pondělí 13. února 2017

Anastasia Beverly Hills tekuté rtěnky || recenze & swatche

Jak už to tak bývá, když mi něco nesedí, použiji to jen párkrát, založím do šuplíku a šťastně zapomenu. Což není tak úplně to pravé, když bych o tom vlastně měla napsat článek. :) Jenže znáte to, když vás něco nebaví, je těžké se k tomu vrátit a znovu to začít používat. A to několikrát a důkladně. Nakonec jsem během používání zjistila, že zase tak negativní pohled na tekuté rtěnky ABH nemám, ale i tak to dnes úplně pozitivní recenze nebude. 


Rtěnky jsem si dovezla z americké Sephory a zrovna tohle jen ten případ, kdy podle mě nikdo nemusí truchlit, že tu značka ABH není. Cena se pohybuje okolo pěti set, jak už to za tekuté rtěnky z parfumerie bývá. Odstíny mám celkem dva a hned na úvod musím říct, že rtěnky mají opravdu krásné balení. Líbí se mi kombinace kovů snad úplně na všem a na rtěnkách obzvlášť. Aplikátor je klasický zkosený a manipuluje se s ním asi jako se všemi takovými. Produktu nabírá tak akorát, já si na jedno namočení namaluji celé rty ve slabé vrstvě.



Vybrala jsem si odstíny Party Pink a Dusty Rose. Party Pink je neonově růžová, hodně křiklavá barva a nezvyklá je pro mě proto, že je studená. Dusty Rose jsem vzala podle názvu a čekala jsem to, pod čím si představuji dusty rose odstín, ale ve skutečnosti je barva prostě neutrální hnědo červená, řekla bych nude pro tmavé typy a pro mě je to prostě obyčejná přirozená hnědá, o trochu tmavší než moje rty. 

Konzistence u rtěnek se mírně liší, Dusty Rose je pěnovější a občas se při aplikaci hrne a dělá vrstvu na okraji rtů. Jinak se mi s ní pracuje poměrně dobře a nedělá mi na rtech fleky ani šmouhy. Po zaschnutí drží téměř stoprocentně, ale rozhodně si nerozumí s jídlem a to ani nemusí být nijak extra mastné. Po jídle většinou začne rtěnka praskat, setře se z prostředku rtů a na okrajích udělá cucky. Celkově mi bez jídla vydržela na rtech ve slušném stavu cca čtyři hodiny, což mi na tekutou rtěnku přijde velmi málo.

Party Pink mi přijde mokřejší a ne tolik krémová a  osobně tuhle konzistenci u tekutých rtěnek preferuji. Oproti Dusty Rose mi ale odstín Party Pink během zasychání dělá šmouhy, což je trochu vidět i na fotkách na rtech. Není to nic, s čím by se nedalo nic dělat, protože v trochu silnější vrstvě už to rtěnka nedělá. Po zaschnutí dobře drží a přežije i jídlo v celkem normálním stavu - stále ji musím jít po jídle upravit, ale nevypadá tak tragicky jako Dusty Rose. Také mizí rovnoměrněji, ale pokud jsem nanesla silnější vrstvu, stejně jako Dusty Rose začne praskat a drolit se. I s večeří přežije rtěnka zhruba ty čtyři hodiny, než je potřeba ji opravit a bez jídla dá v hezkém stavu hodin asi šest.




Největší problém, který se rtěnkami mám, je vysušování. U tekutých rtěnek to sice bývá častý problém, ale nečekala jsem to od rtěnek, které vychvaluje půlka Ameriky. Pokud chcete srovnání, u nás dostupné theBalm, nebo Too Faced, vysušují zhruba tak ze třiceti pěti procent, oproti rtěnkám ABH. A to už je opravdu výrazný rozdíl. Stejně jako ABH mě pro představu vysušují například tekuté rtěnky MUR nebo Sleek, které mimochodem považuji za naprostý propadák i kvůli jiným vlastnostem.

I to je důvod, proč rtěnky nezvládnu nanést ve dvou vrstvách a nedělám to. Jak už všichni víte, čím více vrstev, tím více vysušené rty. Při větší vrstvě mám pocit že zešílím, pokud si ji okamžitě nesetřu, což u tekutých rtěnek nejde zas až tak snadno. Tohle se bohužel netýká jen ABH rtěnek, ale všech, které vysušují. Takové já prostě nosím jen v jedné, velmi slabé vrstvě a jen občas. To samozřejmě odhalí veškeré slabiny jako je dělání fleků, ztrácení rtěnky ze středu rtů, nebo výdrž.


Abych moje poznatky na závěr shrnula, tekuté rtěnky Anastasia Beverly Hills bych označila za mírný podprůměr. Částečně i proto, že jsem jako obvykle čekala mnohem víc. Odstín Party Pink ještě nezatracuji, je to pro mě unikátní odstín, žádný podobný nevlastním a občas na něj mám náladu. Také je kvalitou o třídu výš než Dusty Rose. To ovšem nepovažuji za plus. Kolísající kvalita napříč odstíny člověka spíš odradí. 

Myslím, že se u nás dají sehnat levnější a mnohem lepší tekuté rtěnky. Doma mám ještě ty od Kat Von D, o kterých vám napíšu příště. A to už bude výrazně pozitivnější. :) Jaká zahraniční a u nás nedostupná značka vás láká a jaké tekuté rtěnky byste chtěli zkusit? L.

23 komentářů:

  1. Já mám ABH spojenou v prvé řadě s produkty na obočí a s těmi jsem nadmíru spokojená, takže moje kosmetické já truchlí, že se u nás neprodává a já ji musím kupovat nebo objednávat ze zahraničí. :) Rtěnky jsem plánovala vyzkoušet, ale vypadá to, že ne vše tedy ABH umí. Děkuji za článek, po Tvé recenzi už je asi ani zkoušet nebudu. ;) Jsem stejně spíše rtěnková, tekutku vezmu jednou za čas a to musí být rty stejně v super kondici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám také raději klasické rtěnky, před časem jsem byla z těch matných tekutých nadšená, ale brzo mě to přešlo. I když občas po nich ráda sáhnu, tohle byl krok spíš vedle. Kupodivu mě ABH obočí moc neláká, ani nevím proč :)

      Vymazat
  2. Přijde mi, že tyhle rtěnky byly dost vychvalované v době, kdy ještě na trhu nebylo tolik tekutých rtěnek a nenabízela je prakticky každý kosmetická značka. Teď už je v Youtube videích zase tolik nevídám, ale třeba se pletu. Každopádně já mám stejně mnohem raději klasické rtěnky než ty tekuté, ikdyž pár tekutách jsem taky zkusila. Nově mám jednu od Jouer, kterou jsem si koupila hlavně kvůli odstínu, který jsem prostě nutně potřebovala. Jinak je ta rtěnka docela fajn, vysušuje jen trošku :). Co se týče značek, které bych chtěla zkusit, tak asi Lorac, jinak mi přijde, že většina už se dá sehnat tady nebo alespon objednat z nějakých ověřených eshopů :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si tedy nemyslím, já je ještě stále pořád vídám a pořád jsou na ně dost pozitivní ohlasy, ale asi je to o preferencích a odstínech, ty moje dva prostě úplně ideální nejsou a jsou mezi nimi velké rozdíly.. :) Lorac mám taky už nějakou dobu na seznamu, hlavně tedy jejich paletky očních stínů :)

      Vymazat
  3. Tá neónovo ružová farba je naozaj, prekrásna. O značke som počula, no u nás na Slovensku sa nedá zohnať. Rada by som od nich skúsila produkty na obočie, tie sú vraj bomba. Avšak tekuté rúže tiež nie sú na zahodenie. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, to je snad telepatie!!! Dneska v noci jsem přemýšlela nad tím, jak se ti rtěnky vlastně líbí a že se tě musím při nejbližší příležitosti zeptat. A voalá, tady je recenze. Vtipné je, že se shodneme úplně ve všech bodech:) Teď už chápeš, proč jsem si stěžovala, že hrozně vysušují;) Pro mě zcela shodně s tebou: podprůměr. A totálně NECHÁPU ten hype!!! KVD podle mě ABH válcuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé fakt? No tak to je super :) Já jsem u tebe na IG viděla nějakou mini recenzi, že ti také nesedí, takže vlastně nejsem ani moc překvapená, že jsme se shodly. :) A jak jinak, než že se shodneme i na Kat Von D, ty jsou opravdu výrazně lepší. :)

      Vymazat
  5. O této značce už jsem něco slyšela, ale tý jo ačkoliv se mi strašně moc líbí ty odstíny oba, tak opravdu aby to byla kvalitní rtěnka, tak aby nevysušovala. Už tak dost mám v zimě vysušené rty. Škoda, ale odstíny jsou nádherné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, teď v zimě mě to štve asi i víc než třeba v létě, také mám strašně suché rty :)

      Vymazat
  6. Dusty rose sa mi viac páči..tiež mám túto značku spojenú s obočím, alebo tuším aj paletky majú nie? :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, mají i paletky, já mám doma třeba Master palette by Mario :) Měli jich i víc, ale většinou jsou limitované, ve stálé nabídce je jen ta Modern Renaissance

      Vymazat
  7. Všechny. Haha. Já hraji hru sama se sebou, ala nutně potřebuji produkty, které nejsou v ČR dostupné (týká se ale většinou jen pečující nebo vlasové kosmetiky). Vysušování u tekutých rtěnek mi vadí extrémně, takže po nich moc netoužím. Např. NYX jsem zavrhla, theBalm je fajn, Too Faced snesu a překvapivě vítěz by byl Dermacol, pokud je Long Lasting Lip Color tekutá rtěnka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten žebříček máme stejně, theBalm, Too Faced a Dermacol ujde - ale mně kupodivu nedrží tak šíleně dlouho jako všem ostatním, stejně se mi ze středu rtů začne ztrácet. Může to být i tím, že tekutých rtěnek dávám opravdu jen slabou vrstvu, když vysušují mám chuť si pak utrhnout pusu :D Nyx jsem nezkoušela a po jejich přístupu už ani nemám zájem..

      Vymazat
  8. Pro mě jsou rozhodně nejlepší Jeffree Star tekuté rtěnky, vůbec nevysušují a vydrží snad věčnost! No bomba prostě a to jsem jich vyzkoušela vážně hodně :) Ale samozřejmě každý máme jiné rty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsem ještě nezkoušela, ale nejsi první, kdo tvrdí, že jsou moc dobré :)

      Vymazat
  9. Tieto farebné odtiene idú absolútne mimo mňa, rovnako ako tekuté rúže. Neprišla som im na chuť, ale že vôbec.
    Krásne fotky, ako vždy.
    A na to, že sa Ti do tejto recenzie kvôli Tvojej nespokojnosti s produktmi nechcelo, je článok dosť obsiahly :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se vždycky bojím, když píšu něco negativního, aby to nebyl článek o jednom odstavci, tak píšu a píšu a píšu... :D

      Vymazat
  10. Tak ty vypadají přímo božsky ♥ úžasné odstíny, užila bych oba dva :)

    OdpovědětVymazat
  11. Od té doby, co používám tekuté dlouhotrvající rtěnky, tak už vůbec nesahám po klasické rtěnce (minimálně). Vyhovuje mi jejich výdrž a také velmi dobrá pigmentace.
    Rtěnky od KVD jsou skvělé, už se těším na tvoji recenzi.
    Přemýšlela jsem o rtěnkách od ABH, ale po tvé recenzi, už mě tolik nelákají. Děkuji za tuto recenzi :) (promiň, nemohla jsem si to odpustit :D ).
    Mám doma tekutou rtěnku od Tarte - Tarteist™ quick dry matte lip paint - výdrž je naprosto průměrná (za tu cenu najdu rtěnky s mnohem lepší výdrží), pigmentace dobrá, ale co mi nevyhovuje je jejich parfemace. The Balm matné rtěnky mají lehkou parfemaci po mátě, která mi nevadí, ale Tarte je velmi výrazná mentholovo-mátová vůně.
    Pak ze zahraničních značek mám jednu rtěnku od značky Stilla - Stay All Day® Liquid Lipstick. Má neskutečnou pigmentaci a postačí nanést jednu vrstvu. Mají malinko krémovější konzistenci, ale na to se dá zvyknout. Jedinou nevýhody považuji, že pokud máte výrazný odstín a sníte mastnější jídlo má tendenci se ztrácet a okraje se rozmazávají. Ale to bych asi chtěla naprosto dokonalou rtěnku :D
    Pak přemýšlím o vyzkoušení Huda - Liquid Matte Lipstick. Ale slyšela jsem velmi rozporuplné recenze (buď ji miluješ anebo nesnášíš).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KVD jsou bezvadné, tarte jsem nezkoušela, nějak jde ta značka mimo mě. Děkuji! :D Jinak to s tím ztrácením a rozmazáváním po jídle, to mi dělá snad úplně každá tekutá rtěnka, když jdu někam na večeři, vždy si dávám ultra pozor co a jak jím, ale hodně se mi osvědčily theBalm, ty to dělají minimálně a ztrácejí se moc hezky. Ale právě i KVD přežijí i nějaké to jídlo v ucházejícím stavu. :)

      Vymazat
  12. Já samozřejmě chci dlouhotrvající rtěnky od Wet'n'Wild, protože je Tati tak vychvalovala. Ale u nás neseženu no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně? :D Já se bojím, že to bude jeden z těch případů, kdy budu strašně zklamaná. Přesně takhle vychválila tu Sleek paletku rozjasňovačů a to je pro mě jedním slovem tragédie. Ale chápu tě, co řekne Tati, musím mít :D

      Vymazat
  13. Tá ružová je náádherná, podobný odtieň mám doma od NYX, nie je to síce na denné nosenie, ale milujem tú farbu... Ale celkovo tekuté rúže tiež nejak extra nemusím, klasika je klasika...

    OdpovědětVymazat