čtvrtek 2. března 2017

Spotřebováno: dekorativní kosmetika

Spotřebovaná dekorativní kosmetika bývá u sběratelů spíš výjimečná záležitost. :) I tak se občas musím přemoct a vyhodit alespoň staré řasenky, a tak podobně. Nedávno jsem vytřídila poměrně velkou (a těžkou) tašku a vybrala jsem z ní ty zajímavější produkty, o kterých vám dnes napíšu.



Sleek Pout Paint, intenzivně pigmentovaná barva na rty, které jsem tak nějak nepřišla na chuť, Nezasychá a ačkoliv na jednu stranu dobře drží, všude se mi obtiskuje a rozmazává. Aplikátor tuby je navíc nepraktický na používání kdekoliv mimo domov. Klasickou rtěnku prostě nic nepřekoná. Já se po letech zbavuji všech tří odstínů, které mám doma, protože se začaly oddělovat. Já jsem měla odstíny Milkshake, Peachy Keen a Minx.

Too Faced Lip Injection Extreme, lesk pro zvětšení objemu rtů. Jako jeden z mála výrobků tohoto typu opravdu funguje. Osobně se držím pravidla, čím víc pálí, tím lépe funguje, což tak v praxi i opravdu bývá. Zkoušela jsem ho nejen na sobě, ale na kamarádce, která má záviděníhodně plné rty (na rozdíl ode mě :)). Všimly jsme si, že čím větší plochu rtů máte, tím lépe lesk funguje. Viditelně se rty zvětšily u nás obou, byť u mě trochu méně. Rozhodně si pořídím další. Jen jsem byla trochu zklamaná, že vlastně zas až tolik nepálí. Po recenzích které hlásaly, že se to skoro nedá vydržet, jsem čekala víc. Mě Lip Injection Extreme nepálí skoro vůbec.




Dermacol Eye Shadow Base, je bílá silikonová báze, která má průměrné výsledky. Pokud s výdrží stínů nemíváte problém a chcete jen něco pro jistotu, asi to pro vás nebude úplný propadák. Mně stíny většinou nedrží a to ani ty levné, ani ty z těžce high end sféry. Nejen že mám převislá víčka, ale v létě se mi i potí.. :) Ano, i to je možné a tak mi tahle báze bohužel nestačí.

NYX Eyeshadow Base odstín White vyhazuji nejen proto, že vyschla, ale také proto, že s ní vlastně nejsem ani moc spokojená. Hned po několika dnech po otevření mi přišla na očích vyloženě suchá, což bude nejspíš lepší pro majitelky mastnějších očních víček, mně ale pocit tahání při aplikaci není příjemný. Bílá barva je opravdu intenzivně bílá a pokud nemáte v plánu na hodně výrazné a barevné líčení, pak se právě ta bílá velmi těžce schovává. Znovu už si ho kupovat nebudu.



L'Oréal Volume Million Lashes Excess - plastový kartáček a poměrně hodně tekutá řasenka, která navzdory názvu spíš prodlužuje, než že by dělala objem. Celkový efekt je průměrný a to hlavně proto, že mi řasy slepuje, během dne se obtiskuje a opadává. Znovu už ji nepotřebuji. Navíc mi hodně vadila její divná a umělá vůně/smrad.

Maybelline Lash Sensational mi dělá krásný efekt, hezky řasy oddělí, protáhne a natočí. Neopadává mi, ani nedělá jinou neplechu a jsem s ní opravdu moc spokojená. Za mě je to rozhodně jedna z nejlepších řasenek z drogerie vůbec. Šlape na paty i Roller Lash od Benefitu, která dělá v podstatě to samé, jen o kousek lépe a řasy mi udrží o něco lépe natočené. 

Maybelline Lash Sensational Waterproof je hodně kontroverzní řasenka. Mnoho z vás mi psalo, že vám opadává a dělá žmolky. Mně to naštěstí nedělala a rozhodně si ji v létě koupím znovu. Vyloženě do vody s řasenkou nikdy nechodím, když jdu plavat, nemaluji se vůbec, ale vedro a pot u moře zvládla naprosto s klidem. Efekt je stejný jako u její klasické verze. Textura je o trochu vodovější, ale pořád se s ní dobře pracuje. Dokonce bych řekla, že udrží řasy natočené ještě o trochu lépe než klasická verze.

Avon Big & Multiplied je řasenková tragédie. Minimálně tedy pro mě. Řasenky kritizuji hodně přísně, protože řasy mám krátké, rostou mi rovně a některé směrem dolů. Tahle řasenka nedělá vůbec nic. Ano, řasy jsou černější, (což není těžké, když mám svoje řasy skoro blond), ale vypadají pořád stejně. Není vidět prodloužení, ani zahuštění. Navíc má řasenka hodně velký kartáček, se kterým se mi špatně manipuluje.

theBalm Whats's Your Type? The Body builder je objemová řasenka, která už delší dobu patří k mým oblíbeným kouskům. (článek) Má nejen ideální kartáček, který tvarem připomíná Better Than Sex, ale je menší a tudíž praktičtější, ale i texturu, která je tak akorát mokrá. Efekt na mých řasách je moc hezký, zahustí i prodlouží a drží mi bez problémů celý den bez opadávání.



Dermacol Lash Booster, podkladová báze pod řasenku. V první řadě je asi potřeba říct, že většinou, když se líčím během normálního dne, nemám zas až tolik času, abych si vzpomněla na bázi pod řasenku. Trvá totiž docela dlouho, než zcela zaschne a nebudu vám lhát, už se mi také jednou stalo, že jsem na večeři s kamarádkou dorazila právě jenom s bází. Měla jsem pocit, že řasy jsem si už malovala a hodně jsem spěchala.. :) To ale platí o všech bázích, nejen o téhle. Báze má bílou barvu a lepí. Musím si dávat docela dost velký pozor, abych neměla řasy slepené, takže stačí opravdu jen maličko a kartáček hodně otírat. I tak je potřeba přes bázi nanášet klasickou řasenku opatrně, aby se řasy neslepily. Což je většinou velmi jednoduché. Při velmi opatrné manipulaci můžou být ve výsledku řasy opravdu pěkné, ale nejsem si jistá, jestli to stojí za tu námahu a pozornost, kterou řasám v několika vrstvách musím věnovat.

MAC False Lashes Maximizer báze pod řasenku je také bílá, schne o trochu rychleji než Dermacol, protože není tak mokrá a lepivá a na rozdíl od Lash Boosteru má klasický kartáček. A stejně jako u všech bílých řasenek je potřeba dát si při aplikaci klasické řasenky pozor, aby bílá nevykukovala. :) Bílé podkladové řasenky sice zprůhlední, ale to jen na tmavých řasách. Konce a některé menší řasy, které mám úplně světlé, zůstávají viditelně bílé. Stejně jako u Dermacol báze mi i tahle od MACu sedí lépe s řidšími/vodovými řasenkami, jinak skončím se slepenými řasami. Efekt je, řekla bych, o trochu lepší a trochu méně pracný, ale stále je pracný. Nejsem si jistá, jestli mi báze pod řasenku dělá takový efekt, který mi za to stojí. S většinou klasických řasenek se řasy jen zbytečně slepují a obalují. Velmi hezký efekt, který jde poměrně rychle vytvořit, mi dělá MAC báze s řasenkou MAC Play Lash.


theBalm Sexy Mama, transparentní matující pudr, který jsem zde na blogu již také několikrát zmiňovala. Pudr, který vypadá v kompaktu mírně zabarvený, ale není. Pouze na pleti nezanechává bílý film, ani když pudrujete důkladně. Oblíbený je hned z několika důvodů, je velmi jemný a dělá pleť na pohled hebkou, poměrně slušně fixuje a matuje moji pleť skoro celý den. Cena je přiměřená a já ho považuji za jeden z těch lepších pudrů. Osobně nechápu nadšení z pudrů typu Rimmel Stay Matte a podobně, protože přesně tyhle levné pudry mi na pleti dělají ošklivý cakey efekt. Sexy Mama mi to rozhodně nedělá. Spotřebovala jsem ho až na dno (!) a následně se mi zbyteček vysypal. Pokud hledáte kvalitní pudr a ty z drogerie vám nesedí, zkuste se v Douglasu mrknout třeba na tenhle.


Dlouho jsem spotřebované produkty z dekorativní kosmetiky neměla a tak jsem ráda, že jsem to konečně napravila a aspoň o některých jsem vám napsala. Ve skutečnosti jsem vyhodila plnou tašku, ale o všech se mi psát nechtělo. Takže jsem vybrala ty kousky, které mi přišly zajímavé a o kterých jsem vám chtěla něco málo napsat. A měla bych toho vytřídit ještě víc, šuplíky mi už přetékají... :) Máte to tak taky? Jak často a jak pečlivě probíráte kosmetiku vy? L.

15 komentářů:

  1. Zkoušela jsem jen Maybelline řasenku, a nebyla špatná, ale mám jiné favority. Sexy Mama pudr používá mamka a je s ním hodně spokojená, ale byla jsem překvapená, že po méně než dvou měsících už se prodřela na dno a více než polovinu mám spotřebovanou. Tak nevím, jestli ho používá hodně, nebo ten pudr rychle ubývá :D. Každopádně mám ho v plánu zkusit také :). A kosmetiku třídím docela pravidelně, když mě něco přestane bavit nebo už s tím nejsem spokojená, tak to většinou hned posílám dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že ten pudr Sexy mama se rychle spotřebovává, ale za mě je dobrý, takže mi to ani nijak nevadí, navíc používám hlavně sypké pudry,

      Vymazat
  2. :o) Hezký článek. Zrovna nedávno jsem taky dělala čistku :o) Vyházela jsem tužky na oči, které mi prostě nesedly, dřely oko, málo kreslily či jinak nevyhovovaly. Pak jsem protřídila rtěnky a řasenky, které mi též z nějakého důvodu nesedly. Naopak řasenky, která mi sedly, jen už jejich čas na používání vypršel je High Impact Mascara od Clinique a Roller Lash od Benefitu. Také brzy vypotřebuji make up od Dermacol 24 Control, který jsem měla moc ráda. Na jeho inovaci čtu samé nechvalné recenze, stejně jsem v pokušení otestovat, co na ní bude "říkat" moje pleť.
    Pudr Sexy Mama od TheBalm jsem si na základě tvé kladné recenze pořídila a je super :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužky já už skoro nepoužívám, strašně se mi všechny rozmazávají :)) 24 Control jsem měla moc ráda dřáv, ale už jsem ho dlouho neměla. :) Jsem ráda, že ti Sexy mama sedí :)

      Vymazat
  3. Už som to asi niekde písala, ale ja som s púdrom od theBalm nebola vôbec spokojná. Jednak farbu mal (na tvári ani na ruke nebol ani v tenkej vrstve vôbec transparentný), čiže aj po rozotrení mi dokázal stmaviť makeup a keďže používam Nars sheer glow v odtieni Siberia tak je jasné, že som bledá ako stena a nepotrebujem si pridávať farbu púdrom. Ako majiteľka zmiešanej pleti som ďalej zistila, že som po 3-4 hodinách bola pomerne lesklá v T-zóne, čiže u mňa sa zázrak nekonal. Posunula som ho sestre, ktorá ma suchú a tmavšiu pleť (solárko) a jej vyhovoval. Keď tak premýšľam, tak všetko čo mi nesedí hneď posúvam sestre a jej to vyhovuje napr. taký korektor od EL, ktorý mi vytváral otrasný nános alebo vyhladzujúcu bázu od MUFE, z ktorej som sa "úžasne" osypala :D Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuji si, že jsi něco takového psala, tak to prostě bývá, ne všem sedí vše. Ale musíš být opravdu bílá, protože na mně je Sexy Mama opravdu transparentní a rozhodně mi neztmavuje makeup :))) A taky matuje moji pleť velmi dobře, je ale pravda, že já se nijak extra nelesknu, když použiji matující bázi a zapudruji sypkým pudrem :) Korektor od EL miluju :D A Mufe mi žádnou neplechu nedělá, asi máš prostě smůlu :)

      Vymazat
  4. Super článek! Také se vždy přemlouvám, abych něco vyhodila a mohla si koupit další věci! ale spíš to jen hromadím! Snad se mi nestalo, že bych například rtěnku vypoužila celou.:D Ten pudr od TheBalm vypadá celkem fajnově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já taky třídím, aby se mi věci vešly do šuplíků a mohla jsem si koupit něco nového :)) Ale dodělat rtěnku se mi tedy daří, když mám něco oblíbeného, většinou to není problém, hlavně ty rtěnky, které nosím v kabelce a upravuji co dvě hodiny :)

      Vymazat
  5. Skvěle sepsaný článek a opět nádherné fotky, vážně radost pohledět :) Já jsem dekorativku probírala taky zrovna nedávno a kousky, které už npoužívám jsem darovala mamce, které to udělalo radost a používá je. Nepotřebuji ve svém kosmetickém šuplíčku produkty, které jsem použila párkrát a stejně vím, že po nich už nikdy nesáhnu. Z dekorativky pravidelně spotřebovávám makeupy, korektory, pudry a řasenky. Třeba rtěnku nebo tvářenku se mi ještě spotřebovat nepodařilo a obávám se, že ani jen tak lehce nepodaří :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Také se snažím zbavit se věcí, které nepoužívám, většinou je dávám kamarádkám, ale taky mě teď napadlo udělat ten blogsale na Instagramu a jsem za to fakt ráda, najednou mám pocit, že si opravdu zase můžu něco koupit :D Rtěnky se mi spotřebovat daří, ale tvářenky opravdu ne :))

      Vymazat
  6. Vraciam sa k čítaniu článkov na blogoch po 3 dlhých týždňoch (choroba, lyžovačka v Tatrách počas jarných prázdnin a zase choroba), takže mám čo doháňať.
    Mám rada takéto recenzie, kde sa len nechváli, aspoň sa vyhnem zbytočnej kúpe.
    Skvelé fotky ako vždy.
    Ja som z tohto použila len Lash Sensatioanl Watterproof d Maybelline a nebola som spokojná. Úmyselne som si ju vzala do kúpeľov na 3 týždne kde som chodila do horúcich bazénov, napotápala som sa s ňou, a napriek tomu nevydržala horúci vzduch a paru a vždy som ju mala odtlačenú najmä dolu pod viečkami. Ale zase je pravda, že mám aj hore aj dolu dlhé mihalnice a že po nanesení riasenky sa mi vždy dotýkajú riasy pokožky. Ale aj tak, radšej už nie, aspoň u mňa nie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, tak snad už máš letos s nemocemi vybráno. :) Tak já pokud nejsem opravdu spokojená, tak nechválím nikdy :) O té maybellince jsme si už v létě psaly, pamatuji si to - a je to fakt divné, spíš si tak říkám, jestli někdy v průběhu nezměnili složení, protože jinak nechápu, jak to, že někomu drží a někomu ne - s maybelline nespolupracuji a ani po tom netoužím, ale zrovna tyhle dvě řasenky mám fakt ráda :)

      Vymazat
  7. Lip Injections už plánuju koupit stráááášně dlouho, ale pokaždý to odložím, protože když už to plánuji fakt koupit, říkám si, že to vlastně není až tak úplný must have (nemám rty ani extra velké, ani malé, tak akorát řekla bych :D) a vždycky skončím v košíku s něčím jiným... ale chtěla bych to jen tak prubnout, moc by mě zajímalo, jak by to na mě fungovalo :) A souhlasím, že Stay Matte od Rimmelu není žádná sláva, já po něm měla pleť matnou tak hodinu, pak jsem se leskla jak discokoule.. :D Já nedám dopustit na Catrice Prime and Fine nebo NYC pudr, což jsou extra levné pudry, protože já vím, že je denně používám, a je to u mě vážně rychlespotřební zboží, takže se mi nechce moc investovat :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lip Injection je moje láska, fakt jsem si na něj zvykla a používala ho před každým líčením, na moje spíš hodně úzké rty funguje, hlavně na ten horní, který je viditelně o trochu větší. :) Určitě při případném nákupu nebudeš zklamaná :) Přiznám se, že po Stay matte už jsem žádný pudr z drogerie raději nezkoušela :D Já zase tolik nepudruji a když už ano, používám syppké pudry a ty ubývají opravdu pomalu :)

      Vymazat
  8. Občas aj mňa chytí také to "triedenie", ale zatiaľ moje dekoratívkové zásoby až také závratné nie sú, takže na vyhadzovanie toho moc nie je. Riasenku Lash Sensational milujem, fakt asi najlepšia riasenka aktuálne v drogérkach...

    OdpovědětVymazat