čtvrtek 28. června 2018

Dokonalý lehký hydratační gelový krém?

Jestli existuje jeden jediný produkt, který by měl mít doma opravdu úplně každý, je to kvalitní hydratační krém. Nezáleží na tom, jak moc se líčíte, jestli jste v týmu #cakeface, nebo vám ke štěstí stačí pouze řasenka, hydratační krém je základ. Už nějakou dobu testuji hned několik novinek i starších hydratačních krémů a přišel čas vám dát vědět, co jsem si oblíbila a proč.


Všechny krémy v dnešním článku mají jedno společné. Značky je označují jako vysoce hydratační a na to jsem se zaměřila. A pak také na jejich konzistenci, vůni, uživatelskou přívětivost a další případné benefity, kterých jsem si všimla.

Některé krémy mám doma půl roku, některé zhruba měsíc, ale testovala jsem je všechny stejně pečlivě. Vzhledem k tomu, že se jedná o hydratační krémy, nemusela jsem čekat na dlouhodobé výsledky, jako je tomu třeba u rozjasňujících produktů, nebo produktů na vrásky. I tak jsem ale dala každému z nich minimálně tři týdny každodenního používání, abych viděla i nějakou tu případnou změnu pleti po pár týdnech.


*Dermalogica Calm Water Gel je unikátně lehký. Ačkoliv žádný z dnešních krémů není v žádném slova smysl hutný a výživný, tak na poli lehkosti Dermalogica Water Gel patří mezi ty nejlehčí. Na pleti se skoro doslova mění na vodu a i když mám pocit, že jsem se namazala, krém jako takový necítím. Lehké gelové krémy obecně dobře sedí pleti mastnější, nebo problematické a v létě i pleti, která je normální, nebo smíšená.

V tom si podle mě Calm Water Gel zamilujete. Žádný pocit lepivé pleti, nebo krému, sedícího ve třiceti stupňovém vedru na obličeji. A proto ho mám ráda i já. Hydratace je velmi dobrá, minimálně tedy na lehký gelový krém. Jako velkou výhodu vidím i jeho zklidňující účinky. Jako jediný z dnešního článku mi viditelně pomohl zklidnit pleť, která byla začervenalá, nebo mechanicky podrážděná. Pokud ovšem potřebujete pod váš oblíbený makeup krém jako podklad, protože nepoužíváte bázi, Calm Water Gel ho možná nezastoupí, protože jako by na pleti nebyl. Což bude pro některé z vás velká výhoda. V neposlední řadě voní po levanduli a tak nějak jemně a léčivě, což mi naprosto sedí.


*Belif The True Cream Aqua Bomb je krém korejské značky, kterou si oblíbila nejedna zahraniční blogerka a je k tomu i důvod. Pokud se zajímáte o složení víc než já, tak Aqua Bomb ho má prý výborné. :) Je lehký, ale na pleti ho cítíte. Samozřejmostí je vynikající hydratace. Dokonce bych ji označila za jednu z nejlepších tohoto článku. Zároveň pleť nezatěžuje a líbí se mi i jeho jemná vůně.

Skvěle mi seděl i pod makeup jako podklad, i když nezanechává sametový film. Naopak je cítit hlavně hydratace, pleť je jemná, vláčná, ale není typicky silikonově hebká. A samozřejmě dlouhodobě pomáhal s hydratací během celého dne a i večer jsem cítila, že je pleť stále hydratovaná.


*Glamglow WaterBurst je nejvoňavější a záleží, jestli máte silnější parfemaci rádi, nebo nemáte. Já to miluju! Waterburst voní naprosto božsky, sladce a svěže. Konzistence je, nečekaně :), gelovo krémová a stejně jako Dermalogica Calm Water Gel se na pleti mění na jemnější vodovější gelový krém, což koresponduje s názvem.

Pleť je po něm hebká a sametová. Ne tolik, jako u Clinique Moisture Surge, ale je cítit, že obsahuje nějaké vyhlazující složky. Hydratace je také výborná. Ideál na pleť, která je normální, smíšená, nebo mastná. Na hodně suchou pleť bych si asi dokázala představit něco hydratačnějšího, třeba True Aqua Bomb.


*Clinique Moisture Surge je na tom podobně. Hydratuje výborně, ale chápu, proč existuje ještě jeho hutnější varianta. Moisture Surge dělá také hodně hebkou pleť, celkově ji vyhladí a hydratuje. Díky sametovému filmu, který na pleti dělá, máte pocit dobře namazané pleti, i když ji máte sušší.

Protože je avizovaná hydratace 72 hodin, musela jsem to zkusit a popravdě tomuto tvrzení nevěřím. :) po dvou dnech nemazání se jsem měla pleť suchou a se šupinkami - čištění pleti jako obvykle, Moisture Surge, večerní odlíčení a čištění, moc bez krému, den bez krému a večer už moje pleť křičela po hydratací. Nicméně, neberte to tak, že je Moisture Surge špatný krém. Není, byla jsem s ním moc spokojená a pokud milujete sametově hebkou pleť po namazání krémem a stačí vám klasická dvanácti hodinová hydratace pleti, budete spokojeni i vy. :)


*Douglas Collection Aqua Focus Moisturizing Gel Cream je myslím nejlevnější z tohoto článku a o to víc si myslím, že stojí za vaši pozornost. Je velmi lehký a na pleti není téměř cítit. Pleť je po použití okamžitě pružná a hydratovaná a hned po Calm Water Gel je to nejlehčí krém dnešního článku. Ihned po aplikaci také nejméně lepí. Parfemace je jemná a typicky krémová.

Hydratace je vynikající a asi bych ji označila za jednu z nejlepších a srovnatelnou třeba s krémem od Belif, byť asi Douglas Collection nemá tak skvělé složení. Moisturizing Gel Cream z řady Aqua Focus je skvělý a moc mi vyhovoval. Primárně je určený na dehydratovanou pleť, což perfektně sedí. Dehydratovaná pleť může být i mastná, nebo smíšená a díky této extra lehké konzistenci a dobré hydrataci bude sedět většině z vás.


Asi bych to nějak měla  na závěr shrnout, protože informací je tu možná až trochu moc. :) Pokud chcete mít doslova fresh face, krém téměř vůbec na pleti necítit a lehce hydratovat a zklidnit citlivou pokožku, vyhrála by to Dermalogica Calm Water Gel.

Pokud chcete opravdovou dávku hydratace, stále velmi lehké gelové krémy a nejde vám o sametový finiš, pak rozhodně Douglas Collection Aqua Focus Moisturizing Gel Cream a korejská značka Belif s jejím hydratačním krémem True Cream Aqua Bomb.


Pokud naopak máte rádi, když je vaše pleť po nemazání ultra hebká a sametová a samozřejmě i hydratovaná, vybírejte mezi GlamGlow Waterburst a Clinique Moisture Surge. Rozdíl mezi nimi je v konzistenci. Oba dobře hydratují, popravdě mi přijdou hodně podobné, ale Waterburst je na pleti lehčí a vodovější a Moisture Surge naopak krémovější a víc jako pohlazení. Mimo to je Moisture Surge také jediný krém z dnešního článku bez parfemace.

Pevně doufám, že vás tenhle malý průvodce lehkými gelovými krémy bavil a že mi dáte vědět, které z nich už jste zkoušeli, co na ně říkáte a které máte nejradši! Těším se na vaše komentáře a přeji vám krásný zbytek týdne! L.





11 komentářů:

  1. V Sephoře se mi libí gel-krém od Origins z řady Ginzing, včera jsem se tam stavovala a krásně voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mám doma taky už, ale zatím na něj nebyl čas. Co jsem ale viděla recenze, má být úplně skvělý :)

      Vymazat
  2. Mám Clonique, přijde mi, že i trochu zklidňuje, ale co mi vadí, je to, že mi na pletí lepí a to i několik hodin. Takže možná zkusím tu Dermalogicu. Což je mi líto, protože Clonique je moje oblíbená značka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to taky překvapilo, vlastně mi Moisture Surge přijde ze všech takový nejnutnější i když je to pořád gelový krém :)

      Vymazat
  3. Krémy vypadají pěkně, ten od Douglesu mě celkem zaujal :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  4. Krém od Douglasu budu muset vyzkoušeet, jinak jsem věrná Moisture surge :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak za mňa pri mojej zmiešanej pleti mi aktuálne v lete stačí na hydratáciu krém od Medi8 s SPF 50, ktorý má v názve, že je hydratačný. Myslím, že je to to najlepšie čo som mala v lete.
    M8m v zálohe ešte Tebou uvádzaný Clinique, ale nemám ho kedy používať, lebo z toho Medik8 nejak málo ubýva.
    Ostatné nepoznám a myslím, že čo mám aktuálne, mi maximálne vyhovuje. I keď tá Dermalogica by stála za hriech :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No značka Medik8 je prostě celá skvělá :) většina produktů mi taky sedí :) Ale ta Dermalogica mě vzala za srdce právě tou svou lehkostí a bylinkovou vůní :)

      Vymazat
  6. Kromě nočního krému sahám výhradně po těch s gelovou texturou, protože to mé mastné pleti nejvíce vyhovuje. Moisture Surge je taková legendární klasika, která mě nikdy nezklame, ale zaujal mě například krém Douglas či Belif nebo krémík z nové Hydro Boost řady od Neutrogeny.

    OdpovědětVymazat