pondělí 18. září 2017

Oribe luxusní péče o vlasy Brilliance & Shine || Recenze

Jak už asi víte, ráda investuji do kvalitní a drahé kosmetiky, ať už dekorativní, nebo pečující a ráda dopřeji něco extra i svým vlasům. Moc často jsem vám zde na blogu produkty právě na vlasy nedoporučovala, protože jsem z ničeho nebyla zas až tak moc nadšená a neviděla výsledky. Dnešní článek ale bude přesným opakem, protože jestli máte rádi pocit luxusu a zároveň chcete fungující přípravky na vlasy, Oribe je značka, která stojí za vaši pozornost.

recenze oribe přípravků na vlasy

Oribe vlasová péče patří k jedné z těch nejluxusnějších, které se u nás dají sehnat a já jsem měla možnost otestovat řadu Brilliance & Shine a pár dalších drobností. Už jsem vám svůj názor tak trochu nastínila v článku ze salonu Luvoxy, kde jsem byla na obřadu péče Oribe - článek. A dnes tedy už recenze konkrétních produktů. :)

Kdybych si vybírala sama, rozhodně bych si z nabídky Oribe vybrala řadu na poškozené vlasy, protože je zcela objektivně zničené mám. O to víc mě překvapil výběr řady Brilliance & Shine, která ovšem nezklamala ani trochu. Lesklé vlasy jsou něco, po čem toužím už deset let, nicméně právě deset let odbarvování tomu opravdu moc nepomáhá. :) Šampon Brilliance & Shine (koupíte zde) má velmi příjemnou typicky salónní vůni a stačí ho jen velmi malé množství, protože bohatě pění. Už během mytí cítíte, že vlasy se zbytečně nevysušují, nezacuchávají, ale zároveň ani nemáte pocit, že vám je obaluje hromada silikonů.

Běžně používám kondicionér a masku při každém mytí, ale chtěla jsem vidět výsledek po umytí samotným šamponem a musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena. Ze začátku mi vlasy přišly hrubší, ale po uschnutí byly v rámci mých možností jemné a šly dobře rozčesat. I tak mi chyběla následná péče, ale to už je spíš síla zvyku. :) Po umytí vlasů bez kondicionéru běžným šamponem, bych na hlavě měla spíš chemlon a ne vlasy, takže nemohu jinak, než hodnotit velmi kladně. Brilliance & Shine šampon má vlasy umýt, nezbavuje je vlastních olejů a zároveň nenechává vlasy zplihlé. Šampon na objem ale samozřejmě nečekejte. :)

oribe brilliant & shine šampon recenze

oribe brilliant & shine šampon recenze

Kondicionér Brilliance & Shine (koupíte zde) je podle mě prvotřídní produkt. Je velmi hustý, takže dobře drží, neztéká a na mokrých vlasech se zbytečně neředí. V salonu Luvoxy jsem dostala doporučení, že mohu kondicionér používat i jako masku, prostě ho nechám působit 10-15 minut a nesmývám hned a to také zodpovědně dělám. :) Jako majitelka suchých vlasů jsem se nikdy nebála dát jakoukoliv masku, nebo kondicionér od kořínků po konečky. Teď poprvé se mi stalo, že mi po umytí vlasů šamponem a kondicionérem přišlo, že je mám uhlazené a lesklé možná až trochu moc. :) Což je rozhodně pozitivní, protože jsem většinou řešila spíš opačný problém - hrubé, zacuchané vlasy bez lesku už druhý den po umytí. 

Stejně jako šampon má  kondicionér velmi jemnou vůni, která na vlasech vydrží několik dní. I účinky produktů pozoruji několik dní. Vlasy jsou velmi jemné, hebké, poddajné a opravdu lesklé. Hlavní rozdíl je poznat v délkách vlasů a konečcích, které se mi po běžných šamponech a kondicionérech vysuší během jediného dne a jsou na první pohled hrubé a rozcuchané. Do tohoto bodu jsem s péčí Oribe nedošla vůbec, vlasy si zachovají přijatelnou kvalitu až do dalšího mytí - zhruba ty tři, čtyři dny. Po návštěvě salonu byly extrémně hebké a lesklé dokonce celých pět dní! Což bylo dáno jak péčí tak dalšími použitými produkty.

Pokud si nejste jisti, jaké řady a produkty budou pro vaše vlasy nejvhodnější a nemáte cestu do salonu, kde pracují s Oribe, na oficiálním eshopu mě zaujal balíček vzorků šamponů a kondicionérů různých řad, které si můžete koupit na vyzkoušení, před koupí plného balení produktů - tady a tady. (Každá sada vzorků obsahuje různé řady.

oribe brilliant & shine kondicionér recenze

oribe brilliant & shine kondicionér recenze

oribe péče o vlasy recenze

Na vyzkoušení jsem dostala také dvě miniatury Gold Lust suchý šampon a Dry Texturizing sprej. Po předchozích odstavcích je jasné, že většinou nemám problém s mastícími se vlasy, suché šampony přesto používám. Oživuji s nimi vlasy, které jsou pár dní od umytí už přece jen trochu zplihlé a nemají objem. Když jsem objevila Dry Texturizing sprej (eshop), který je přesně určený k tomuto účelu, zajásala jsem. (Btw miluje ho i Taleofmissa ... :)

Určitě nejsem jediná, kdo běžným suchým šamponem dodává vlasům objem, ale pokud jsou vlasy už tak dost suché a zničené, není to pak zrovna ideální kombinace. Tenhle sprej je bezbarvý, ve vlasech neviditelný a prostě ho stačí nastříkat ke kořínkům, chvíli nechat, vlasy rozcuchat a voalá - objem je na světě a vlasy pořád vypadají čisté a svěží, bez lepení. Jsem nadšená protože spojení suchého šamponu a spreje dodávajícího texturu a objem jsem si zatím nikde jinde nevšimla a přitom je to geniální řešení dvou problémů zároveň a v tomto případě i plně funkční řešení. Účinky suchého šamponu jsou jemné a objem velký. :)

oribe suchý šampon recenze

oribe dry texturizing spray recenze

I suchý šampon Dry Lust (eshop) překvapil, také totiž není nijak zbarvený a nelétá z něj hromada bílého prášku, jak jsem byla zvyklá. Osobně mi na světlých vlasech trocha toho bílého pudru ze suchých šamponů nevadí, pokud se za chvíli vstřebá a není vidět. Pokud ale máte vlasy tmavší a bojujete s tím, tento suchý šampon to nedělá vůbec a přesto funguje. 

S některými suchými šampony jsem také řešila problém, že mi po nich vlasy zhrubly a začaly se zacuchávat - Gold Lust je rozhodně nejjemnější suchý šampon, který jsem kdy zkoušela. Ne svými účinky, ale pocitem ve vlasech. Za pět minut o něm téměř  nevím, vlasy jsou i nadále jemné a ani na dotek není ve vlasech cítit, že bych použila nějaký přípravek. Vidět to ale rozhodně je, protože osvěžení vlasů den před mytím prostě poznáte. :) Pokud se vám ale vlasy mastí více, nebo je myjete až po delší době, stačit vám nejspíš nebude. Za to pro normální, nebo sušší vlasy značka ideál. :)

oribe gold lust suchý šampon recenze

oribe recenze diskuze

V komentářích mi můžete dát vědět, jaké značky a produkty na vlasy rádi používáte a jaké značky považujete za ty nejlepší. :) Nikdy jsem na vlasech nějak extra nešetřila, naopak, vždy jsem měla pocit, že střídám poměrně kvalitní kosmetiku, jako například Kerastase, Redken, Moroccanoil, Macadamia Natural Oil a tak dále, a přesto jsem nikdy neviděla takové výsledky, jako se značkou Oribe. Pokud si rádi dopřejete kvalitní a luxusní zážitek, najděte si salon ve vašem okolí, kde se používá značka Oribe a zkuste jejich péči! Vaši peněženku to nezruinuje a vy si na vlastní kůži vyzkoušíte, zda vám produkty stojí za to a případně si odnesete doporučení, jaké produkty budou pro vás ty nejvhodnější. Přinejhorším odejdete s hezky umytou a vyfoukanou hlavou. :) Krásný den a těším se zase příště! L.

10 komentářů:

  1. Tá prvá fotka v článku je neskutočne krásna !!!!
    Ja som asi masochistka, ale tým, že som mala krátke vlasy, nevenovala som im takú pozornosť akú by si zaslúžili.
    Posledný čas, cca 8 mesiacov, si nechávam narastať vlasy do iného typu účesu a už vidím, že to s mojou doterajšou starostlivosťou stačiť nebude.
    Tvoj článok ma nakopol, aby som sa o to starala viac. Kaderníčke chodím každé 4-5 týždňov, takže poriešim to s ňou, dúfam.
    Oribe ako značku som zaregistrovala len posledné týždne vďaka IG a myslím, že u nás v meste ani nemám možnosť vyskúšať osobne ja sama v salóne, ešte k nám nedorazila :)))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě nemůžu dovolit se nestarat, přece jen je víc než deset let odbarvování na vlasech znát. :) Můžu si za to sama... a teprve na opravdu zničených vlasech jsou vidět ty rozdíly v péči :) Když jsou vlasy zdravé a pěkné, stačí i levnější kousky podle mě. :) I když spousta z nás si chce dopřát něco luxusnějšího, i když to třeba není tak úplně nutnost, že :)

      Vymazat
  2. Super článek :-) Mám doma Dry Texturizing sprej, je moc fajn. Měla jsem i šampon a kondicionér z Blond řady a opravdu super. Vlasy se krásně rozčesávaly, neplihly, byly dostatečně vyživené (normálně mám barvené blond vlasy, denně žehlím, takže mají sklon k třepení a suchosti). Po Blond kondicionéru paráda, nepotřebovala jsem používat ani žádné masky. Vyhovuje mi také hodně Alterna Repairx na poškozené vlasy a když už jsou zdravější, tak kombinace Caviar Volume šamponu a Moisture kondicionéru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to jsi mě teď navnadila, mám v plánu si něco nakoupit, takže děkuji za tipy! Alternu bych asi taky už měla zkusit, je také velmi dobře hodnocená :)

      Vymazat
  3. Krasné fotky a super článek. Jsem věrná Alternista,ale Oribe láká aspon vyzkoušet vzorky.Kombinace blond a jemné vlasy je vražedná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci zkusit určitě i Alternu, je hodně chválená a o kousek víc profláklejší než Oribe :)

      Vymazat
  4. Jupíííí Oribe je tady, mě už se z améru nevlezlo do tašky, tak si rovnou objednám, ať můžu taky recenzovat :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Já jsem ani nevěděla, že tu nějak dlouho nebylo :D

      Vymazat
  5. Opět nádherně nafocené. Vypadají hodně zajímavě a hlavně obaly jsou krásné. Úplně ale nevím, jestli bych si je za ty ceny koupila :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zase ano, ráda to prostřídám s něčím ne tak šíleně drahým, ale ráda investuji do kvalitních kousků ;-)

      Vymazat