úterý 18. prosince 2018

Makeup Bag Prosinec || Recenze & líčení!

Pěkný den! Co jsem používala a testovala v listopadu a v prosinci, co se objevilo na mém kosmetickém stolku a co jsem nosila s sebou v kosmické taštičce. To všechno vás dnes čeká spolu s líčením a recenzemi, takže se taky dozvíte, co stojí za to a co ne a co bych vám případně doporučila omrknout! Hezké čtení!


Abychom si odbyli to ne tak úplně pozitivní hned na začátek, začnu s Gradient Sunlit Bronzer (Rose Gold odstín) od značky Becca. Ne že by byl špatný, ale prostě mi nepřirostl k srdci. V první řadě mě štve ten overspray, čekala jsem, že bude tenhle bronzer o malinko třpytivější, ale třpytivá část je jen ta na krajích. Textura je měkká, příjemná, ale tak nějak jsem zjistila, že mi tenhle typ textury sedí spíš u tvářenek a rozjasňovačů, u bronzerů mám subjektivně radši pevnější a ne tak měkkou texturu.

Mám od Beccy i klasický Sunlit bronzer a ten mi sedí mnohem víc, i tak mám ale mnohem radši Lagunu od NARS nebo Guerlain bronzery, pokud se bavíme o těch, co nejsou zcela matné. Becca má skvělé rozjasňovače, ale bronzery k mým top patřit nebudou.




Naopak, dobrý a pro mě nový bronzer je určitě ten od Dior. Dior Mineral Nude Bronze v odstínu 05 jsem kupovala v létě, abych měla nějaký tmavší, ale s lehkou rukou ho mohu používat i teď. Líbí se mi textura, tak akorát velká pigmentace, to, jak lehce se na pleti rozmazává, i to, jak drží. Moc pěkný je i odstín, ale hodnotím pouze ten můj, 05. :) Přiznám, že Guerlain bronzery jen tak něco netrumfne, ale pokud máte radši ne tak tvrdě slisované bronzery s lehčí pigmentací, Dior bude dobrá volba. Vidět ho můžete na fotce s líčením dole.


Když byla řeč o rozjasňovačích,  mám tu ještě *Gem Glow Trio od By Terry. Tahle vánoční limitka je měkká, třpytivá, sametová. Já tyhle rozkošné textury By Terry miluju, což jsem vám už několikrát určitě říkala. :) Gem Glow Trio je třpytivější než pudry ze stálé nabídky (recenze) a také lesklejší. Odstín si můžete přizpůsobit, ale jen trochu, co si budeme povídat, kompakt není tak velký, aby šel vyloženě nabrat jen jeden odstín. To ale vůbec nevadí, protože výsledný odstín je příjemný meruňkový a opravdu lesklý. Můžete ho vidět v akci na fotce s líčením dole.




Co mě baví opravdu hodně a zase se dostávám k tomu, že čím dál tím častěji používám při líčení krémové produkty, je *Glow Expert Duo v odstínu Amber Light. Tahle konturovací tyčinka má dvě třpytivé části. Jednu světlou pro rozjasnění a druhou bronzovou, když chcete pleti dodat opálení. Textura je velmi jemná a krémová, perfektně se rozmazává a rozhodně nedělá fleky ani žádnou jinou neplechu. Naopak, dokážu s ní velmi rychle dodat pleti přirozený kontrast a šťávu.


na fotce nahoře zleva: By Terry Gem Glow Trio, Glow Expert Duo Stick Amber Light, (lip scrub, Baume de Rose)

Pomalu se dostáváme k paletce, se kterou jsem se líčila, ale první řasenka! By Terry *Lash Expert Twist Brush je unikátní tím, že si můžete zvolit, jaký kartáček zrovna chcete použít. Pokud máte rádi plastové kartáčky, máte s touhle řasenkou v podstatě vyhráno, protože kartáček si upravíte podle potřeby. V první pozici máte klasický delší kartáček se zoubky rovně a víc od sebe, ve druhé pozici je kartáček zatočený, menší a se zoubky blíž k sobě. 

Podle toho, jak si kartáček nastavíte, budete mít řasy prodloužené, zahuštěné a pročesané. Za mě velká spokojenost a samotná náplň řasenky je výborná, krásně černá, tak akorát mokrá. Jediné, na co jsem si musela zvyknout, je tvrdost kartáčku, je totiž docela ostrý, třeba jako to mají Benefit They're Real, nebo Sephora Collection Outrageous řasenky.





A nakonec paletka!  M.A.C Girls - *Smarty Pants. Nádherná teplá paletka s bronzovými, zlatými a červenými stíny. Asi je zbytečné dodávat, proč se mi líbí tohle barevné spektrum. :) Jestli jste slyšeli na tyhle paletky od M.A.C samou chválu, byla oprávněná. Mono stíny M.A.C k mým oblíbeným nepatří, až na vánoční mona, ale tahle paletka je skvělá a stíny v ní senzační. 

Matné jsou tak akorát sametové, moc nepráší a jsou dobře pigmentované a ty metalické jsou extra lesklé a měkké, možná trochu voskově měkké, ale to jim na kvalitě rozhodně neubírá a spíš naopak mi přijde, že budou dobře držet i na mastnějších víčkách. V paletce je jeden metalický stín, zlatý Whiz Kid, který má trochu jinou texturu, víc efektovou, víc měkkou a takovou, která dělá plíšky, a která jde nejlépe nanášet a uhlazovat prstem. Zbytek metalických stínů funguje skvěle i se štětcem.




Výdrž na očích je bezproblémová a s bází vydrží celý den a ani k rozmazávání stínů při aplikaci nemám žádnou výtku. Metalické stíny se navíc dají bezvadně vrstvit přes sebe a pořád jsou odstíny dobře vidět. Co jsem tak viděla a slyšela, i s ostatními M.A.C Girls paletkami to není jiné, takže pokud jste o nějaké přemýšleli, já je určitě mohu doporučit! Minimálně na ně mrkněte třeba v Douglasu a vyzkoušejte texturu těch metalických. 

Já jsem na líčení použila skoro všechny odstíny. Světlý matný Totally Obsessed na celé víčko, matný korálový No Mercy do ohybu, rozjasňovač Way Fresh do vnitřního koutku a pod obočí. Oranžovo měděný Whippersnapper do vnitřní třetiny víčka, na střed extra metalický Whiz Kid, přes něj ještě úplně doprostřed, pro ještě víc halo efekt světlý růžovo zlatý Wisecrack a do vnějšího koutku měnící se vínovo zlatý French Lesson.



Co jste naposledy zkoušeli vy, jak jste byli spokojení a jaká paletka vás v poslední době zaujala? Určitě mi napište, těším se na vaše komentáře a přeji krásný a klidný předvánoční čas. :)

*PR vzorky

15 komentářů:

  1. Ahoj Luci, paletka vypadá nádherně, ač je teplá... Ale má více než červených odstínů odstíny do oranžova a hnědooranžova, což je na ní asi o to víc zajímavější a zase máš krásné líčení;-) nádherně se leskne na fotce s bleskem:-) A druhé, co mě zaujalo, byl bronzer od Dior a i když jsem si říkala, že odstín 05 bude tmavý, tak opravdu s lehkou rukou se dá aplikovat i v zimě a píši si na wishlist. Více než kdy jindy mě baví bronzery, než rozjasňovače, zajímavé. Opět krásný článek, tleskám Luci;-) Přeji krásný předvánoční čas, Barča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ale nefotím s bleskem, všechny fotky za poslední víc než rok a půl jsou prostě jenom na denním slunci :) hezký advent i tobě :)

      Vymazat
  2. Já se ve světě líčení zatím ve svých 34letech !!!! rozkoukávám. Velmi se mi kibilo dnesni kiceni ve streemu, doufám,že se bude opakovat. Bylo to rychlé a krásné...tak jak s dětmi právě potřebuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek.. Děkuji za tipy 👍

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka hezká, ale já jsem příznivcem spíše studenějších barev. Z poslední doby mě zaujala nová Huda The New Nude Palette. O té hodně přemýšlím... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek. Děkuji. Paleta vypadá skvěle! Jen mít ještě odvahu se takhle výrazně nalíčit 🤷🏻

    OdpovědětVymazat
  6. Kochám sa, kochám, a neviem sa vynadívať. Síce nič z toho nemám a ani neplánujem mať (myslím z týchto produktov), ale výsledný efekt je prekrásny.
    Ja som si dopriala paletku Dreamy od Nabla, pokukovala som na ňu už dlhšie a neodolala som konečne !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle značku skoro neznám :) budu se na ní muset podívat, viděla jsem ji myslím u Lucky GTL :)

      Vymazat
  7. Ty obaly! Božííííí :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat