úterý 30. dubna 2019

MAKEUP FAVES! || Jarní rty w/ Dior, NARS, M.A.C & Sisley

Krásný den! Konečně se ráno nebudíme do tmy a můžeme vytáhnout všechny ty kabátky a šaty, protože tu máme jaro! :) minulý týden bylo poprvé opravdu pěkně a také byl poprvé opravdový jarní déšť, minimálně tedy u nás v Praze. Každopádně kromě jarního šatníku můžeme trochu obměnit i obsah kosmetické taštičky a tak jsem si pro vás připravila mých pět oblíbených jarních odstínů na rtech. :)


Je mi jasné, že výběr barev je značně individuální, o to víc, pokud ho máme přiřadit k ročnímu období. :) Pokud se ale budu držet typického rozdělení, že na podzim se nosí vínové a burgundy a v létě zase neonky, na jaro mi zbývají lesklé červené, pastelové, růžové, broskvové... To dává smysl, no ne? :)


Červená rtěnka je kosmetický evergreen, který se nosí za každého počasí i v (skoro) každém věku. Když se spojí se současným trendem lesklých rtů, posune se ještě o kousek výš. Přesně to udělal Dior se svými novými rtěnkami *Dior Addict Stellar Shine. Já jsem si oblíbila odstín Lucky, tak akorát červenou s tak akorát teplým podtónem. 

Není totiž teplá moc, ani málo, je univerzální a hodí se úplně ke každému líčení. Extra fashion pocit s ní pak dostanete právě díky vysokému lesku. Pigmentace je téměř stoprocentní, ale dá se nanést i jen velmi lehce, aby dodala jemný a svěží nádech rtům. To všechno navíc s pořádnou dávkou hydratace. S velkou pravděpodobností budu potřebovat další odstíny, ha ha. :)

 



Podobně je to i s odstínem od Sisley - 6 Cherry u balzámu v tužce *Sisley Phyto Lip Twist. Odstín je ještě o trochu studenější a o trochu tmavší než Dior Lucky. A ačkoliv se nejedná vyloženě o rtěnku, pigmentace je víc než slušná, na rtech výrazná a zároveň mě překvapila velmi dobrá výdrž. Na to, jak je pohodlná a balzámová

Leskne se také, ale ne tak výrazně a pro mě je to ideální červená do kabelky, nad kterou při aplikaci nemusím přemýšlet a vlastně už ani nepotřebuji mít po ruce balzám na rty. Stejně tak se dá nanést lehce, jen jako náznak barvy, nebo výrazněji a i přes svou příjemnou texturu hezky drží a nikam se nerozpíjí.



O rtěnkách v tužce NARS Velvet Matte Lip Pencil už jste ode mě slyšeli a jakmile se trochu oteplí, sahám po krásném jarním odstínu broskvové s růžovým nádechem. Odstín Get Off je podle mě doslova jarní, protože v zimě, když jsem úplně bílá, je trochu víc oranžová, naopak na opálenější pleti bude spíš broskvově růžová.

Samozřejmostí je komfort na rtech, i když je finiš sametově matný, vysušuje minimálně a skvěle drží. Obecně se tužky na rty pohodlně a přesně aplikují a NARS není výjimkou. Takže můj jarní matný výběr je jasný. :)


Z podobné odstínové kategorie je i odstín Sweet, No Sugar nových Powder Kiss rtěnek od M.A.C. Už jich mám doma několik a miluju tu texturu rtěnek, které jsou na rtech pohodlné a jakmile je jednou nanesete na rty, okamžitě pochopíte jejich název Powder Kiss. Pár vteřin máte pocit, že jsou velmi matné a možná budou vysušovat a vzápětí si užíváte příjemný, skoro až olejový pocit. Těžko se to popisuje, ale tenhle finiš je poměrně unikátní a stojí za vyzkoušení (butiky M.A.C nebo Douglas) .

Pigmentace není stoprocentní na první přetření, vlastně ani na druhé, ale v tom je podle mě jejich pudrové kouzlo, ha ha. Navíc je tenhle odstín fresh a jarní, trochu lesklý a ovocný a tak... :) 



No a na závěr, lesk na rty Dior Lip Maximizer. Asi nikdo nemohl předpokládat, že by v tomto výběru jarních nezbytností na rty mohl chybět můj nejoblíbenější lesk na rty! :) Není to jen lesk, je v něm i trocha barvy, trocha třpytek, lesk, i spousta péče. O všech odstínech Lip Maximizer (i Lip Glow To The Max), včetně swatchů jsem vám psala TADY. Nejoblíbenější jarní odstín Lip Mximizer je ale rozhodně Holo Pink

Tyhle lesky navíc rty vyplní a vyhladí a co vypadá víc jarně, než extra lesklé růžové rty! I z toho důvodu bych sem s radostí zařadila všechny odstíny Lip Glow To The Max, ale o těch si můžete přečíst ve zmíněném článku. Pořád jsou úplně boží a pořád je miluju!:))




Jaká je vaše oblíbená jarní rtěnka, nebo lesk? Zajímají mě odstíny, typy produktů, značky, všechno! :) Nosíte jiné odstíny na jaře, v létě, na podzim a v zimě? Určitě se podělte v komentářích a dejte mi vědět, co říkáte na můj osobní výběr. :) Já se budu těšit na vaše tipy a na shledanou u dalšího článku!


*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně

1 komentář: