čtvrtek 31. ledna 2019

Skincare Routine / podzim 2018 || Institut Esthederm, Origins & Dior

Pěkný den vám přeji! :) Čím jsem starší, tím větší důraz dávám na kvalitní péči. Už si ani nedovedu představit, že bych nakupovala pečující kosmetiku v drogerii. Zjistila jsem, že moje pleť je poměrně náročná a že i já sama jsem vybíravá, jen tak něco mi nesedí a mám ráda kvalitní a účinné věci. Navíc musím péči často střídat, protože si moje pleť většinou rychle zvykne. Takže dnes to bude o mojí péči o pleť za posledních pár měsíců.


Ke všemu co s mojí pletí musím řešit, se v zimě přidává dehydratace. Čím je chladněji, tím spíš se mi na pleti objevují suché šupinky a pleť je citlivá víc než kdy jindy. Proto trochu upouštím od agresivních kyselin a snažím se spíš zklidňovat a hydratovat.

Odličování je jasné, olej a zase olej. Doslova miluji Dior Life Oil to Milk odličovací olej. Zvládne i voděodolný makeup a řasenku a to vše bez štípání, pálení, nebo podráždění očí a pleti. Navíc, že váš odličovač perfektně funguje poznáte tak, že se vám zlepší vzhled pórů a celkově textury pleti a přesně tohle se děje u tohoto oleje. Pleť po použití není napjatá, naopak je příjemná a měkká a po pár týdnech používání vidím zlepšení textury.


Odličování očí je pro mě vždycky boj a najít perfektní dvoufázový odličovač, který by zvládl i voděodolný makeup, mi trvalo velmi dlouho. Moje priority jsou jasné, nesmí štípat a pálit v očích, vlastně ho tam nechci vůbec cítit, i když se mi dostane přímo do očí- Musí velmi dobře a efektivně odličovat, abych si oči nemusela dřít a při odličování tlačit a za třetí, chci odličovač, který nebude rozmazávat řasenku a stíny všude okolo, ale prostě líčení stáhne a to zůstane na tamponku. To záleží i na samotném tamponku, ale ne každý odličovač to umí. Nicméně, našla jsem vlastně úplně první, který to všechno plní - dvoufázový odličovač Institut Esthederm *Osmoclean High Tolerance Makeup Remover.

Nejlepší skincare minulého roku / 2018


Po odlíčení používám ještě druhý krok, cleanser. Během posledních měsíců jsem spotřebovala tři, dva od Origins a jeden Institut Esthederm. Prvním byl můj oblíbený *Original Jelly Cleanser with Willowherb. Gelový čistící gel, který se mění na lehkou mléčnou emulzi a je prostě příjemný. Nevysušuje, nedráždí ani nestahuje. Nepálí v očích a hezky dočišťuje pleť. V podstatě je to v dobrém slova smyslu basic produkt, ale není mu co vytknout a nemám ho naposledy.


Druhým čistícím gelem od Origins byl *Checks & Balances. Přiznám se, že jsem si k němu musela najít cestu, ale nakonec jsem ho spotřebovala. Opět, nepálí v očích, jen po umytí lehce stahuje, což je předpokládám tím, že je tenhle cleanser určený na smíšenou, normální /mastnou pleť. Má zároveň pečovat o normální a zmatnit mastnější části a já tak úplně smíšenou pleť nemám a v zimě už vůbec ne. Tenhle gel byl hodně hustý a krémový a myslím, že z něj nejsem zas až tak nadšená právě proto, že v zimě mám pleť sušší než obvykle a dehydratovanou.


Posledním čistícím gelem je Institut Esthederm *Gentle Deep Pore Cleanser. V první řadě musím říct, že je ho docela málo, 75 ml, což je půlka obvyklého množství, takže jsem ho spotřebovala velmi rychle. Ani tenhle cleanser mě nepálil v očích, ani mi nijak nedráždil pleť. Ta po umytí nebyla napjatá, naopak mi přišlo, že mírně hydratuje. Nicméně se musím přiznat, že bych čekala lepší dočištění pleti. Protože se odličuji dvoufázově, první olej, potom cleanser, většinou po cleanseru mívám pleť dokonale čistou a s Deep Pore Cleanser se mi stávalo, že jsem na tamponku s tonikem měla ještě zbytky makeupu. Možná, pokud máte hodně suchou a citlivou pleť a nelíčíte se tolik, co já, mohli byste si ho oblíbit, já ho ale znovu potřebovat nebudu.


Po čištění pleti je na řadě pleťové tonikum, které jsem si koupila právě na zimu a pro případ suché a citlivé pleti - Institut Esthederm Osmoclean zklidňující a čistící pleťové tonikum a to mi sedí velmi. Mám po použití pocit velmi čisté a svěží pleti, která je zklidněná, bez jakýchkoliv negativních pocitů.

Na pleťovou vodu pak přijde lotion / esence. Tenhle extra krok k nám přišel z trendů korejské kosmetiky a jejich mnoho krokových beauty rituálů. Esence je v podstatě krok, který má přidat hydrataci a podpořit fungování další péče. Protože se dává pod sérum a krém, má mít velmi lehké složení, které nezatěžuje pleť a rychle se vstřebává a naopak umožní další péči lépe se vstřebat. Institut Esthederm *Cellular Water Essence je příjemná a přesto není na pleti skoro cítit a hned se vstřebá. Konzistencí je někde mezi vodou a tekutým gelem. V mém případě podporuje i dlouhodobou hydrataci a suché šupinky se netvořily tolik ani během následujících dní po použití.



Hydratační krém, který se skvěle doplňuje s esencí je Institut Esthederm *Cellular Water Gel. Velmi lehký, ale přesto velmi účinný hydratační krém. Celkově jsem spokojená s produkty s buněčnou vodou, protože moji pleť zklidňují a hydratují a celkově zlepšují její vzhled. Water Gel bude podle mě sedět všem typům pleti, od velmi mastné a problematické, až po suchou. Já mám v zimě ráda pocit namazané pleti, takže jsem ještě přidávala večer vrstvu olejíčku, ale objektivně musím říct, že co se hydratačních vlastností týče, pleťová voda, lotion /essence a tento gelový krém by mi bohatě stačily samy o sobě.


Před aplikací oleje, který dávám na závěr péče večer, aplikuji buněčnou vodu ve spreji. Donedávna jsem používala termální vody, teď mám ovšem velkého oblíbence, Institut Esthederm *Cellular Water Mist. Tenhle sprej s buněčnou vodou je skvělý. Při použití samostatně dokáže zklidnit napjatou a podrážděnou pleť a lehce hydratuje. Dokonce by prý měl být tak účinný, jako samotné sérum. To asi nedovedu posoudit, ale jsem s ním velmi spokojená a nedám na něj dopustit. Na tvrzení výrobce něco bude, protože když jsem ho v rámci testování dávala na pleť jen samostatně, bez séra a krému, neměla jsem pocit vysušené ani napjaté pleti a to ani po celém dni bez namazání. Balení sice vypadá menší, ale vydrželo mi dva měsíce určitě. Je ale pravda, že jsem si ho šetřila a používala pouze v rámci skincare ráno a večer. :)




O mých oblíbených *pleťových olejích Annabelle Minerals jsem vám psala nedávno tady. Jsou velmi levné, ale já je používám ráda a na mé pleti fungují. Používám je tedy jen večer, nebo když se přes den nemám v plánu moc líčit, protože s většinou tekutých makeupů si oleje moc nerozumí. Když jsem si chtěla dát pauzu od všeho toho testování nové kosmetiky, po umytí pleti večer jsem používala pouze Cellular Water Mist a na něj jsem dala olejíček Stay Pure, nebo Stay Essential od Annabelle Minerals. Už po jedné noci je pak moje pleť vypnutá, hladká, bez nových pupínků a krásně hydratovaná. Jen při používání olejů nezapomínám ráno pleť opět důkladně umýt nějakým cleanserem, abych moji pleť se sklony k akné zbytečně nezatěžovala.


Oční krém jsem začala nově používat Estée Lauder *Supercharged někdy v listopadu a používám ho do teď a asi ještě chvíli budu. Přece jen, očního krému stačí jen malinko a aplikuji ho jen pod oči a v rozumné vzdálenosti od očí. :) Velmi rychle se stal mým oblíbeným, protože dobře hydratuje, ale zároveň vypíná pleť pod očima a redukuje případné natékání očí po náročné noci. V zimě dvojnásob trpím z mého věčného slzení na nepříjemně suché a podrážděné vnější koutky a se Supercharged očním krémem jsem tenhle problém neřešila ještě ani jednou, takže palec nahoru.


K mé péči přidávám ještě SPF. Často mi na toto téma chodí dotazy a spousta z vás má stejný problém jako já - SPF mi způsobuje velmi ošklivé a hluboké akné. Nicméně, SPF používám, nebo se aspoň snažím, ha ha, pokud ho nemám v makeupu, dávám si ráno ještě navíc na krém Neostrata Sheer Hydration SPF 35, nebo Daytime Protection SPF 23. Jsou to jediné přípravky, které moje pleť snese a nedělá mi problémy je používat několik měsíců v řadě za sebou. Mám je už poněkolikáté a ačkoliv se jedná o hydratační krémy, já je mám právě kvůli SPF.


Co se masek týče, ráda i nadále používám masku se sírou *Fizz Mask od značky Dermalogica, o které jsem vám psala tady. Síra sice nebude mít pro každého příjemnou vůně, ale mně se líbí, působí na mě tak nějak lékárensky a účinky masky vidím. Na běžné udržování čisté pleti a pórů ji mám ráda.


Nově jsem testovala i gumovací masku Institut Esthederm *Lightening Buffing Mask. Velmi jsem se na ní těšila, protože mě zajímala textura masky i její používání. Bohužel ale na ní nevidím nic speciálního. Maska se nanese na pleť, nechá se chvíli působit a pak se začne s masáží. Během masáže by se maska měla začít jakoby stírat /gumovat z pleti. Má být peelingová a rozjasňující. Mně popravdě textura připomíná stírání napůl zaschlého hutného krému a i když je pleť po masce hezká, jemná, příjemná a svěží, nebaví mě aplikace a ta je pro mě u masky důležitá, protože si ji většinou dávám v rámci mého beauty relaxu. Peelingových vlastností jsem si popravdě skoro nevšimla, možná bude maska vhodnější pro někoho s extra citlivou pletí, kdo chce ten nejjemnější možný peeling a trochu zjemnění pleti celkově. Bohužel jsem si ani nevšimla, že by mi maska nějak zvlášť čistila póry.


Druhou novinkou je maska Origins *Clear Improvement s medem. Ta je naopak příjemná, nádherně voní po medu a bylinkách, nezasychá do příliš tvrdé vrstvy, takže se dá lehce smýt a celkově je s ní příjemný relax. Co se účinků týče, okamžitě po aplikaci je pleť hladká, jemná a hydratovaná, při pravidelném používání bych řekla, že bude trochu pomáhat s udržením pleti bez pupínků. Pokud vás klasické jílové a bahenní masky štvou buď tvrdou konzistencí po zaschnutí, nebo nesedí vaší citlivé pleti, tahle medová bude fajn. Moje číslo jedna od Origins ale zůstává i nadále růžová jílová Retexturizing, byť mi medová Clear Improvement neskutečně voní a vlastně jí nemám moc co vytknout.



Jako obvykle jsem se snažila mít péči víceméně ucelenou, takže v hlavní roli byla značka Institut Esthederm a zhodnotila bych ji celkově jako velmi účinnou hydratační a obnovující kosmetiku. Po cca dvou měsících a spotřebování většiny produktů mohu říct, že pleť přestala být tolik citlivá a reaktivní, byla rozhodně víc hydratovaná a pružnější a taky mi přišlo, že má pleť hezčí barvu. Samozřejmě, jak už to tak bývá, ne vše mi stoprocentně sedlo, ale myslím, že pokud máte pleť suchou, citlivou, dehydratovanou, unavenou a klidně i starší, u Institut Esthederm si vyberete. :)

Pokud tedy dobře počítám, používám pravidelně ráno šest, sedm produktů a večer osm. Pro někoho je to možná vysoké číslo, ale protože je v něm i dvojí odličování a nadstandardní péče v podobě celulární vody a olejů, myslím, že je to stále v rámci mezí. :) Masky na pleť samozřejmě střídám, třeba stále používám masky Glamglow, ale nechci se opakovat a dnes jsem vám chtěla napsat o produktech, co jsem používala zhruba od září do prosince. :) Dejte mi vědět, jestli máte s něčím z dnešního článku zkušenost, nebo co vás zaujalo a rozhodně mi napište, kolik kroků máte ráno a večer vy! Budu se těšit na vše komentáře a mějte se krásně!


*PR vzorky

13 komentářů:

  1. Miluji tvoje fotky. :D Co se týká péče, tak máš můj velký obdiv, stejně jako každý kdo vše pečlivě dodržuje. Dříve jsem na to byla velký lajdák, ale když se mi blíží 27 rok a momentální těhoství, tak si začínám všímat jak má pleť trpí a obyčejný krém ji už nestačí.. :( takže se budu muset podívat někam jinam... a asi vyjít ze zóny drogérie.. :(

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu :)) Já si obecně myslím že drogerie je v pohodě pro mladou nenáročnou pleť, ale jakmile máš nějaký problém, nebo hodně citlivou pleť, tak je lepší vybrat něco, v čem nejsou ty nejlevnější ingredience :) navíc v těhotenství je pleť extra citlivá a může mít specifické požadavky :)

      Vymazat
  2. Ahoj Lucka, pozdravujem zo Slovenska, chcem ťa pochváliť, že máš skvelý blog, dozvedela som sa veľa zaujmavých veci. Musím ti, ale oponovať ohľadom GENTLE DEEP PORE CLEANSER od Instithut Estederm, tento cleanser sa má používať na už vyčistenú pleť ako doplnok, nie ako klasický cleanser ako spomínaš vyššie napr.od Origins, je to taka nadstavba v čistení pórov tak cca 2x do týžďňa spolu následne s LIGHTENING BUFFING MASK. Je to skvely produkt a dokaže póry krásne vyčistiť.
    P.s. teším sa na ďalšie príspevky.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) já se vždycky odličuji dvou krokově, první odličující olej a pak cleanser, jen jsem to zkusila, jestli ten deep Pore cleanser zvládne i makeup, protože se spousta holek takhle odličuje a zjistila jsem, že ne :) Každopádně děkuji za upozornění! Já jsem ale bohužel neviděla ani že by čistil póry a je ho málo, takže se můj názor nemění :)

      Vymazat
  3. máme opravdu hodně podobnou pleť a i moje skincare rituály jsou hodně podobné :D až dopotřebuju odličovací balzám Clinique, tak určitě zkusím tenhle Dior. Koupila jsem ho původně v sadě s fialovým dvoufázovým odličovačem očí a ten mi nesedl. Dávám si pozor, abych byla šetrná, ale mám po něm vždycky trochu podřená víčka, v místě linek. A pak je to hodně nepříjemné, takže budu muset zkusit i tenhle odličovač, když ho tak chválíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem slyšela už několikrát, že z té řady take the day off je prostě nejlepší ten balzám, takže nic jiného ani nezkouším :) a ten Dior je skvělý! Po cca 14 dnech jsem si všimla, že mám pleť prostě hezčí a lépe vyčištěnou :)

      Vymazat
  4. Tak nevím, EL Supercharged oční krém používám teď týden a pleť pod očima mám za tu dobu o dost sušší (zvlášť jednu vrásku na obou stranách mi to tím zvýrazňuje) než předtím, citlivější, někdy mě to dost pálí (ale to uz jsem asi vychytala, ťupkám pod každé oko postupně a jen malinko). A ty vnější koutky, které mívám v zimě taky suché, se mi po tomto krému ještě zvýraznily. Ráno používám pouze hydratační oční krém. Dost mě to mrzí, dala jsem na mnoho pozitivních recenzí... ale dám mu měsíc a uvidím, zda se to nezlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo fakt? To jsem ještě neslyšela, že by líbí krém vysušoval oční okolí ještě víc, než když nepoužiješ krém! To je fakt smůla! A k tomu pálení - to se mi taky stává, pokud ho dám na jiný krém / sérum, což se stejně nemá, takže teď dbám na to, abych ho dala fakt hned po toniku na úplně suché čisté oční okolí a pak mě nepálí vůbec. :)

      Vymazat
    2. Ano. Dnes jsem se byla ptát přímo v EL na Chodově a jedna stálá zákaznice měla podobný problém. Ale jinak si ho všichni chválí... No, tak nevím, co s tím. Dnes jsem jej nanesla po dvou dnech, a i když mám malou oblast u vnějšího koutku oka podrážděnou, tak mě to překvapivě nepálilo. Vždycky dávám po vyčištění pleti a před sérem/krémem, dnes jsem možná počkala delší chvíli, aby mi pleť po čištění opravdu dobře uschla, třeba to je i tou zbytkovou vlhkostí, když si obličej otírám spíš "poťapkáním", než abych ho dřela dosucha.

      Vymazat
  5. Hneď na začiatku článku som sa dobre zasmiala. Začala si "čím som staršou" .... .
    Ja som kedysi strašne moc chcela používať všetko do IE, pripadala mi veľmi luxusne až lekársky. Potom som vytriezvela. Verím, že robí čo má. Len si myslím, že to dosiahnem aj inou starostlivosťou s nižšou cenovou hladinou.
    Keď som si na TVoj popud spočítala počet krokov, dospela som k podobnému číslu ako ty :))).
    P.S. krásne fotky !
    Majú skvelé produkty, ale podľa toho čo som počula, táto značka preferuje použitie celej rady, aby bola účinnosť čo najvyššia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě měla docela ucelenou péči si myslím že a ten výsledek byl jak jsem psala, zklidněná a hydratovaná pleť :) ale stejně nejvíc miluju tu buněčnou vodu ve spreji :)))

      Vymazat
  6. Používáš opravdu zajímavé produkty. Ani s jednim nemám žádné zkušenosti :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme rádi jiné značky i produkty, což je úplně normální :)

      Vymazat