čtvrtek 16. února 2017

Maria Nila barevné masky na vlasy || recenze

Jak už jistě většina z vás ví z mého Instagramu, na den svatého Valentýna jsem navštívila salon Libora Šuly, kde jsem si mohla vyzkoušet barevnou masku na vlasy Maria Nila. Byl to rozhodně příjemný zážitek a já za něj moc děkuji zastoupení značky Maria Nila. Je to už také několik týdnů, co mám doma jednu z masek a o moje zkušenosti se podělím i s vámi v dnešním článku.


Hned na úvod je asi potřeba říct, že Maria Nila je značka švédská, veganská, netestuje na zvířatech a neobsahuje ani parabeny a sulfáty. Já sice nijak extra složení produktů neřeším, ale pokud najdu nějaký kvalitní a funkční produkt a ještě k tomu je šetrný ke mně i k přírodě, beru to jako velký bonus.

Většina masek Maria Nila není jen obyčejná maska, některé dokážou intenzivně vlasy zabarvit, jiné osvěžují barvu a jedna z nich, kterou mám i já doma, dokáže neutralizovat žlutý/teplý tón ve vlasech. Masek je celkem čtrnáct a nejsou určeny jen na světlé vlasy, ale i na vlasy tmavé. Můžete si vybrat mezi teplými i studenými odstíny blond a hnědé a pak intenzivní barvy, jako třeba červená. modrá, růžová a černá.

Já mám ve vlasech na fotkách fialovou variantu, kterou mi aplikovali v salonu. Mimo to je i verze pouze jako maska (White Mix), která se používá k ředění barevných masek. Masky vám vlasy neobarví permanentně, barva se po několika mytích vymyje. Jako se vším, bude hodně záležet na kvalitě vašich vlasů a jak často si vlasy budete mýt.



Já mám doma variantu Pearl Silver, která má neutralizovat žlutý tón ve vlasech (nebarví vlasy) a to nejen u blond odstínů, ale také pokud chcete třeba studenější hnědou. Maska příjemně voní, má takovou tu typickou kadeřnickou vůni. Barvu má střední fialovou a nevšimla jsem si, že by mi ani po třiceti minutové aplikaci obarvila vlasy, jak to mají ve zvyku některé šampony. Aplikuji ji klasicky na umyté a vysušené vlasy a nechávám působit klidně dvacet až třicet minut. U barevných masek se doporučuje 3-10 minut. podle toho, jaké intenzity barvy chcete dosáhnout. V salonu jsem například měla masku Vivid Violet, což můžete vidět na fotkách, poprosila jsem jen o jemně fialovou, takže kadeřnice masku naředila a celkem jsem ji měla u kořínků asi deset minut a na velmi suchých a světlých koncích zhruba pět. Intenzita barvy se dá korigovat jak časem, tak přidáním jiné bezbarvé péče do masky. 

Se žlutými odstíny ve vlasech bojuje většina blondýnek a stejně jako já k jejich neutralizaci používá fialové/silver šampony. Problém je, že takové šampony strašně vysušují vlasy a je potřeba si mezi mytím dávat pauzu. Minimálně tedy moje vlasy to vyžadují. Maska Pearl Silver je jedna z mála, u které je vidět rozdíl. Jinak mám většinou pocit, že masky nebo kondicionéry nefungují vůbec, protože nejsou tak agresivní jako právě silver šampony.

Jestli sledujete moje Insta stories, že mi odešel notebook už víte. Mám v něm fotky před a po na mých vlasech, kde ještě nemám fialovou, abyste se mohli podívat na rozdíl. Pokud tedy zachráním nějaká data, dám vám fotky aspoň na Facebook. Zatím mi budete muset prostě věřit. :))) Já jsem s výsledkem spokojená, i když není takový jako po použití silver šampónu. Žlutá je méně viditelná a maska navíc vlasy nevysuší, naopak, mám po masce vlasy jemné i třetí den po umytí, což je s mými suchými vlasy skoro zázrak.



Barevná maska, kterou jsem zkusila i spolu s účesem v salonu, mě dostala úplně stejně, možná i víc. Asi jsem si to nedovedla představit, ale ze salonu jsem odešla nadšená. Rozhodně si nějakou barevnou musím pořídit domů. Buď právě Vivid Violet, kterou mám právě ve vlasech, nebo třeba růžovou Pink Pop - recenze tady

Masky seženete tady a jedna maska stojí cca 700,-. Což se může zdát hodně, ale hlavně za ty barevné mi to přijde jako adekvátní cena, protože vám stačí jen malé množství a vlasy nabarvené klidně několik týdnů. Navíc se jedná o salónní přípravky a ty prostě stojí vždycky víc. Jak se vám líbí trend barevných vlasů? Chcete si to také někdy zkusit? :) L.


18 komentářů:

  1. Úplně boží proměna, hrozně ti to sedne!!! Jsem fakt nadšená a už se těším na růžovou, pokud se pro ní rozhodneš. A btw máš teď naprosto nádherný studený tón blond. Pokud je to pouze maskou, tak dělá svou práci na 100%.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tu růžovou si asi koupím, podle mě to bude bezva :) Jinak na vlasy používám hlavně ten šampon Loreal Silver, ten dělá hodně studenou, ale strašně vysušuje, tak teď používám tuhle masku :)

      Vymazat
  2. Už sa neviem dočkať mojich zosvetlených a potom túto masku určite vyskúšam! Nové vlasy Ti veľmi pristanú :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tento článek je přesně pro mě! Před pár dny jsem zrovna hledala, jestli existuje nějaký přípravek, který by vytvořil studenější tón vlasů a on je! :) Vůbec jsem o produktech neslyšela, díky moc za tip! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  4. O těchto produktech čtu snad na každém blogu a zajímá mě to čím dál tím více! :) Ikdyž mám vlasy do hněda, tak vůbec nevím který odstín by se mi hodil, či líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pevně doufám, že ne úplně na každém :D Odstínů je hodně, určitě by sis vybrala :)

      Vymazat
  5. Predovšetkým, Tebe to vážne pristane ! Páči sa mi tento trend, ale adekvátne k veku používateľky.
    A ja na toto moc nie som :))), 42,5 roku mi dáva právo vybrať si a ja som si vybrala nepoužívať tieto módne vychytávky.
    Článok sa mi veľmi páčil, len sa mi ťažšie čítal, písmenká sa mi zdali nejaké menšie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasně, není to pro každého a věř že i já mám soudnost a od nějakého věku si přestanu do vlasů dávat růžovou a fialovou :))) Ale zatím si říkám, že mi to projde, na občanku se mě stejně ještě pořád ptají všude :) Jinak velikost textu je stejná, několikrát jsem to kontrolovala nic jsem neměnila, takže by to mělo být v pořádku, nezmenšila sis to v prohlížeči?

      Vymazat
  6. Tá maska vyzerá skvele a moc ti svedčí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak touto recenzí si mě velmi nalákala na vyzkoušení značky Maria Nila :)
    Nejsem na výrazné barevné úlety (z toho už jsem asi vyrostla :D ), ale spíš mě láká Pearl Silver na neutralizaci žlutý tónů (se kterými bohužel občas bojuji). Klasické bělící šampony už skoro nepoužívám, protože mi šíleně vysušují vlasy a to i přes použití výživného kondicionéru a různých masek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, všechny silver šampony šíleně vysušují, také to nemám ráda. A pokud stále něco scháníš, kromě téhle masky se můžeš mrknout na kondicionér Redken Blond Idol - takový ten dvojitý. Nevysušuje a funguje. :)

      Vymazat
  8. Ahoj, máš moc krásný blog. Masky mě hodně zaujaly, mám šedé vlasy a je dřina je udržovat. Navíc je nechci pořád barvit a ničit. Určitě vyzkouším, děkuji za tip. Dávám odběr, pokud budeš chtít, můžeš kouknout i na můj blog : www.intheviolets.blogspot.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nad touto maskou uz dlhsie uvazujem, ako dlho ti to vydrzalo na vlasoch? A ak som to spravne pochopila, ta maska sa da pouzit viac krat?? Inak perfeknte fotky a aj vlasky mas super :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě ji stále mám, už jsem ji použila asi sedmkrát a stále je jí tam dost. ;-) Používat ji můžeš při každém mytí, je celkem hodně hydratační a nebarví vlasy do fialova ani růžova - jen zbavuje žluté

      Vymazat
  10. Ahoj, pro začátek jsem si pořídila barvu Sand, je na cestě, jestli budu spokojena asi zkusím nejakou zářivější:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ti bude sedět! :) Já už si taky musím nějakou dokoupit :))

      Vymazat
  11. Je někde k sehnání složení? :) fotka lahvičky vzadu nebo tak.

    OdpovědětVymazat