pondělí 4. února 2019

MAKEUP FAVES! || Oblíbená kosmetika Leden 2019

Krásný den! Čas na oblíbenou kosmetiku je tady! :) Leden uběhl jako voda, doslova. V podstatě mám pocit, že z Vánoc jsem přeskočila rovnou na začátek února. Mám ovšem důkaz, že se leden nikam neztratil, protože mi tu na kosmetickém stolku leží několik oblíbených kosmetických produktů, které jsem velmi často během ledna používala a velmi si je oblíbila.



Asi ode mě není úplně pěkné vám tu ukazovat věci z limitek, které už nejsou k sehnání. :) Na druhou stranu vám chci logicky ukázat to, co jsem si doopravdy oblíbila, což z paletek na oči rozhodně byla Too Faced Gingerbread Palette. Too Faced vždycky byla moje oblíbená značka očních stínů a psala jsem to už před lety a teď je jejich kvalita ještě lepší. Metalické stíny jsou krásně lesklé, třpytivé a měkké, matné pěkně pigmentované i se dobře ztrácejí na víčku. Stíny Too Faced velmi dobře na očích a při aplikaci příliš neopadávají. Trochu samozřejmě opadávají hodně třpytivé a měkké metalické stíny, ale to tak bývá u většiny paletek. Gingerbread je krásná paletka a jsem ráda, že jsem si ji nenechala ujít.




Druhou paletkou, kterou jsem používala, je Douglas Collection *Eye Love Shimmer. Paletka nemá žádné matné stíny, pouze saténové s lehkým leskem a lehce metalické. Oblíbila jsem si ji hlavně proto, že jsou v ní nádherné odstíny a je jen středně pigmentovaná..hned vysvětlím. :) Když opravdu spěchám a chci jen jeden odstín přes celé víčko, teď tak žádoucí extra pigmentované a měkké stíny můžou být občas na škodu. Nejednou pak skončím s kouřovkami místo lehkého náznaku barvy a navíc následným blenděním strávím zbytečný čas na víc, který většinou fakt nemám. :)

Stíny z paletky Eye Love Shimmer se dají navrstvit, neopadávají pod oči a jsou příjemně lesklé a hladké, saténové. Popravdě, je to první paletka od Douglas Collection, která mi přijde fakt dobrá. :) Bohužel je to nejspíš vánoční limitka. K sehnání ale ještě je a i její komplet matná varianta.



Od očí přejdu k pleti a začnu makeupem, který je také k dostání v Douglasu. La Mer *Soft Fluid Foundation je makeup snad s tím nejhezčím finišem, jaký jsem kdy viděla. Je hydratační, nevysušuje, je saténově matný - matný, ale stále si zanechává nepatrný lesk a na to, jak je krycí, vypadá jako vaše lepší pleť. Tak trochu, jako když použijete nějaký vyhlazující filtr na Instagramu. :) Problém je s odstíny, je jich tu žalostně málo a o to víc mě to mrzí, že je tak dobrý. Teď v zimě bych potřebovala světlejší.

Výdrž makeupu je někde okolo osmi / deseti hodin. Posilovnu nevydrží, ale je pravda, že ne každý je takový blázen, aby chodil s makeupem do posilovny. :)) Krásný finiš drží celou dobu nošení, pak začne z pleti spíš mizet. Dělá to rovnoměrně a přirozeně, krásně sedí a zbytečně nezalézá do vrásek. Pokud máte smíšenou až suchou pleť, bude se vám líbit. Jediný, komu by asi neseděl, je pleť hodně mastná. Ztrácí se mi totiž nejrychleji právě z mé mastnější t-zóny.

Jako bonus má makeup SPF 30 a neucpává mi póry, naopak, opravdu v něm vidím benefity skincare a pleť je hezká i pod odlíčení. Odstín, který jsem si vybrala je nejsvětlejší se žlutým podtónem, který je u nás dostupný - odstín Linen.



Rozjasňovač, který jsem oblíbila v lednu a vlastně už i v prosinci, je naprostá klasika a ikona od M.A.C - rozjasňovač *Oh, Darling. Já jsem ho dostala ve stříbrném limitovaném vánočním obalu, ale k dostání je i po celý rok v klasickém balení. Tenhle rozjasňovač je nádherný a sedí mi i v zimě. Krásná zlatá šampaň, krásný lesk i výborná výdrž. Textura je hladká, lesklá, metalická, přesně jak to mám u rozjasňovačů ráda.


Pudr, který jsem nosila v lednu nejčastěji, byl NARS Light Reflecting Setting Powder. Řadí se do kategorie extra jemných pudrů, jako je třeba Hyaluronic Hydra Powder od By Terry, nebo Velvetizer od Urban Decay, jen není na pleti tak hladký. To je výhoda v případě, kdy přes něj chcete dávat například stíny, nebo bronzer a tvářenku. Rozhodně dělá sametovou a hebkou pleť jako z Photoshopu a stačí ho nepatrné množství na celý obličej. Výborný pudr na zafixování a zmatnění makeupu, ne už tak na baking, protože ve větší vrstvě dělá bílé stíny pod očima. Pokud jsou pro vás pudry jako Velvetizer moc silikonové a kluzké na dotek, ale chcete extra jemný pudr, tenhle od Nars je skvělý.


Po dlouhé době tu mám i štětec, který velmi překvapil. Jedná se o *štětec na pudr / bronzer od privátní značky parfumerie Fragranza. Je vyvážený, působí luxusně, má přírodní chlup a vyrovná se ryze high end štětcům, které mám doma. Je hustý, perfektně rozmaže cokoliv doztracena a poradí si i s produkty, které jsou jinak náročnější na ztrácení. Není to sice Tom Ford štětec, ale je skvělý. Třeba s bronzery Guerlain je velký kamarád. :)



Na závěr článku tu mám napůl skincare, napůl dekorativní kousek, samoopalovací rukavice a ubrousky od Comodynes. Tahle řecká značka je exkluzivně v lékárnách Dr. Max a mě si získala hlavně jednoduchostí aplikace. Nepotřebujete speciální rukavici jako u samoopalovacích pěn a celý proces je víc než svižný.

Rukavice Comodynes je textilní, jako třeba u pevných textilních masek na pleť a rukavice vystačí na celé tělo. Nemá žádnou barvu, takže vizuálně nevidím, kde už jsem namazaná, ale cítím to, takže s tím nemám problém. Samozřejmě je potřeba nanášet cokoliv samoopalovacího pečlivě a všechno doopravdy dobře rozetřít, aby nikde nebyly ostré přechody a neskončili jste s fleky. Chce to trochu zkušeností a pečlivost, ale výsledkem je moc pěkné přirozené opálení.

Článek na přesný postup a recenzi už vám slibuji dlouho a fakt ho někdy teď napíšu. Slibuji. :) Každopádně Comodynes rukavice (i peelingové ubrousky) jsem si oblíbila. Celý proces mi s rukavicí trvá zhruba třikrát kratší dobu než se samoopalovací pěnou, neumaže mi oblečení a protože výsledek není tak intenzivní, tím spíš se skryje případná chyba v rozmazávání. Jako velké pozitivum vidím i to, že se mi vůbec nechytá do suchých a hrubších míst na pleti víc než jinam a opálení je rovnoměrné.



Mámě nějaké společné oblíbence? :) Co vás v lednu bavilo z kosmetiky nejvíc a jaký je váš oblíbenec? Určitě mi dejte vědět a já vám zatím přeji krásný zbytek dne a jako obvykle se budu těšit na vaše komentáře!


*PR vzorky

16 komentářů:

  1. Všechny ty paletky vypadají úžasně!

    OdpovědětVymazat
  2. Z toho, čo si uviedla, nepoužívam nič. To ale neznamená, že by sa mi to nepáčilo. Práve naopak, najmä tá paletka vyzerá veeeeľmi použiteľne a krásne. Nehovoriac o štetci.
    P.S. nie si jediný blázon, ja chodím aj do sauny a wellnessu s makeupom :))))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu se mi ulevilo :)) Já se prostě bez makeupu necítím :)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    rozhodla jsem se taky oprášit tuto rubriku u mě na blogu, takže článek tam bude (snad) příští týden:-) Já jsem si překvapivě zamilovala make up od Oriflame, což by mě nikdy nenapadlo, ale je skvělý. V šest ráno se namaluji a v osm večer mám co dávat dolů. Krásně mi na pletí sedí, vůbec není vidět, neleze do pórů a dokonce je i dost světlý:-) Z péče si užívám krém od Kiehls, oční krém od Clinique a anti - age sérum s růží z Manufaktury:-) Je toho samozřejmě více, ale to až v článku:-) U tebe mě samozřejmě zaujaly paletky stínů, máš s nimi opravdu krásné líčení, tobě ty teplé barvy sluší:-) A jako vždy máš naprosto luxusní fotky! Těším se na další článek:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju ten Nars pudr a naprosto souhlasím s tím, co jsi psala

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, mám make up od La Mer a je to přesně, jak popisuješ :-) Naprostá bomba, která mi bohužel už dochází. Ve frontě teď čeká nový make of Giorgo Armani - měla jsem několik vzorků na otestování a vypadal na pleti taky skvěle, tak jsem zvědavá, jestli i po dlouhodobém používání budu nadšená :-). J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda! :) já se to vždycky snažím co nejlíp popsat, aby to bylo jasný, co ten makeup dělá :D každopádně já nikdy žádný makeup od GA neměla! Budu to muset napravit :)

      Vymazat
  6. Žádné společné nemáme, protože ani jednu věc, co jsi zmiňovala, nemám. Ta paletka mi utekla :( Ale asi mrknu na ten pudr od NARSu ještě jednou. Měla jsem tu variantu v kompaktu a neseděla mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kompaktní jsem nikdy neměla, tak bohužel nemám srovnání :)

      Vymazat
  7. Ta paletka na začátku od Too Faced vypadá skvěle!! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkná bandana a ty nálepky super nápad, díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat