čtvrtek 21. června 2018

Jak nanášet minerální makeup + typy štětců || Annabelle Minerals

Krásný čtvrtek vám přeji! Dnes nás čeká zase trocha dekorativní kosmetiky, ale o něco víc přírodní než obvykle a o trochu víc tipů, než v klasické recenzi. :) Díky dlouhé pauze ani nemůžu říct, jak dlouho vám už tenhle článek slibuji, ale byl o něj velký zájem, takže snad se bude líbit!


Konečně jsem si udělala čas a sepsala pro vás svoje tipy na nanášení minerálního makeupu. Rozhodně si nemyslím, že by měl být výsadou pouze normální pleti. Naopak, těžit z něj bude i pleť mastnější a snese ho i suchá. Nebudu se zbytečně rozepisovat o samotných minerálních makeupech, protože už jsem pro vás psala článek s porovnáním třech značek minerálních makeupů a také pak samostatný článek o různých makeupech Annabelle Minerals.

Při nanášení jakéhokoliv makeupu je zásadní hydratace pleti. Nemyslím, že je to u minerálních makeupů důležitější, než u klasických. V obou případech je to důležitý první krok. Pokud máte pleť suchou, nebála bych se sáhnout ani v létě po hutnějších krémech a pokud máte pleť mastnou, nebude problém lehký gelový hydratační krém. Protože minerální makeupy mohou pleť mírně vysušovat, kvalitní hydratací předejdete zbytečnému maštění pleti, pokud k tomu máte sklony.

Před samotnou aplikací minerálního makeupu si trochu nasypu do víčka. Množství na fotce je tak akorát na můj obličej. Konkrétně makeupy Annabelle Minerals jsou totiž opravdu dost krycí a malé množství vám zakryje úplně všechno. :)



Podle toho, jakým stylem budete nanášet makeup, vyberete štětec. Jde to jak krouživými pohyby, tak vtlačováním do pleti. Já úplně nejradši používám kulatý hustý štětec, který připomíná štětce na pudr a samozřejmě ho tak i můžete použít.

Štětec namočím do makeupu a ve víčku s ním zakroužím, aby se dostal mezi štětiny. Přebytek pak oklepu zpátky do víčka. V hustém štětci na minerální makeup se udrží množství tak akorát na aplikaci. Štětec oklepávat nemusíte, ale pokud nedostane makeup dovnitř štětce, zbytečně vám opadá všude okolo a budete muset víckrát namáčet do makeupu.




Pokud si nejste aplikací jistí, jako jsem si poprvé jistá nebyla ani já :), můžete začít tím, že makeup naťupkáte na místa, kde chcete největší krytí a až potom ho začnete rozmazávat. S kulatým kabuki štětcem dělám klasicky krouživé pohyby a jako první zapracovávám makeup tam, kde je to potřeba a následně pak na zbytek obličeje. Na štětec není potřeba tlačit. Makeup se na pleť chytá bez problémů.


Ten samý postup, byť to trvá trochu déle, můžete následovat i se štětcem Short top kabuki. To je snad nejhustší štětec, který jsem kdy měla v ruce. Což je nevýhoda při mytí, ale při nanášení s ním docílíte neuvěřitelného krytí. A když říkám full coverage, myslím full coverage. :) Štětec není tak měkký a pohyblivý, takže jsem si na nanášení makeupu s ním musela zvyknout. Chce to hodně lehkou ruku a trochu víc času, protože pracujete na menší ploše.


Plochý flat top štětec je méně hustý a celkově menší než kulatý. Minerální makeup se dá nanášet i s ním, ale právě kvůli menší hustotě nanáší v menší vrstvě a jemněji. Což bude ideální, pokud nechcete příliš velkou vrstvu makeupu. Nicméně, na pudrové a minerální makeupy mi mnohem víc vyhovují štětce zastřižené dokulata. Tenhle tvar mi mnohem lépe funguje spolu s rozmazáváním krouživými pohyby, takže flat top si nechávám na klasický tekutý makeup.



Když mám makeup nanesený, buď můžu přidat druhou vrstvu, kdy na štětec naberu další makeup z víčka, zapracuji ho do štětce a celý postup zopakuji, nebo se zaměřím jen na jednotlivé nedokonalosti. K tomu se hodí třeba short kabuki, nebo třeba štětec na korektor a navrstvím minerální makeup na místa, kde je to potřeba. Výhodou minerálního makeupu je, že se dá opravdu vrstvit. U tekutých makeupů to jde jen do jisté míry, takže většinou musíte sáhnout ještě po klasickém korektoru.

Jak už jsem myslím psala, minerální makeup není pudr, ale opravdu makeup, takže já vždy zapudruji ještě minimálně t-zónu, abych se během dne, obzvláště teď v létě, neleskla jako zrcadlo. :)) A na úplný závěr, pokud mám pocit, že jsem to přehnala a přijde mi, že je makeup na pleti vidět, doporučuji fixační sprej. Já ho používám vždy, ať se líčím jakýmkoliv makeupem, ale pokud to tak nemáte, u minerálních makeupů to doporučuji.



Po fixaci fixačním sprejem, nebo třeba i jen termální vodou, minerální makeup doslova zmizí a udělá vám krásnou pleť. Proto jsem si ho tolik oblíbila a konkrétně značka Annabelle Minerals a její makeupy mi sedí. Navíc, ještě lépe se doporučují proto, že jsou velmi levné. A to se týká i štětců, protože i s těmi jsem spokojená, jak už asi víte. Jsou syntetické, hezky zastřižené, jemné a husté. Samozřejmě nečekejte kvalitu japonských, ručně vázaných štětců, ale ve své cenové relaci jsou štětce Annabelle Minerals výborné. Za cca dvě stovky podle mě lepší ani neseženete.

Dejte mi vědět, jak se vám dnešní článek líbil a jak jste spokojené s Annabelle Minerals! Spousta z vás mi psala, že jste si pořídili vzorečky makeupů a že se těšíte na článek, tak mi třeba můžete dát vědět, co ještě by vás zajímalo a jaká je vaše zkušenost. :) Zatím přeji krásný den a těším se příště! L.

*Tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Annabelle Minerals. Děkuji!

9 komentářů:

  1. minerálny makeup ma už láka dlhú dobu, a určite sa po nejakom popozerám :) zaujal ma buď tento od Annabelle Minerals alebo Mary Kay :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mary Kay jsem neměla a značka mě popravdě moc neláká :)

      Vymazat
  2. Ahojky,

    Moc pěkně sepsaný článeček,kosmetika Annabelle minerarls mě láká už delší dobu, ale nejsem si jista odstínů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Na ty odstíny tam mají celou sadu vzorků, aby sis právě mohla vybrat ten úplně nejlepší :)

      Vymazat
  3. Skvělé tipy, minerální makeup jsem ještě nezkoušela ale ráda bych a krásný štetec :)

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny nádherný článok a k tomu prenádherné fotečky štetcov.
    Značku poznám len z blogosféry, inak som nemala možnosť a ani príležitosť na vyskúšanie.
    Neva, nie je koniec sveta :))).
    Krásne leto s deťmi !

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok. Make upy používam už roky a aplikujem pomocou kabuki od Zoeva. Trošku sa mi časom mastí T-zóna, ale v medziach normy. Fakt doporučujem. Aj ich tvárenky.

    OdpovědětVymazat