čtvrtek 10. ledna 2019

MAKEUP FAVES! || Oblíbená kosmetika prosinec 2018

Pěkný den vám přeji! Dnes si dáme tak trochu throwback do minulého roku. Ani vlastně nevím, proč jsem přestala psát články s oblíbenou kosmetikou. Vlastně vím, bála jsem se, že se to bude pořád opakovat.. Ale! Od té doby utekla spousta vody a já jsem si říkala, že bych tenhle formát mohla zase trochu provětrat. :) Navíc, když se v ročním přehledu oblíbené kosmetiky objevily věci, o kterých jsem ještě podrobně nepsala. Takže co jsem nejvíc nosila, co jsem si nejvíc oblíbila a o čem vám chci napsat?


V první řadě o makeupu Estée Lauder Double Wear. Tohle je prostě klasika, ke které jsem se teď vrátila a pořád ho mám tak strašně ráda! Hlavně kvůli té výdrži, která nemá konkurenci. Třeba takový Dior Backstage drží taky výborně, ale Double Wear drží ještě víc. Ideál třeba si posilovny, kde teď většinu makeupů testuji, ha ha. :) Je pravda, že je těžší, ale je tím hezčí, čím déle ho na pleti mám. Asi jako YSL All Hours, nevypadá po nanesení zas až tak pěkně, ale za dvě hodiny, i za osm, předčí většinu makeupů, co jsem kdy měla.



Čím to celé pudruji? Hlavně s pudrem La Mer *Sheer Pressed Powder. Už jsem o něm psala a stojím si za každým jedním slovem. Jakmile ho spotřebuji, koupím si nový. Za mě ten nejlehčí a nejneviditelnější pudr, co zároveň fixuje makeup, vyhladí pleť a zmatní. Můžu ho vrstvit do aleluja a nikdy nebude vypadat cakey a jako bonus má nádhernou luxusní vůni i balení. Všechny palce nahoru!


Pro mě naprostá novinka Nars *tekutá tvářenka Orgasm. Ještě pár let zpět jsem nepoužívala tvářenky vůbec a vlastně ani krémové / tekuté produkty a teď? Zjistila jsem, že málokterý produkt vypadá na pleti tak hezky a svěže, jako právě ty tekuté. A když najdete nějaký kvalitní, bude se i skvěle nanášet a držet. Což je případ Orgasm tvářenky. Doslova s ní prokouknu a vypadám o tolik zdravěji a víc fresh a vydrží mi to celý den. Kromě toho, a to je pro mě největší benefit, ji s klidem můžu dát i přes opravdu hodně zapudrovaný makeup a pořád vypadá skvěle a neporuší žádnou vrstvu pod sebou. To je totiž ještě dozvuk mého (ne)nošení tvářenek, zapomínám na ně natolik, že je vždy dávám jako úplně poslední. Když si teda vzpomenu. :)

Jak na tekutou tvářenku? Jednu pumpičku do dlaně a do ruky váš oblíbený štětec na tvářenku. Tvářenku je potřeba do štětce zapracovat, v podstatě až do momentu, kdy už je dlaň skoro suchá a všechna tvářenka je ve štětci. A pak opatrně na tváře. Pokud si nejste jistí aplikací, ze začátku je dobré produkt na tváře vklepávat, abyste si nesetřeli vrstvu makeupu pod ním. Proto je také důležité, aby štětec s tekutou tvářenku nebyl vyloženě mokrý. Produktu stačí opravdu jen nepatrné množství. Druhou variantou je aplikace prsty a platí stejná pravidla. Tvářenky stačí jen trochu, prsty promnete tvářenku v dlani a jemně ji na tváře vklepete. Pokud nenosíte makeup, nebo třeba jen BB krém, o to bude aplikace jednodušší.


*Konturovací paletka Caro Daur je jedním slovem boží. Uznávám, že dekorativka Douglas Collection bývá většinou takový slabší střed, ale tuhle konturovací paletku musíte zkusit. Já jsem z ní úplně nadšená! Obsahuje rozjasňující pudr, konturovací pudr, bronzer a rozjasňovač. Nejsou v ní čtyři různé odstíny hnědé, takže ji využijete komplet celou a bude se vám to líbit. Textura paletky se velmi povedla, měkká, sametová, moc nepráší, velmi dobře pigmentovaná. I rozjasňující pudr je dobře pigmentovaný a má nenápadný sheen. Nemusíte se bát dát ho pod oči, ale viditelně oční okolí nebo střed obličeje rozzáří. Podtón má neutrální, já bych snesla něco o malinko víc žlutého pod oči, ale i tak ho používám s radostí.

Konturovací pudr je dokonalý, tak akorát studený aby vám udělal opravdu jen konturu, takže pak můžete přidat i trocha bronzeru. A ačkoliv se bronzer v paletce zdá být lehce oranžový, na mé pleti to tak nevypadá a naopak je moc hezký, teplý, bronzový a dělá to, co od bronzeru čekám. Navíc se perfektně doplňuje se studenou konturou a můžu si je podle potřeby přizpůsobit. Rozjasňovač je stejně tak povedený, poměrně výrazný a lesklý v neutrálním zlatém odstínu. Na pleti je hladký a nezvýrazňuje mi příliš texturu pleti. Navíc, všechno z paletky mi na pleti dobře drží a bronzery / pudry se perfektně rozmazávají. Nenašla jsem nic, co bych paletce mohla vytknout. Snad jen to, že se ještě stále u nás nedá sehnout, i když v zahraničních Douglasech už sehnání je. Až se u nás objeví, dám vám vědět, protože stojí za pozornost!



A nakonec rty. Moje nejoblíbenější rtěnka za poslední dobu? Tom Ford Lips & Boys v odstínu 82 Alexander. Světlá růžová se zlatými třpytkami. Ty jsou jemné, nejsou vidět, pokud se nekoukám úplně s blízka a rtům dodávají lesk. Miluju jí! Je hodně krémová, na rtech velmi příjemná, rozhodně nevysušuje a navíc, odstín se jmenuje skoro stejně jako můj syn. :) Což z kosmetického hlediska není zas až tak důležité, ale pro mě je to milý detail.



nahoře zleva: Tom Ford Lips & Boys 72 Alexander, NARS Liquid Orgasm Blush

Uvidíme, jak často se mi povede tento obnovený formát realizovat, ale po dlouhé době jsem měla chuť vám napsat o tom, co mám opravdu ráda a co si užívám. :) Jaká je vaše oblíbená kosmetika za poslední dobu? Určitě se podělte a já se budu těšit u dalšího článku!


*PR vzorky

11 komentářů:

  1. Nic z toho, co tu je, neznám.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé fakt? :)) Tak aspoň ses koukla na něco nového :)

      Vymazat
  2. Krémové tvářenky jsou super, jen mám problém, že všechny, které jsem milovala, už se nevyrábí :-D, tj. NYX a Inglot, souhlasím, že dělají nádherný a unikátní finish.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je fakt smůla :D Já jsem právě žádné, až na jednu krémovou Bobbi nepoužívala nikdy, až doteď tahle nars mi sedí :)

      Vymazat
  3. Priznávam, krémová tvárenka je u mňa ešte nevyskúšaná, neviem si to celkom na moju zmiešanú pleť.
    Zato klasika v podobe Clarins a limitka č. 09 je dokonalá.
    Používam aktuálne makeup Guerlain - Parure Gold. Jeho vynovená verzia je božská ! Sedí mi ako r.ť na šerbeľ. A nie je pritom hutný ako EL, nepotrebujem zakrývať, len zjednotiť pleť.
    Rúž je, ako vždy, Dior. Nič iné nenosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono záleží, jak moc máš mastnou pleť, tváře většinou nemáme vyloženě mastné :) Ale já tě chápu, i pudrové tvářenky jsou krásné a pokud nechceš zkoušet nic nového, tak proč měnit svoji oblíbenou tvářenku, když funguje :)

      Vymazat
  4. Já zrovna patřím mezi ty, které tvářenku nosí jenom párkrát do roka, opravdu. Nějak jí pořád nemohu přijít na slovo, nebo jak to správně napsat.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, taky mi to dlouho trvalo, než jsem zjistila, jak ji nanést abych měla pocit, že s ní vypadám líp a dlouho jsem ji nenosila vůbec :)

      Vymazat
  5. Denisa Hirnšalová13. ledna 2019 v 18:30

    Zase super článek! :) Ta Nars tvářenka je největší luxus, já mám i Orgasm Nars v tekuté tyčince a taky super :). Miluju tekuté tvářenky a bronzery a hlavně věci od Nars :). Pudr od La Mer neznám. Docela mě zaujal ten v předchozím článku o dekorativce, ten hydratační Hyaluronic By Terry, tak na něj si brousím drápky. Tyhle rtěnky taky neznám. Mě stačí i obyč, poslední dobou jsem si stejně oblíbila spíš lesky. A makeup miluju nejvíce Dior Bagstage. O Double Wearu říká hodně lidí, že je super. Já se bojím vyzkoušet kvůli parfemaci. Mám hodně citlivou pokožku a snadno reakce. Krásný den :) a těším se na další článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Určitě je vždy lepší skočit si pro vzorek makeupu před nákupem, radím to úplně vždy a úplně všem, pokud je ta možnost, neváhala bych, dvojnásob to platí, pokud máš citlivou pleť :) Taky dost často nosím lesky podlení dobou ale rtěnky Tom Ford jsou moje láska :))

      Vymazat
  6. No ja ti neviem, dievča moje, ale práve ten rúž sa mi vôbec nepáči :DDD ani swatch a ani ten popis :DDD Ale tak sú to TVOJI obľúbenci, nie MOJI :D ;)
    Ale super článok ako vždy, a DW by som rada konečne vyskúšala...

    OdpovědětVymazat