čtvrtek 11. května 2017

Kiehl's hydratační maska Calendula & Aloe || Recenze

V dnešním článku se zastavíme opět u péče o pleť a to s novou maskou od značky Kiehl's. Tu jsem dostala na vyzkoušení v rámci otevření nového butiku, který teď najdete i v Palladiu. Jak víte, masek mám doma doslova desítky a ráda je střídám a kombinuji podle toho, co moje pleť zrovna potřebuje a co od ní potřebuji já. :) Hydratační maska je, myslím si, must have každého kosmetického arzenálu, protože hydrataci potřebuje naše pleť po celý rok bez ohledu na to, jestli suchá, mastná, nebo smíšená.

kiehls maska na plet


Kiehl's masku s měsíčkem lékařským a aloe vera seženete kromě butiků také na eshopu a je jí velmi nadprůměrné množství, protože za cenu 1220,- dostanete 100 ml masky. Na zkoušku si také můžete pořídit menší 28 ml balení. Cenově se ovšem vyplatí sáhnout rovnou po větším kalíšku. 

Maska má pleť nejen hydratovat, ale také zklidnit a kromě toho se dá používat klidně dvakrát denně, tedy ráno i večer na vyčištěnou pleť. Já se k masce obvykle dostanu jednou denně, ale protože je střídám, dojde konkrétně na tuhle zhruba jednou až dvakrát týdně, takže tipuji, že mi balení vydrží opravdu dost dlouho. Maska je gelová, lehce chladí a nádherně citrusově voní. Je opravdu svěží a takhle nějak si představuji vůni po opalování v létě, kdy pleť potřebuje jak hydrataci, tak hlavně zklidnění. Ve složení jsem našla i nějaké oleje, takže relax pleti by měl být zaručen.

kiehls maska s mesickem a aloe

Na celý obličej mi stačilo překvapivě malé množství, což je dáno i tím, že se maska velmi dobře roztírá, je tak akorát hustá/gelová, aby šla nabrat a neroztékala se po obličeji. Na pleti jsem ji podle návodu na krabičce nechávala zhruba pět minut, což i nahrává faktu, že není potřeba aplikovat si na obličej příliš velké množství. Díky konzistenci masky ji na pleti i po chvíli cítím, protože lepí. Lepí ovšem jen na dotek, vlasy se vám na obličej lepit nebudou. :) 

Se svou smíšenou pletí (normální/problematickou) hodnotím hydratační schopnosti podle toho, jak dlouho se po aplikaci masky nemusím namazat, aniž bych měla pocit, že mám pleť suchou, nebo že se mi díky nedostatku hydratace začíná mastit. Po použití masky je rozhodně vidět, že je pleť hydratovaná. Řekla bych, že i relativně velmi dobře a pleť je jemná a vypnutá. I s mojí extrémně citlivou pletí jsem nezaznamenala, že by mi pleť dráždila, což kupodivu nebývá u uklidňujících masek zas až tak neobvyklé. Kiehl's hydratační maska mě nepálí a na pleti mi je příjemná. Osobně tedy dávám přednost chladivému efektu masek převážně v teplejším počasí. V chladnějším preferuji ty zahřívací, ale to samozřejmě není mínus a já si ji jen nechám na trochu lepší počasí, které očekávám každým dnem. :)

kiehls calendula a Aloe

kiehls nova maska s mesickem a aloe

Masku vám rozhodně mohu doporučit a řekla bych, že kromě velmi mírného lepení s ní asi nebude mít nikdo nějaký jiný větší problém. Samozřejmě nemohu mluvit o hydrataci za uživatelky s velmi suchou pletí, ale té mé, normální až smíšené vyhovuje a líbí se mi výsledný efekt. Rozhodně lepší, než třeba hydratační masky Peter Thomas Roth, které tahle s měsíčkem a aloe od Kiehl's určitě předčila. Zajímalo by mě, jakou máte pleť a jak často na ni používáte hydratační masky a jestli máte radši hydratační masky krémové, nebo právě lehčí gelové. Mějte se krásně a já se budu těšit u dalšího článku! L.

13 komentářů:

  1. Krásná recenze ! Já osobně si masku přímo zamilovala a s čistým svědomím ji doporučuji dál ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, četla jsem :-) Já jsem s ní taky spokojená, hlavně ta vůně je fakt příjemná, taková opravdu letní a svěží :-)

      Vymazat
  2. Tak ja s mojim suchým ksichtíkom uprednostňujem skôr krémové, ale určite by som sa dala ukecať aj na túto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám rozdělené, krémové mám raději v zimě, přes léto se mi pleť přece jen mastí o trochu víc a po krémových cítím, že je to možná už moc. Kéž bych měla pleť suchou :-))

      Vymazat
  3. Zase ďalšia vecička, ktorá odľahčí moju peňaženku. Jedinou škodou je nedostupnosť tejto značky na Sk, teda, aby bola dostupnejšia než len v hlavnom meste.
    Recenzia krásna, fotky dokonalé ako vždy.
    Mám zmiešanú pleť a i keď masiek nemám doma desiatky :))), najmä pod Tvojim vplyvom a vplyvom Tvojich recenzií som si začala dávať masky každý druhý deň. Mám pocit, že to zatiaľ stačí, viac nestíham :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uz brzy bude Kiehls i na Slovensku :)

      Vymazat
    2. Tak to mě těší, doufám že si s častějším maskováním spokojená. :-) pro mě je to takový malý beauty rituál :-) A neboj, taky mám masek desítky :-)))

      Vymazat
  4. Já mám pleť smíšenou, i když teď mám tu t-zónu fakt dost suchou a ani hydratační masky mi s ní moc nehnou. Aktuálně hodně používám Nuxe 24hr Soothing and rehydrating fresh mask, která fakt nádherně voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masky Nuxe jsou taky bezvadné! Ale tuhle jsem ještě neměla :-)

      Vymazat
  5. Já jsem ještě nenašla dokonalou hydratační masku (pro normální/smíšenou pleť). Teď mě napadá že modrá Glam Glow byla hodně dobrá. Nicméně většina krémových je moc mastná a většina gelových je moc lepivá. Kielhs Calendula je fajn - nenadchla, ani neurazila, ale přesně jak píšeš, mnohem lepší než Peter Thomas Roth.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modrá Glamglow je fajn a pak mám také ráda Biodermu modrou a také hydratační od Avéne ale - já si tak trochu myslím, že pokud máme pleť normální max smíšenou, tak ty výsledky hydratačních masek prostě ani nemohou být nějak extrémně, normální pleti, pokud se nepletu zas až tak hydratace nechybí - pokud tedy není dehydratovaná, jestli mi rozumíš :)

      Vymazat
  6. Maska vypadá dobře :o) Moje pleť je smíšená, extra citlivá. Hydratační masky dávám většinou 2-3x do týdne. Mám dvě zamilované. Jednu používám už nějaký ten rok - Zklidňující, hydratační od Avene a nyní mám novou gelovou hydratační od Sephory - nááádherně voní, chladí a hlavně dělá, to co má, krásně zhydratuje pokožku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu od Avene mám taky ráda :) Pleť mám právě citlivou taky hodně a dost věcí mě na obličeji dráždí a vybírám opatrně, tak jsem ráda, že tahle je příjemná :)

      Vymazat