pondělí 27. března 2017

Master Class by Mario & Goodie bag || Londýn 2017

Nedávno jsem se vrátila z Londýna, kde jsem byla na kurzu se známým makeup artistou Mariem Dedivanovicem, kterého možná většina z vás bude znát jako vrchního makeup artistu Kim Kardashian. Ačkoliv nepatřím mezi její fanoušky a ve skutečnosti jsem ještě zhruba tak před rokem nevěděla, kdo to Kim vlastně je, make up kurz v Londýně mě zaujal a chtěla jsem se podívat na práci profíka. V dnešním článku vám tedy povím něco málo o samotném kurzu, ale i o mém výletě po Londýně a nákupech.


Kdyby někdo z vás náhodou nevěděl, co je to Master Class, jedná se o jednodenní kurz líčení, který se pořádá na několika místech světa, přičemž pro mě byl nejblíž právě Londýn. Podívat se můžete i na jejich stránky

Kurz trval dohromady asi pět hodin a Mario nás provedl jedním líčením na modelce, během kterého nám říkal, jaké produkty používá a publikum mohlo klást dotazy na cokoliv, co se zrovna odehrávalo pod jeho rukama. Kvůli velikosti divadla bylo líčení přenášeno na plátno, takže bylo vše dobře vidět. Vzhledem k tomu, že makeup prostě není rocket science, nic vyloženě převratného se asi nedozvíte. Nicméně se dozvíte, nebo aspoň já jsem se dozvěděla, několik tipů a triků, spoustu nových produktů, které budete chtít vyzkoušet a které používal Mario a hlavně, podíváte se, jak přesně postupuje profesionál. Rozhodně mám v plánu některé postupy vyzkoušet a případně začlenit do svého líčení. Na kurzu bylo ze zcela logických důvodů zakázáno fotit a nahrávat, takže pro vás mnoho fotek nemám.

Celkově bych kurz/školení zhodnotila jako velmi zajímavý zážitek a jsem ráda, že jsem ho absolvovala. Z kurzu jsem si odnesla hlavně jednu podstatnou zkušenost, o které všichni vědí, ale jen málokdo se jí doopravdy řídí - pracovat důkladně, pečlivě a s precizností. Cena za vstupenku na kurz v Londýně byla tuším okolo 17000,- (655 $) a liší se podle země, kde je kurz pořádaný. Také se dají sehnat VIP vstupenky, ale je jich pouze omezený počet a v době, kdy jsem si lísky kupovala já, což bylo asi tři měsíce před akcí, už dostupné nebyly.


Jedním z velkých bonusů akce je goodie bag, neboli taška s makeup produkty, které dostanete po absolvování kurzu. Je pravda, že jejich cena do jisté míry vyváží cenu vstupenek, nicméně vybrat si konkrétně nemůžete a musíte pracovat s tím, co v tašce najdete. Já osobně jsem spokojená moc a obsah tašky se mi líbí. Ačkoliv jsem někde slyšela, že by v tašce měly být i produkty, které sám Mario má rád a používá, nemohu se zbavit pocitu, že je to z velké části pouze PR značek v ní obsažených. Existují samozřejmě výjimky, jako ABH, nebo Laura Mercier a další, ale zastoupení no name značek je prostě jen marketingový tah. Což budete moct posoudit z následujících fotek sami. :) Největší radost mi samozřejmě udělala třeba právě značka ABH. nebo třeba Benefit, Laura Mercier, Laura Geller, Sigma i Beauty Blender. Pár věcí bych osobně oželela, ale aspoň budu mít čím podarovat kamarádky a rodinu. Na rovinu přiznávám, že některé nefotogenické věci jsem prostě nefotila vůbec, ale pro úplnost jsem přidala písemný seznam.:)



*ABH Brow Wiz
*ABH Lip Palette
*ABH Glow Kit
*Laura Geller Gelato Swirl *Illuminator
*Iconic Illuminator
*OCC Loose Colour
*Rodial Banana Powder
*Laura Mercier Baked Highlight
*Laura Mercier Eye Palette
*Laura Mercier Lip Colour
*Laura Mercier Radiance Primer
*Laura Mercier Lip Glacé
*Benefit PoreFessional Primer
*Benefit They're Real řasenka
*Benefit Gimme Brow
*Benefit Galifornia tvářenka
*Cosmetic Colour Pencil
*OG Eyeliner
*Glov Makeup Remover
*L'Oreal False Lash Superstar
*L'Oreal Eye Paint
*L'Oreal Lip Paint
*L'Oreal Matte Lipstick
*L'Oreal Blush Paint
*Peggy Sage Lipstick
*Peggy Sage Lip *Gloss


*Doll Lash Eyelashes
*Doll Lash Eyelashes
*Lash Magnifique Eyelashes
*Glov Makeup Removing Glove
*Glov Quick Treat
*Glov Magnet brush cleanser
*Karuna Hydrating Face Mask
*Karuna Renewal Eye Mask
*Elemis Pro Collagen Eye Mask
*Elemis Illuminating Flash Balm
*RickyCare Cleansing Wipes
*RickyCare Blotting Papers
*RickyCare Travel Lash Curler
*Nip+ Fab Glycolic Night Pads
*Practk Palmmat
*Beauty Blender set
*Sigma Brush Shampoo
*Sigma 3DHD Kabuki brush
*Artís Oval 4 brush









V Londýně jsem byla poprvé a navíc lehce indisponována svým současným stavem, takže jsem se stihla podívat jen na pár míst. Samozřejmě nesměl chybět Big Ben, London Eye, fotka s červenou telefonní budkou a podobně. :) Moje kamarádka, žijící v Londýně, si pro mě ještě připravila návštěvu Sky Garden (tady), což byl milý zážitek a ze zaskleného ochozu jsem si mohla prohlédnout skoro celý Londýn. Navzdory všem prognózám, předpovědím a pranostikám jsem v Londýně zažila čtyři zcela jasné až polojasné dny, jestli pršelo, bylo to pouze v noci a návštěvu si tak naplno užila. Londýn je rozhodně zajímavé místo a mně se poměrně líbí. Jediné co bych Londýnu vytkla, je bezohlednost na chodnících. Lidé v Londýně prostě neuhýbají. Měla jsem pocit, že jediný kdo na celé ulici uhýbá. jsem já. :) Je to samozřejmě jenom hloupost, ale překvapilo mě to (stejně jako zastávka autobusu na opačné straně než ji čekáte :))), nicméně celkový dojem z Londýna mi to samozřejmě zkazit nemohlo. Co jsem si také nenechala ujít bylo Fish & Chips, které jsem sice dostala na talíři a ne zabalené v papíře, ale i tak jsem si ho užila. To aby ten Londýnský zážitek byl se vším všudy. :)




Samozřejmě jsme mimo památek a centra zašly i do několika obchodů, ale tyhle nákupy si nechám na příště do článku s nákupy, aby toho na vás nebylo v jeden den až moc. :) Co mě ovšem zklamalo a nebyla jsem sama, byl obchod Charlotte Tilbury, kde jsem si navzdory nákupní touze nekoupila vůbec nic. Laciné obaly, průměrné odstíny a celkový dojem doslova nic moc. Schválně mi dejte vědět, kdo už si Carlote Tilbury osahal na vlastní kůži a co na ní říkáte! Co naopak stálo za to byl obchod Jo Malone a Karl Lagerfeld. Ale o tom zase příště. :) Máte rádi Londýn a znáte Master Class? L.

14 komentářů:

  1. Áááááá, konečne po dlhom čase článok od Teba :). Chýbal, a moc.
    Zaujímavé, veľmi zaujímavé, ale nakoľko som v tomto amatér, pre mňa nepoužiteľné čo sa týka využitia skúseností získaných takýmto spôsobom.
    Prosím, aké sú to tie dva červené rúže vľavo dolu ? Vyzerajú veľmi použiteľne :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) Líbí se mi, jak vám moje články chybí tak moc, že i týdenní pauza je pro vás dlouhá doba. :) Ten Londýn mě zmohl víc než jsem čekala a musela pak obsatarat rodinu a oběhat doktory, znáš to :) Rtěnky jsou LOreal 347 a Laura Mercier odstín Temptation :) Já jsem co se líčení týče taky amatér, měla jsem to jako zážitek a zkušenost :)

      Vymazat
  2. no tá paletka rúžov od ABH je podľa mňa pre vizážistu super pomôcka :) ale zdá sa mi byť podľa tvojho článku ten kurz predražený, asi sa skôr platí za meno a za produkty - ak ich väčšinou nedostal zadarmo od firiem.
    Inak Londýn plánujem už dlho pozrieť :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, ta Lip Palette je nádherná věc, ale pro vizážista, takže ji nejspíš někomu dám, nebo prodám, protože ačkoliv mám chuť si s ní pohrát, asi by to byla škoda, když si ji stejně do kabelky nehodím :)

      A k té ceně, v podstatě s tebou souhlasím, drahé to je, ale to tak bývá, některé služby nebo produkty hold mají vyšší cenovku, aby dodaly na exkluzivitě, mně to zas až tolik nevadí. A k těm produktům - samozřejmě že je dodávají značky zcela zdarma jako formu svého PR :) Ale tak trochu jsem doufala, že to Mario aspoň selektuje na ty dobré kousky. :)

      Vymazat
  3. Krásný článek:-) Skoro bych až řekla, že pro takového profíka, jako jsi ty, je to zbytečnost. Ty bys mohla make-up vyučovat. Ale jak už tu někdo psal, asi se platí za jméno a goodie bag je v tomhle případě příjemné zpestření. Jinak nádherné fotky z Londýna, stihla jsi toho opravdu dost!!! A už se hrozně moc těším na report z Jo Malone! Ty fotky z obchodu byly prostě ztělesnění dokonalosti. No a s Charlotte jsi mě zklamala:-( Toužila jsem od ní něco vyzkoušet, ale raději si nechám zajít chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, já rozhodně nejsem profík, co se líčení týče, jsem těžký amatér :) A pár nových tipů a triků jsem se naučila, rozhodně to byla zajímavá zkušenost :) Za tři dny jsem toho stihla opravdu dost, taky mě to vyřídilo na celý zbytek týdne :D K té Charlotte, ty obaly mi prostě nepřijdou nic moc, byla jsem zklamaná a to jsem si tam šla zanakupovat, tak jsem si řekla, že aspoň rtěnku, ale nelíbil se mi ani jeden odstín! A to je co říct, já většinou bezhlavě nakupuji všechno, co vidím. :) Ale je to jen můj názor, samotné produkty mohou být dobré, ale já nedám pětikilo za kleštičky na řasy, které jsou z takového toho levné měkkého plastu, jak z domečku pro Barbíny..

      Vymazat
  4. Wow, takt o muselo být luxusní ! Těším na další články s tipy ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  5. Strašně mě mrzí, že jsem nemohla jet. Ačkoliv Kim ráda nemám Dead Ivanoviče :D bych vidět chtěla. No Dubaj to jistí.
    Charlotte mám pár kousků doma a rozjasňovač i tvářenka super, stíny takový lepší Rimmel.
    Moc pěkný report :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli bude Dubaj někdy až budu moct jet i já, jela bych klidně s tebou, beru to jako zajímavý zážitek a zkušenost a zvládnu to ještě jednou v Dubaji. :) Jinak Já jsem donedávna nevěděla, kdo to je Kim, takže tak.. :D S tou Charlotte - naprosto ti věřím, ale mě odradily ty levné "plastové" obaly, nějak jsem pak neměla chuť si koupit už vůbec nic... Produkty jako takové ale můžou být dobré, to nevylušuji :)

      Vymazat
  6. To teda koukám! Kurz musel být naprosto dokonalý. :) A ty produkty k tomu no bezva. Také jsem zkoušela Fish and Chips a je to naprostá bomba, já to miluji, nikdy jsem nevěřila, že to bude tak dobré! :) Těším se na článek s novinkami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to moc chutnalo, akorát mi pak bylo těžko, jako vždycky, když jím smažené, proto smažené moc nejím :D

      Vymazat
  7. To zní hoodně zajímavě, takový kurz bych si klidně taky dala.. Mě třeba hrozně fascinuje, když vidím, jak postupují profesionálové při líčení a porovnávám to s tím, jak pracuju já a vždycky si říkám, že u nich to vypadá jako nejsnadnější banalita, a přitom já se u toho pak doma před zrcadlem potím :D (dříve to pro mě bylo blendění, které mi za boha nešlo... kdybych už tenkrát investovala do štětce, nemusela jsem tak trpět :D) Ta cena mi ale přece jen přijde jako extrém, na to, že je to jeden den a pouze pár hodin... :) Ubrala bych pár tisíc korun, a přišlo by mi to adekvátní.. Goodie bag je velkou výhodou, ale jak říkáš, když to vidím, tak mi přijde že to je takový marketingový tah, protože například o RickyCare nebo Karuna jsem nikdy neslyšela (nebo jsem jen 100 let za opicema :D) ale člověk aspoň dostane možnost vyzkoušet něco novýho.. :) Na druhou stranu, je fajn, že zahrnou i profláklejší značky (ABH, Artis...) Super článek a to by nebyl můj komentář, kdybych nedopsala, že fotky jsou opět nádherné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tom stejně, vždycky ráda koukám, jak profík líčí a říkám si, proč když to dělám já, to nikdy nevypadá tak dobře :-D Cena je vysoká, to uznávám, na druhou stranu, platí se za "značku" a já to měla jako součást výletu do Londýna spíš než naopak. Určitě ale dokážu pochopit i názor, že je to předražené... ;-)
      A o spoustě značek jsem taky neslyšela a také si myslím, že je to převážně marketing.. Mario zmínil, že ten kurz sponzoruje Artís.. Takže tak :-)

      Vymazat