pondělí 7. ledna 2019

SKINCARE MUST HAVES! || Nejlepší pečující kosmetika 2018

Pěkný den vám přeji! V přehledu té nejlepší kosmetiky samozřejmě nemůže chybět ta pečující. Ta je podle mého ještě důležitější, než dekorativní. Dává to smysl, když je pleť krásná sama o sobě, stačí už její krásu jen podtrhnout. Ne každý ale má to štěstí, že se narodí s dokonalou pletí na celý život a třeba já za ní (a s ní, ha ha) docela bojuji. Takže dnes se s vámi podělím o moji nejoblíbenější a nejlepší péči za rok 2018!


Je potřeba brát v úvahu, že moje pleť je normální, občas citlivá a hlavně se sklony k akné. V zimě je dost často dehydratovaná a dělají se mi suché šupinky na tvářích a nose. Doteď jsem řešila velmi ošklivé hormonální akné, které už výrazně ustoupilo - kombinace nejen účinné kosmetiky a správné péče, ale rozhodně i změnou stravy, pravidelným cvičením a tím, že jsem před pár měsíci přestala kojit. Ale nebojte, dnes to nebude jen o skincare na problematickou pleť, snažila jsem se vybrat to nejlepší ze všech možných kategorií.

Část s dekorativní kosmetikou - Nejlepší dekorativní kosmetika 2018
A pro připomenutí předloňský článek - Nejlepší pečující kosmetika 2017

Odličování

Jak už možná víte, každý večer si projde moje pleť dvoufazovým čištěním pleti. První fáze odlíčení makeupu, kdy začínám očima a konečně jsem objevila něco na odlíčení očí, co mi stoprocentně a bez výhrad vyhovuje - Institut Esthederm *Osmoclean odličovač očí a rtů. Opravdu důkladně odlíčí, nepálí ani mé extrémně citlivé oči a není skoro vůbec mastný, protože odličovače, co na pleti okolo očí zanechávají divný mastně silikonový film nesnáším.


Pleť odličuji jedině olejovými balzámy / odličovacími oleji, které dokážou rozpustit a zachytit všechen makeup, mastnotu i nečistoty a pleť po nich není divně mastná. Absolutní favorité jsou, stejně jako minulý rok - Clinique Take the day off Balm (článek), tuhý olejový balzám a nově také Dior Life Oil to Milk (článek), tekutý olej, který se mění na příjemnou mléčnou emulzi. Oba jsou hydrofilní, po masáži  na suché pleti jdou smýt vodou. Od té doby, co se odličuji oleji, mám taky mnohem lepší texturu pleti a Dior je teď moje číslo jedna.


Čištění pleti

Dalším krokem je čištění pleti s pomocí cleanseru. Byla jsem jimi minulý rok posedlá a vyzkoušela a spotřebovala jsem jich snad deset. Pokud bych měla vybrat jeden, podle mě naprosto nejlepší čistící gel, byl by to Medik8 *Pore Cleansing gel / Surface Radiance (recenze). Je poměrně intenzivní a během čtrnácti dní mi zmizely černé tečky a pleť byla hladší a bez textury. Na pomyslném druhém místě je Pixi Glow Mud Cleanser. Není tak účinný, spíš jemnější, ale hrozně mě baví vůně i bahenní textura.

Když mám pleť citlivou a chci aby si odpočinula od exfoliace, sahám nejradši po Origins *Cleansing Gel with Willowherb. Jednoduchý a účinný. Nedělá nic moc víc, než že pleť prostě očistí. Basic produkt, který ale dělá co slibuje a bude sedět úplně každé pleti. Poslední čistící gel, který se dostal do toho článku - Dermalogica *Special Cleansing Gel, hustý gelový cleanser, který perfektně pleť vyčistí a bude vhodný i na suchou a citlivou pleť.


Tonizace & pleťové vody

Mnoho novinek, co se tonik týče, jsem neobjevila a stále se držím toho, co funguje a mám vyzkoušené velmi dlouhou dobu. Za poslední dva roky jsem si koupila asi tak deset lahviček Neostrata Oily Skin Solution (recenze). V podstatě se jedná o roztok s kyselinou glycolovou (8%). Pomáhá tak aby póry nebyly ucpané a kůže hladká a zářivá. Ačkoliv je v názvu Oily, rozhodně doporučuji na jakoukoliv pleť, kterou trápí dospělé akné, ale která není přehnaně citlivá. Podobný, ale výrazně jemnější k pleti je Pixi Glow Tonic (článek). Také obsahuje kyselinu glycolovou (5%) ale je uživatelsky mnohem příjemnější.

Co jsem si opravdu oblíbila, když chci jemnou verzi pleťové vody a zároveň chci stále udržet pleť čistou, sahám po La Roche Posay Effaclar Adstringentní pleťové vodě. Jemná, mikro exfoliační varianta na normální a citlivou pleť.



Jedním z nejoblíbenějších produktů skincare minulého roku se stal Institut Esthederm *Cellular Water Mist. Už nikdy nechci termální vodu ve spreji, protože tahle celulární voda je perfektní! Při pravidelném používání mám pocit, že moje pleť vypadá prostě lépe. Když potřebuji svoji pleť zklidnit a chci si dát pauzu od testování, používám večer v podstatě jen tenhle Cellular Mist a pleťový olej a ráno se budím s nádhernou vypnutou a zklidněnou pletí bez jakékoliv citlivosti a hlavně, bez nových pupínků.


Lotion & Esence

Konečně se i u nás začaly objevovat lotiony a esence, takže jsem v roce 2018 několik vyzkoušela a dvě si zamilovala. To první, vhodné na normální až mastnou pleť je od značky Bioderma - *Sebium Lotion (článek). Vyrovnává pH pleti, pomáhá následné péči lépe se vstřebat a redukuje tvorbu mazu v místech, kde se víc tvoří. Na mojí pleti funguje bezvadně! Druhou novinkou je Institut Esthederm *Cellular Water Essence. Velmi lehká, gelová esence, co dodává neskutečnou dávku hydratace a svěžesti, kterou tedy oceníte zejména ráno a pokud bojujete s dehydratací pleti.




Pleťová séra

Séra tu mám čtyři,  které stojí za pozornost a já jsem si je v roce 2018 velmi oblíbila. V první řadě je to Dermalogica *Biolumin C sérum (recenze). Je na bázi vody, má příjemnou konzistenci, vůni, a samozřejmě kapátko. Výsledky po dvou měsících používání jsou víc než příznivé. Pleť je rozzářená, vypadá sjednocenější, celkově hezčí. Druhým produktem od značky Dermalogica je *Breakout Control (recenze). Pro mě je to ideální doplněk k celkové péči o problematickou pleť. Jemná emulze, která pomáhá bránit tvoření hlubších podkožních pupínků.



I od mé snad nejoblíbenější značky skincare jsem si našla v této kategorii favority. Medik8 *Crystal Retinal 6 (recenze) je sérum s retinolem (0,06%). Ideální pro mladší pleť která chce opatrně s retinolem začít. Tohle krémové sérum bych dokonce označila za jeden z mých největších skincare objevu nejen minulého roku. Druhým objevem je sérum Medik8 *Breakout Deffence & Age Repair (recenze). Funguje na dlouhodobější preventivní bázi a spojuje v sobě jak prevenci ve vzniku akné, tak ochranu před stárnutím pleti.


Denní krémy & Noční krémy

Stejně jako u většiny kategorií, i tady musím zmínit jak nové objevy, tak moje all time favourites. Popravdě, vyloženě nerozlišuji krémy na denní a noční, pokud tedy ty denní nemají zároveň i SPF.

Pro mě objev roku - Medik8 *Balance Moisturiser (BetaMoisturise) (recenze). Nejlepší krém na pleť s akné, jaký jsem kdy měla. Viditelné zlepšení pleti po pár týdnech, které přetrvalo i nějakou dobu poté, co jsem ho spotřebovala. Druhou novinkou, která mě velmi mile překvapila, pak je Dermalogica *Skin Smoothing Cream. který hydratuje neskutečně dlouhou dobu a pleť zanechává neskutečně hladkou, vyživenou, měkkou a neucpává mi póry, yas! :)

GlamGlow *Glowstarter (recenze) v tomto přehledu být musí, protože nádherně voní a dodává pleti doslova glow efekt. Malé množství na hydratační krém pod makeup a výsledek je vždycky skvělý. A když jsme u podkladů pod makeup, Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base je produkt, který jsem si doslova zamilovala. Hedvábně jemný a extra výživný krém s vitamíny, pro tu nejvíc napapanou pleť ever. Jinak se to říct nedá. :)


Na závěr krém, který ve větší vrstvě přes noc dokáže skoro zázraky - La Mer *Creme De La Mer (recenze). Buď ho milujete, nebo nechápete. Pleť chrání, vyživuje, regeneruje, hydratuje a vypíná a ráno se prostě budím s lepším pocitem. Jak na pleti, tak na duši. Což jak uznávám, je věc značně individuální. :)

Článek o lehkých hydratačních krémech


Oční krémy

Novinkou roku 2018 a novým oblíbencem na poli očních krémů se stal Estée Lauder *Eye Supercharged Complex. Estée Lauder tyhle extra výživné a anti age krémy podle mě umí a Supercharged není výjimkou. Oční okolí už po první aplikaci vypadá prostě lépe a po dvou měsících,
protože takhle dlouho ho zatím používám, mi přijde, že se zjemnili drobné linky a mimické vrásky okolo očí a že mi oční okolí tolik nenatéká ani po probdělé noci. Navíc se mi líbí husté krémovo gelové složení, výživné, ale ne moc těžké pod očima.

No a nemohu jinak, než zmínit i zatím jeden z mých nejoblíbenějších očních krémů vůbec, Bobbi Brown Hydrating Eye Cream. Na moje sušší oční okolí a citlivé oči ideální krém. Hustší, výživný, krémový a výborně se vstřebává.



Speciální péče

V roce 2018 jsem objevila i několik novinek, které jsou skvělé, musím vám o nich říct, ale nemám pro ně kategorii. Třeba Clinique *Dramatically Different Hydrating Jelly je produkt, který vlastně ani nevím, jestli používám správně, ha ha, ale jsem s ním velmi spokojená. Já ho dávám místo hydratačního krému, nebo na sérum a krém místo primeru. Skvělá hydratace, hladká a pružná pleť a pokud máte vy pleť mastnou, určitě může nahradit i klasicky krém.

Druhým objevem je Nuxe *Super balzám Reve De Miel. Božská medová vůně, tuhá olejová konzistence a multifunkční pomocník na velmi suchá místa na pleti. Jizvičky, strupy, popraskané rty... Nemám jen pocit, že hydratuje, ale že i doopravdy hojí. Podobný produkt, ale ještě o malinko účinnější a vhodnější na mazání i větších ploch je Elizabeth Arden *8 hour Cream. Objevila jsem ho loni a teď na něj nedám dopustit. Na vůni jsem si musela zvyknout, ale když potřebuji rychle zjemnit opravdu extrémně suché rty, nebo stroupky, tohle je skoro zázrak. Hydratuje, zjemňuje a léčí.

A ještě jedna speciální péče, Sephora Anti Blemish Patches, samolepky na pupínky. Já je používám v momentě, kdy se mi dělá nějaký větší pupínek, o kterém vím, že minimálně dva tři dny bude trvat, než ho budu moct odstranit, ehm. :) Večer na něj nalepím samolepku a ráno je hotovo, samolepky mi totiž tyhle potvory dokážou za noc vytáhnout na povrch a já se jich mohu rychleji zbavit.



Peeling & exfoliace

Peelingy miluju a baví mě je zkoušet. Skinfood Black Sugar Scrub už mám podruhé. Obsahuje jak peeling mechanický, tak enzymatický a mám po něm neskutečně pěknou pleť! Podobně je na tom Skinfood Black Sugar Splash Mask (recenze). Tahle maska funguje jako změkčovadlo pleti - když mám pocit, že je moc hrubá, drsná a tuhá, jestli se to tak dá říct, Splash Mask to spraví a kůži změkčí už během jednoho použití. Od Skinfood ještě musím zmínit masku /peeling Honey Mask (článek), voňavou medovou masku s cukrem, kromě peelingu i hydratuje, regeneruje a zklidňuje díky medové složce.


Dermalogica *Daily Superfoliant (článek) i Pixi Peel & Polish jsem měla jen v miniaturách, ale plánuji koupit plná balení od obou a chtěla jsem je zmínit v tomto článku, protože jsou bezvadné. Daily Superfoliant je jemný, ale účinný a každý makeup vypadá lépe, když si ráno dáte peeling a Peel & Polish funguje na bázi mechanického peelingu a kyselin a umí pěkně rozzářit pleť a myslím, že při dlouhodobějším používání bude efekt ještě lepší.


Pleťové masky

O maskách bych mohla psát slohy. :) Vybrala jsem tedy ty poslední dobou nejvíc oblíbené a začnu mojí novinkou roku - Pixi Glow Mud Mask (článek). Jílová maska s pěknou sladkou bahenní vůní, co tak akorát zasychá a opět, dokáže po pár použitích zlepšit jemnost pleti a rozzářit ji. Druhou novou maskou minulého roku je Sephora textilní maska Ananas (recenze). Začínám si během psaní uvědomovat, že mám reálný problém a v tom množství exfoliačních a peelingových věcí se divím, že mi ještě nějaká kůže na obličeji zbyla, ha ha. S peelingy se samozřejmě musí s rozvahou, opatrně a pokud k tomu nejsou určené, tak rozhodně ne každý den. :) Každopádně, tahle Sephora ananasová maska je bezva, příjemná a opravdu jemně a citlivě zařídí exfoliaci a já ji mám moc ráda jako takový qick fix před líčením.


Z mých roky prověřených masek jsou oblíbené stále GlamGlow Supermud (recenze), jílová maska která pomáhá pleti, aby zůstala čistá a bez pupínků a Youthmud (recenze), relativně agresivní peelingová maska, po které mám pleť jako dětskou prdelku. :)) Samozřejmě i nadále naprosto zbožňuji Origins Retexturizing Mask (recenze), tohle je maska, u které hned po použití vidím, že textura (nezánětlivé mini pupínky a hrbolky pod kůží) v podstatě zmizela a pleť je jemná a příjemně hladká. Chtěla jsem v tomto výčtu zmínit i moji oblíbenou Nuxe Aroma Perfection Termo aktivní masku, ale zjistila jsem, že už se nedá nikde koupit a mám takové tušení, že ji asi přestali vyrábět a já absolutně nechápu proč...


Pleťové oleje & olejová séra

Novinkami minulého roku jsou pro mě přírodní oleje Annabelle Minerals, konkrétně *Stay Essential olej a *Stay Pure olej. Jsou naprosto boží! Nikoliv na odličování, jak jsem si původně myslela, ale jako velmi příjemné noční oleje. Moc mezi nimi nevidím rozdíl, kromě toho, že trochu jinak voní, ale jsem s nimi spokojená. Ultimátní test, kdy nepoužiji po čištění pleti nic jiného, než celulární vodu ve spreji a na ni dám olej, mi potvrdil, že neucpávají póry, pleť se po pár týdnech vyčistí od větších pupínků a je hezky zklidněná. Recenzi velmi brzy chystám. :)


Snad již potřetí se v článku s nejlepší skincare objevuje Kiehl's Midnight Recovery. Vůně, konzistence, vzhled pleti který dokáže zařídit, všechno. :) Textura je luxusnější a lehčí než u klasických olejů a uživatelský zážitek skvělý. Podruhé jsem měla i velké balení Kiehl's Daily Reviving séra a jsem s ním spokojená také. Je trochu lehčí, ne tak výživné, ale také dělá pleť hezčí, vypnutější a dobře vyživenou a bez problémů ho mohu používat pod makeup.


Balzámy na rty & scruby

Kdybych měla vybrat jen jeden jediný balzám na rty, který chci do konce života používat, byl by to By Terry *Baume de Rose (recenze). A tohle teatrální prohlášení myslím smrtelně vážně, ha ha. :) Neskutečně příjemný, máslový, krémový a do rtů se vpíjející balzám s pořádnou dávkou péče a růží. Co víc k tomu dodat. Ze stálic v mé sbírce a cenově přijatelnější skupiny si stále chválím můj oblíbený Nuxe Reve de Miel balzám. Teď prošel nějakou inovací, ale mně přijde pořád stejně dobrý, možná o malinko výživnější, ale možná si to jen namlouvám, protože má jiné víčko. :) Je hutnější, měkký a krémový a jakoby matný na rtech.

Balzámy v kalíšku bývají sice nejlepší, ale jsou nepraktické na ven a já jsem se letos nechala příjemně překvapit s Lanolips *balzám na rty 101 Ointment. Jestli jsou takové všechny verze, potřebuji je všechny, do každé kabelky jeden. Velmi dobrá výživa i velmi příjemný pocit na rtech a konzistence rozpouštějícího se másla, pokud je to to, co hledáte, budete nadšení jako já.

Protože celoročně trpím na dehydratované a suché rty, peeling je můj základ. Oblíbenec let minulých, scrub z Lushe už mi ve stínu loňských objevů nepřijde tak dobrý, uznávámFrankBody kávový scrub na rty je senzační. Středně hrubý, středně hustý, rozpouští se během aplikace a krásně kávově voní.  Mám teď doma scrubů asi pět a FrankBody vyhrál na plné čáře. Dior Lip Sugar Scrub v tyčince je jemnější, není vyloženě mastný a konzistencí je tužší, takže se s ním jednoduše a efektivně pracuje. Také je vyživující skoro jako balzám na rty. Velmi příjemná záležitost do kabelky i na kosmetický stolek.



Péče o tělo & ruce

Mezi produkty na tělo, které fungují, jsou multifunkční a mohu je doporučit za sebe i moje děti, patří Bioderma Atoderm sprchový olej. Kupuji si ho už roky a jsem stále spokojená. Nikdo u nás doma nemá atopickou pokožku, ale na klasickou dětsky suchou a moji normální je to perfektní zimní i letní pomocník. Sprchové pěny od Rituals u mě také nevidíte poprvé, ale naprosto mě nadchla vůně z kolekce Ritual of Yalda. Nevysušují mě, dlouho vydrží a tahle konkrétní parfemace mě chytla za srdce.


Díky milým holkám z Douglasu jsem objevila hned dva perfektní produkty z péče o tělo, které bych si stoprocentně sama nikdy na první pohled nekoupila, ale jsou tak dobré, že se díky nim mažu na moje poměry víc než často, :) Tím prvním je Douglas Collection *Honey Body Balm. Hustý gelovo krémový balzám, který neskutečně krásně medově voní, hydratuje, pečuje a lepí jen opravdu malinko. Druhým pak je Douglas Collection *Dual Phase Body Oil (recenze obou). Můj malý soukromý must have, opět voňavý dvoufázový olej, který je zároveň olejově pečující, ale není moc mastný a pokožka krásně voňavá a jemná.



Každý rok sama spotřebuji dva až tři suché oleje od Nuxe a na tom se nic nezměnilo ani loni, až na drobný update, protože se objevila novinka - Nuxe *Huile Prodigieuse Riche. Výživnější varianta mého oblíbeného oleje, která už není vhodná na vlasy, ale hlavně na tělo. A když už je řeč o Nuxe, stále přísahám na Reve de Miel tělový peeling. Cukrový zahřívací peeling s oleji a medem a je boží, na tělo i klidně na pleť obličeje, jak ho nejčastěji používám já. :)



I pokud je tenhle článek váš první u mě na blogu, už musí být všem jasné, jak moc mám ráda voňavé věci. Na vlasy, tělo, i ruce a v minulém roce jsem si na ruce nejvíc oblíbila Jo Malone *Hand & Body Wash Red Roses. Intenzivní vůně růží, kterou cítíte ještě dlouhou dobu po mytí. Z lehkých hydratačních krémů na ruce je můj nejoblíbenější Rituals Hand Balm Ritual of Sakura.

Z výživnějších krémů bych tu mohla zmínit hned několik oblíbených, ale mám tu jeden extra luxusní kousek, který je velmi příjemný, velmi pečující a s krásnou parfemací - Oribe *krém na ruce Cote D'Azur. Samozřejmě seženete podobně dobré krémy i v levnějších kategoriích, ale objektivně je to výborný krém a cena a zlatá sponka z něj dělají luxusní doplněk. :) Tak luxusní, stejně jako všechno od Oribe, od krabiček, přes parfemaci, až po inovativní textury.



Péče o vlasy

Za chvíli si budete moct oddechnout, protože kategorie vlasy je zároveň poslední kategorie, nikoliv však méně důležitá. Říká se vlasy, koruna krásy, ale dost často tak moje vlasy nevypadaly, ha ha. :) Dokud jsem neobjevila hned několik značek a přípravků, které mi je daly do pořádku. V první řadě je to péče Oribe a moji naprostí favorité jsou *Brilliance & Shine šampon a kondicionér (recenze). Perfektní na jemné ale zároveň zničené vlasy bez života. Oribe Gold Lust *šampon, kondicionér a olejíček (recenze) na opravdu velmi zničené a suché vlasy a Oribe *Bright Blonde Treatment (recenze) na zničené blond vlasy - dodá jim zpátky extra pružnost i jemnost.

Oribe *Power Drops Damage Repair Booster v dnešním článku nemohl chybět, dávala jsem si čas na recenzi, ale po nějakých dvou měsících mohu prozradit, že fungují. Vlasy se mi méně lámou, jsou pevnější a určitě o nich ode mě ještě uslyšíte, protože s vlasy umí moc pěkné věci a já jsem si tenhle booster velmi oblíbila.



Druhou mou oblíbenou značkou je Maria Nila a konkrétně *Sheer Silver šampon, kondicionér a maska (recenze), které stahují žlutou z blond vlasů a dělají je krásně jemné a k nim patří i Maria Nila *Pearl Silver maska (recenze) z řady Color Refresh, která neobarví vlasy, jen je natónuje do stříbrna a také pomáhá tlumit žlutou. Pro blondýnky must have! Nicméně, nejlepší řada, co se efektu týče, je podle mě Maria Nila True Soft šampon, kondicionér a maska (článek). Krásně nadýchané a objemné vlasy, zároveň hebké a příjemná květinová vůně.




Pokud bych měla vybrat nejlepší péči minulého roku, která mi opravdu uzdravuje vlasy, nikoliv jen zvenku, ale i zevnitř,  je to Olaplex *šampon a *kondicionér. Zhruba po půlce balení jsem si uvědomila, že už vlasy nemám tak zničené, suché a lámavé. Čas od času používám i Olaplex číslo 3 na domácí použití, ale šampon a kondicionér používám mnohem častěji a také se mi líbí výsledný efekt. Jemné a lesklé vlasy jsou už jako bonus k intenzivní péči.

Abych ovšem zůstala objektivní, když si vlasy barvím sama doma, nebo je tónuji, vždy do barvy přidávám Olaplex 1 a 2  (profi sada na barvení). Od té doby, co barvím s Olaplexem a následně ho i používám po barvení se kvalita mých vlasů zlepšila určitě o víc než padesát procent a to i v případě, že do nich nedám královské množství úžasných přípravků Oribe, ehm. :))) Jen bych ještě chtěla k tématu dodat, že se nebarvím barvami z drogrie, ale klasicky profi barvami. Přidávat Olaplex za tisíce do barvy za 90,-  z drogerie vám k ničemu nebude. :)



Vlasový styling

Na úplný závěr jsem si nechala stylingové přípravky. Ani tady to pro vás velké překvapení nebude, protože o vlasech píšu docela často a moje oblíbené přípravky vám pravidelně ukazuji ve stories na Instagramu. :) Naprosto špičkový produkt a můj absolutní vítěz - Oribe *Featherbalm Weightless Styler (recenze). Dělá jemné a krásné vlasy a zároveň objem a všechno to zvládne bez zatížení. Oribe *Mystify Restyling Spray (recenze) je také velmi lehký sprej, hlavně hydratační, pomáhá s rozčesáváním a reaktivuje styling z předchozího dne, což ideálně funguje, pokud jsem třeba den předtím měla lny, které se narovnaly, po Mystify se znovu jemně a přirozeně zvlní.

Oribe Dry Texturizing Spray (recenze) a Oribe Dry Shampoo (článek) je dvojka, kterou chválí snad úplně každý, kdo je zkusil. Sprej na texturu, perfektní na jemné vlasy bez objemu a na trendy messy hair, které nedbale udrží na místě a suchý šampon, za mě skoro zázrak, protože je to opravdu neviditelný a zároveň funkční suchý šampon. Není vidět, ani cítit, ale vlasy vypadají lépe a svěžeji, což je podle mě pointa suchého šamponu. Až je mi trochu líto, že se mi víc nemastí vlasy, ha ha. :)




Jsme na konci článku a já už se ani nebudu omlouvat za to, že to bylo dlouhé. Ono se to u ročního přehledu oblíbené kosmetiky ze všech kategorií, péče o pleť, tělo, i vlasy tak trochu dá čekat a většina z vás už je zvyklá, že nedokážu psát stručně, protože je toho tolik, co vám musím nutně říct, protože každá informace je v recenzi podstatná. :) Jako minule jsem vám nalinkovala recenze k produktům, pokud jsem o nich psala, kde se pro jistotu rozepisuji ještě o kousek důkladněji, kdybyste toho měli málo. :)

Produkty samozřejmě nepoužívám všechny najednou a vždy mám jednu celou sadu, kterou už s ničím jiným nekombinuji. Dost často testuji i třeba jen jeden nový produkt, abych věděla, co vlastně dělá. I proto mi testování trvá poměrně dlouho, protože když chci vyzkoušet třeba přípravek na akné, používám s ním jen věci, které na akné zaměřené nejsou a tak podobně. 

Dejte mi vědět, jaké jsou vaše oblíbené kosmetické přípravky z péče za minulý rok, jestli jsme se v něčem shodli, nebo i klidně pokud jsme se v něčem neshodli. :) Každá pleť je jiná, má jiné potřeby, jinak reaguje na různé složky a hlavně, každý máme rád něco jiného. Někdo oleje na pleti miluje, někdo je nesnese, někdo dává přednost uživatelskému komfortu před velkou účinností, někdo chce mít i pečující kosmetiku navoněnou a někdo se takovým produktům vyhýbá. Ale to už všichni určitě dobře víte. :) Takže mně nezbývá než vám popřát pěkný den a těším se příště!


*PR vzorky


19 komentářů:

  1. ahoj Luci, jako vždy božský článek, překrásné fotky, výborné recenze. Na tento typ článků se vždycky tak těším.Já jsem v loňském roce objevila retinol a čistící balzámky na pleť. Jinak se letos chystám zkoušet značky Medik8, protože mě teda hodně zaujala a na můj typ problematické pleti, by to mohlo být to pravé. Měj se krásně a těším se na další skvělé recenze.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥️ Z Medik8 jsem osobně velmi nadšená, je to první kosmetika, co mi až na výjimky funguje perfektně!

      Vymazat
  2. Já používám velmi ráda pleťová séra od Delie, pokud tu značku znáš a nebo poté od Ryoru se zlatem, to je sice dražší, ale moc dobré a výsledky jsou viditelné ihned :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jednu značku vůbec neznám :)

      Vymazat
    2. Docela smutný,že takovej kosmetickej maniak jako ty nezná ČESKOU KOSMETIKU RYOR:/ Asi zapomněli poslat vzorky :|

      Vymazat
    3. Ivana: Já značku Ryor samozřejmě znám, jen jsem od nich nic nezkoušela a pokud ano, nepamatuji se :) Myslím, že mi dokonce už psali, ale nemohu brát úplně všechny spolupráce, nestíhám to pak recenzovat :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek a dokonalé fotky, to jsi musela fotit týden :o))), skin care režim máš úplně ukázkový a našla jsem hodně společných oblíbenců. Určitě vyzkouším ten hydratační mist od I.E., docela jsi mě nalákala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ájo ♥️ taky jsem si říkala, že jsme spoustu společných :) A ten mist je super :)) taková trochu fancy věcička pro fajnšmekry :)))

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek a fotky!!! Určitě nějaký tipy vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, to je nálož! :) Díky Tobě už hodně dlouho pokukuji po Solution od Neostraty, ale trochu se cukám, když vidím tu cenu :D Nicméně teď už nějakou dobu používám tonikum se 7% kys. glykolové a vidím neskutečné zlepšení pleti, takže do něj asi zainvestuji :) Na Tvůj tip já ráda dám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neostrata není levná, to je pravda, ale mně funguje to :) jen pozor, je to opravdu silné a je pravda, že to pleť dráždí. Určitě jsem to v nějaké recenzi psala :)

      Vymazat
  7. Diky za tenhle clanek! 🙏🏼🤗V pecujici kosmetice mam jeste mezery, jak znalostni tak ve vybave. Takze huraa neco koupit 😄
    Ja na odliceni vyuzivan kosmetiku sothys - odlicovaci olej a takovou modrou vodicku ( nevim jak soravne to nazvat) 😂 nove jsem zaradila do cisteni pleti foreo. (Darek k vanocum) byla jsem k nemu kvuli masivni kampani dost skepticka, tak uvidime. Zatim ho mam teda chvilku tak nemohu soudit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sothys je výborná kosmetika :) Foreo může být super na citlivou pleť :) já jsem ale v týmu čistících kartáčku, zatím :D a moc děkuji ♥️

      Vymazat
  8. Supeer článek El :)) masky ze Sephory musím vyzkoušet, ty mě fakt lákají.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek, za mě objev roku osetreni Biologique Recherche v salonu, jejich ikonické P50W a také korejská Whamisa, která s mojí pletí umí zázraky. Krásný den přeji, Míša

    OdpovědětVymazat
  10. Čo sa týka mňa, článok si odkladám bokom a budem sa k nemu vracať. Toľko potrebných informácií si nemám šancu zapamätať.
    V každom prípade som veľmi rada, že tam patrí Medik8 a IE, na tú Eau cellulare v modrom sa už dlho chystám.
    Ď A K U J E M !!!

    OdpovědětVymazat