pondělí 25. září 2017

theBalm makeup, nové odstíny tekutých rtěnek & stíny v tužce || Recenze

V dnešním článku mám pro vás další recenzi novějších produktů značky theBalm. Na pěnový makeup Even Steven jste se mě už hodně ptali na Instagramu a stejně tak i na stíny v tužce Batter Up, takže doufám, že vás dnešní recenze uspokojí a dozvíte se v ní vše, co potřebujete o produktech vědět. :) Takže jdeme rovnou na to!


Makeup Even Steven (seženete tady) je podle oficiálního popisu pěnový makeup, kterého stačí opravdu jen malé množství a zároveň dá pleti dostatečné krytí a přirozený vzhled. Krycí schopnost makeupu je rozhodně slušná, řekla bych vyšší střední. S vrstvením bych byla opatrná, právě kvůli textuře makeupu. Navrstvit se dá, ale při velkém množství už na pleti začíná být vidět, což je běžné u hutných krémových makeupů s nadýchanou texturou a neberu to tedy jako vyloženě vadu. Krytí je navíc pro moje potřeby dostatečné a tak není nutné zbytečně vrstvit.

Makeup jsem testovala důkladně, vzhledem k teplotám, které venku během letních měsíců panovaly. :) Mohu tedy říct, že si makeup vedl slušně. Není vyloženě extrémně dlouhodržící, což ani netvrdí, nicméně i tak mi vydržel ve třicetistupňovém vedru na pleti poměrně dobře. Nebyl to celý den, ale zhruba šest hodin vypadal dobře i bez báze, pak už bylo nutné ho upravit a s bází na pleti vypadal slušně tak sedm, osm hodin. Finiš je moc pěkný, pokud na sebe tedy nekoukáte z pěti centimetrů :), ale jako vyloženě přirozený bych ho nenazvala. Po zapudrování je sametově matný a co mě příjemně překvapilo je, že zbytečně nezvýrazňoval během dne suchá místa a šupinky okolo hojících se pupínků.

thebalm even steven makeup recenze

Bez pore filling báze (MUFE Step 1, Benefit Porefessional, Smashbox Photofinish...) se Even Steven mírně usazuje do pórů a linek, s bází tenhle problém v podstatě zmizí. Díky horkému počasí a mé smíšené pleti jsem si také všimla usazování do linek během nanášení makeupu, po zapudrování už bylo vše v pořádku a během dne zůstával makeup tak, jak jsem ho nanesla a zapudrovala. (Jak pudruji makeup, aby dlouho vydržel se dočtete tady.) Překvapilo mě, že makeup ani v pořádném vedru nezačal vypadat cakey, s čím jako majitelka smíšené pleti mívám problém a to hlavně v oblasti nosu, čela a brady. S normální a suchou pletí si makeup bude rozumět možná ještě o něco lépe, naopak si nejsem jistá, jak bude sedět pleti hodně mastné.

Odstín mám Light/Medium a seděl mi, dokud jsem měla jen lehké opálení. Po několika dnech na koupališti už bych rozhodně snesla tmavší odstín Medium - a to rozhodně nejsem vyloženě snědá, jen se dobře opaluji. :) Pokud jste tedy po prázdninách opáleni hodně, rozhodně bych volila tmavší variantu, protože ke konci léta už jsem musela hodně kouzlit s bronzerem. :) Light/Medium má neutrální, až trochu růžový podtón a pokud jste opravdu výrazně žluté, budete, stejně jako já, potřebovat dostatek žlutého sypkého pudru. :) Výběr odstínů a podtónů by ale rozhodně mohl být větší a za to dávám body dolů, ačkoliv jinak jsem s výkonem makeupu spokojená. Cenově je někde mezi drogerií a parfumerií a stejně tak bych ho i hodnotila výkonem. Makeupy z drogerie mi nedrží na pleti ani pár hodin ve slušném stavu, což se nedá omluvit ani jejich nízkou cenou, naopak v parfumerii jistě najdete lepší kousky, ale za trojnásobnou cenu. Za mě je tedy makeup Even Steven, v poměru ceny a výkonu dobrou volbou. Hlavně tedy pro pleť smíšenou až suchou.

thebalm even steven makeup light/medium

the balm even steven light/medium recenze

the balm even steven recenze makeup
nahoře: MAC NC25
dole: theBalm Even Stevn light/medium

Stíny v tužce Batter Up (seženete tady) jsou pro mě velkým objevem a příjemným překvapením. Ať už jsem je používala s bází, nebo bez ní, vydržely mi na očích celý den a velmi dobře si poradily i s teplem a vlhkostí. Dokonce si troufnu tvrdit, že konkurují i výrazně dražším značkám. Jak už nejspíš víte, dávám bázi pod stíny vždy, kvůli mastnějším víčkům, i mým hooded eyes. :) Překvapilo mě, že během testování, kdy jsem na jedno víčko dala bázi a na druhé ne, se stíny chovaly velmi podobně a rozdíl mezi nimi byl i po celém dni minimálně.

Nevšimla jsem si výrazného slévání ani ve třiceti stupních (s bází) a to se rozhodně počítá. :) Pokud máte víčka suchá, nebo stíny budete nosit v chladnějším počasí, nejspíš nebudete potřebovat bázi vůbec, nebo vám jako báze pod oční stíny poslouží právě stíny v tužce.

stíny v tužce the balm batter up pinch hitter

stíny v tužce the balm batter up moonshot

Dostala jsem na testování dva odstíny a oba jsou krémové, hezky pigmentované, dobře se rozmazávají, nedělají fleky a nezasychají hned, takže budete mít čas je pořádně rozmazat do ztracena, což oceníte zejména u tmavších odstínů, třeba při základu na kouřovky. :) Jakmile stíny zaschnou, drží a pak už je samozřejmě rozmazávat nejde. Pokud máte produkty tohoto typu rádi, rozhodně doporučuji vyzkoušet! Já mám dva odstíny z celkových osmi - Moonshot, což je perleťová růžová, ideální jak na celé víčko, tak na projasnění vnitřního koutku a odstín Pinch Hitter, tmavší jemně metalická fialová. Osobně asi nemám vůbec nic, co bych jim vytkla. Pokud sháníte barevnou bázi pod líčení, nebo máte rádi stíny v tužce pro jejich rychlou aplikaci, tyhle vás budou bavit.


O tekutých rtěnkách theBalm už jsem psala několikrát, Meet Matt(e) Hughes patří k jedněm z mých nejoblíbenějších. V současné době bych je zařadila na pomyslné druhé místo za Kat Von D tekuté matné rtěnky a před Too Faced Melted Matte. Mají velmi lehkou konzistenci a přesto jsou pěkně pigmentované. Vůně je jemná vanilkovo mátová a i na rtech je máta mírně cítit. Vysušují jen velmi málo a celkově jsou na mých rtech opravdu pohodlné. Na úkor pohodlí jde samozřejmě výdrž, oběd nebo večeři sice nepřežijí v dokonalém stavu, ze středu rtů trochu zmizí, ale několik hodin dají s klidem. Šest hodin s lehkou svačinou a občasným napitím. Psala jsem o nich už třeba tady. Stejně jako minulý podzim je můžete zakoupit v roztomilé sadě miniatur, kde můžete vyzkoušet všechny odstíny i texturu rtěnek, před koupí plného balení konkrétního odstínu - eshop. Za mě jedny z nejlepších tekutých rtěnek, s perfektně vybalancovaným komfortem a výdrží.

thebalm tekuté rtěnky swatche

tekuté rtěnky thebalm meet matte hughes

Nové odstíny:
Faithful - střední fialový odstín, neutrální
Charismatic - střední hnědá nude, neutrální až teplá
Brilliant - neutrální střední růžová
Affectionate - střední mauve/fialová, studený odstín
Relliable - tmavší hnědá s teplým podtónem
Romantic - tmavší červená s kapkou fialové

Určitě mi dejte vědět, jak zaujaly novinky theBalm vás a co celkově na tuhle značku říkáte. Přijde mi totiž, že se o theBalm mluví mnohem méně, než si značka zaslouží. :) Kromě toho, že mi sedí většina produktů, je mi značka sympatická i svým konceptem, originalitou i cenovou politikou. Jak na to koukáte vy? :) L.


13 komentářů:

  1. Já nemůžu z těch swatchů na rtech Luci, teda naprostá pecka! :) Jinak nás celkově značka the Balm dostala a tyto rtěnky bychom chtěly taky vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :))) a já si zrovna nebyla jistá, jestli se mi ty swatche líbí... zkoušela jsem něco trochu jiného na přímém slunci ;-) Každopádně děkuji :)

      Vymazat
  2. Tato značka mě hodně zajímá, mám v plánu si koupit jejich paletku očních stínů, ale i nějaký ten rozjasňovač. Tyto rtěnky vypadají hodně dobře a na rtech všechny vypadají, že bych je všechny využila :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám theBalm moc ráda, skoro všechny produkty :)

      Vymazat
  3. Tyto stíny v tužce jsem letos dodela oba odstíny. Měla jsem shutout a moonshot :) Byla jsem z nich úplně nadšená a na příští jaro/léto musím pořídit další!
    A na ten makeup jsi me docela nalakala :) Skvělá podrobná recenze :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky nadšená, vyrovnají se s klidem i mnohem dražším značkám :) Za mě velká spokojenost :) A děkuji :)

      Vymazat
  4. Ty rtěnky mě zaujaly nejvíce a vypadají skvěle! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Značku som zaregistrovala len prostredníctvom blogosféry a ešte nikdy som o nej nečítala nič negatívne.
    Všetko vyzerá eňo ňuňo tip top, čo z toho, keď nie je bežne dostupná na pozretie a vyskúšanie pred kúpou, čo mi je ľúto.
    Ale aj tak som podľahla a objednala si paletku očných tieňov v nude verzii, tak čakám kedy dorazí a vyskúšam.
    V každom prípade, článok sa mi páčil veľmi, tie rúže vyzerali na Tvojich perách skvele (výsledok zákroku je vážne skvelý !). Ja ale preferujem nematnú verziu vzhľadom na môj vek (o necelý mesiac 43), pretože ma zbytočne zostarujú.
    Skvelé fotky, ako vždy u teba !
    P.S. Neviem či som nezachytila a ušlo mi to, ale článok o svojich perách si asi ešte nezverejnila, nie ? A ak môžem vedieť, plánuješ ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě to není tak, že by všechny produkty bez výjimky byly bezchybné :)) To asi nemá žádná značka, proto se vždy v recenzích snažím napsat všechna pozitiva a negativa, nikdy to není tak, že bych jen stoprocentně chválila, teprve pak může být recenze opravdu k něčemu :) každý si to může přebrat a říct si, jestli něco zkusit chce, nebo ne :)

      článek o rtech zatím nemám v plánu, nesedlo mi studio, kde jsem si je nechala dělat. Nestalo se nic špatného, takže to není na negativní recenzi, ale zároveň mám nějaké připomínky, takže bych jim raději nedělala žádnou reklamu. :) Přece jenom se nejedná o rtěnku, ale o zákrok, který je na minimálně půl roku :)

      Vymazat
  6. Tie očné tiene ma lákajú, vyzerajú pekne a naozaj je to pohodlné a rýchle, ideálne na ranné líčenie v mojom prípade :) A rúže vyzerajú tiež dobre, len keď ja tie tekuté až tak moc nemusím, no, neviem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou moc fajn! :) Překvapily a vyrovnají se i mnohem dražším značkám :)

      Vymazat
  7. Krásné nositelné barvičky :)

    OdpovědětVymazat