čtvrtek 9. března 2017

Spotřebováno: péče

Minule jsem vám napsala o spotřebované dekorativní kosmetice a dnešní spotřebováno bude hlavně o té pečující, protože tu spotřebovávám rozhodně nejvíc a v největším množství. Dojde řada i na některé produkty na tělo a tak dále. Ptala jsem se vás ve svých instastories, o čem byste chtěli vědět víc, takže tady to máte. Kupodivu vás tyhle články stále hodně baví a já doufám, že to tak bude i s tím dnešním. :)


Ráda používám jako jeden z kroků v odlíčení pleti micelární vody. Ne každá mi ale sedí a ne každou ráda používám. Spíše mi sedí ty z lékárny, a protože micelárky se spotřebovávají po litrech, mám tu dnes rovnou dvě.

Nuxe Micelární voda s růží je příjemná a hezky zklidňuje i moji citlivou pleť. Nedráždí, nepálí a líbí se mi vůně růží, která je ovšem trochu výraznější a je mi jasné, že někomu z vás silněji parfemovaná péče o pleť může vadit. Odličování jde snadno a zvládne bez pálení očí i řasenku. Oči si přesto vždy odličuji nějakým balzámem, nebo olejem, abych je zbytečně nedráždila a jen výjimečně je odličuji jakoukoliv micelární vodou. Bioderma Hydrabio je asi stále mým favoritem, nicméně NUXE je také příjemná a nemám jí co vytknout.

Garnier dvoufázová micelární voda je takové vděčné téma. Někomu sedí velmi, někomu vůbec. Já patřím do skupiny vůbec. Vadí mi opravdu nepříjemný silikonově mastný pocit na pleti, jak jsem četla u jedné své kolegyně blogerky, jako kdybych měla igelitový pytlík na obličeji - to je přesné. Nemám nic proti silikonům obecně, ale nesmí být takhle moc cítit. Navíc mi nepřijde, že by micelárka nějak extra dobře odličovala. Nechápejte mě špatně, odličuje dobře, ale na to že je dvoufázová a s olejem, neodličuje nijak skvěle. To už si rovnou můžu vzít odličovací olej. Co se s ní ale výborně čistí jsou štětce (stejně jako s jakýmkoliv jiným olejem.) Štětec namočím, klasicky ho vyperu s mýdlem nebo šamponem a vypláchnu, do misky naliji micelárku a štětec v ní namáčím a pak vymačkám (případně opakuji). Dostanu tak z flat top kabuki štětců i makeup, který je uprostřed štětce a za žádnou cenu nejde normálně vymýt. Rozhodně pak ale musím štětce znovu důkladně omýt, abych je zbavila silikonového nánosu.

Freeman Čistící pleťová maska Dřevěné uhlí & Černý cukr. Maska z drogerie, kterou si kupuji velmi ráda. Spojuje několik mých oblíbených maskovacích vlastností. Je peelingová, což obstarává v hojném množství cukr a navíc je maska zahřívací. Hůř se aplikuje a má tendence lehce opadávat, následně pak na obličeji teplem taje. I přes pár technických negativ ji mám ráda a vracím se k ní. Nečekám zázračný výsledek, ale protože je mi maska příjemná, sladká a teplá a navíc obstará velmi důkladný peeling, negativa jí odpustím. Výsledkem je hladká lehce vyčištěná pleť a rozhodně si ji koupím časem znovu. Maska se smývá kupodivu dobře a jako u všech masek na to nejraději používám žínku namočenou v teplé vodě.



Z produktů péče o pleť tu mám v podstatě jen Neostratu, protože pokud jde o velmi problematickou pleť, je to jediná účinná kosmetika. Psala jsem o ní v samostatném článku (tady) a tak vám dnes jen stručně shrnu, co k čemu a kdy používám.

Neostrata Facial Cleanser mycí gel. Když jsem začala používat Neostratu, dostavilo se velké zlepšení, nebylo sice stoprocentní, ale bylo tam. Ke krému a Oily Skin Solution jsem tedy přidala ještě mycí gel a musím říct, že se opět o kousek výsledky zlepšily.
Nostrata Oily Skin Solution a rovnou tři lahvičky asi mluví za vše. Mám samozřejmě další do zásoby a svoji péči si bez něj nedokážu představit. Jestli hledáte účinný přípravek na akné, tohle tonikum určitě zkuste, protože já za něj mohu dát ruku do ohně. 
Neostrata Daytime Protection SPF 23 je příjemný denní krém, při větší vrstvě zanechává bílý povlak, právě díky SPF faktoru, stačí ho opravdu malinké množství a přesto pěkně a důsledně celý den hydratuje. Pokožku nezatěžuj a mírně zlepšuje projevy akné. Pleť je hladká a hebká a krém jako jeden z mála nepálí na pleti
Nostrata Bio Hydrating Cream je velmi účinný hydratační krém, vhodný spíš na suchou až normální pokožku. Na pleti je příjemný, nedráždí, vyhlazuje pleť.



Také jsem spotřebovala dvě miniaturky masek Bobbi Brown a a musím říct, že minimálně jedna stojí za pozornost. Která to je už určitě víte, pokud jste četli můj wishlist (tady). :) Šedá maska Instant Detox je příjemná čistící maska, klasicky jílově stahuje a má pleť vyčistit. Byla dobrá, ale takových masek mám teď doma hned několik, třeba od Glamglow, nebo Estée Lauder. Maska, která mě nadchla je bílá Radiance Boost, která obsahuje miliony malinkatých drobných zrníček, které vás pořádně oškrábou. v dobrém slova smyslu samozřejmě. :) Rozhodně chápu, co je myšleno tím rozzářením a masku musím mít.
¨

Labello Lip Butter je balzám na rty, o kterém se hodně mluví a hodně lidí ho považuje za perfektní balzám. Já hned na úvod řeknu, že s ním vůbec spokojená nejsem. Už dávno jsem přestala zaměňovat pocit mastnoty za pocit hydratace. Lip Butter je prostě mastný, rozmaže se všude okolo rtů a nedrží na něm žádná rtěnka, pokud ho důsledně a celý neotřete. Hydratace mi přijde velmi průměrná, spíš možná podprůměrná a nepřesvědčila mě ani oříškovo vanilková vůně. V neposlední řadě a také to, co mě štve asi nejvíc, je samotné balení. Krabička je kovová a ta moje prostě nejde otevírat. Vždy mám strach že si zlomím všechny nehty a to až potom, co se jí budu snažit půl hodiny otevřít. Pokud jste na tom jako já a rty mažete vždy po nanesení pleťového krému, otevírání vám půjde ještě o trochu lépe s matnýma rukama. Jinými slovy, krabičku prostě neotevřete, :)

Garnier Oil Infused Nourishing Scrub - tělový peeling, o kterém jsem již psala v nejlepší péči o tělo za rok 2016 (článek). Musím ho zařadit i zde, protože je prostě skvělý. Má velké množství zrníček a je tak akorát hrubý, což v mém podání znamená, že peelinguje pořádně. Také obsahuje oleje, takže je kůže po peelingu nejenom hebká, ale i vyživená, alespoň takový z ní mám pocit. A jako třešnička na dort je vůně, protože ta je přímo dokonalá. Na produkt z drogerie je nadprůměrný.

NUXE melting body scrub je také peeling, který považuji za objev roku 2016 a spojuje v sobě jak scrub, tak přírodní exfolianty. Moc se mi líbí konzistence a zrníčka, kterých je dostatek a jsou hrubší, což mám ráda. Peeling také obsahuje kokosový olej, takže pokožka je po použití vláčná. Nádherná a sofistikovaná je i vůně a během používání máte pocit, že si dopřáváte. Za mě tedy rozhodně ano a nejspíš si ho brzy pořídím znovu.


OPI odlakovač bez acetonu si kupuji už dlouhá léta a nedám na něj dopustit. Pokaždé, když si koupím nějaký jiný, následně jsem zděšená, jak strašně pomalu a pracně musím nehty odlakovávat. A protože jsem vám ještě můj oblíbený odlakovač neukazovala, dnes přišla ta chvíle.

Konečně jsem tedy s tímto článkem dohnala resty a zbavila se hromady odpadků, která mi ležela v koupelně. Popravdě jsem zhruba dvě třetiny vyhodila a budu předstírat, že jsem je zbytečně tři měsíce neschovávala. :) A pro příště budu schovávat prostě jen to, k čemu se chci vyjádřit. Snad to takhle bude vyhovovat i vám. A obligátní otázka na závěr: Co jste naposledy spotřebovali vy? :) L.

7 komentářů:

  1. Jé toho je hromada , zrovna včera tělové mléko Cetaphil restoraderm a Bi Oil, a asi týden zpět hydratační krém Cetaphil, nějaké masky atd... na to labelo mám podobný názor, u mě to v balzámech vyhrává Blistex med plus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blistex jsem ještě nezkoušela, miluju balzám od Nuxe a pak Carmex :) Ale aspoň mám další tip, děkuji.. :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek :o) Já spotřebuji asi tak do týdne, červenou micelárku od Uriage, další balení dvoufázového odličovače na oči od Mixy, krém Visionnaire od Lancome, Havlíkova ranní čistící maska, Ziaja karamelizovaná mandle cukrový peeling. Všechny jsou super a mám už připravená další balení :o) Našlo by se toho určitě víc, jen si teď na vše nevzpomenu :o) Na Labello mám stejný názor jako ty, svůj vysněný balzám na rty stále hledám, mám tu několik hodně příjemných, ale stále si neumí poradit s mými věčně popraskanými rty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Micelárky od Uriage jsou bezvadné :) S těmi rty, nezkoušela jsi Carmex nebo ten balzám od NUXE? Já mívám velmi často opary a hluboké strupy, rozpraskané rty a koutky, hlavně v zimě tedy a zrovna tyhle dva jsou moje svaté grály :)

      Vymazat
  3. Viem, že zrejme blogerkám vadí schovávať, resp. odkladať spotrebované produkty, aby z nich mohli urobiť minirecenzie v jednom článku, ale ja osobne mám veľmi rada články tohto typu a vždy si tam nájdem niečo nové, iné, zaujímavé.
    Prednedávnom som objavila vďaka Tebe Garnier peeling na telo a súhlasím s Tebou, že na drogérku je nadpriemerný a stal sa súčasťou pravidelného používania u mňa v kúpeľni.
    Čisto náhodou nemáš nejaký typ na kvalitný nadpriemerný peeling na pleť z drogérky ? Mne osobne sa veľmi osvedčil od Freeman marhuľový, lenže ho už viem dostať len v minibaleniach v malých sáčkoch na max 2-3 použitia a vadí mi to v kúpeľni. To veľké balenie (také ako ukazuješ hore u Čistiacej pleťovej maske) som už dlho nevidela nikde. Kúpila som si nejakých 5-6 balení, poctivo vytlačila do skleneného kelímku s uzatvárateľným vrchom (to isté som urobila s peelingom Mark scrub s absolútne pre mňa neprijateľným balením v tvrdenom papieri), ale nebavilo am to.
    Vďaka za tip na ďalšiu masku Freeman, tam je pomer kvality a ceny naozaj v prospech užívateľa.
    Ja si micelárky kupujem veľmi striedmo, takmer vždy ich dostávam v balení 250 ml alebo 500 ml pri objednávke Biodermy cez net, používam len červenú an oči, ostatné značky aj na celú pleť. Používam šošovky a všetky ostatné micelárky ma štípu (aj keď už mám šošovky dolu). Tento Garnier mám doma už asi rok a stále som sa k nemu nedostala. Asi posuniem dcére :).
    Klasicky Nuxe zbožňujem a v poslednom čase (najmä pod vplyvom Tvojich článkov) čím ďalej tým viac. Vyskúšam teda aj tieto dva produkty, zaujali ma. Ty ten NUXE melting body scrub používaš len na telo alebo aj na pleť ?
    ĎAKUJEM za ďalší skvelý článok a za nové tipy :). Ja sa teším, moja peňaženka už menej (i keď, vďaka Tvojim typom v konečnom dôsledku ušetrím, pretože si už nekupujem sprostosti, ale osvedčené veci).

    P.S.1 : Labello nepoužívam, neprepadla som mu, lezie mi na nervy, že mi nevsiakne poriadne a tým pádom je akékoľvek nanesenie rúžu bezpredmetné. Pod rúž používam zásadne len Clinique All about lips (odporučenie od Tety z Prahy).
    P.S. 2: GRATULUJEM k tehotenstvu ! Je to nádherná správa, najmä pre Vašu rodinku. By the way plánuješ v tejto súvislosti zmeny na blogu ohľadom zamerania alebo pod. ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem nadšená, že ti ten Garnier peeling taky tak sedí - jak už jsem psala, na drogerii je to zázrak a kdybych měla něco takového z parfumerie za čtyři kila, neřekla bych ani popel.. :) Dokonalý peeling na obličej ještě stále hledám, jsem asi dost vybíravá a na každém si najdu něco, proč mě neláká ho koupit znovu, ale jakmile ho najdu, určitě se o to s vámi podělím :) Problém s pálením v očích mám taky a také nosím čočky, takže přesně vím, o čem mluvíš, já si micelárkami většinou oči neodličuji, teď zrovna používám ten odličovací balzám od Estée Lauder a předtím olej od Bobbi Brown přímo na oči a oboje spokojenost. :) Melting Body scrub od NUxe jsem ze začátku používala jen na tělo, ale když mi došel peeling na pleť, tak jsem ho tak začala používat taky - a bez problémů, akorát mám na pleť radši větší množství částeček.

      Jinak děkuji! Máme z dalšího mimča radost :) Měnit blog neplánuji, pořád by měl být kosmetický, ale zároveň nevylučuji, že se pár článku o některých aspektech rodičovství objeví, nerada bych ale přišla o své kosmetické fanatičky, takže střídmě :) Přece jenom, chodí mi na blog tisíce unikátních návštěvníků za měsíc a chodí za kosmetikou :)

      Vymazat
  4. Tolik krásný produktů! Vše vyjmenované se mi moc líbí..zkušenost mám ale jen s Ganier produkty :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat