čtvrtek 30. března 2017

Puressentiel || recenze & tisková konference

Před pár dny jsem se zúčastnila tiskové konference značky Puressentiel, na které jsem potkala i majitele značky, kteří dorazili z Francie. Akce se konala v překrásném hotelu Grand Mark Prague a kromě představení značky a samotných výrobků jsme si mohli i něco malého vyrobit pro sebe. A takové akce já mám moc ráda. :) Poměrně velké množství produktů mám již nějaký ten čas sama doma a poctivě zkouším a tak vám v dnešním článku představím jak značku, tak produkty a podělím se s vámi i o mé zkušenosti.


Značka Puressentiel pochází s Francie a zakládá si na svém čistě přírodním složení. V jejich výrobcích tedy nenajdete žádné umělé látky, parabeny, geneticky modifikované složky a pokud se nemýlím, všechny produkty mají certifikát BIO a EKO cert. Díky tomu jsou velmi dobře tolerovány a naopak pomáhají jak s naším tělesným, tak i duševním zdravím čistě přirozenou cestou a jsou vhodné pro celou rodinu, včetně dětí. Což je vlastně i ten důvod, proč značka oslovila mě osobně. Výrobky jsou testovány a jejich účinky a snášenlivost byly ověřeny ve více než sto sedmdesáti vědeckých studiích. Produkty v dnešním článku jsem obdržela v rámci mé spolupráce se značkou Pureesentiel a vybrala jsem ty, které podle mě stojí za vaši pozornost. Tolik asi k malému oficiálnímu popisu a teď už k samotné akci a recenzi několika výrobků. :)

Vlajkovým produktem značky je čistící sprej se 41 esenciálními oleji (590,- tady), který už obletěl sociální sítě. A na rovinu říkám, že jsem z něj nadšená i já. Jedná se o sprej, který má věděcky prokázanou účinnost proti virům, bakteriím a plísním a to vše do pěti minut po použití. Sprej má hodně intenzivní bylinkovou vůni a používám ho po celém bytě, i v autě. Z viditelných výsledků musím zmínit citelné vyčištění vzduchu a odstranění zápachu. Což se skvěle hodí do naší domácnosti plné dětí a koček. Používám ho každý den, kdy párkrát stříknu do prostoru a pro důkladné vyčištění místnosti nastříkám sprej zhruba třikrát do každého rohu, na chvíli odejdu a nechám sprej působit. Možná je to jen o štěstí, ale za ty skoro tři měsíce nebyl ještě u nás nikdo nemocný, ačkoliv pár nemocných návštěv už jsme doma měli, ha ha




Ze stejné řady je i antibakteriální gel na ruce (125,- tady), který má v sobě 3 esenciální oleje a má podobné účinky jako čistící sprej. Do pár minut zlikviduje plísně, viry i parazity a navíc díky aloe vera nevysušuje ruce. Vzhledem k ověřeným humicidním účinkům jsem ho přibalila manželovi do batohu, když jel do Indie, kde si s ním čistil nejen ruce, ale v případě nouze si s ním vyčistil i tržnou ránu. Domů se vrátil zcela v pořádku, jen s jedním oparem. :) A protože jsem se bála dotknout jeho věcí (historky z Indie mě straší ještě dnes), před praním jsem je všechny postříkala výše zmíněným čistícím sprejem. :))) Tolik k využití přípravků Puressentiel u nás doma. 

Z řady Spánek a relaxace zkouším také několik produktů. Nejlákavěji vypadá rozhodně sprej s levandulí a 12 esenciálními oleji (490,- tady). Že levandule pomáhá uklidnit tělo i mysl je už známé velmi dlouho a levandulovou vůni pro tyto účely vyhledávám. Osobně nemám problémy s usínáním, ale spíš s kvalitou spánku, kdy mě vzbudí každé synovo otočení a ráno vstávám unavená. Sprej je velmi příjemný, líbí se mi jeho méně intenzivní vůně i to, že ji po nějaké době jde cítit už jen velmi zlehka tak, že neruší. Sprej se dá použít i přes den pro uvolnění a relaxaci. Já ho používám hlavně na noc, kdy ho pár minut předtím než jdeme spát nastříkám nad postel v ložnici a otevřu okno. Pokud víte, že vás levandule a esenciální oleje uklidňují, ale nemůžete v práci stříkat levandulovým sprejem, existuje i verze v roll-onu (245,- tady), kterým si kdykoliv a kdekoliv můžete přejet po zápěstí, nebo třeba za krkem.


Masážní olej s levandulí a neroli (490,- tady) se na nějakou dobu zařadil do mé večerní rutiny. Kromě masáží se dá použít i jako olej do koupele a levandule a neroli se postarají o uvolnění. Olej má velmi příjemnou texturu, která není příliš mastná, ale ani moc suchá a ruce ani tělo nemáte po použití nepříjemně lepivé, což mi většinou u masážních olejů vadí. K mé velké škodě jsem zjistila, že by se masážní olej neměl používat během těhotenství a kojení, nicméně vám všem ostatním ho mohu vřele doporučit, hlavně v případě, že milujete vůni levandule a neroli a pomáhá vám se uvolnit.


V neposlední řadě bych vám chtěla ukázat pár fotek z tiskové akce, která byla perfektně zorganizovaná a příjemná, což jako blogerka dovedu ocenit. :) Kromě výborného cateringu musím také zmínit následný workshop, během kterého jsme si mohli vyrobit vlastní koupelový olej s pomerančem a mandarinkou a také PR tašku, která byla nejenom plná produktů k vyzkoušení, ale také jsme v ní našli malý květináč s bylinkami. :) V dnešním článku jsem snad zmínila vše důležité, co jsem se sama dozvěděla a také jsem vám představila produkty, které mě osobně zaujaly jako první. Doma jich mám ještě několik dalších a o těch zase někdy příště.



  

Puressentiel seženete v lékárnách, jejichž seznam najdete na Facebookové stránce a samozřejmě se dá sehnat i v několika eshopech. Obecně u sprejů platí, že by se neměly používat za přítomnosti dětí mladších jednoho roku, do místnosti po použití můžete děti vpustit po třiceti minutách. :) Vzhledem k tomu, že se jedná a vysoce koncentrované a účinné lékárenské produkty, vždy je potřeba si před použitím přečíst návod k použití i doporučení. Dejte mi vědět, co říkáte na značku Puressentiel a co vás zaujalo! L.

3 komentáře:

  1. O značce jsem ještě neslyšela, ale produkty mě zaujaly!! :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Čítala som ako o tejto akcii, tak i o výrobkoch aj u inej blogerky, tiež maminy a tiež veľmi pochvalne. Popozerám a určite vyskúšam, i keď mám pochybnosti o vykapaní úplne všetkých vírusov a baktérií prostredníctvom toho spreju so 41 esenciálnymi olejmi. Z vlastných skúseností viem, že pri dvoch školopovinných deťoch je to nemožné, aby oni niečo nedoniesli zo školy na sebe a ja som to zlikvidovala len takto prostredníctvom spreju.
    V každom prípade, veľmi sa mi páči koncept tejto značky, teraz už len zohnať ju na skúšku na Slovensku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta účinnost by měla být několikrát vědecky ověřena, ale něco chytit můžeme stejně kdekoliv venku i tak. Spíš si myslím, že to doma pak už zbytečně nešíříme mezi sebou a samozřejmě se pak i lépe dýchá, takže já tomu i docela věřím. :-) a k pochvalným recenzím se přidávám :-)

      Vymazat