pondělí 15. dubna 2019

Replenish Moisture & Bond Repair || Alterna recenze

Hezký den! Dnes si budeme opět povídat o vlasech. :) Není to tak dlouho, co jsem vyzkoušela dvě inovované řady od značky Alterna. Vždy, když jsem se ptala, jaké jsou vaše oblíbené značky vlasové kosmetiky, minimálně několikrát zazněla právě Alterna a i já jsem konečně nějaké ty produkty vyzkoušela. Takže se mrkneme na Replenish Moisture a také na Bond Repair plus nějaké stylingové přípravky. :)

recenze produktů alterna

Značku Alterna seženete na oficiálním e-shopu tady. Je dostupná také v některých kosmetických salonech, které s Alternou pracují. Seznam všech oficiálních prodejců je vypsaný právě na stránkách salononline. Celá kaviárová řada prošla změnou jak obalu, tak také složení a nyní by měla být ještě lepší a účinnější, díky obsahu proteinů, keratinu, biotinu.. 

Z řady Replenish Moisture jsem vyzkoušela *šampon, kondicionér a *Replenish Moisture CC cream. Čeho si u produktů Alterna všimnete hned, je jejich balení. Podle mě je vymačkávací řešení super, protože šampon i kondicionér můžete otevřít a použít jen jednou rukou. Druhá věc, které si všimnete hned, je vůně šampónu a kondicionéru. Ta se mi popravdě nelíbí zas až tolik, je hodně ostrá a jakoby pánská. Tuto vůni mají také všechny stylingové přípravky, včetně CC krému na uhlazení vlasů. Šampon a kondicionér mi voní o trochu víc, než zbytek této řady.

Nejdůležitější jsou ale samozřejmě účinky. :) Šampon vlasy důkladně myje, mám je po spláchnutí perfektně odmaštěné, až jakoby vržou mezi prsty. Kondicionér je hustý a vlasy okamžitě obalí a zjemní. Po použití mám vlasy nadýchané, trochu rozlétané, ale hebké. Pokud máte opravdu hodně suché konce, bude to chtít ještě nějakou péči navíc. Celkový dojem je ale výborný a pokud máte vlasy normální až suché, bude vám tato kombinace vyhovovat. Vlasy nejsou zplihlé, ani moc uhlazené a celkově vypadají lépe, zdravěji a pružněji.

alterna replenish moisture šampon a kondicionér

šampon a kondicionér allterna

Co se Replenish Moisture CC Cream týče, po vmasírování do vlhkých vlasů je udělá ještě o malinko jemnější, hladší a také trochu zkrotí rozlétané vlasy. CC Cream, bude spíš vhodný pouze do konečků, nebo na hodně suché vlasy, protože je velmi výživný.

Celkově bych řekla, že řada Replenish Moisture bude sedět spoustě majitelkám normálních a sušších vlasů, které jen potřebuji dodat hydrataci. Pokud máte vlasy opravdu hodně suché a poškozené, stačit vám nejspíš nebude. V takovém případě bych doporučila spíš řadu Bond Repair.

alterna cc krém na vlasy

Musím říct, že *šampon a kondicionér Bond Repair mi vyhovují mnohem víc, než Replenish Moisture. Je to určitě i tím, že je tato řada určena na poškozené a suché vlasy, což je přesně můj případ. Vyhovuje mi mnohem víc i vůně šamponu a kondicionéru Bond Repair, protože je příjemně sladká a tak trochu smetanová, jestli se to tak dá říct, a rozhodně není tak ostrá. :) Výjimkou jsou pouze stylingové přípravky, které mají stejnou parfemaci jako u řady Replenish Moisture.

I šampon Bond Repair vlasy opravdu důkladně umyje, také jsou po něm velmi dobře odmaštěné a jakoby vrzavé, dokonce bych řekla, že ještě o trochu víc než u řady Replenish Moisture. Což je dobré znamení, protože dobře umyté a vyčištěné vlasy mohou mnohem lépe přijmout následnou péči a také bývají mnohem nadýchanější a méně zplihlé. Spolu s kondicionérem Bond Repair jsem byla nadšená výsledkem. Málokteré šampóny a kondicionéry dokážou zkrotit moje odbarvené vlasy, ale po této dvojce jsem je měla krásné. Byly opravdu velmi jemné a velmi měkké a také se nádherně leskly.

alterna bond repair šampon a kondicionér

Kombinaci šampónu a kondicionéru Bond Repair mi opravdu sedí. Vlasy vypadají na pohled, a hlavně na dotek, výrazně zdravěji a lépe a jsou velmi hebké. Dokonce mi lidé v mém okolí říkali, že mám nějak podezřele zdravé a jemné vlasy, haha. :) Vlasy mi v takovém stavu vydržely několik dní, až do dalšího mytí. Dokonce bych řekla, že byly i třetí a čtvrtý den po umytí stále stejně hebké, jako první den. Dobře se s nimi pracovalo a daly se lehce upravit.

Ze stylingových přípravků řady Bond Repair jsem vyzkoušela *Leave-in Heat Protection Spray, který by měl posílit a ochránit poškozené vlasy při tepelné úpravě. Po použití byly moje vlasy o malinko hladší a o trochu lesklejší než bez něj, ale jinak jsem si žádných větších změn nevšimla. Což asi není problém, protože lehce uhladit a ochránit vlasy má tenhle přípravek v popisu. :)

alterna bond repair šampon, kondicionér a péče

Po vyzkoušení těchto dvou řad mohu říct, že je pro mě jasným vítězem šampon a kondicionér Bond Repair. Pokud máte vlasy podobné jako já, nebo vám sedí podobné typy produktů, budete spokojeni. Řada Replenish Moisture mi přijde víc basic, v dobrém slova smyslu samozřejmě. :) Na vlasy, které nepotřebují tolik vyhlazení a obalení, protože nejsou tolik zničené, jen lehce suché, nebo mají suché konečky. U normálních vlasů bych také doporučila dávat Replenish Moisture kondicionér/masku pouze do délek vlasů, protože i když na moje suché vlasy stoprocentně nestačí, rozhodně pečuje a vyhlazuje poměrně dost.

Bond Repair Naopak doporučím vlasům hodně suchým a zničeným, protože to, jak tento šampon a kondicionér dokážou vlasy uhladit a zjemnit, je až neuvěřitelné. Rozhodně se vyrovnají i jiným dražším značkám.

Pokud sledujete moje stories, tak už jste možná viděli unboxing se stylingovými přípravky Alterna, takže mám co zkoušet. :) Přiznám se, že oba stylingové přípravky, o kterých jsem vám dnes psala, mě vyloženě neuchvátily. I tak ale věřím, že si u Alterny nějaké své oblíbence najdu a určitě vám o nich dám vědět. :)

alterna šampon a kondicionér a péče o vlasy

Vy mi na oplátku můžete dát vědět, jaké jsou vaše oblíbené přípravky od Alterny, jestli máte nějakou oblíbenou řadu, nebo stylingový přípravek a jestli už jste zkoušeli tyhle jejich inovované verze kaviárových řad. :) Já vám popřeji krásný zbytek dne a budu se těšit na vaše zkušenosti a komentáře a také u dalšího článku!


*PR vzorky - produkty zaslané k nezávazné recenzi - O mně

7 komentářů:

  1. od Alterny jsem zkoušela nejprve bambusovou řadu, a protože mě nenadchla, koupila jsem si následně "lepší" kaviárovou na objem. a nenadchla mě ani ta :D mám hodně jemné poměrně rychle mastící se vlasy a strašně mi vlasy zatěžovala. druhý den po umytí se s nimi nedalo žít :D třeba kerastase mi vyhovuje mnohem víc a jsem s nimi teď moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si ale popravdě myslela, že všechny ty věci od Alterny jsou opravdu hodně hydratační, je to skvělé na suché a zničené vlasy, takže chápu, že jemnější a rychle se mastící z toho nadšené nebudou no :)

      Vymazat
  2. Já jsem od Alterny používala kaviárovou řadu proti krepatění a byla super, takže určitě chci do budoucna ještě nějaké produkty zkusit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla první zkušenost právě tuhle a jsem zvědavá co ještě objevím :)

      Vymazat
  3. Tým, že Alterna nie je dostupná v žiadnom salóne v Nitre, nemám možnosť sa ísť poradiť osobne a vybrať to čo by mojim vlasom najviac vyhovovalo, čo je škoda, pretože je to skvelá značka !
    Snáď niekedy :).

    OdpovědětVymazat
  4. Z téhle řady mám sérum na vlasy a je supeeer :) i ten jeho obal, luxus.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat