pondělí 17. dubna 2017

Poslední dobou: Jarní maličkosti

Posledních pár týdnů pro mě bylo ve znamení nejen jara, ale také speciální péče o rty a rozjasňování pleti. Hodně rozjasňování. :) Jak asi už z mého Instagramu víte, nechala jsem si udělat výplň horního rtu, proto jsem zrovna rtům musela věnovat extra péči a tak se v dnešním článku podíváme na pár novinek i starších oblíbenců.


Začnu starou dobrou (a téměř vypotřebovanou) klasikou, kterou už jste u mě mohli vidět mnohokrát. Nuxe Reve De Miel balzám na rty prostě nikdy nezklame. Na suché, citlivé a bolavé rty skoro zázrak, na který nedám dopustit. Už mi zbývá v balení jen opravdu miniaturní množství, ale další balení mám samozřejmě v zásobě. A kdyby byl někdo zvědavý, jak dlouho vám tenhle hutný, nelepivý a léčivý balzám vydrží, mně vydržel skoro rok. Používám ho jen doma, většinou na noc a stačí ho jen maličko.

Další z péče o rty, kterou ocení snad úplně každý, je Dior Lip Sugar Scrub. Je jemný, cukrový a cukr se zároveň na rtech ihned rozpouští, takže nedělá nepořádek a dá se použít kdykoliv a kdekoliv, klidně v autě, nebo třeba v práci u počítače. Zároveň je ke rtům velmi jemný a vyživuje je, protože obsahuje i pečující složku. Rty zabarvuje jen lehce růžově. Každopádně je to můj současný must have! Lesk na rty Dior Lip Maximizer asi nebude must have pro každého, ale jak už také určitě víte, lesky na zvětšení objemu rtů já prostě můžu, i když poslední dobou už to zas až taková nutnost není. Oproti Too Faced Lip Injection Extreme mi přijde jemnější, víc pečující a s mírnějším, ale stále viditelným efektem.

Rtěnka posledních pár týdnů je jasná. Výrazná červeno růžová kráska od Estée Lauder z nové řady Pure Color Love v odstínu Radical Chic. Pyšní se jak novým obalem, tak příjemnou cenou. Texturou je lehčí a klouzavější, než třeba klasické krémovky Estée Lauder Pure Color Envy, ale pigmentace je i přesto velmi dobrá a to samé platí i o výdrži, která je skvělá. Ze rtů nikam neutíká a na skleničku se vám obtiskne v podstatě jen na poprvé. 






Už jsem vám říkala, že jsem se zamilovala do rozjasňujících pudrů? Začalo to Guerlainem tady a pak taky tady a následně to pokračovalo pudry a tvářenkami od Hourglass, do kterých se zamilovávám čím dál tím víc. Jemná a měkká textura, která se roztírá doslova jako máslo, vpíjí se do pleti a nechává ji rozzářenou a rozjasněnou. A to neplatí jen o Ambient Lighting pudrech, ale i právě tvářenkách, nebo třeba i bronzerech. Paletku Ambient Lighting Edit Surreal Light doslova zbožňuji, což je také poznat z obroušených pánviček, které byly zaoblené. Hodně zaoblené, ehm :). Absolutně netuším, co se stane, až paletku spotřebuji. Nejspíš budu plakat. Nebo aspoň vykoupím všechno ostatní z Hourglass nabídky. :) Paletka obsahuje klasický dokončovací pudr, dvě tvářenky, dva bronzery a jeden rozjasňovač, který, přiznám se, používám asi nejméně. Obě tvářenky si míchám a bronzer je tak akorát světlý i na mě, teď v zimě. A co se týče tvářenek, nejkrásnější kousek ever je rozhodně Mood Exposure - dokonalá zdravě vypadající mauve barva s jemným a přirozeným leskem.





Aby toho lesku nebylo málo, nemohu jinak, než zmínit i duo rozjasňovačů Tom Ford z kolekce Summer Soleil 2017, které jsem si nedávno koupila. Mám ho sice jen chvíli, ale odstíny, intenzita lesku, textura i celodenní výdrž mluví sama za sebe. Více jsem vám o nich psala v článku s novinkami Tom Ford a tak asi není třeba se zbytečně rozepisovat. Dokonce přemýšlím, že si půjdu ještě pro jeho tvářenkovou sestřičku. :)



Posledním a neméně zářivým kouskem je ikonický rozjasňovač od Londýnské značky Iconic. Já ten svůj našla v Goodie bagu z Masterclass. Jedná se o tekutý rozjasňovač s kapátkem s velmi vysokou intenzitou lesku. Pokud se nepletu, odstíny jsou různě po eshopech k dostání tři, přičemž já mám zlatý Original. Pokud sháníte něco opravdu zářivého a výrazného, tady vedle rozhodně nešlápnete. Samozřejmě ale můžete použít i jen pár kapek a pořádně ho do pleti zapracovat a zůstane nádherný jemný lesk. Jen pozor, odstín Original by na velmi světlých typech mohl být možná až moc tmavý, protože je teď po zimě i na mě lehce tmavší, než by mohl být. O to víc se ale těším na léto! 




Mám doma ještě tolik novinek, které nutně potřebuji zkoušet a napsat vám o nich, že nevím kde začít. Pokud máte nějaké tipy, o čem z mých nákupů byste chtěli číst jako první, rozhodně mi napište. Ráda vám vyhovím a aspoň se odněkud odpíchnu, protože příliš mnoho kosmetiky, přiznejme si to, může být občas trochu matoucí. :) Jaký je váš jarní must-have? A bavili by vás i jiné články než čistě kosmetické? Případně co by vás zajímalo? L.

14 komentářů:

  1. Bože, jak já zboznuju tvé články a hlavně fotky! <3 Rozjasňovaní to je moje! Momentálně miluju rozjasňovač od BECCY a strobe cream od MACu :) Ale ta paletka od Hourglass je překrásná <3

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Tak zrovna Becca rozjasňovače miluju i já :)))

      Vymazat
  2. krásne produkty, veľmi ma zaujal ten rúž od Estée Lauder, je veľme pekne farby úplne sa mi hodí k jari a ako druhé je to ten posledný tekutý rozjašňovač. Ten vyzerá neskutočne ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Taky mi ta Estée Lauder rtěnka přijde hezky jarní§ :)

      Vymazat
  3. Och, dokonalé❤️❤️❤️A ty fotky, Lucko:)

    OdpovědětVymazat
  4. Čo sa týka produktov na pery, musím s Tebou len a len súhlasiť, že Nuxe balzam na pery a Dior Scrub sú vážne dokonalé produkty, ktoré sa stali stálou súčasťou mojej starostlivosti o pery. Ten tretí produkt, lesk na pery od Dioru, na výpň pier je mne konkrétne úplne zbytočný, ale viem si predstaviť, že pôsobí minimálne psychologickým alebo optickým účinkom tam kde treba :))).
    Zastrájam sa kúpiť si od EL ten Tebou uvádzaný rúž, len sa mi ho nechce hľadať po Nitre, nakoľko butik EL v Nitre nie je a vo Fann len v jednej predajni, do ktorej vzhľadom na vzdialenosť chodím najmenej.
    Highlight produkty nezvyknem používam, nakoľko mám zmiešanú až mastnú pleť a nemyslím si, že práve toto je to moje pravé orechové na pleť, i keď uznávam, že ten Hourglass je vážne dokonalý. Nezaregistrovala som odkiaľ ho máš.

    Krásne fotky, úžasná kompozícia, svetlo, ako vždy už u Teba !!!

    Čo sa týka mojich jarných must have produktov, zväčša mením najmä starostlivosť na pleť, najmä na deň, volím ľahšiu textúru a pripravujem sa tak na leto. Nemením zatiaľ makeup a ani nič iné, najmä táto jar teda nie je akurát vzorom pre teplosť.

    A rada by som si prečítala článok o tom ako prebiehala výplň u Teba, čo sa týka pier, či tam nebola kontraindikácia s tehotenstvom (teda, evidentne nie keď si zákrok absolvovala), ako si spokojná s výsledkom.
    A áno, zaujímajú ma aj iné články ako kozmetické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pevně doufám, že jsi s tou EL rtěnkou spokojená, za mě je to fajn kousek, tak snad si to budeš myslet i ty :) Já mám také sméšenou pleť ale rozjasňovače miluju, dávám je na vršky lícních kostí a nad ret, občas i na nos a jsem takhle spokojená, je ale pravda, že se nijak extra během dne nelesknu, tak mi trochu toho lesku navíc nevadí a naopak, moc se mi líbí.

      Děkuji za pochvalu, jako vždy :) A taky děkuji za názor, já měla výplň kolagenovou - kolagen je tělu přírodní látka, která se běžně vyskytuje v pleti a tkáních, proto není problém s tím, udělat si výplň v těhotenství. Ptala jsem se na to jak mého gynekologa, tak potom i paní doktorky, co mi výplň dělala. :)

      Vymazat
  5. Já si na rty oblíbila pomádu od Purity Herbs, je mátová a na rtech příjemně chladí :) Jinak tvé zásoby vypadají opravdu překrásně, ale klidně bych byla i pro jiný typ článků, jak píšeš :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat