čtvrtek 24. ledna 2019

Oleje i na problematickou pleť? || Annabelle Minerals Recenze

Krásný den! Už dlouho nejsou pleťové oleje výsadou pleti suché, naopak, kolikrát může dobře zvolený olej pomoct právě i s akné a jak už možná víte, já na oleje v péči o pleť nedám dopustit. Není potřeba se jich bát, ani pokud máte mastnou pleť a právě dva oleje na mastnou, problematickou a i normální pleť vám dnes ukážu.


S oleji se musí opatrně, zejména, pokud máte pleť se sklony k akné, stejně jako já. Chce to vybírat takové, které neucpávají póry. Existují dokonce tabulky, ve kterých najdete hodnocení jednotlivých olejů a jak moc jsou, nebo nejsou komedogenní - jak moc způsobují akné (0-vůbec 5-velmi). Z mé zkušenosti ale musím říct, že je to i tak poměrně individuální věc a některé oleje a vyšším ratingem mi na pleti nevadí a některé s nižším ano.

Ráno pod makeup oleje nepoužívám. Je to zejména proto, že většina makeupů je na bázi silikonu a vody a tím pádem si s oleji příliš nerozumí a většinou pak taková kombinace ani na pleti nedrží a během dne se makeup může srážet a z pleti mizet. Co si ovšem s oleji rozumí, je samozřejmě minerální makeup (článek a recenze), nebo případně makeupy s podílem olejů, jako je třeba Kjaer Weis (článek).


Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet oleje od Annabelle Minerals a v tuto chvíli už je mám skoro spotřebované. Takže přišel čas na recenzi. Varianty olejů jsou tři, já jsem vyzkoušela dvě z nich. Nezkoušela jsem akorát verzi na suchou pleť Calm.

*Olej Stay Pure je určený pro citlivou pleť a pleť s akné a celkově si myslím, že na pleť normální i mastnou. Překvapilo mě hlavně složení, protože na druhém místě je kokosový olej, kterému se jinak vyhýbám obloukem. Ale, na lahvičce je napsané, že má pleť zklidňovat, hydratovat a že neucpává póry a přesně to mohu potvrdit.

Nevím, jestli je to složením, nebo tím, že ho dávám většinou až na kompletní skincare a ráno čistím pleť cleanserem, nebo kombinací více druhů olejů, ale nevšimla jsem si jediného pupínku. A to ani v případě, kdy večer pleť přestříkám vodou ve spreji (Institut Esthederm Cellular Water Mist) a dám na pleť už jen olej. Ráno se budím s neuvěřitelně zklidněnou a hydratovanou pletí. Stay Pure olej dostál svému jménu, protože po spotřebování skoro celého balení, což je u olejů kterých stačí pár kapek umění, mohu říct, že opravdu pomáhá redukovat i zánětlivé akné.



*Olej Stay Essential je intenzivně hydratační a má snižovat tvorbu kožního mazu. Navíc obsahuje nasycené mastné kyseliny, které pomáhají v boji proti stárnutí pleti. Ani pokud nepotřebujete redukovat tvorbu kožního mazu, nemyslím, že byste se tomuto oleji museli vyhýbat. Naopak, hydratace je opravdu vysoká a pleť je díky tomu ráno vypnutější, hladší a měkčí. Vhodný tak bude na všechny typy pleti, včetně mastné i suché. Ani s tímto olejem jsem nezaznamenala žádné akné.

Co je ještě důležité zmínit je, že značka Annabelle Minerals je přírodní a to platí samozřejmě i o olejích. Oleje jsou multifunkční, dají se použít jako hydratační a pečující maska, na odlíčení, nebo její pleťový olej. Protože nejsou hydrofilní, nerozpouštějí se při kontaktu s vodou, na odličování mi nevyhovují. Nepoužívám je ani do vlasů, protože jako každý jiný klasický olej jdou velmi těžko vymýt. Velmi jsem si je ale oblíbila právě jako klasický pleťový olej při večerní skincare.



Jak jsem zjistila, oba oleje mé pleti svědčí. Možná jediná drobnost, které jsem si všimla, že když používám na pleť tento typ klasického oleje, má moje pleť sklon k většímu tvoření černých teček na nose. Tomu se ale dá předejít pečlivým odličováním a čištěním pleti.

Oba oleje jsou tekuté, spíš méně husté a pocitově mi přijde o trochu mastnější Stay Pure. Protože se jedná o klasické oleje, na pleti jsou cítit prostě jako olej, ale o trochu méně mastný a lehčí mi přijde verze Stay Essential. Oba se vstřebávají pomalu a postupně. Pokud nemáte tenhle typický pocit po použití oleje rádi, ani Annabelle to nezmění. Olej Stay Essential voní po citrusech a Stay Pure po bylinkách a konkrétně asi po tymiánu a rybízu.


Oleje Annabelle Minerals jsou za příjemnou cenu a i když stojí v podstatě pár korun, jsem spokojená s výsledky a mé pleti sedí. U olejů samozřejmě záleží i na kvalitě a způsobu extrakce, což u značek v této cenové kategorii nebude priorita, ale i přesto fungují a dělají to co slibuji, takže na vyzkoušení je mohu s klidným svědomím doporučit. Naopak si myslím, že z nich budete možná i nadšení. :) Stačí jich pár kapek na pleť, nebo pár kapek navíc jako intenzivní maska, takže balení vydrží dlouho a ani já je určitě nemám naposledy. Za mě rozhodně lepší varianta, než nákup jednodruhového oleje.


Dejte mi vědět, jestli v péči o pleť oleje používáte, případně jaké máte rádi a jaké vaší pleti nesedí. Já třeba nechápu boom okolo kokosového oleje. Byť jsem mu podlehla a doma jsem jeden čas měla několik balení. Trvalo to do té doby, než mi došlo, že mi způsobuje ošklivé akné a z vlasů se v podstatě nedá vymýt. :)) Ale tak už to bývá. Klidně mi napište, kdo z vás měl také doma čistí kokosový olej za kosmetickým účelem! Těším si na vaše komentáře a přeji krásný den!


*PR vzorky
*Tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Annabelle Minerals

14 komentářů:

  1. Dříve jsem je používala hojně, ale teď už méně. V těhotenství mé pleti už moc nesvědčí, pleť se mi pak hodně mastí a dělá si co chce. :/

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo,.v těhotenství se pleť může změnit o sto stupňů tak to chce hlavně s citem :)

      Vymazat
  2. Taaak ... kokosák na pleť nikdy ! Jedine na pokožku keď mala krpatá dcéra suchú pokožku. Našťastie z toho vyrástla.
    Oleje používam, ale ako píšeš, pri zmiešanej pleti je to problém, minimálne na deň. Z tohto dôvodu zásadne na večer. Kamarátka zarába oleje doma, kvalitné, čisté, lekárenské. Za mňa maximálna spokojnosť. Ráno mám pleť v skvelom napnutom stave, robi olej presne čo má.
    Verím, že si si našla to svoje, ja tiež.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš úplně skvělý! Já právě oleje miluju a nedám na ně dopustit a tyhle jsou v poměru ceny a výkonu skvělý :)

      Vymazat
  3. Před pár lety bych si ťukala na čelo, jak můžu na mastnou pleť používat oleje, ale dnes už na ně nedám dopustit :) Jak píšeš - nemohu si dovolit nanést je pod make-up, proto je nechávám působit přes noc. Díky za tipy na tyhle oleje, Luci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se dřív olejům vyhýbala ale posledních pár let na ně nedám dopustit. Já je nedávám přes den ani ne kvůli samotné pleti, spíš mi na nich nedrží makeup :)

      Vymazat
  4. Já s problematickou pletí zkušenosti nemám.. ale děkuji ti, že jsem se dozvěděla něco nové z tvého článku :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty oleje právě nejsou jen na problematickou pleť...

      Vymazat
  5. Dneska celej den projíždim tvůj blog a musim říct, že máš nádherný fotky. A dost si mě namotivovala vrátit se ke psaní. Takže ode dneška začínám! :D Jinak tenhle olejíček na pleť neznám, ale já používám rakytníkovej od Saloos a je hrozně fajn. Pomohl mi, když jsem měla rozhozenou pleť po vysazení HA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuji! Snad jsem tě namotivovala pozitivně a ne že sis řekla že to je strašný a že to zvládneš líp :D ne vážně, děkuji! Musím se by ten rakytník podívat, hodně holek si ho chválí na hormonální akné :)

      Vymazat
  6. Já mám asi tak podobnou pleť a teď poslední měsíc jsem si na noc oblíbila Arganový olej od Veniry a používám ho jako sérum pod noční krém. Přes den jsem ho také zkoušela, ale na noc je to mnohem lepší. Pleť je ráno zklidněná, pupinky které se objevily hned lepší, zatím jsem nadšená. Ještě mě láká vyzkoušet Opunciový olej od Sagrada Natura a Švestkový od Veniry. Jinak kokosový olej používám pouze na vaření a pečení, sice miluju vůni kokosu, ale na pleť a vlasy mě to nějak neláká :D. Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že mám nějaký arganový doma taky, i když se ho trochu bojím, právě že ty oleje jsou dost individuální a já tu pleť mám extra citlivou na tvoření akné.. Ale navnadila jsi mě :))) asi jo dnes zkusím!

      Vymazat
  7. Pouzivam olej co mi vyrabi kosmeticka_ melounovy a je skvely, plet po nem primo zari. Ptala jsem se ji na popularni opuncinovy olej a rikala mi, ze vyrabi olej a produkty spise z lokalnich zdroju. Pry se vzdy neco vynori jako hit a je kolem toho jen velke halo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, oleje tu navíc jsou už fakt dlouho, jen je zrovna vzduchu okolo nějakého boom a všichni si ho musí koupit, nejdřív kokosový, pak arganový a teď šípkový třeba :D

      Vymazat