pondělí 18. června 2018

K-TECH Beauty || Korejská kosmetika - recenze

Krásný den vám přeji! Jestli něco v regálech parfumerií zaručeně poznáte, je to korejská kosmetika. Pro někoho jsou obaly až moc infantilní, pro někoho zajímavé. A i když já jsem na balení kosmetiky zatížená, u korejské kosmetiky zvládnu přimhouřit oko. Zejména proto, že v některých bláznivých obalech a lahvičkách se ukrývají doslova poklady.


Trvalo mi dlouho, než jsem vše otestovala a konečně jsem se dostala k nějaké smysluplné recenzi.  Protože jsem od Sephory dostala obrovský balík K-tech beauty. Takže hezky popořadě.

Zlatá dýňová maska Pumpkin Gold Puryfying Mask od Too Cool for School mě zaujala ze všeho asi nejméně. Palec nahoru musím dát velmi dobré konzistenci, která je u slupovacích masek zásadní. Maska se výborně nanáší i v tenké vrstvě, poměrně rychle zaschne a dá se v podstatě v celku stoupnout, takže se netrápíte smýváním dalších dvacet minut.

Tím ale bohužel pozitiva končí, protože jinak maska nic moc nedělá. Tedy minimálně na mé pleti ne. Měla by být čistící, ale toho jsem si popravdě vůbec nevšimla. Použila jsem ji asi čtyřikrát a kromě super selfiečka se zlatou maskou jsem z ní měla spíš dost podprůměrný pocit.




O trochu lépe je na tom chobotnice Tako Bubble Pore Pack od Tony Moly. Tahle černá nadýchaná maska na pleti bublá, ale není to tak výrazné, jako třeba u plátýnkových masek, které vám na pleti udělají několik centimetrů silnou pěnu. Chobotnice slibuje především stažení pórů a to také dělá. Nepřišlo mi, že by je vyloženě čistila, ale ty, co byly čisté, na pohled mírně stáhla.

Pokud potřebujete póry vyčistit, asi to nebude maska vyloženě pro vás, nicméně, pokud nemáte extra náročnou pleť a chcete jen zjemnit póry, dokážu si ji jako doplněk k vaší skincare představit bez problémů.




DR. Jart+ a jeho známá gumová maska Shake&Shot Shaking Rubber Elastic Shot je podle mě hlavně hydratační maska. Slibuje sice i vypnutí, ale to se po jedné aplikaci těžko posuzuje. Smíchají se dvě části, zatřepe se a máte gumovou masku, kterou nanesete na pleť. Celou dobu zasychání intenzivně chladí a měla jsem pocit, že je maska pořád mokrá, i když už byla zaschlá a šla sundat. V celku ji určitě nesundáte, ale spíš po částech a rozhodně mi přišlo, že pleť byla velmi dobře hydratovaná a možná i trochu zklidněná.

V zimě by mi intenzivní studený pocit na pleti asi nebyl příjemný, ale teď v létě je to fajn. Jak moc je míchání masky zábava už asi nechám na každém z vás. :) Maska je příjemná, ale asi se svou normální pletí nedokážu její kvality ocenit na 240,-, kolik maska bez slevy stojí.



Další maska, tentokrát plátýnková, je od Oozoo Bear Black Space Pore Caring Mask. Samotnou masku a textilní část máte oddělené a před aplikací masky si v obalu vše spojíte. Pokud to pomůže zachování čerstvosti a funkčnosti masky, tak asi proč ne. Nicméně, i tato maska by se měla starat o póry a já jsem popravdě neviděla žádnou velkou změnu, ani s póry ani s pletí celkově.


Abych to trochu vyvážila, na konec jsem si nechala ty nejlepší produkty, které naopak zkusit doporučím. Nečekaně mi totiž fungovala maska na póry Caolion Pore T-zone strip. Byla ve tvaru ptáka a zakryla mi jak celý nos, tak i dost velkou část čela a tváří. Pleť se musí nejprve namočit a maska se pak opravdu důkladně přilepí. Tak důkladně, že její odlepování bych označila za středně bolestivé, protože spolu s vytaženými nečistotami z pórů si dopřejete i důkladnou depilaci.:))

Maska vyschne, je úplně suchá a tvrdá a opravdu z pórů vytáhne nečistoty a maz. Pokud trpíte na velké černé tečky, určitě ji zkuste, protože mně jich tak polovinu vytáhla. A čím větší je máte, tím lépe maska funguje.


Dalším dobře fungujícím produktem je Caolion Pore & Makeup Cleansing Stick. Tahle tyčinka je v podstatě tuhý olejový balzám, který obsahuje zrníčka, která mají zastat i peeling. Slibuje odlíčit, vyčistit a zároveň exfoliovat pleť. V první řadě musím říct, že tohle bude opravdu ideální a funkční pomocník na cesty. A to jak kompaktní velikostí, tak i tím, že si velmi dobře poradí s makeupem. Asi bych s ním úplně nenahrazovala moje dvojí čištění, ale první krok, mastné odlíčení, zastane na jedničku.

Nanášet se dá z tyčinky přímo na pleť, protože hezky a rychle taje. V porovnání s jinými přípravky na olejové bázi bych ho zařadila někam k průměru, protože mám doma jiné, po kterých doslova cítím i vidím dokonale čistou pleť. I tak je ale tahle tyčinka dobrá. Peelingová zrníčka jsou sice velká, ale nejsou ostrá, takže peeling je spíš jemný a nebude vadit ani citlivější pleti. Pokud se chystáte někam na cesty, rozhodně doporučuji, pokud se odličujete v pohodlí svého domova, svůj oblíbený olejový odličovač měnit nemusíte.



Podle mě must have, který by měl zkusit každý, je Black Sugar Perfect Splash Mask od Skinfood. Nevím, jestli už jsem někde chválila scrub od této značky, ale pokud ne, brzy to napravím. Díky němu jsem vkládala velké naděje i do této tekuté masky a nepletla jsem se. Může se použít dvěma způsoby. Pro jemnější exfoliační účinky si můžete přidat masku do napuštěného umyvadla a omývat si pleť, nebo můžete půlku víčka nalít do dlaní a pak ji rozmazat po pleti.

Já preferuji druhý způsob, protože je intenzivnější a účinky jsou víc vidět. Navíc je moje pleť na exfoliaci díky kyselinám zvyklá. Pokud ale máte pleť citlivou, tahle maska by mohla být to pravé. Hlavně proto, že intenzitu si zředěním můžete nastavit. Před aplikací nikdy nemám pocit, že bych měla pleť hrubou nebo drsnou, ale už při smývání cítím, jak mi pleť doslova měkne pod rukama. Exfoliační účinky jsou spíš jemnější, ale velmi příjemné. A příjemná je navíc i cukrová vůně masky.



Už jste něco z korejské kosmetiky zkoušeli? :) Určitě mi dejte vědět o vašich oblíbených produktech a vlastně i třeba o těch, co vám vůbec nesedí. Budu se těšit na vaše komentáře a zatím vám přeji hezký den! L.

5 komentářů:

  1. Tak tu Black sugar masku musim zkusim uz konecne, strasne dlouho se na ni chystam. Já z korejske kosmetiky miluju Caolion Premium hot and cool pore pack duo, Caolion mydlo na cisteni a potom sheet masky od TCFS, konkretne tu zlutou :) Dal miluju Kokosovou masku od Skinfood, a ted zkousim od Skinfood jeste Yuju masku, tak to teprve uvidim :) Co mě moc neuchvatilo ze takova ta zelena maska od Skinfood, ale zkousela jsem ji zatim asi 3x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus! Já jsem s ní fakt moc spokojená a jako doplněk k mé běžné péči je opravdu skvělá! Já tu někde mám vzorek toho hot and cool od Caolion, asi to teda najdu a zkusím :)

      Vymazat
  2. Achjo, to je škoda, že u tebe zlatá dýňová maska nezabodovala. Dost mě na první pohled zaujala :-( ráda bych jí vyzkoušela i na sobě, jak by sedla mě, ale za tu cenu jí zkoušet nebudu, pak bych byla ještě více zklamaná, kdyby mě také nenadchla.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je život :no :))) si je normální, že nikomu nebude sedět vše. Ta maska jako není vyloženě špatná, ale když tam je napsáno, že má něco dělat s póry a nedělá, tak nemůžu jinak no :)

      Vymazat
  3. Čo sa týka kórejskej kozmetiky, zatiaľ som mala skúsenosti len s tými produktmi, ktoré boli v MC boxe, inak nie. Na SK je vo Fann veľmi slabý výber čo sa týka týchto produktov a ja nemám tak nejak chuť objednávať si ich zo zahraničia keď neviem ako by to vypálilo z hľadiska kvality a účinku.
    Strašne krásna selfie s Elen :))).

    OdpovědětVymazat