pondělí 29. července 2019

Hourglas pudry, bronzery, tvářenky & nejlepší řasenka! // recenze

Pěkný letní den! Jak si užíváte prázdnin? Sluníčka? Dovolených? :) Nedávno jsme si s kamarádkou udělaly makeup session, kdy jsem jí ukazovala, jak s bronzerem Hourglass vykouzlit sunkissed look. Doslova políbení sluncem, takové to, když se vrátíte od vody, máte jemně chytlý prostředek nosu, tváře a vršek čela. No a ještě ten den si ho musela jít koupit.. :)


Hourglass je totiž láska, pro mě už několik let. Je to luxusní a zároveň veganská a cruelty free kosmetika a už je několika týdnů k dostání i u nás - tady. Takže všichni, kdo si ji vozili ze zahraničí, nebo objednávaly z Cult Beauty, můžou jásat. :)

Textura pudrů Hourglass je neskutečná. Jsou jemné, skoro až krémově hebké, výborně pigmentované, ale hlavní důvod, proč je miluju, je jejich schopnost pleť rozzářit. Pudry, tvářenky i bronzery v sobě mají lesk, který na pleti vypadá přirozeně, jako že se vám prostě takhle zdravě zabarvuje a leskne pleť a ne že na sobě máte tři vrstvy makeupu a různých pudrů.


Ambient Lighting Powder (koupíte tady) je takzvaný finishing / dokončující a rozjasňující pudr.  Je to pudr, který na pleti nevypadá jako pudr. Naopak, když to s klasickým pudrem, třeba sypkým, přeženete, Ambiente lighting pudr vás zachrání. Stačí jemně poprášit pleť obličeje a zmizí vrstvy pudru i makeupu pod ním.

Neznám žádný jiný pudr, který by tak dokonale uměl nasimulovat efekt zdravé a rozzářené pleti. A to i přesto, že je to opravdu pudr. Jak už jsem psala jemný, hebký, s hrubším štětcem bude nepatrně prášit, ale jinak nepráší vůbec. Ani mi nepřijde, že by nějak extra rychle ubýval, i při každodenním používáním vám vydrží dlouho, protože ho stačí jen trochu. V klasické *Ambient Lighting Palette si je třeba míchám všechny dohromady, ale prodávají se i samostatně.




Ambient Lighting Bronzery (koupíte tady) dělají na pleti podobný efekt jako pudry, ale s tím, že dodávají bronzovou barvu. Logicky :)) Lesku se bát nemusíte, on je v Hourglass produktech sice dost výrazný, ale zároveň spíš tak nějak jako po půl hodině svižné chůze. Prostě jako vaše pleť, když je hezky hydratovaná a září. Odstínů je mnoho, od studenějších, po teplé červené.

Bronzery se výborně rozmazávají, nejsou v nich třpytky a i ty světlejší se dají vrstvit. Já jich mám několik a miluju je všechny. Nejsvětlejší a taky relativně neutrální je Difused Bronze Light, teplejší a červenější, pro mě spíš vhodný právě na léto a k opálení, je třeba Radiant Bronze Light. A porovnávala jsem je s dalšími novými bronzery v tomto článku.


Ambient Lighting Blush (koupíte tady) je ten samý případ jako bronzery. Jsou mramorové, protože je barevná část smíchaná s Ambient Lighting pudry. Sametově hebká textura, skvělé rozmazávání a rozzářený, zdravý, no a i šťavnatý look, jsou samozřejmostí. Rozhodně teď v poslední době jedny z mých nejoblíbenějších tvářenek. Pokud máte raději matné, tohle nebude váš šálek kávy a pokud jsou pro vás naopak rozjasňující málo, Hourglass má ještě víc lesklou verzi Strobe Lighting Blush (koupíte tady).

Odstínů mám několik, velmi přirozený a nenápadný Mood Exposure, výraznější, ale stále přirozený I blush like this odstín Euphoric Fusion (Strobe Lighting Blush) a krásný broskvovo růžový Luminous Flush. U všech je pigmentace střední, ale vrstvitelná a výdrž velmi dobrá.



*Veil Translucent Setting Powder (koupíte tady) je jemný, hebký, dělá na pleti skoro photoshop a má krásné balení. Je to rozhodně výborný pudr, ale... Asi jsem od něho čekala víc. Hlavně kvůli tomu, že je v zahraničí tolik oblíbený. Makeup zafixuje, ale nerozjasní, rozhodně ne tolik, jako to umí jiné pudry a je poměrně matný. Pokud to je to, co hledáte, budete spokojení. Zmatnění, ale ne moc, vyhlazení pleti, ale spíš tak přirozeně. Nedělá vrstvu na pleti, pokud vyloženě neděláte baking, což hodnotím kladně.

Dobře hodnotím i to, že není bílý. V názvu má transparentní, ale má jemnou pleťovou barvu, takže nedělá bílý nádech na pleti a nebude vidět, ani když budete mít trochu toho letního (nebo celoročního :)) opálení.



A teď rychle k řasence. :) Hourglass Caution Mascara (koupíte tady) je můj objev roku. Všechny ostatní značky a řasenky prominou, ale tohle je nejlepší řasenka, jakou jsem kdy měla. Dělá krásné řasy, dodá objem, i prodlouží. Neslepuje i když je hustá (!), nedělá žmolky, má perfektní kartáček který rozčeše řasy a hlavně, vůbec neopadává během dne. Ale opravdu vůbec, mám večer tak čisté oční okolí, jako ráno, když jsem jí nanesla. Mám řasenky, které dodávají o trochu víc objemu, nebo o trochu víc prodlouží, ale žádná z nich nedrží tak dobře.

Obvykle o řasence říkám, že neopadává, když nemám černé tečky po celých tvářích. Jedno dvě smítka popravdě neřeším. Hourglass Caution ale drží jako přibitá a nejen že neopadává, ale ani se nerozmaže a neobtiskne. Je pravda, že se trochu hůř odličuje, ale pokud dáte odlíčení o pár vteřin déle a necháte odličovač chvíli působit, zvládnete to raz dva. Sedí mi na ní úplně vše a vřele doporučuji aspoň miniaturu na vyzkoušení. :)




Znáte značku Hourglass? Milujete značku Hourglass? :) Nebo vás vůbec neláká? Já jsem si ji oblíbila s prvním pudrem a teď jsem opravdu ráda, že už je u nás a já můžu vesele nakupovat. Moje peněženka (a manžel, ha ha) už méně. :)) Dejte mi vědět co máte rádi, nebo co vás od značky Hourglass zaujalo a já se budu těšit zase příště!


*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně
PS: recenze tekutého makeupu Vanish Foundation a Mineral Veil báze bude brzy!

2 komentáře:

  1. Po dlhšej dobe sa zasa aspoň na chvíľku venujem aj čítaniu :D Značka Hourglass ma láka veľmi, ale nie som si istá, či to všetko nie je na mňa moc ligotavé... Poslednú dobu frčím na všetkom možnom matnom, čo sa pleti týka a rozjasňujem len minimálne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já zase rozjasnění můžu kdykoliv a kdekoliv, matný makeup už mám za sebou :)

      Vymazat