čtvrtek 16. listopadu 2017

KocoStar masky || recenze

Pravidelná extra péče v podobě pleťových masek nikdy neuškodí, naopak. Jak asi správně tušíte, pleťové masky jsou moje oblíbená část péče. Možná dokonce nejoblíbenější, protože mohou dodat mojí pleti to, co zrovna v danou chvíli potřebuje. Značku KocoStar možná ještě neznáte, ale masky v podobě okvětních lístků růží, nebo nakrájených okurek už jste asi zahlédli. A nejen o nich vám dnes povím trochu víc.

kocostar masky s ovocem

Jednorázové masky s vydatnou péčí se hodí nejen jako součást běžné péče, ale také jako jednorázová záchrana po probdělé noci, před důležitou večeří, večerní párty, nebo třeba jako nedělní relax během koukání na film (na pohádku, ehm.. :)).

Značka KocoStar je korejská a je u nás relativně krátkou dobu. Nejčastěji ji asi uvidíte na Instgramu, v podobě selfieček s nalepenými  plátky ovoce, nebo zeleniny na obličeji. :) Masky se u nás dají sehnat v parfumerii Marionnaud a také na jejich eshopu. Cena masek není nijak závratná a stojí zhruba stejně, jako většina plátýnkových masek - 129,-. V nabídce nejsou pouze masky s plátky, ale najdete v ní i klasické textilní masky, masky na ruce, nohy, nebo i vlasy. Masky jsem dostala na vyzkoušení od českého zastoupení, za což moc děkuji, a dostala jsem jich hned několik.

kocostar masky s ovocem

KocoStar Slice Mask Sheet jsou rozhodně veselejším pojetím klasických masek. V pytlíčku najdete na tvrdší fólii z obou stran textilní masku s výřezy ve tvaru vybraného ovoce, zeleniny, nebo květin, které jednoduše sloupnete a nalepíte si je na obličej. Což nejspíš zaujme nejenom vás, ale i vaše děti a případně i manžela. :)))

Já jsem byla zprvu trochu skeptická. Říkala jsem si, co se zbytkem pleti, která není zakrytá maskou/kolečky. Pak jsem ale při prohlížení Instagramu narazila na fotku, kde slečna měla kolečka po celém obličeji. V pytlíčku je koleček dvanáct a když je použijete všechny, s velkou pravděpodobností vám zakryjí komplet celý obličej. Ani nevím, proč jsem měla pocit, že mám kousků masky použít jenom pár. :) Naopak mohou  být kolečka výhodou. Dáte si je pouze na místa, kde potřebujete a zbytek schováte třeba v uzavíratelném sáčku, nebo krabičce. Masky tak můžete kombinovat a použít na několikrát.

melounová maska kocostar

Masky mají, kromě zábavných tvarů, také příjemnou a autentickou vůni. Vodní meloun voní jako sladký meloun a třeba plátky okurek voní úplně přesně jako okurková limonáda. Ve všech sáčcích je dostatek tekutiny/séra a jsou tak dobře namočené. Tekutina má lepivou a kluzkou konzistenci a tak nikam nestékají a na pleti velmi dobře drží. Zbytkem séra ze sáčku jsem si jako obvykle zvládla namazat ještě i celý krk, dekolt a ruce. :)

Slice Mask Sheet vodní meloun by měla hydratovat, osvěžovat a zklidnit pleť, slunečnice revitalizovat a navracet pleti pružnost, okurka s vitaminem C by měla intenzivně hydratovat. Rose Mask Sheet s růžovými okvětními plátky by měla pleť omlazovat, působit proti začervenání a zmatnit a Sunflower Mask Sheet ve tvaru slunečnice podporovat její přirozenou bariéru, aby pleť byla vitální. Všechny masky obsahují také přírodní výtažky z dané rostliny.

kocostar maska s melounem

kocostar slice mask sheet maska s okurkou

kocostar slice mask sheet okurková maska

Popravdě, mezi maskami jsem neviděla po použití nijak velký rozdíl. Pocitově mi přišlo, že okurková asi nejvíc hydratuje a po růžové jsem měla pleť o trochu víc jemnou, než po použití ostatních. Kromě menších rozdílů jsou všechny masky příjemné, hydratují, pleť je po použití hezká, vláčná a vypadá odpočatě. Textilní masky mají většinou dost podobné účinky, nebo minimálně já mezi nimi nevidím moc rozdíl. :) Což není míněno nijak zle, ale pokud mi maska nepadá, nestéká, nedráždí pleť, nebo nevyschne po pěti minutách, není jí moc co vytknout. Hydratují a zjemňují pleť skoro všechny stejně dobře.

Podobně je na tom maska Bird's Nest Silk Fiber Mask. Ta už je klasicky na celý obličej, má dobrý tvar i dobře drží. Je sice velmi mokrá, ale nestéká mi během používání po obličeji a tekutina se drží v látce. Vydrží v pohodě i na hodinový relax, protože během nošení nevysychá, jako mi to na okrajích dělají třeba masky Sephora.

Po použití byla pleť velmi jemná a viditelně hydratovaná, což se od hydratační masky očekává. Pokud si tedy masky Kocostar budete chtít vyzkoušet, určitě nebudete zklamané. Jediným negativem je lepení po použití masky, protože vám na pleti zbude větší množství tekutiny. A to jak u plátkových masek, tak u této klasické. Zbytky masky můžete vmasírovat do pleti a pak lepení téměř zmizí, já jsem to tak udělala, ale stejně jsem si po pár minutách ještě pleť opláchla vodou, protože lepení nemám ráda.

kocostar maska na nohy a maska na ruce

Čím dál tím víc oblíbené jsou masky na ruce a nohy. Už jsem jich pár vyzkoušela a tak mě potěšilo, že jsem dostala právě i tento typ. Hand Moisture Pack obsahuje pár hydratačních rukavic, které slibují hydrataci a ochranu rukou před dehydratací do dvaceti minut. V zimě jsou hydratační rukavičky v podstatě must have, protože i já, která jinak na suché ruce netrpím, je v zimě sušší mám. Navíc se na ruce dost často zapomíná a přitom nám slouží každý den a občas je potřeba odměnit i je. Pokožka rukou stárne velmi rychle, takže pokud si dopřejete jednou za čas masku na pleť, nebo používáte krém i na krk a dekolt, neměli byste zapomínat ani ruce. Na nich je stárnutí vidět úplně stejně jako na pleti obličeje a krku.

Pytlíček obsahuje barevné rukavičky a co musím vyzdvihnout, je velmi příjemná vůně. Ruce jsem měla po použití hebké a vláčné. Hydratační účinky by podle mě u masek na ruce a nohy měly být dlouhodobé. Proto si masky pořizujeme a přesně tak je to u této. Ruce byly víc hebké a jemné než obvykle ještě i třetí den. Srovnání mám třeba s maskami na ruce Sephora a účinky jsou podobné. Kocostar má ale rozhodně příjemnější vůni. Alespoň pro mě. :) Nicméně míra výživy a hydratace také záleží na tom, jak dlouho si masku na rukou (nebo na nohou) necháte. Proto si čas měřím přesně a nechávám je na rukou cca 40 minut. Mám pak sice zvrásněné prsty, ale ruce hebké jako nikdy. :)

kocostar sunflower mask sheet maska se slunečnicí

Maska na nohy Foot Moisture Pack obsahuje puntíkaté ponožky. Stejně jako rukavičky si můžete nohy pořádně zabalit a zalepit, aby vám nikam neklouzaly. Protože v zimě nohy příliš často neukazuji (ahoj kozačky!), mám občas tendenci zapomínat na mazání. Navíc nemám ráda, když krém na nohy dlouho schne a já musím čekat. Nebo naopak nemohu čekat, musím doběhnout něco udělat, a pak mám mastné boty a kloužu v nich.. :) Takže tahle jednorázová kůra jednou za čas rozhodně není na škodu, naopak se zdá jako ideální řešení.

Po použití masky na nohy jsem měla chodidla příjemně jemná a bylo znát, že jsem jim dopřála dávku extra péče. I po této masce byly nohy i paty jemnější ještě tři, čtyři dny po aplikaci. Netrpím příliš na suché ruce ani nohy a věřím, že rozdíl před a po bude mnohem citelnější, pokud vás suchá pokožka trápí. Nohy s hydratační maskou jsem si oblékla ještě do obyčejných ponožek, aby byly pěkně v teple a nechala jsem si ji přes noc, kvůli ještě lepším výsledkům. Na nohy jsem ve sprše před maskou použila pemzu a obrousila jsem starou kůži, aby maska mohla lépe pracovat. A moje nohy jsou mi teď vděčné. :)

kocostar rose mask sheet maska s růží

Přiznám se, že trend textilních masek jsem si oblíbila opravdu hodně. Ať už jsou to ty klasické na pleť obličeje, tak hlavně ty na nohy a ruce, protože o pleť přece jen pečuji opravdu důkladně každý den. Ani si nic jiného nemohu dovolit. :) Takže jednou za čas si ráda dopřeji speciální masku na ruce a nohy a snažím se tyhle masky zařadit do svého pravidelného pečujícího rituálu. Napište mi, jak jste na tom vy a jestli máte textilní masky rádi, nebo dáváte přednost těm krémovým. Já to ráda kombinuji, ale textilní masky mají tu výhodu, že je nemusím pracně smývat. Takže když jsem líná, jsou plátýnkové masky jasnou volbou. :) Krásný den! L.

6 komentářů:

  1. Tak pokud jak píšeš budu spokojená, jdu do nich. Strašně se mi líbily už kvůli tomu vzhledu. Takový nápad jsem ještě nikdy neviděla a přijde mi to hrozně zajímavé a roztomilé. Šílím po těch melounech :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to prostě klasické hydratační masky :-) Není na nich moc co zkazit ;-) Jinak to ovoce je super a fakt božsky voní!

      Vymazat
  2. Já mam rada plátýnkové masky hlavně uprosted týdne, kdy jsem "vycucana" z práce :D Masku jen nasadim, pustím si oblíbeny seriál a nemusím po tom oplachovat, což je super :) Tyto mi přijdou opravdu zajímavé a myslím si, že je to i super tip na dárek :) Moji mamce se to bude určitě líbit :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, přesně to je na nich bezva! Že si prostě plácneš masku a děláš co potřebuješ, nebo koukáš na seriál a pak to nemusíš dvacet minut umývat :-)) to na nich mám taky ráda!

      Vymazat
  3. Už som si tento trend v maskách na IG všimla, ale mňa takéto ťuťu ňuňu veľmi neoslovilo. Verím, že robia čo majú a čo sľubujú, ale za mňa čistá klasika.
    A trend plátienkových masiek už vôbec nie.
    Inak, krásne fotky, ako vždy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky asi radši ty klasické, ale když není moc času, nebo už jsem umytá a chci jenom trochu něco navíc, dám si ty plátýnkové večer ráda :-) Jinak syn z nich byl nadšený ještě víc než já :-D musela jsem mu taky dát meloun na čelo :-))

      Vymazat