čtvrtek 18. července 2019

SKINCARE routine || moje péče o pleť JARO 2019

Ačkoliv začaly letní prázdniny teprve před dvěma týdny, léto už tu máme nějakou dobu, zhruba od zimy. :)) Já jsem ale na jarní měsíce jako je duben a květen nezapomněla a spotřebovala jsem během nich spoustu pečující kosmetiky. Bude potřeba je vyměnit, a tak je čas na round up. Co jsem používala posledních pár (jarních) měsíců a jak jsem byla spokojená!


Dior Oil To Milk Cleanser, moje číslo jedna a stále neporazitlený olejový odličovač. Už jsem o něm mnohokrát psala, takže podrobnosti netřeba. Prostě skvěle odličuje, skvěle se smývá, nepálí mě v očích a pomáhá s texturou pleti. 10/10


Boscia Detoxifying Black Cleanser je naprostá pecka a díky Míše, která mi ho doporučila. Tenhle cleanser zahřívá, krásně čistí, příjemně voní a má i skvělou hustou gelovou konzistenci. Rozhodně ho nemám naposledy a tenhle krok ve skincare jsem si vyloženě užívala.

GlamGlow *Tropicalcleanse je třetí peelingový cleanser a používám ho jednou do týdne, nebo podle nálady. Vůně není příjemná, nebo je minimálně zvláštní. Taková bahenní a zároveň jako měkké ovoce. ;) nebo jak to popsat.. Peeling v něm je jemný, ale efektivní. Pleť po použití hladká, jemná, pružná, trochu pne. Vhodný bude spíš na normální, nebo mastnější pleť, podle mě. vyloženě znovu bych si ho asi nekoupila, i když mu vlastně kromě vůně nemám moc co vytknout.


AlphaH *Balancing Cleanser je další super cleanser. Krémovější, hydratačnější, příjemný a přesto mám pocit, že pleť dobře čistí. Neporadí si vyloženě a mastnotou, takže smýt s ním třeba Drunk Elephant odličovací balzám bylo za trest, hlavně kvůli samotnému balzámu, který se špatně smývá, ale třeba v kombinaci s Dior Oil to Milk jsem si ho moc užívala. Pleť je po něm hezká, jen se pomaleji smývá, což dělá spousta krémových cleanserů. Pleť po použití není vysušená a nepne.


Bioderma *Sensibio H20 micelární voda je klasika a tak trochu legenda, byla první a i když jsem se osobně přesunula k dvoufázovému odličovaní, po micelárce občas sáhnu. Jsou skvělé na odličování očí, nebo ráno, když chci jen lehce očistit pleť. No a samozřejmě je ideální i na cesty. Micelárku ovšem vždy opláchnu.

Co jsem si fakt oblíbila, jsou *Odličovací ubrousky Bioderma Sensibio H2O. Možná jste zaznamenali, jak u každých ubrousků říkám, že mě na pleti pálí a pleť je po nich citlivá.. Tak tohle jsou první ubrousky, co to nedělají a jsou mi na pleti příjemné! U někoho jsem viděla recenzi, že jsou sušší, moje balení bylo mokré tak akorát a doporučuji na cesty, nebo do kabelky! A v případě, že máte pocit, že vám jakékoliv ubrousky trochu vyschly, můžete do nich přilít trochu samotné micelárky.



Pixi Retinol Tonic jsem si také oblíbila. Při použití je to obyčejné tonikum, nevěřím moc ani na omlazení obsaženým retinolem, množství bude velmi malé. Nicméně, stejně jako u Glow Tonic (a jak jsem psala v článku o kyselinách), jako doplněk k vaší retinolové, nebo jakékoliv jiné péči super. Nevysušuje, pleť po použití je příjemná, nedělá nic extra, ale zároveň je pohodlné.


AlphaH *Liquid Gold Tonic je jiný kalibr i cenová kategorie. Jedná se o glycolic acid tonic a já jsem byla zvědavá, jak si povede v porovnání s mým oblíbeným tonikem Neostrata Oily Skin Solution. Liquid Gold není tak agresivní, je rozhodně pocitově jemnější, ale pořád velmi účinné (obsahy kyselin ve zmíněném článku o kyselinách). Řekla bych, že je stejně účinné jako Oily Skin Solution, ale z dlouhodobějšího hlediska uživatelsky příjemnější. Po pár týdnech se vyrovná textura a zmírní výskyt akné a to i hlubokého.


O Bioderma *Sebium lotion Essence jsem psala minule v článku o mé skincare a spotřebovala jsem další balení, za mě skvělá esence na normální a mastnou problematickou pleť a stále doporučuji a určitě chci další balení. Zmatňuje mastné části pleti a hydratuje ty sušší a normální, zároveň je s ním moje pleť opravdu osvěžená a vyrovnaná.

Nuxe *Aquabella Lotion Essence jsem začala zkoušet, když mi došla Bioderma. Tahle esence je taky velmi svěží a krásně voní. Je příjemná, neucpává póry, ale nevšimla jsem si takových účinků, které má Bioderma. Možná bude vhodnější vyloženě na mastnou pleť.


Esence je krok, který se v péči dává na tonikum, nebo pleťovou vodu. Stále je to tekutý přípravek, ale plný hydratačních a pečujících složek, které by také měli podpořit účinky další skincare. Většinou mám esence rozdělené, zmatňující na den a zklidňující na večer. Vyhovuje to tak mojí péči. Hydratační a zklidňující na večer ke kyselinám a retinolu a ty, co mají zmatnit a regulovat tvorbu mazu na den, protože mi pak lépe sedí makeup.

Sunday Riley *Good Genes sérum je můj nový svatý grál a potřebuji další balení. Hned po prvních pár dnech jsem viděla zlepšení pleti, jak textury, tak celkového vzhledu pleti. Obsahuje kyselinu
glycolovou a je účinné a zároveň na pleti dobře snášené. Štípe lehce hned po aplikaci, ale za ty výsledky, které jsou okamžité, to stojí. Měla jsem 15 ml balení a vydrželo mi cca měsíc, rozhodně bych chtěla větší, na vyzkoušení ale 15 ml postačí.


The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA a The Ordinary Lactic Acid 10% + HA si míchám a používám spolu. Dávám je na vstřebanou esenci po toniku. O tom, že se produkty the Ordinary musejí vhodně kombinovat, už určitě víte. Původně nejsou určeny na samostatní používání a stejně tak je to v případě kyselin. Samostatné mi účinky přijdou podprůměrné, když k nim přidám další vhodnou péči, jsou skvělé. Kyselina mléčná i kyselina mandlová jsou k pleti jemné, neměla jsem problém s podrážděním. Když jsem je používala obě společně v dostatečném množství, byly super. Samostatně ale stále nepřekonaly účinky séra Good Genes.

Tím chci říct, že nemůžete čekat pozitivní výsledky jen s tím, že si večer opláchnete obličej vodou a dáte na něj kyselinu, byť jsou v tomhle případě kyseliny spolu s kyselinou hyaluronovou, která pomáhá s hydratací. Někdo má pleť bezproblémovou a stačit mu bude téměř cokoliv, někdo ale to štěstí nemá. Já jsem s oběma nadšená, rozhodně si kyselinu mléčnou i mandlovou koupím znovu a budu podle potřeby přidávat do své večerní skincare, abych boostla účinky dalších přípravků. :)


Clinique ID *Dramatically Different Hydrating Jelly + fialová cartridge a *Clinique ID Dramatically Different Oil Control Gel + modrá Cartridge (koupíte tady) už jsem podrobně rozebírala v tomto článku. Miluju je. Jelly texturu, která absolutně nezatěžuje a zároveň perfektně hydratuje a budete ji milovat kdykoliv během roku a obzvlášť v létě. Tak i matující mléčně žlutý gel / krém, který je taky extra lehký, nezatěžuje a viditelně jemně zmatní pleť tam, kde je potřeba. Cartridge už jen doplní ideální péči právě pro vaši pleť. Můj favorit je rozhodně modrá, protože kyseliny. :)


Medik8 *r-Retinoate Intense krém už jsem také recenzovala v samostatném článku - tady. Přes jeho extrémně vysokou cenu musím říct, že za to stojí. I jemu přikládám část úspěchu na celkové regeneraci mé pleti a tomu, že mám teď pleť v podstatě bez akné. Sem tam se mi udělá pupínek, nikoliv cystické akné, což je asi normální, a já jsem neskutečně nadšená. Tenhle noční krém udělá pleť tak pružnou, tak krásnou a hebkou a tak vypnutou, že jsem tomu až nevěřila.

Samozřejmě je vhodnější spíš na zralou pleť, ale jeho extra účinná forma retinolu zatočí s akné. Takže si ho dovedu představit i pro mladší pleť (27,28,29...), která trpí na akné, jako kůru jednou za čas. A úplně na rovinu, asi jsem nikdy neměla lepší regenerační krém na můj typ pleti. Jen pozor, retinoly se nedoporučují používat v těhotenství a během kojení.


Sunday Riley U.F.O Ultra Clarifying Face Oil jsem spotřebovala před týdnem. Měla jsem menší balení a přesto mi vydrželo minimálně dva měsíce. UFO obsahuje kyselinu salicylovou, takže je obzvlášť vhodné na smíšenou a problematickou pleť se sklony k akné. Je ve formě suchého oleje a na pleti je jako hedvábí. Je to olej, takže pocitově je trochu mastný a voní jako oregano. :) Pomáhá pleti zůstat bez pupínků a zároveň o ní pečuje. Skvělý olejíček a určitě si někdy koupím znovu!


Di Angelo *N°1 Lash je sérum na řasy a po cca dvou měsících vám můžu říct, jak jsem spokojená. V první řadě musím říct, že nepálí v očích, ani nedráždí oči! To je pro mě výhra, (měla jsem sérum od Facevolution a oči jsem měla rudé, nateklé a bolavé čtrnáct dní, než to ustalo). N°1 Lash sérum je naopak pohodlné, ani jednou jsem nezaznamenala nepříjemný pocit, nebo otok a musím říct, že i výsledky stojí za to!

Řasy se jako první zpevnily, taky dost ztmavly blond konce. Růst mi začaly cca po čtyřech týdnech, kdy jsem si všimla, že už mám řasy krásně dlouhé a vy jste se mě na stories začali ptát, co používám za řasenku. :)) Za pět týdnů už jsem měla řasy delší viditelně i pro běžného pozorovatele. Teď po víc než šesti týdnech už mi nepřijde, že by viditelně rostly, ale sérum budu samozřejmě používat i nadále a dám vědět ještě update. Používám ráno i večer na čisté řasy / oči.



Frank Body kávový peeling na rty, extra krok v péči a nutnost, pokud trpíte na suché rty, což je přesně můj případ. Obvykle si udělám důkladný peeling večer a namažu vrstvou dobrého balzámu. Frank Body scrub je perfektní, rozhodně se zařadil mezi mé nejoblíbenější. Voní po kávě, chutná jako kávové vánoční cukroví a má příjemnou konzistenci, která se dobře nabírá i aplikuje.


Tak a jsme na konci článku, snad jste si ho užili, mrkli na nějakou tu recenzi a hlavně, že jste si třeba na chvíli oddechli. I když, jsou prázdniny, takže jsem vám možná zpříjemnila nějakou tu chvilku při čekání na letadlo, vlak, nebo při cestě v autě, ha ha. :) Užívejte sluníčka a napište nějaký váš oblíbený skincare kousek za poslední dobu!

*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně



6 komentářů:

  1. Najviac ma zaujal ten Retinol Tonic, myslím že moja pleť by tento produkt milovala :) Krásny článok :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý deň Lucia, váš blog je skvelý, na základe Vašich recenzií som si zaobstarala viacero skvelých produktov. Naposledy to bol good genes do Sunday Riley. Je to skutočná bomba. Chcem sa opýtať, ako často ho používate? Na stránke sephora je 15 ml balenie ako denný krém a 30 ml ako nočný krém. Nakoľko je to kyselina, plánujem užívať 2-3x týždenne večer. Je to tak správne? Používate na to ešte krém alebo sérum? Ďakujem krásne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V první řadě jsem moc ráda že jsi spokojená :) Sunday Riley Good Genes Glycolic Acid je sérum - je to tak označené na oficiální stránce Sunday Riley.com takže určitě pod krém. A používat buď každý den, nebo klidně jako Treatment párkrát do ty týdne - citlivější nebo ne tak problematické pleti to určitě bude stačit. Takže to děláš rozhodně správně :)

      Vymazat