pondělí 24. dubna 2017

Kosmetické produkty, které mě zklamaly

Také vám přijde zvláštní, snažit se mít co nejhezčí fotky zrovna u kosmetiky, která nestojí za nic? Ještě někdo? Jenom já? Dobře. :) Jak už z názvu dnešního článku a mého supervtipného úvodu víte, dnes to nebude příliš pozitivní a povětšinou produkty, které bych vám raději nedoporučila. Občas je potřeba si připomenout i to, co nám ne až tak úplně sedí.


Asi nemusím zmiňovat, že to co nesedí mně, může sedět vám a naopak. Nejedná se tedy o osobní útok na vás, nebo na značky, které dnes zmíním a pevně doufám, že trochu té subjektivní kritiky všichni uneseme. :) 

Začnu korektorem Burjois, který mě zklamal asi úplně nejvíc. Radiance Reveal je korektor, který nejedna blogerka miluje a doporučuje a na to konto jsem si ho pořídila i já. Podle recenzí ostatních je hydratační, dělá krásný finish, dlouho výdrži. Já nemohu souhlasit ani s jedním bodem. Hydratační tedy v mém měřítku rozhodně není, na pupínky bych ho rozhodně nedávala, natož pod oči, protože mě doslova vysušuje. Krásný finish sice dělá, ale tak první dvě hodiny a následně zmizí, kam, to vám neřeknu. Zmizí z pupínků i z kruhů pod očima, navíc má občas tendence se slévat.

Třetí a rozhodně největší problém, který mám, je jeho odstín. Já mám 02 Beige, který je řekněme neutrální, ALE, oxiduje. A to tak moc, že se z něj stane tmavě oranžový a velmi nepěkný flek. Osobně to vidím na minimálně dva, možná i tři odstíny, čímž se pro mě stává korektor absolutně nepoužitelným, jelikož takhle opálená, abych ho dala jako korektor pod oči,  nejsem ani po návratu z letní dovolené u moře. Fotky mu ještě hodně přidávají, ve skutečnosti je rozdíl mezi tím, co vidíte po aplikaci a tím, co se z něj do pár minut stane ještě mnohem víc katastrofální. Korektor se tahle choval i když byl úplně nový, tudíž nebude oxidace problémem stáří. Na třetí fotce vidíte, že už je korektor téměř zaschlý a pro porovnání je vedle nanesený čerstvě. Podle extrémně kladných hodnocení tohoto korektoru si nejsem jistá, co si sama mám myslet a jestli jsem jediná, komu tohle dělá i na obličeji a to prosím i pod očima.




Už jsem vám říkala, že mám slabost pro všechno s kapátkem? Séra, makeupy, všechno! Jakmile vidím kapátko, tak nějak to ve mně vzbuzuje pocit exkluzivity. V tomto případě byl opak pravdou. Gosh Foundation Drops byl velký favorit, který mi na první dobrou připomněl můj oblíbený Bobbi Brown Intensive Skin Serum makeup a který mám velmi ráda. Společného ovšem nemají kromě kapátka nic. Gosh makeup je opravdu velmi tekutý, skoro až vodový a nepříjemně silikonový. Něco jako tekutá Satin Base od Dermacolu. A já tohle na pleti nesnesu. 

Největším problémem ovšem není konzistence, ale finish, který mi na pleti dělá. Ani štětcem, ani houbičkou ho nejsem schopná nanést na pleť tak, aby nedělal šmouhy. A co hůř, když už to po půl hodině vzdáte a snažíte se makeup rozmazat rukama, šmouhy si uděláte i s nimi. Krytí by bylo pěkné střední, kdyby ovšem makeup držel na místě a nestíral se v průběhu zapracovávání. Ve výčtu bych mohla pokračovat, protože mi na pleti nedrží a hlavně, zvýrazňuje póry a celkově se mi jeho finish nelíbí. Nicméně, kamarádka má Foundation Drops také a je s ním spokojená - důvodem může být to, že na rozdíl ode mě má velmi suchou pleť. Na moji smíšenou normální /mastnější to ale to pravé určitě není. Odstín mám 004 a je krásně světlý s neutrálním, až lehce žlutým podtónem a hlavně, neoxiduje. Za odstín rozhodně palec nahoru.





Před jedním, dvěma roky jsem nevyhledávala krémové produkty na tvář téměř vůbec. V posledních letech si k nim nacházím cestu a také přicházím na to, proč jsem je dlouhou dobu používat nechtěla. Sephora Wonderful Cushion tvářenka a rozjasňovač. jsou toho dokonalým příkladem. Začnu balením, které se zdá být roztomilé a praktické, nicméně nefunguje tak jak má. Když se snažím produkt vytlačit, houbičkou kolikrát neprojde a hromadí se pod ní. Jinými slovy ťupkáte a na pleť se nepřenese žádný produkt, zatlačíte o trochu víc a najednou ho máte na pleti až příliš. Řešení je nepoužívat houbičku přímo a nanášet produkt z houbičky klasicky štětcem. Jestli pak postrádáte smysl Cushion produktů, nejste v tom sami. Dalším problémem, který s oběma produkty mám, je jejich konzistence. U tvářenky je vyloženě skoro vodová, u rozjasňovače je to o něco lepší. 

Zkoušela jsem je s několika různými makeupy i bázemi a ať se snažím sebevíc, vždy si při jejich aplikaci pohnu s makeup pod ním, smažu si ho, rozmažu, nebo udělám fleky. Možná je to jen mojí nešikovností, nebo nepochopením konceptu, ale jsou i jiné krémové produkty, které používat zvládám a makeup mi neporušují. Tvářenku mám v odstínu 02 Milkshake a abych pravdu řekla, čekala jsem šťavnatou broskvovo růžovou barvu a tahle se mi prostě zdá taková obyčejná, divná oranžová a ačkoliv zcela zasychá, z pleti se mi velmi brzy ztrácí. Plus mi houbička u tvářenky chytá nehezkou žluto oranžovou barvu a to se mi tedy opravdu nelíbí. Rozjasňovač má barvu moc pěknou, přirozenou a pokud nenosíte makeup, nebo dáváte krémové produkty pod něj, třeba by vám sedět mohl. Já jim dávám palec dolů.




Primer Potion Original od Urban Decay by se mohl řadit do kategorie blogy/youtube made me buy it. Slyšela jsem ódy a musela ho mít, Líbí se mi jeho barva, pigmentace, aplikátor i konzistence. Tím výčet kladů bohužel končí. Z nějakého důvodu mi stíny na místě neudrží, tedy minimálně ty, které mají tendence se mi slévat. Nevšimla jsem si ani, že by nějak extra podpořil intenzitu stínů víc, než jakýkoliv jiný primer a navíc, večer už stíny bývají vybledlé. Zkoušela jsem ho i speciálně se stíny pouze UD, ale rozdíl oproti jiným stínům, třeba Too Faced, Bobbi Brown, theBalm atd. jsem neviděla. 

Primery vždy zkouším tak, že je dám pouze na jedno oko a na druhé dávám jinou, nějakou svou oblíbenou a ověřenou bázi a večer výsledek porovnávám. To jen tak pro info. :) Takže konečný verdikt je hodně průměrný a krčíc rameny vám řeknu, že mi pořád přijde mnohem lepší báze od theBalm, nebo třeba Too Faced Shadow Insurance a Glitter Glue. Ve vzorku mám ještě několik Sin, Eden a dalších, které postupně zkoušením, protože mi několik z vás psalo, že Original vám také nesedí a lepší je třeba Sin. Inu, zatím si tím tak jistá nejsem a ačkoliv jinak pár věcí od UD vyloženě zbožňuji, Primer Potiony to nejspíš nebudou.



Posledním dnešním propadákem jsou černé tekuté linky ve fixu Sketch Marker od Too Faced (tady). Docela jsem se na těšila a myslela si, že když už nebudou perfektní, tak budou aspoň dobré. Bohužel tomu tak není. Linky se rozpíjejí, takže linka není čistá a ostrá, nezasychají zcela matně a u takových linek mám problém, že když se místy lesknou, vypadá to, jako bych kousek vynechala, nicméně to jen jen moje preference. Největší problém mám se samotným hrotem a hlavně výdrží. Během kreslení linky přestávají psát a i když je otírám, přijde mi, jako kdyby v nich nebylo dostatečné množství náplně. Nutno podotknout, že mi to dělají od prvního použití a samozřejmě je skladují hrotem dolů. Ve chvíli kdy vám linka přestane v půlce psát, máte tendenci na ni přitlačit, případně ji otřít a zkusit to znovu, čímž se velmi rychle opotřebuje a roztřepí hrot a ani tak vám to s kreslením nepomůže. 

Velmi podobný případ jsem zažila třeba i s linkami ve fixu od Zoevy a obecně nemám linky ve fixu ráda právě z tohoto důvodu. Výdrž je problém u většiny linek, protože nosím čočky, hodně slzím a nevědomky si na oči sahám. Linky ve vnitřních koutcích a ocásky na vnějších tak nemám už po několika hodinách a to nechceme, že. :) Zdá se to jako nereálné požadavky, ale já už jsem linky které tohle všechno zvládnou našla. A je jich hned několik, tudíž Sketch Marker prostě hodnotit pozitivně nemohu.


Kupodivu je to celkem příjemný pocit, sepsat pár produktů, které stojí za houby a podělit se o ně s vámi. Určitě bych takových našla víc, ale nejdřív se chci podívat, jak se vám takový typ článku bude líbit a co na něj budete říkat. :) Pokud tedy chcete něco takového i příště, rozhodně mi dejte v komentářích vědět. Díky poměrně velkému množství kosmetiky, kterou si kupuji, se prostě občas najde něco, co mi vůbec nesedí, nebo je dokonce tragické. Naštěstí se mi to nestává zas až tak často, protože se většinou nechávám inspirovat na blozích a YouTube kanálech slečen a dam, kterým věřím a které mají podobný vkus a nároky na kosmetiku jako já. :) A pokud ještě pořád nemáte negativních recenzí dost, prošla jsem si blog až na začátek a pár propadáků v recenzích vám ještě našla.


Mějte se krásně a těším se u dalšího, snad už pozitivně laděného článku! :) L.

33 komentářů:

  1. Já sice suchou pleť mám, ale příliš silikonové produkty na ní taky nesnesu.
    Takhle mi oxiduje všemi opěvovaný Catrice Camouflage tekutý korektor, jeho nejsvětlejší odstín je na mě i tak moc oranžový, po nanesení je pak alespoň o dva odstíny tmavší, takže naprosto nepoužitelný. :(

    https://magdatumova.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je hezká ukázka - sto lidí sto chutí :-) Na mně totiž Catrice camouflage neoxiduje. Za to o tomhle burjois jsem zatím neslyšela, že by to dělal někomu jinému, kromě mě :-(

      Vymazat
  2. Hezký článek i negativní recenze jsou důležité :o) Korektor od Bourjois jsem si též koupila kvůli pozitivním recenzím, když jsem ho dala samotný, efekt byl průměrný korektor, který nevysušuje. Tak jsem ho začla míchat s Catrice Camouflage a efekt byl super. Jenže po nějaké době používání (asi po 2 měsících) mi začal cuckovatět - děs. Nejdřív jsem si myslela, že to je krémem, co jsem používala - nebylo, jiný korektor se choval normálně. Problém s oxidací u něj nemám, ale kvůli neplechám, co mi začal dělat, už ho znovu nechci.
    Pandu pod oči jsem si taky pořídila, efekt na redukci otoků je nulový, ale našla jsem pro něj jiné využití. Nanesu si svůj oblíbený krém na oči, nechám vstřebat, pak použiji pandu, kterou mám v lednici. Osvěží a ještě se mi o dost méně jakýkoliv korektor slévá do vrásek.
    Bázi od UD mám moc ráda, ale jen tu v odstínu Eden, která mi hezky sjednotí víčko, stíny mi na ní drží jak přibyté a barvy stínu zvýrazní :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě podle všech těch chvalozpěvů čekala korektor roku z drogerie. Možná i proto jsem tolik zklamaná, vzpomínám, jak jsem si ho poprvé dala pod oči a po chvíli koukám a říkám si, sakra, proč tam mám oranžové fleky?! :-D

      Edenu tu mám dva vzorky ještě, dám jim šanci ;-)

      Vymazat
  3. Rozhodně jsem pro pokračování. Jsem ráda, že se najde i článek bez samé chvály. Kosmetika není úplně levná záležitost, tak je určitě fajn mít na věc víc pohledů, názorů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna já si troufnu tvrdit, že ne úplně pochvalné články píšu poměrně často. Na druhou stranu je pravda, že o těch skvělých a úžasných kouscích se píše s větší radostí :-)

      Vymazat
  4. Tak ten korektor mě dost překvapil, mě právě zaujal, protože je vesměs chválen, a protože není tak hutný jako Catrice...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř, že mě to taky překvapilo :-))) Tohle totiž nečekáš. Zkoušela jsem různé krémy, různé báze - nic nepomohlo. Plus navíc na mé pleti prostě nedrží :-)

      Vymazat
  5. UD je teda překvápko, sama jsem ještě nezkoušela....ale nejsem si jistá jestli po této recenzi mám chuť.....
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý máme jiné preference a jiná oční víčka. Mně bohužel nesedí :-)

      Vymazat
  6. Já mám od Bourjois ten nový, tuhý korektor a je to takový průměr.. ikdyž znovu bych si ho nepořídila. Původně jsem si chtěla koupit právě tento Radiance Reveal, ale nesedl mi odstín. Teda ale ta oxidace, to by mě naštvalo asi nejvíc :D. Co se týče Gosh, já měla asi 4 věci a všechny byly na prd. Naprosto nechápu hype okolo této značky a třeba ty řasenky byly tragédie a šííleně slepovaly. Chápu, že řasenky jsou dost individuální, ale já snad horší ještě neměla. I z těch testerů mě nikdy nic nezaujalo, a všechno spíše podprůměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, Gosh věci se mi na pohled moc líbí, high end obaly (některé) a slušné ceny, ale nakonec tu parádu okolo nich taky moc nechápu. A na řasenky jsem hodně citlivá, ty nemám ani chuť zkoušet ;-)

      Vymazat
  7. Tak to docela koukám, že korektor od Bourjois, je až taková slabota, všude čtu na něj pozitivní recenze a ono tohle.

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za článek :) Věřím, že se ti nepíšou tak snadno jako ty pozitivní, ale mě tento typ článků moc pomáhá při výběru kosmetiky/teda spíš v tom, co si určitě nekoupím.
    O korektoru Bourjois - Radiance Reveal uvažuju už docela dlouho a děkuji za tuto recenzi. Už vím, že ho k životu nepotřebuju :)
    Nyní zkouším Kat Von D - Lock-It Concealer Crème, který jsem si dovezla z UK. Je docela dost hutný, sice rychleji zasychá (ale na to se dá zvyknout). Pigmentace je opravdu dobrá (k mání je spousta odstínů a podtónů) a zatím i dobře drží a během dne se skoro nevytrácí.
    Primer Potion Original od Urban Decay - s tvým názorem musím naprosto souhlasit. Znám spoustu mnohem lepších primerů za podobnou/nižší cenu s mnohem lepšími vlastnostmi. Jsem ráda, že jsem si kupovala pouze cestovní balení.
    A k Sketch Markeru od Too Faced - přiznám se, že linky ve fixu nepoužívám úplně pravidelně. Protože mám pocit, že buď během pár užívání zničím hrot (a už nemám šanci si nikdy znovu udělat tenkou linku) anebo mi vyschnou. Jediným mým miláčkem zůstávají - Kat Von D - Tattoo Liner. Tento fix totiž nemá klasický hrot, spíš bych to přirovnala ke štětci (který je složen ze spousty tenkých, syntetických vláken, které se zužují do tenkého precizního hrotu). A zatím jsem s nimi velmi spokojená, mám je od ledna a pořád fungují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kat von D korektor je obecně hodně dobře hodnocený, škoda že se u nás nedá sehnat. Jinak k těm linkám ve fixu - máme stejný problém. Vždy buď po jednom použití vyschnou, nebo se roztřepí hrot... Ale pozor, byť to dělá většina, nedělají to všechny. Jen skoro všechny :-))) Tattoo Liner, nebo Eye Defining pen od Tom Ford je toho důkazem. ;-)

      Vymazat
  9. Korektor od Bourjois taky používám a žádný problém s oxidací jsem nezaznamenala. Ještě teď si prohlížím oční okolí a fakt nic :D Já jsem s ním docela spokojená. Nemůžu říct, že je to nejlepší korektor, který jsem kdy měla, ale za mě takový průměr a ke koupi bych ho doporučila. Asi máme každá hodně odlišný typ pleti nebo těžko říct čím to je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jen dobře, že ti sedí a nevyhodila si peníze oknem. :-) Jinak si myslím, že to není typem pleti ale oleji a pH :-)

      Vymazat
  10. ten korektor Bourjois oxiduje aj mne...inak si ho neviem vynachváliť, ale pokiaľ si ho dobre nezapracujem, tak by mi tiež vznikli fľaky..
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to právě dělá, i když ho zapracuji. A i tak mi ten jeho efekt nepřijde nijak zázračný. ;-)

      Vymazat
  11. U Sephora Cushion rozjasňovače se vším souhlasím a nemám ani nějak zvlášť pocit, že by rozjasňoval ....PS: Díky za tento článek, jsem ráda, že nejsem jediná blogerka, která se o výběru kosmetiky dokáže vyjádřit i nelichotivě (protože upřímně, ono je snadnější psát jen o tom, co mě baví... .:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač a je to tak. Člověk radši píše o věcech, co jsou bezva ;-)

      Vymazat
  12. Korektor jsem chtěla zkusit, asi jediný by mě lákal ze všech propadáků...ale opravdu jsem už slyšela tolik názorů, že těžko soudit, zda je tenhle produkt hrozný. Jedině to risknout :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena není nijak extra vysoká, takže případný risk nezabolí tolik, jako u věci za tisíc :-)

      Vymazat
  13. Tak nedá mi nevyjadriť sa ku korektoru od Bourjois, pretože tiež sa radím do tábora jeho uctievačov :) Je to asi jediný korektor, ktorý sa mi do vrások pod očami nezlieva v podstate vôbec /samozrejme používam ho v primeranom množstve/ a stačili tak 2 použitia, aby som sa zbavila všetkých svojich ostatných korektorov. Dokonca si dovolím tvrdiť, že mne osobne vyhovuje viac ako RCC od Nars :)
    :D Čím chcem teda len povedať všetkým beauty-maniačkam, že pri všetkom je lepšie nedať na "kecy" druhých, ale radšej vyskúšať na vlastnej koži... ako píšeš, každej totiž sedí a nesedí niečo iné a netreba sa stádovito pridávať na stranu tej či onej blogerky /mňa nevynímajúc :D/...
    Inak super článok, tie negatívne mám najradšej :D
    saveonbeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dovolím nesouhlasit, nedat na kecy je jedna věc, číst si recenze druhá. Proto je přece píšeme ne? Aby ostatní znali názor více uživatelek. ;-) Já mám "svoje" blogerky, které co doporučí, to mi sedí.. Není to o stádovitosti. Já si tenhle korektor koupila na základě desítek pozitivních recenzí a vyhodila peníze oknem. ;-)

      Vymazat
    2. Aby sme sa dobre pochopili, recenzie čítať treba, tak som to nemyslela :) možno to bolo trošku expresívne povedané :D ale skrátka, kozmetika je vec individuálna a ak ti aj sedí veľa vecí, ktoré niekto odporučí, nemusia všetky... A v tom je práve to čaro :D Preto ja odporúčam najradšej skúšať na vlastnej koži...

      Vymazat
    3. Já jsem to pochopila :-) Nicméně ne všechno se dá předem (před koupí) vyzkoušet, sahat na testery v drogerii je podle mě dost nechutná věc a co si budeme povídat, to že si čárnu korektor na ruku mi neukáže, jestli mi bude na obličeji sedět. ;-) nehledě na ty tisíce žen, co bydlí v menších městech bez parfumerie a nakupují online. Proto píšu recenze - dlouhodobé zkušenosti s produkty. ;-)

      Vymazat
    4. Jj, jasne... To ja len vzdy prevraciam ocami, ked nieco v recenzii zvrzem pod ciernu zem a niekto napise "to som si chcela kupit, ale teda uz nechcem" :D. Jasne, ze niektore veci sa daju zhodnotit objektivne a tiez som schopna toto napisat do komentara pod clanok napr. na licenku alebo ocne tiene, o ktorych niekto napise, ze neskutocne prasia trebars... Ale niektore fakty o kozmetike mozeme popisat len cisto subjektivne, a preto je obcas aj na skodu, ze niekto sa az prilis moc slepo drzi recenzii... To je teda moj nazor :)
      A ked uz som sa tak rozpisala, tak este pokracujem :) Tvoj blog som objavila len veeeelmi nedavno a som z neho naozaj nadsena, pravidelne citam velmi malo blogov, ale Tvoje clanky som zacala citat pekne po rade za sebou a to je u mna co povedat :) o fotkach ani nehovorim, k tym sa radsej snad ani nevyjadrim :D

      Vymazat
  14. Lucy,
    krásny článok, ako vždy od Teba :) fotky nevynímajúc !
    Ako všetci ostatní, články tohto typu mám veľmi rada, pretože sa tak môžem vyhnúť míňaniu financií na nefunkčné produkty a minúť ich na iné ďalšie vecičky :))).
    Ani jeden z Tebou uvedených produktov nemám a tým pádom ani mať nebudem, nechce sa mi riskovať a len si potvrdiť Tvoje slová z recenzie.
    Myslím, že som sa v poslednej dobe ani nestretla s totálnym prepadákom, s výnimkou makeupu od Revlonu (s fotošopovým efektom na mastnú pleť), ktorý robil úplne presný opak než mal, takže letel do koša a nové fixkové linky od Max Factoru, ktoré prestali vydávať farbu (všetky 3, ktoré som mala doma, t.j. čierna, hnedá, sivá) po cca 3 použitiach (boli nové a neotvorené keď som ich kúpila a zavrela som ich hneď po cca 1-2 minútach od otvorenia).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také štěstí a těch vyložených propadáků moc nepotkávám - což je při množství kosmetiky, které mi projde rukama, docela úspěch. Jsem ráda, že i tebe tenhle formát článku baví a určitě v něm budu do budoucna pokračovat. :-) Linky ve fixu bývají problém obecně, v drogerii jsem ještě nenarazila na žádné, které by mi, jak píšeš, po jednom použití nevyschly. Takže už to ani nezkouším :-)

      Vymazat
  15. Super článek! :) Strašně dobře se čtou tyhle "propadáky", protože člověk ví, na co si dát pozor nebo čemu se případně vyvarovat. Jak píšeš o tom Bourjois korektoru, já zkoušela ten Velvet Mat makeup a na mě dělal to samý - nanesla jsem ho a jakmile uschnul, tak byl neuvěřitelně žlutej a já vypadala jak mix citronu a pomeranče.. Naštěstí to byl jen vzoreček, ale letěl do koše hned. Co se týče primeru od UD, tak tam naprosto souhlasím, za mě je to taky spíš nic moc produkt, já používám už asi tři roky TheBalm a myslím, že se mu žádný primer nevyrovná, protože mě na víčkách fakt ty stíny drží (jednou udržel líčení 18 hodin!) a co jsem zkoušela vzorečky z Naked paletky, tak mě nejvíce z těch primerů seděl Eden a Sin. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že baví :-))) No jo, oxidace bývá problém, hlavně že jsi měla jen vzorek. Nejvíc to naštve, když si koupíš něco co VŮBEC nikomu neoxiduje a tobě ZROVNA jo :-))))

      TheBalm báze je skvělá, píšu to pořád a pořád to všichni ignorují, nevím proč :-)

      Vymazat