, teda možnými vedľajšími účinkami). Mrzí ma napríklad, že ani priamo výroba (ak som dostatočne pozerala) neupozorňuje na to, že deriváty vit. A (voľne známe ako retinol) sa NESMÚ ! používať v tehotenstve pre ich vedecky dokázateľné teratogénne účinky na plod! (u pleťových krémov je to množstvo kt. sa dostane do krvi minimálne ale naozaj chce toto nejaká žena riskovať?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom, že se nemá retinol používat v těhotenství a během kojení píšu ve třetím odstavci článku :) a jinak máš pravdu, věřím že retinol na lékařský předpis může být účinnější, ale já hodnotím krém jako celek (není v něm jen retinol, ale i další účinné složky) a jak po použití vypadala moje pleť. Je to recenze, ta je vždy subjektivní a ten krém je prostě pro mou pleť skvělý :)

      Vymazat
    2. A ještě bych dodala, že upozornění o tom, že se nemá v těhotenství retinol používat je samozřejmě i na webu medik8 - http://www.medaprex.cz/cs/internetovy-obchod/vrasky/rretinoate-intense-1201.html

      Vymazat
  2. Já mám kosmetiku ráda a celkem mi nedělá problém do ní investovat, ale tohle už je nějak za mojí "psychologickou" hranicí, co se týká ceny. S retinoly zatím moc zkušeností nemám, ale začínám po nich dost pokukovat, takže jsem za každý postřeh okolo tohoto tématu ráda.

    OdpovědětVymazat