čtvrtek 21. února 2019

Pupa Glow Obsession rozjasňovače & Pupa Makeup Stories paletky || Recenze & Líčení

Krásný den vám přeji! Značka Pupa Milano vám už jistě není cizí. Jako obvykle jsem dostala k recenzi několik kompletních kolekcí a dnes vám o dvou z nich povím víc. Je na co se těšit, objevila jsem totiž několik skvělých věcí, takže jdeme rovnou na to!



Začnu kolekcí rozjasňovačů Glow Obsession. V té najdete tři druhy rozjasňovačů s různou intenzitou, aby si vybral opravdu každý. *Rozjasňovače v tyčince jsou jemně lesklé, texturu mají příjemně krémovou, na pleť se chytají rovnoměrně a dělají takový ten nenápadný a přirozený glow efekt. Použít se dají na makeup i pod něj.

Přes makeup je nejradši nanáším prsty, jde to i štětcem, nebo houbičkou, ale mně se finiš nejvíc líbí právě při naťupkání prsty. Výdrž rozjasňovače na pleti je dobrá, nepatrně ho vidím i večer. Ideální, pokud máte suchou až normální pleť, hodně mastná pleť se asi bude krémových produktům obecně spíš vyhýbat. Každopádně tenhle rozjasňovač v tyčince není vůbec špatný.

Další články s recenzemi Pupa Milano:




Se střední intenzitou rozjasnění jsou v kolekci *klasické pudrové rozjasňovače. Mají jednoduchý obal a překrásný reliéf. Stejně jako rozjasňovače v tyčince jsou dostupné ve třech odstínech. 01 je světlý zlatý, mírně do růžova, 02 světlý teplejší zlatý a 03 tmavší výraznější bronzovo zlatý. Univerzální odstíny, ze kterých si vybere každý. Rozjasňovače obsahují drobné třpytky, není jich moc a nejsou zbytečně velké. 

Rozjasnění je opravdu střední, ale dá se navrstvit a pořádný lesk můžete mít, pokud rozjasňovač nanesete až po zafixování makeupu fixačním sprejem, nebo termální vodou. Texturu mají velmi hladkou a lesklou, pigmentované jsou dobře a lesk odpovídá barvě rozjasňovače. Výdrž je dobrá, přes den lehce ztrácí, ale na pleti drží až do večera.



*Tekuté rozjasňovače jsou ve skleněné lahvičce s kapátkem, což mám ráda a slibují extra metalický a extra lesklý efekt. Záleží, jakým způsobem je na pleť nanášíte. Pokud použijete prsty, nebo Beauty Blender a navrstvíte ho, určitě je efekt výrazný a extra metalický, pokud ho nanesete na pleť chlupatým štětcem a lehkou rukou, poslouží i jako výrazný, ale pořád relativně přirozený rozjasňovač. 

Dají se samozřejmě přimíchat do makeupu, nebo si z vašeho klasického krému můžete udělat strobe cream. Záleží na vás, i tady je ale podle mě kvalita na dobré úrovni a odstíny jsou totožné s pudrovými a krémovými rozjasňovači - 01, 02, 03. Já osobně nejčastěji používám klasické pudrové rozjasňovače, ale těm v tyčince, nebo těmto tekutým není moc co vytknout.





zleva: tekutý rozjasňovač 02, krémový rozjasňovač v tyčince 01, pudrový rozjasňovač 02, 03

Velmi zábavnou částí jsou paletky Makeup Stories. Dostala jsem na testování všechny čtyři a nechala si dvě a zbylé dvě mám schované pro vás. Konkrétně jsem si nechala teplou zlato oranžovou Hot Flame a nádhernou fialovo růžovou Bright Violet

Do soutěže pak pro vás mám kromě několika rozjasňovačů i paletku Spicy Nude s neutrálnějšími hnědými a jedním červeným odstínem a paletku Cosmic Queen, studenou, neutrální hnědou s překrásným modrým a zeleným stínem. Ty si můžete prohlédnou na fotce dole a určitě sledujte můj Instagram pro update o soutěži. :)


Paletky seženete na eshopu, bohužel ne všechny čtyři, ale všechny je najdete v kamenných prodejnách. Paletky obsahují tři textury stínů - matné, metalické a saténové. Matné jsou sušší, ale dobře pigmentované, nejsou to ty nejvíc pigmentované stíny na světě, ale v průměru jsou pigmentované velmi dobře. Metalické stíny jsou velmi krémové, skoro až měkce voskové, jestli se to tak dá říct a ačkoliv jdou nanést i štětcem, ultra metalický efekt uděláte na očích uhlazením prsty. Metalické stíny mají občas tendenci opadávat pod oči při aplikaci, což je běžné a děje se to i tady. 

Saténové stíny mají velmi jemnou a, no, saténovou konzistenci. Nejsou extra pigmentované, spíš tak středně, ale je to záměr, protože je napsané na paletkách, že saténová textura má být spíš takový wash of color, jemná barva, kterou můžete dát samostatně přes celé víčko pro jemné líčení, nebo třeba přes jiné stíny. 


Kvalita paletek obecně je skvělá. Textury mi sedí a dobře se mi s nimi pracuje. Nejsou to high end paletky a tomu odpovídá i cena. Pigmentace matných a saténových stínů se při rozmazávání trochu ztrácí, není to nic velkého, ale pokud chci extra výrazné barevné líčení, musím stíny plochým štětcem několikrát vrstvit, a jak už jsem psala, některé odstíny při aplikaci opadávají pod oči. Týká se to hlavně těch metalických - velmi měkkých stínů. Pro porovnání, dělají to i metalické stíny Too Faced, ale ty o něco míň než Pupa.

Hot Flame paletka je překrásná teplá, ale nechybí i pár řekněme neutrálních stínů. Pokud milujete teplé oranžové, bronzové a hnědé odstíny, bude se vám líbit. Obsahuje podle mě dostatek barev na rozmazání přechodů i světlý matný /saténový na víčko a pod obočí.






Bright Violet paletka je podle mě také spíš teplejší, i když se najdou nějaké neutrální a studenější stíny. Tak trochu mi připomíná paletku Lila Palette od Natasha Denona, po které toužím, ale berte tohle tvrzení s rezervou. :)

Každopádně je Bright Violet můj favorit, co se barevného složení týče. Odstíny jsou krásné, výrazné a i když se jedná o fialovo růžovou paletku, je stále teplá. A najít krásné teplé fialové a růžové stíny je dnes obtížnější úkol, než by se mohlo zdát.






Balení paletek je velmi tenké, skladné a díky velkému kvalitnímu zrcátku přes celé víčko budou ideální i na cesty. Názvy stínů jsou na vložené průhledné fólii, což asi není nic proti ničemu. Jediný, koho to opravdu štve, jsou nejspíš jen blogerky a youtuberky, které vám chtějí říct přesně název odstínu. :) Běžní uživatelé asi nepotřebují vědět, jaký odstín zrovna dnes ráno do práce použili. :))

Dnešní článek je hodně pozitivní a já jsem spokojená. Tyhle dvě kolekce se podle mě opravdu povedly. Minule jsem tolik nechválila a ani příště tolik chválit nebudu (kolekce Rock & Rose) ha ha. :) Rozjasňovače stojí za nákup, jsou dražší, ale ne zas až tolik, takže za mě poměr cena výkon výborný. Paletky stínů jsou báječné. Nadprůměrně se mi líbí skladba stínů ve všech čtyřech paletkách, jsou podle mě hezky promyšlené a sestavené a kvalita je víc než dobrá. Pro porovnání, určitě mi přijdou o kousek lepší, než třeba paletky Sephora Collection (tyhle), ale ty jsou zase se slevou o kousek levnější, takže výsledné nákupní rozhodnutí už asi nechám na vás. :)


Dejte mi vědět, jestli vás něco v dnešním článku zaujalo, jak se vám líbí rozjasňovače a paletky a jaká je vaše zkušenost se značkou Pupa Milano, případně, jestli něco plánujete pořídit. Já vám zatím přeji krásný zbytek dne a budu se těšit na vaše komentáře! :)


*PR vzorky

14 komentářů:

  1. Ahojky Luci,

    Já mám od Pupy tu paletku Bright Violet a jsem s ní moc spokojená, jak s pigmentací tak skladbou stínů a barev.

    OdpovědětVymazat
  2. Nic z toho mě teda upřímně nazaujalo. Je to taková normální kolekce, která naurazí, ale ani nenadchne. Aspoň mě ne.

    Ale líčení máš krásný❤.

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych právě řekla, že tahle kolekce je fakt zajímavá :)) hlavně ty paletky jsou skvělé :)

      Vymazat
  3. Zaujalo mě úplně všechno... Ach jo. Tak Bright Violet je fakt boží! Takovou doma nemám... Ach jo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodněkrát ach jo v jednom komentáři :)) naštěstí ty paletky nestojí patnáct set, minimálně to je pozitivní :)

      Vymazat
  4. Tyhle produkty se faakt povedly!! Líbí se mi všechny věci!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Tie paletky sú dokonalé! Nutne ich potrebujem ≤3

    OdpovědětVymazat
  6. Za mňa ma úplne najviac nadchlo Tvoje líčenie a fotky.
    Pupa nie je tak nejak značka pre mňa a aj keď ju mám priamo pod očami blízko práce, obchádzam ju. M8m tak trochu pocit, že nie som cieľovkou.
    Rozjasňovače pre mňa úplne tabu a najmä tieto diskogule.
    Zato paletka využiteľná a krásna.
    Ešte sa mi páčia občasne laky na nechty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím úplně souhlasím, Pupa cílí na mladší publikum, ale tohle je objektivně povedená kolekce a musím občas zařadit něco levnějšího, často mě o to holky prosí, tak jsem za tuhle spolupráci ráda :)

      Vymazat
  7. Pupa je moje srdcovka, před lety jsem s ní pracovala, pak se někam ztratila a teď je zpět v plné síle :) já rozjasňovače miluji a tyhle jsou opravdu povedené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozjasňovače se moc povedly, i ty paletky :) sice to není moje srdcovka, ale poměr cena výkon super :)

      Vymazat