čtvrtek 14. února 2019

PAMPER FAVES! || Oblíbená luxusní péče Leden 2019

Krásný den a pojďte si se mnou prohlédnout nějaké ty luxusní pečující kousky. Oblíbila jsem si je kvůli jejich texturám, vůním, kvůli tomu, jak příjemné jsou na pleti (a jak pohladí na duši) a jak skvělé jsou jejich účinky. Takže v duchu #Treatyourself, aneb pojďte se rozmazlit, tu mám pár krásných kosmetických produktů, které jsem často a ráda používala během minulého měsíce.


Začnu olejem Bioderma Atoderm. Cenově asi nejdostupnější produkt dnešního článku, ale neméně luxusní. Líbí se mi jeho příjemná konzistence, díky které je pleť po koupání jemná a vláčná. Chybí mi trocha extra vůně navíc, ale protože je určený na citlivou atopickou pokožku, je to pochopitelné. A když se budete chtít cítit hodně boujie, tenhle olej naprosto báječně dokáže čistit štětce a protože je hydrofilní, nezanechává na nich mastný povlak, naopak, štětce jsou dokonale čisté, nevysušené a fresh, stejně jako moje pleť. :)

Kdybych měla vybrat jednoho zimního favorita ze skincare, který podle mě bude sedět úplně všem a za každých okolností, bude to Dermalogica *Skin Smoothing Cream. Je v něm vše, co si jen mohu u krému přát. Je hustší a hodně krémový, na pleti příjemný, ale velmi dobře se vstřebá a nezanechá pleť zbytečně mastnou, ale jen krásně hydratovanou a namazanou

S klidem si poradil i během dní, kdy teploty venku klesly hodně pod nulu. Žádná přecitlivělá vysušená pleť se šupinkami, ale jen krásně hladká a příjemná pokožka. Mohu potvrdit, že hydratuje dlouhodobě, jestli 48 hodin, to nevím, nedokážu si představit, že bych dva dny nepoužila žádný krém, ale rozhodně hydratuje výborně.


Extra hydrataci potřebují i moje ruce. Jestli jsem teď objevila nějaký opravdu high end kousek, je to krém na ruce *Cote D'Azur od Oribe. Když pominu překrásnou sponku, se kterou jde vymačkávání krému z kovové tuby o tolik lépe a která je prostě posh, samotný krém je výborně hydratační, krémově hutný a výživný. Poradí si i s velmi suchými klouby na hřbetu rukou, i s výživou nehtové kůžičky. Protože je intenzivně hydratační a mastnější, nebude vhodný do kanceláře, kde pracujete s papíry, ale na váš noční stolek a v rámci nějaké té pamper routine si ho zamilujete. Bonusem už je jen luxusní vůně, která vám na rukou vydrží několik hodin.



Popravdě to nebyl záměr a to, kolik extra výživných a hydratačních věcí se tu objevuje, je  jen náhoda. Nebo ještě lépe důkaz toho, že vám svoje skincare oblíbence ukazuji uprostřed zimy. Ačkoliv na pitný režim rozhodně nezapomínám, v zimě je prostě dehydratace moje druhé jméno. Suché ruce, suchá pleť a také suché a popraskané rty. Na všechno tohle mám ovšem řešení. :) 

Nesnáším pocit suchých rtů a můj nový svatý grál v kalíšku je *Baume De Rose od By Terry. Příjemnější, výživnější a krémovější balzám na rty budu jen těžko hledat. Miluju jeho lehce růžovou vůni, jeho tající konzistenci i změkčující účinky. Pokud bych vás nalákala, běžte se na něj mrknout, najdete ho v Sephoře, nebo L'Eclat Salonu. A pokud toužíte po troše barvy, seženete ho třeba i v rozkošném růžovém odstínu Rosy Babe, který mám teď já a několika dalších.


Pokud ovšem potřebuje rty nejdříve vyhladit, nejen aby byly krásné před aplikací rtěnky, ale i jen tak, aby byly příjemné na dotek, hebké a vyhlazené, rozhodně sáhněte po scrubu na rty. Doma to řeší scruby v kalíšcích, když ale potřebuji trochu luxusu na cestách pak je řešením scrub v tyčince, nebo v tubičce. O dior Lip Sugar Scrub už jsem vám mockrát psala, takže dnes to trochu obměním a ukážu vám By Terry Baume De Rose Lip Scrub, který jsem používala během minulého měsíce velmi často a brala si ho s sebou do hotelových pokojů. :) 

Je s cukrem, je v něm kapka balzámu na rty Baume De Rose a rty jsou po něm doslova vypnuté a hladké. Na rtech se rozpouští, obsahuje tak akorát cukru, aby fungoval a zároveň byl příjemný a pocit luxusu máte u by Terry zaručen. Není to ovšem balzám, ale scrub, takže po peelingu nezapomínám právě přidat ještě klasický balzám.




zleva: Oribe krém na ruce Cote D'Azur, Dermalogica Skin Smoothing Cream, By Terry Baume De Rose (Rosy Babe) & Baume De Rose Lip Scrub

Jak jsem v úvodu psala o pohlazení po duši, měla jsem tím na mysli nejen všechnu tu kosmetiku, ale i voňavé parfémované svíčky. Díky pozvání do Rituals jsem si uvědomila, že jsem nikdy jejich svíčky nezkoušela, byť jejich sprchové pěny miluji už několik let. S radostí jsem tak vyzkoušela Ritual od Yalda svíčku, která má božskou sladce květinovou parfemaci. Teplou, hřejivou a ideální právě teď do chladného počasí. 

I designově je povedená a má dostatečnou sílu, aby krásně provoněla celou větší místnost. Dokonce ji občas cítím i nezapálenou za studena, když sedím pár metrů od ní. :) Svíčky Jo Malone jsou intenzivnější a víc niche, ale ne každému to může vyhovovat a Yalda od Rituals má příjemnou líbivou vůni i intenzitu.


Rozhodně potřebuji vědět, čím se rozmazlujete vy! :) Čím si děláte radost a co je váš oblíbený luxusní, ne nutně drahý, kousek, který vám zvedne náladu a třeba vás i pohladí po duši a zahřeje  u srdce během dlouhých zimních večerů? :) Těším se na vaše komentáře i tipy a přeji krásný den!


*PR vzorky


6 komentářů:

  1. Woow!! :-) Ten krém na ruce vypadá opravdu moc luxusně! Krásně :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som sa taaaak kochala !
    Aj článkom, aj fotkami, aj produktmi.
    Používam, občasne, v zime Biodermu a tá naozaj stojí za to. Z tejto značky používam už len veľmi málo vecí, nejak som z nej vyrástla, ale k tomtuo sprchovaciemu oleju sa vraciam pravidelne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že se článek tolik líbil :) já se taky vracím k tomu oleji pořád, psala jsem o něm už na začátku na blogu :) a teď a dětmi ho používám ještě víc :)

      Vymazat
  3. Miluju luxusní skincare, momentálně moje hodně oblíbená je 3LAB. A bez Rituals nemůžu žít a koupila jsem si svíčku Ritual of Hammam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ty svíčky Rituals hrozně překvapily! Já jsem vlastně ani neplánovala že bude v tomhle článku, měla to být jen dekorace :D ale jak jsem ji během focení zapálila tak tak krásně voněla, že jsem ji pak do článku přidala :))

      Vymazat