pondělí 18. února 2019

Nová značka kosmetiky u nás! || GA-DE recenze & líčení

Krásný den vám přeji! Před nějakou dobou mi na testování dorazila pro mě nová značka GA-DE, která je exkluzivně dostupná v parfumeriích Marionnaud a na jejich eshopu. Je to značka Izraelská a v Izraeli prý hodně populární. A jak moc je populární u mě jsem vám sepsala a dozvíte se to v dnešním článku! :)


Na kosmetickém stolku mi teď leží celkem čtyři produkty, takže vám mohu nabídnout takový malý průřez značkou a hlavně věcmi na oči a pleť. Kromě dekorativní kosmetiky ale nabízí GA-DE i třeba skincare. O té to dnes ale nebude. :)

GA-DE paletka očních stínů Velveteen ve variantě the Golden Glow je opravdu maličká a velmi skladná, ale ne na úkor velikosti stínů. Velkých paletek je všude víc než dost a musím říct, že opravdu travel friendly a zároveň plně funkční paletku není zas až tak jednoduché najít a Velveteen to splňuje všechno.

Stíny jsou v paletce matné i třpytivé. Matné stíny jsou na dotek sušší, ale na očích jemné a velmi dobře pigmentované. S některými, převážně syntetickými štětci mi při aplikaci trochu opadávají pod oči. S přírodními štětci to kupodivu dělají méně. Velmi dobře se blendí, možná až trochu moc. Protože se lehce během rozmazávání ztrácí intenzita, je potřeba matné stíny navrstvit, pokud chcete opravdu vysokou pigmentaci.



Třpytivé a lesklé stíny mají jemnou a měkkou texturu a také jsou velmi dobře pigmentované. Největší intenzity, jak už to tak bývá, dosáhnete při aplikaci prsty, ale jdou nabrat i štětcem, jen se na očích tolik nelesknou. Také jdou výborně ztrácet a jdou hezky navrstvit i přes matné stíny.

Odstíny jsou podle mě zvoleny opravdu moc pěkně a paletku seženete v dalších třech barevných variantách. V the Golden Glow mi nechybí nic, co k líčení v těchto tónech potřebuji - světlá matná, několik odstínů hnědých, matných i třpytivých a několik krásných a efektních metalických ve zlatých a bronzových tónech, i stín do vnitřního koutku. Ideální skladba, skvělá pigmentace a slušná výdrž na očích. Jediné mínusy jsou mírné opadávání během aplikace a to, že se až moc dobře ztrácí. To ale může být pro spoustu z vás spíš výhoda. :)



Paletka GA-DE Velveteen the Golden Glow
Řasenka Nars Climax
Tužka Anastasia Beverly Hills Brow Definer (Blonde)
Gel na obočí Givenchy Mistr Brow Groom (Transparent)
Kontura + bronzer GA-DE konturovací paletka Basics Contour Kit
Rozjasňovač Glamglow Glow Powder Palette

Konturovací paletka GA-DE *Basics Contour Kit obsahuje paletku se třemi pudry a štětec, ten není syntetický a konturuje se mi s ním dobře. Nečekala jsem to popravdě, protože mám radši větší štětce, ale právě tím, že je štětec menší a přesnější udělá moc hezkou přirozenou konturu, takže za štětec v kitu dávám rozhodně plusové body.



Samotná paletka obsahuje světlý rozjasňující pudr, s nepatrným leskem a lehce žlutým podtónem, světlý, studenější konturovací pudr a teplejší bronzující pudr. Textura pudrů není vyloženě měkká a krémová, jak je to teď trendem, ale je jemná a sametově hebká. Pudry lehce práší, ale popravdě nic, co by stálo za řeč. Neměla jsem problém ani se ztrácením, ani s pigmentací. Ta je u konturovacího pudru spíš jemnější a u bronzeru střední, což je podle mě u produktů na pleť tak akorát. 

Osobně mám asi větší oblíbence, co se konturovacích paletek týče, ale ani tahle není špatná, navíc je k ní v sadě použitelný štětec a i odstíny jsou hezky zvolené. Bronzer není zbytečně oranžový a konturovací pudr není až moc studený, takže ani na pleti s teplým podtónem nebude vypadat šedivě. Odstíny jsou ale poměrně dost světlé, takže pokud máte výraznější opálení, asi budete potřebovat něco trochu tmavšího.


Tekutou rtěnku GA-DE *Idyllic Matte Lip Color jsem dostala v krásném, nude růžovém odstínu Petal Velvet. Rtěnka je velkým překvapením, protože je na rtech lehká, nedělá vrstvu a je dobře pigmentovaná. Stejně jako úplně každá tekutá rtěnka lehce rty vysušuje, ale dělá to opravdu jen málo a to zejména v prvních minutách. Přirovnala bych ji konzistencí i výdrží někam mezi Too Faced a Kat Von D tekuté rtěnky.

Výdrž mého odstínu se pohybuje okolo šesti hodin, podle toho, co jím a protože je na rtech příjemná, přijde mi to jako adekvátní výkon. Rtěnka se ztrácí víceméně rovnoměrně a můžu přidat další vrstvu během dne bez větších problémů. Kdyby bylo na výběr o trochu víc odstínů, jásala bych ještě víc. :)



Nakonec jsem si nechala limitovanou paletku rozjasňovačů GA-DE *Sparkles Highlighter Palette. Obsahuje tři odstíny, Krásný růžovo zlatý, který se tváří v paletce jako růžový, ale na tváří je spíš opravdu rose gold. Studený bílý zlatý a teplý tmavší bronzový. Rose gold je můj favorit a je překrásný! Docela podobný rozjasňovači od značky Becca, který byl v limitce s Glamglow maskou, i když ten je ještě trochu víc broskvový. Odstín Lyra je v základu růžový, ale na pleti se krásně zlatě leskne. Paletka je navíc multifunkční a můžete ji použít nejen jako klasický rozjasňovač, ale i jako stíny, tvářenku, nebo topper na tvářenku a bronzer.

Poslední dobou je trendem dělat velmi měkké, skoro až krémové textury pudrů, GA-DE se drží typické jemné, hladké, saténové textury. Všechny tři odstíny obsahují kromě lesku i decentní třpytky, což mě osobně nevadí. Dají se na pleti vrstvit do vysokého lesku, ale dají se nanést i jemněji, Pořád to ale díky třpytkám budou lehce výraznější rozjasňovače, což koresponduje s názvem i obalem paletky Sparkles. :) Výdrž je dobrá, stoprocentně celý den ale na mé pleti nedají, spíš tak osm hodin.




Co mě baví nejvíc, jsou asi stíny a tekutá rtěnka. Ani paletky na tvář nejsou v zásadě špatné, a pokud se vám líbí a podle mého popisu vás zaujaly, nemyslím si, že budete zklamaní. :) Co mě trochu mrzí, jsou obyčejné plastové obaly u paletky stínů a u konturovací paletky. Vzhledem k ceně, která se řadí do parfumerie (650,- za paletku stínů), bych čekala možná o něco lepší design. Na kvalitu to sice vliv nemá, ale znáte mě. :)) Každopádně paletka rozjasňovačů má obal hezký a pevnější, ale zase už není tak skladná a lehounká, takže asi záleží, co hledáte. :) Dejte mi vědět, jestli značku GA-DE znáte, jak vás zaujala a jestli vám něco padlo do oka. Budu se těšit na vaše komentáře a zatím hezký den!



*PR vzorky

5 komentářů:

  1. značku znám, a mám doma i jednu velkou paletku. objednávala jsem si ji před pár lety na Notinu, a je to krásná paletka :-) značka je určitě zajímavá, a ráda bych vyzkoušela i více produktů :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :) mně se hodně líbí ty stíny právě :)

      Vymazat
  2. Značka, aspoň čo som videla už u dvoch ďalších blogeriek, ktoré sledujem, ma nejak zvlášť nezaujala. Aby som jej dala šancu, bola som si ju obzrieť v predajni a teda som si len potvrdila svoj prvotný názor, že sa mi zdá úplný priemer. Balenie vyzerá a pôsobí tak "drogérkovo", nemá pridanú hodnotu z parfumérie.
    Ktovie, ak by osm vyskúšala, možno by bol môj dojem iný.
    Jediné čo ma naozaj zaujala, bola tá paletka s 9 odtieňmi. Na TVojich očiach vyzerá veľmi dobre.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně to chápu, s tím balením jsem to právě psala, že působí levné, na to kolik produkty stojí. Taky mám radši hezká a propracovaná balení :)

      Vymazat