čtvrtek 6. prosince 2018

Christmas Haul! Vánoční dekorace a balení dárků || Vánoce 2018

Hezký den! Včera jste si na mém Instagramu velmi těsně odhlasovali dnešní článek a tak na vaše přání bude tématicky vánoční a ukážu vám naše vánoční dekorace, ozdobičky a taky jak letos budu balit dárky a do čeho. :) Stromeček ještě nemáme, tak ten třeba někdy před Vánoci, ale i tak doufám, že tu dnes načerpáte klidnou vánoční atmosféru. :)


Začnu vánočními dekoracemi. Naši světýlkovou výzdobu už jste viděli v mých stories na Instagramu, dala jsem je na knihovnu a okolo okna v obýváku a jeden řetěz s méně světýlky pod linku. Pokud jste ji ještě neviděli, je uložená ve výběru Ze života v mém ptofilu. Světýlka jsou klasická, ničím zvláštní a vzala jsem se studeným bílým světlem tady a tady. Do Alexova pokojíčku jsem dala světýlka/kuličky, které mám odsud a dala jsem je okolo vršku skříně, aby mu nebylo líto, že v pokojíčku žádné nemá.



Už i věnec máme pověšený na vchodových dveřích, je tradiční zelený s červenými kuličkami a mám ho odsud. Druhý věnec je víc fancy a máme ho položený uprostřed stolu. Už ho nikde nemůžu najít bohužel, ale podobný je třeba tenhle a hezké věnce najdete i tady. Adventní věnec mám nečekaně ten z M.A.C, jen jsem z něj sundala rozjasňovač a rtěnku. :) Do zbytku bytu jsem rozmístila vázu a červenými a bílými kuličkami z Jysku a bavlnou a jsem spokojená! Spolu se světýlky je toho myslím tak akorát.




Na jídelním stole mám kromě adventního věnce i svíčky a keramické stromky. Tenhle trend mě zaujal a stromky se mi líbí. Že nejsou prvoplánově vánoční, ani kýčovité a budou se hodit do všech jednoduchých a moderních interiérů. Já jsem si tři lesklé koupila v Jysku a pak jsem *tenhle krásný bílý matný dostala na vánoční akci eshopu s doplňky Lala Design. Tam jsem mimochodem načerpala dostatek vánoční atmosféry třeba tím, že jsem si vyrobila vlastní dekoraci, kterou jste také mohli vidět pověšenou nad linkou v mých stories. :) Tyhle hvězdy, nebo kruhy si můžete nazdobit podle svého uvážení, což mi přijde jako výborný nápad! 


  

A kdybyste chtěli tip na low cost dekoraci, tak prostě naplňte nějakou pěknou sklenici s víčkem třeba ořechy. Já jsem tenhle nápad zahlédla už asi před měsícem na pár fotkách na Instagramu a musela jsem si ji vyrobit taky. :) Trvalo mi to asi tři vteřiny, nasypat dovnitř ořechy a je to překvapivě stylové a efektní. :) A právě kovové hvězdy, nebo kruhy, ozdobené jmelím, nebo třeba větvičkami s jehličím se k tomu výborně hodí.



Co se ozdobiček týče, zaujaly mě tyhle krásné vínově červené skládací papírové a kdybych už neměla koupenou hromadu klasických stříbrných plastových (malé děti & kočky, ha ha), tak bych si jich rozhodně pořídila víc a ozdobila s nimi stromek, spolu s jeleny. :) Tak třeba příští rok!

Kromě toho jsem nechala vyrobit čtyři skleněné ozdoby, bílé se zlatými detaily a našimi jmény. Pro každého člena rodiny jedna ozdoba. Snad se nikomu nepodaří je rozbít už letos a vydrží nám aspoň pár let. #fingerscrossed :) Mám je z eshopu Glassor, který je český a ozdoby ručně malují.






A teď už na balení dárků! Tři roky po sobě jsem balila do obyčejného hnědého papíru, tak jsem si říkala, že to letos musím změnit a vybrala jsem si krásný jednoduchý, bílo zlatý papír (tady). A k němu jsem vzala několik druhů stužek, mašlí a provázků. Konkrétně třeba tuhle mašli, tuhle stuhu a tenhle provázek. To abych měla při balení na výběr a nebyl každý dárek stejný. Vzala jsem i několik washi pásek, papírových lepenek s různým designem. Jednu bílou se zlatou grafikou a jednu o malinko kýčovitější červenou a nápisem io ho ho. :)) 






Měla jsem totiž plán, že letos kašlu na izolepu, ha ha a lepit dárky budu viditelně právě s washi pásky a docela se mi to líbí. :) Rozhodně to není tak elegantní, jak jsem zvyklá, ale za to je to podle mě roztomile vánočně kýčovité. Některé dárky jsem ale nechala klasicky zabalené jen s mašlí, aby toho kýče nebylo moc. Na některé jsem pak z papíru vyráběla taštičky, to hlavně na ty, co mají nějaký nestandardní tvar a taštičky jsem slepovala páskami, aby to bylo vidět.






Nakonec jmenovky na dárky! Já jsem měl jasno. :) Z předchozích fotek v článku už asi tušíte, jak letos dekoruji a zdobím a proto jsem vybrala tyhle krásné jmenovky s grafickém designu se stromkem. A na dárky jsem je lepila také washi páskami. :) Červenou i zlatou. Samozřejmě je můžete přilepit i klasickou izolepou, ale mně se ten kontrast prostě líbí. Nemám takhle nazdobené všechny dárky, jen část, zbytek jsem navázala na mašle. No a na předzabalené dárečky, jako je třeba taška od Jo Malone jsem prostě jen přilepila visačku.





A já mám hotovo! :) Ne tedy, že bych měla zabalené všechny dárky, napečeno všechno cukroví a naklizeno, ale mám hotový tenhle malý vánoční článek a doufám, že se vám líbil a jak jsem psala v úvodu, že vás trochu vánočně naladil. Nebo třeba i inspiroval, pokud jste ještě váhali, co dát na stůl, do vázy, nebo do čeho zabalit dárky. Určitě mi dejte vědět, jak letos bude balit dárky a jak dekorujete! :) A co mě opravdu zajímá, zdobíte si to doma víc než my, nebo jste střídmější? :) Krásný zbytek týdne a těším se na vaše komentáře!


*dárky od eshopu LALA design

14 komentářů:

  1. My zdobime malo, lebo moj muz je velmi striedmy clovek a velka vyzdoba ho vyrusuje. Takze mame jeden advetny veniec so svieckami v obyvacke a druhy dekorativny na vchodovych dverach. V obyvacke mame este aj texitilny advetny kalendar. Tyzden pred Vianocami pribudne stromcek a Betlehem.
    Darceky balim vzdy na poslednu chvilu, hoci si kazdy rok slubujem, ze to urobim v predstihu. A rozmyslam, ze by sme ekologicky presli na nejake textilne tasky alebo vrecka s menami, ktore by sme mohli znovu pouzit kazdy rok.
    Cukrovi nemame este vobec ziadne, dufam, ze teraz v sobotu zacneme.
    Pracujem v skolke, takze ja mam Vianoce v praci uz dva tyzdne a kym kazde dieta nebude mat vsetky blbostky a rucne prace pre rodicov pod stromcek pripravene, tak nie som schopna prepnut a pripravovat Vianoce doma v sukromi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozřejmě je to o míře a vkusu, já tu výzdobu teď svádím na děti :))

      Vymazat
  2. Ahoj, jo určitě naladil, máš to moc hezky sladěné, hlavně to balení, taky jsem to jednou podobně praktikovala (i dokonce namalovala papír), nyní jen uvážu nějakou stužku nebo provázek, na balící papír napíši jména a hotovo! bohužel to u nás nikdo neocení a vše se trhá :( mě osobně strašně lákají skandinávské ozdoby (třeba takový Kähler, svícen byLassen i ty stromečky atd.), ale jsem věrná českým výrobcům, protože jsme prostě v čr (a taky ušetřím) takže vládnou staré ozdoby po babičce, ozdoby diy z dětství, pak mám ráda svítící řetězy s pár jednoduchými věnečky na zdi, a co bych chtěla pořídit na stromek letos je řetěz z perliček z Poniklé a do budoucna určitě betlém od Rýgla, jestli znáš :) a vánoční papír jsem k tomuto stylu našla letos perfektní v ikei ;) no a cukroví jsme s mamkou již taky pekli, doporučuji perníčky na polovinu se žitnou moukou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) betlémy od Rýgla znám ♥️ A perníčky peču jenom ze žitné, chutnají nám víc než když je v nich bílá :)

      Vymazat
  3. Ten věnec i větvičky ve skleněné váze se mi líbí nejvíce :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek💜jdu balit dárky 😀

    OdpovědětVymazat
  5. No... Ja premýšľam, že po 3 rokoch konečne vytiahnem z pivnice stromček. Dám naň síce asi len svetielka, keďže všetky moje vianočné ozdoby sú sklené, ale nevadí :) Potom už len modliť sa, aby prežil prvú noc s mojou mačkou :D
    Ale inak krásne fotky ako vždy :) ja teda nemám všetko ešte ani len vybraté a nie že kúpené alebo nebodaj zabalené :D ale na moje pomery som na tom ešte dobre v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, kočky :D já si vánoce bez stromku nedokážu představit, a teď to ani jinak nejde, když dělám vánoce hlavně pro děti :) takže mi jen plastový :)) teda kromě těch čtyř co jsem teď koupila :D

      Vymazat
  6. Krásne! Ja a mužom sa v balení veľmi vyžívame a pre dospelákov balíme darčeky vždy elegantne. Menovky sme minulý rok použili prvýkrát a malo to veľký úspech. Tento rok sme zohnali také s rolničkou, takže sa deti zbláznia. Kvôli ročnej dcérke sme Tento rok kúpili maličký stromček v kvetináči a položili ho na klavír. A musím povedať, že mi veľký veľmi chýba a neviem to doma urobiť tak aby to tam bolo viac vianočné :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My právě vždycky měli kvůli dětem menší stromek, ale jediný kdo ho shazoval byly kočky :D takže letos chci velký, dle mé logiky, čím větší strom, tím spíš ho nikdo neshodí :))

      Vymazat
    2. Luc, u nás skôr čím väčší stromček, tým väčší padne :D kocúri sú v pohode, ale mačka, tá je drak! :D

      Vymazat
  7. Áááááách, ja som sa tak pokochala, že až ! U nás už výzdoba dokončená, le darčeky ešte nepobalené všetky. Takže inšpirácia bola aj tak :).
    Ďakujem za možnosť nahlaidnuť do vášho bývania.

    OdpovědětVymazat