pondělí 1. května 2017

Kosmetické produkty, které stojí za to!

Myslím, že všichni máme ty své oblíbené kosmetické kousky, které prostě nikdy nevyjdou z módy. Ať už si je zamilujeme hned, nebo až po nějaké době, jakmile to přijde, už s tím nejde nic dělat a stanou se z nich věrní obyvatelé našich vrchních kosmetických šuplíků, protože po nich saháme téměř úplně vždycky. Máte taky takové? Protože já vám dnes ukážu ty, které jsem posledních pár týdnů (některé i měsíců) nepustila z ruky.

flat lay s oblibenou kosmetikou

Začnu nejnovějšími přírůstky v mé sbírce, což jsou, jak jinak, než linky a rtěnka Tom Ford. Že se jedná o luxusní kosmetiku je vám asi jasné hned, jakmile se podíváte na cenovku. Pokud se ovšem luxusních (a drahých) kouscích a dokážete si je naplno užít, tady chybu určitě neuděláte. Linky Eye Defining Pen jsou oboustranně zakončené s jedním hrotem tenkým a druhým ultra tenkým. Osobně používám jen ten ultra tenký, protože, co si budeme povídat, občas je stejně linka nakonec mnohem silnější, než na začátku plánuji. A proč je miluji především? Jsou dokonale černé, hroty jsou stále jako nové - neroztřepené, zejména proto, že jeden z nich není klasický fixový, ale štětečkový, malují i přes stíny a nevysychají během aplikace a hlavně, opravdu se nerozmazávají. Což je vlastně teprve podruhé za celý můj kosmetický život, kdy mi linky drží celý den a vydrží i ocásek.

O rtěnce vlastně ani nemám moc co povídat. Klasická bag sized Lip Color v odstínu Blush Nude. Řadím ji do skupiny luxusních a drahých rtěnek, které si ráda dopřeji a užívám. Překonala i mé oblíbené/nejoblíbenější krémové Estée Lauder, protože je mi na rtech o malinko příjemnější a o trochu lépe drží (článek). Rozdíl v ceně je ovšem větší, než rozdíl v kvalitě a tak si ráda dopřeji nějakou další Tom Ford i Estée Lauder. :) 

tom ford linky ve fixu

tom ford linky ve fixu

tom ford rtenka recenze


Dva další kousky, které jsem si oba dovezla minulý rok z USA už si pochvaluji nějakou dobu. Číst jste o nich mohli třeba v tomto článku, nebo tady a má to svůj důvod. Moje první zkušenost se stíny Anastasia Beverly Hills je s limitkou paletky Master Palette by Mario a byla to trefa do černého. Konzistence stínů je mi blízká, hodně měkká, máslová, skoro až krémová a extrémně pigmentovaná. Chvíli mi trvalo, než jsem se s nimi sžila, ale nakonec je to má snad nejpoužívanější paletka posledního půl roku a to hlavně kvůli odstínům, které nejčastěji nosím a nejvíc se líbí. Je pravda, že stíny mají tendenci opadávat při aplikaci i po oklepání štětce, ale protože klady vysoce převažují zápory, jsem ochotná jim to odpustit. Výdrž i celodenní intenzita je totiž neskutečná. Kdo ještě neviděl článek s mým každodenním líčením, které mimo jiné obsahovala i tuto paletku, na vínovo zlaté kouřovky můžete mrknout tady

#Insta Marc Duo v odstínu 40 Mirage je opět unikátní hlavně svou texturou a bohužel mám pocit, že málokterá jiná značka ji dokáže překonat. Minimálně tedy ty, které se prodávají u nás, což se snad v budoucnu změní. Textura je měkká, velmi jemně mletá a na pleti lehká. Trochu měkčí a hebčí je světlý žlutý pudr na projasnění a pod oči a jen o malinký kousek za ním je pudr na konturování. Ten je ale neskutečný hlavně svou barvou, která je jak dělaná na můj podtón pleti. Neskutečně skvěle se rozmazává a vytváří na pleti opravdu přirozený stín, který jde stále přirozeně vrstvit i pro intenzivnější kontury. A co je bonus, opravdu má dokonalý podtón, protože mi seděl jak po dovolené na Havaji tak i teď v zimě. Jako důkaz mé záliby jsem si při psaní článku uvědomila, že se objevil dvakrát po sobě v oblíbených produktech. A to už myslím mluví samo za sebe. :) (článek tady a tady)

master palette by mario ABH

paletka stinu anastasia beverly hills

stiny ABH

cz beauty blog

Poslední dva produkty se řadí do kategorie dlouhodobých oblíbenců. Chanel Soleil Tan De Chanel je prvotřídní krémový bronzer (tady), který mi sedí jakýkoliv den v roce, skvěle se zapracovává, zlepšuje výdrž i celkový vzhled jakéhokoliv pudrového bronzeru a prodlužuje jeho výdrž. U nás už jsem na něj dlouhou dobu nikde nenarazila, ovšem v duty free v Londýně ho měli, z čehož usuzuji, že sehnat se s trochou snahy dá. V což doufám, protože si nedokážu představit, co bych bez něj dělala. Starší článek, i s trochou toho konturování, jsem vám už před nějakou dobou napsala tady. A ano, bronzer se zdá být trochu do oranžova, ale na tváři se to ztratí. Nevím přesně kam, ale já s oranžovou po zapracování rozhodně problém nemám. :) 

Také již dlouhou dobu oblíbený krémový třpytivý stín od Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow je v podstatě zázrak. Když nevím coby, nebo se mi líčení očí zdá moc jednoduché a obyčejné, oživuji ho zásadně krémových stínem v odstínu 11 Goldstone. Do vnitřního koutku, přes střed víčka, nebo klidně i samotný přes celé víčko. Kdykoliv a velmi snadno mi zachrání/vytvoří efektní líčení a jakmile zaschne, už se ani nehne. Celodenní výdrž je pak samozřejmostí. 

luxusni kosmetika tom ford chanel bobbi brown

zleva: Insta Marc Duo, Chanel bronzer a Bobbi Brown třpytivý krémový stín

Doufám, že jste si dnešní článek pořádně užili, protože psát takové, je doslova jedna radost. :) Každopádně po velkém úspěchu článku s produkty, které mě zklamaly, se nemusíte bát toho, že by to takhle pozitivní bylo stále. Rovnováha musí být. :) I tak mi ale dnes dejte vědět, co jsou vaši all time favourite favorité. :) Bez čeho nezvládnete být a musíte si to ihned po spotřebování běžet koupit, případně od čeho máte doma v šuplíku dva back-upy? :) Krásný den! L.

10 komentářů:

  1. Jen fajn vědět, že TF opravdu stojí za to. Protože vyhodit na něco dva tisíce a potom zjistit, že je produkt spíše podprůměrný, to by mě rozhodně nepotěšilo :). Od ABH mám Modern Renaissance paletu a v poslední době je taky moje nejpoužívanější. Ze začátku mi trošku vadilo to prášení a opadávání, ale nakonec jsem si ty stíny naprosto zamilovala. Já nedám dopustit na matné MAC rtěnky, měla už jsem tolik matných a vždycky se vracím k těm od MACu. Stejně tak miluju i Ultra HD makeup od MUFE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s ABH jsme měly stejnou zkušenost, ze začátku jsem se lekla, jak moc jsou ty stíny měkké, ale pak jsem tak nějak přišla jak na to a doslova se zamilovala. :-) Musím dát těm MAC rtěnkám ještě šanci, minimálně tedy těm matným :-)

      Vymazat
  2. To sú teda ukážkové kúsky! Krémový bronzér a trblietavý krémový odtieň vyzerajú úžasne! Síce ja si do očného kútika zvyknem dávať skôr biele odtieň pre zväčšenie oka ten Goldstone môže ukázať tiež veľmi pekne :-)
    Taly Rare

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho většinou dávám přes celé víčko, buď jako podklad, nebo přes jiný stín. :-)

      Vymazat
  3. Ta rtěnka nemá chybu :) Já rada zkouším nové věci. Moc oblíbenců nemám, po spotřebování zkouším zase něco nového :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zase ano, většinou to poznám tak, že dané věci vytahuji často a pořád, i když bych "měla" zkoušet něco nového :-)

      Vymazat
  4. Rúž je na mňa trošku moc nude, ale inak krásny... Ja už nejaký ten rôčik frčím na obyčajnej matnej pastelke od Astoru v božskom malinovom odtieni Vivid Divine, ktorú deriem už kus číslo dva, a potom ešte MAC z trolíkovej limitky v odtieni Dance Off, Pants Off... ale teda ten už asi nezoženiem, to budem naozaj plakať, keď pôjde :( :D
    Ale krásne vecičky všetky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teď po zimě hodně světlá, takže ta rtěnka jde, ale kdybych jela k moři, i já bych si s ní asi musela dát velký pozor. :-) Děkuji!

      Vymazat
  5. Krásne kúsky, naozaj, i keď pre mňa len na pozeranie momentálne. Nečudujem sa, že si ich užívaš, vyzerajú famózne ! A tie fotečky !!!
    U mňa je to môj makeup od Guerlain, meteoritky tiež od Guerlain, rúž od Dioru. Nie je tých permanentne kupovaných kúskov veľa, ale pár sa ich nájde :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak my máme hodně společných oblíbených kousků, to už víme :-) Já se snažím to obměňovat jak tady na blogu, tak pro líčení, aby to nebyla nuda :-)

      Vymazat