čtvrtek 7. prosince 2017

Nejlepší pleťové masky || NUXE, Glamglow, Bobbi Brown, Avéne

Pokud můj blog čtete již nějakou dobu, moje záliba v pleťových maskách vám jistě neunikla. Mám jich doma ve všech fázích roku minimálně dvě desítky, na všechny možné i nemožné problémy pleti a pro plnění jakýchkoliv jejích potřeb. :) Pravidelná maska alespoň jednou nebo dvakrát týdně dokáže udělat s mojí pletí skoro zázraky a rozhodně jejich používání nezanedbávám.


Dnes to bude o mých nejoblíbenějších, nejen za poslední dobu, ale tak nějak celkově. O maskách, které si našly stálé místo u nás v koupelně a které si nesmírně užívám, protože jsou prostě skvělé a výsledky viditelné. Přesně z toho důvodu už jste většinu masek u mě na blogu viděli, ale chtěla jsem vám je ukázat hezky pohromadě v jednom článku.

Čistící termo aktivní masku NUXE Aroma Perfection už jistě znáte. Zamilovala jsem si ji ještě dávno před blogem a množství spotřebovaných tubiček se už s jistotou překročilo desítku. Její nespornou výhodou je, že ačkoliv je určena na čištění pleti, není nijak agresivní a ani mou velmi citlivou pleť nedráždí. Naopak, je velmi komfortní a na pleti příjemná. 

Jak název masky napovídá, maska na pleti při aplikaci a jejím roztírání hřeje a otevírá tak póry, aby se mohly vyčistit. O to se kromě samotné masky postará i jemný peeling, který maska obsahuje. Ačkoliv jinak preferuji peelingy poměrně hrubé, u této masky mi střední velikost zrníček vyhovuje. Přijde mi, že i tak je pleť dokonale vyčištěná a přitom ji peeling po účinkování tepla a samotné masky nepodráždí, což by hrubší zrníčka udělat mohla. Výsledek je čistá, rozzářená a hebká pleť. Masku seženete v lékárnách (třeba tady), za cca tři sta korun a rozhodně stojí za vyzkoušení. Pokud jste to už tedy po mých několika kladných článcích ještě neudělali. :)

zahřívací pleťová maska nuxe recenze

pleťové masky nuxe a glamglow

Druhou mou stálicí je rozhodně čistící maska Glamglow Supermud. Pokud bojujete s pupínky, akné a ucpanými póry, tahle maska bude stát za každou vaši korunu. Jsem si jistá, že účinnější masku jsem ještě nikdy neměla a nejspíš ani žádnou lepší na tyto konkrétní problémy mít nebudu. :) I masky Glamglow z mého blogu znáte, sama si je pravidelně kupuji už nějakou dobu a zrovna tuto bílou mám tentokrát již potřetí. Dostala jsem ji nečekaně jako dárek od českého zastoupení Glamglow, což samozřejmě nic nemění na tom, jak moc skvělá maska sama o sobě je. :)

Je pravda, že Supermud je poměrně agresivní a na mé hodně citlivé pleti dokáže pálit, minimálně tedy první minutu po nanesení. Na druhou stranu, výsledek stojí za to a popravdě, raději jednou za čas snesu trochu nepohodlí, výměnou za hezčí pleť. :) Maska z pórů dokáže vytáhnout maz a vstřebat ho, takže po smytí je moje pleť výrazně hezčí, čistější a póry jsou méně vidět. Rozzáření pleti a odstranění nečistot má na svědomí i velmi jemný peeling, který maska obsahuje. Dokonce mě dokáže zbavit většiny černých teček a to se rozhodně počítá. Abych masce co nejvíc pomohla, před aplikací si vždy pleť nahřeji v horké vodě namočeným ručníkem/žínkou, aby pleť povolila, změkla a póry se otevřely. Značku Glamglow prodává Sephora a Douglas a maska Supermud stojí 1450,- za padesát gramů.

Další články o maskách Glamglow
Jednou z novějších masek v mé péči o pleť je rozjasňující maska Bobbi Brown Radiance Boost. Opět se jedná o peelingovou masku, protože obsahuje rozemleté skořápky vlašských ořechů. Ani nevím proč, ale přijde mi to sympatické. :) Každopádně ani tato maska není vyloženě ideální na extrémně citlivou pleť, takže ji rozhodně během aplikace cítím. Stejně jako u Glamglow Supermud je to ale jen chvilková záležitost a není to nic, co by se nedalo přežít.

Peelingové částečky jsou velmi jemné, ale za to jich je v masce opravdu velké množství. Asi jako kdybyste si po tváři roztíraly jemný a hladký písek a přesně tento typ peelingů mám na pleti obličeje a dekoltu nejraději. Kromě toho obsahuje i jíl, který absorbuje přebytečný maz, vitamín A a oleje z citrusů, které rozjasňují a zároveň hydratují pleť a maska má i jemnou pomerančovou vůni. Pleť mám po použití přesně takovou, jakou slibují oficiální popisy, extrémně hebkou, jemnou, vláčnou a rozzářenou, takže pokud hledáte něco takového, masku seženete v buticích Bobbi Brown (doporučuji!), nebo třeba na eshopu Douglasu (tady), za cca 1100,-.

bobbi brown pleťová maska radance boost

bobbi brown pleťová maska rozjasňující

Poslední dnešní maskou není vlastně tak úplně maska, ale antibakteriální krém Avéne Cicalfate. Měla jsem ho kdysi, kdy ještě byla v kovové tubě, mnohem větším balení a vypadal jako hutná bílá mast. Teď má zjevně balení nové, menší a textura krému je jemnější. I tak si ale zachoval své účinky, minimálně pro potřeby mé pleti dnes. Do oblíbených masek jsem ho zařadila hlavně proto, že ho používám jako noční regeneraci/masku, jednou za čas, když to má pleť potřebuje.

Kromě dalších ingrediencí obsahuje hlavně zinek a měď a je antibakteriální, což je to, proč jsem si tenkrát tuto mast koupila poprvé. Pokud mám pleť ve špatné kondici a se spoustou čerstvých ranek a stroupků po pupíncích (a jejich mačkání.. ehm), případně vysušenou od přípravků proti akné, nanesu Cicalfate na pleť jako noční masku v pořádné vrstvě a ráno se probouzím s mnohem hezčí pletí, než když jsem šla večer spát. Pomáhá mírně hojit i pupínky a neucpává póry. Krém ale nepoužívám každý den, pouze občas a jednorázově. :) Značku Avéne seženete v lékárnách  a já jsem si krém koupila tady, za cca 200,-.

avene cicalfate recenze

Pokud máte nějaké tipy na vaše nejoblíbenější masky, rozhodně mi dejte vědět v komentářích. :) Ráda zkouším masky nové a často je střídám, takže už jsem jich sice objevila skvělých mnoho, ale tipů není nikdy dost. :) Zkoušeli jste nějaké masky z dnešního článku? Jak vám seděli? Zatím se mějte krásně a já se budu těšit u dalšího článku! L.


16 komentářů:

  1. ahoj Luci, super článek. Taky úplně zbožňuji masky. Používám tu od GlamGlow, pak od Nuxe a ten krémík od Avene mám taky, a jelikož teď chodím na mikrojehličkování, tak je to po tom zákroku super.Jinak určitě ještě můžu doporučit masku od Loccitane z řady Aromachologie. Krásně pleť vyčistí a také hydratuje a ještě úžasně voní.a pak z dražší kategorie mám čistící masku od Sisley s pryskyřicí, tu zatím zkouším, ale vyhovuje mi. Měj se krásně a užívej si předvánoční čas. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tipy! Tu masku Sisley mám v plánu. Nalákala mě Ája :-))) tohle je takovy můj top 5 výběr, ale mám masek desítky a oblíbených je určitě víc :-)

      Vymazat
  2. Masky jsou taky něco, co miluju a bez čeho nedokážu žít :))). Bohužel mám ale od kosmetičky zakázáno používat peelingy a cokoliv s částečkama, vzhledem k tomu, že mám pár popraskaných žilek na tváři a mám k tomu předpoklady :/. Zrovna já, milovnice těch nejhrubších peelingů! Takže budu muset hledat nové oblíbence. Glamglow přinese Ježíšek a já si skočím do lékárny pro Avene :). Za sebe doporučuji Origins - 10 minutes out of trouble a Retexturizing Mask with Rose Clay :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi tě líto, já peelingy zbožňuji... Nevím co bych dělala, kdyby mi je někdo zakázal :-))) Ta růžová Origins maska je od včerejška doma :-) a ještě jsem vzala tu šedou. Moc se na ně těším :-)

      Vymazat
  3. Nuxe mám tiež veľmi rada. A Glamglow sa chystám už dlho vyskúšať. Medzi moje najobľúbenejšie už dlho patrí aj Herbaphoria od Soaphorie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím taky časem něco dalšího od Soaphoria zkusit :)

      Vymazat
  4. Nuxe a Avene, to mame spolocne :) Cicalfate som mala ale este v tej predoslej verzii, mooooc dobra vec, tiez som ju obcas pouzila ako masku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem možná měla cicalfate o malilinko raději v té předchozí podobě :) co myslíš?

      Vymazat
    2. Tuto novu som este neskusala, ale podla Tvojho popisu urcite ta prva bola lepsia, co sa konzistencie tyka :)

      Vymazat
  5. Ahoj Luci, nejprve Ti chci pogratulovat k umístění v TOP10 v Blogerce roku, dlouho jsem tu nebyla :) Moc Ti fandím!

    Ze zmíněných masek jsem zkoušela jen GlamGlow, ta je pro mou mastnou pleť naprosto skvělá. Hodně podobná jí je bahenní maska se Sephory a v poslední době jsem si hodně oblíbila hydratační masku The Body Shop s vitamínem E, ta s pletí dělá doslova zázraky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! I mně umístění v top 10 udělalo strašnou radost! :) Tu masku ze Sephory mám snad v deseti vzorcích. Není špatná, ale rozhodně to není GlamGlow :) za mě průměr

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za skvělý článek, Avene určitě vyzkouším. Masky taky miluju, přijde mi, že mi tuto péči má pleť vrací, vypadá pak líp. Já používám GlamGlow Powermud, pak Caolion dvoufázovou Premium Hot & Cool Pore Pack Duo a ráno Havlíkovu 3 minutovou ranní masku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak! Taky mám pocit, že za ty masky mi pak pleť děkuje a vypadá líp. :) od Caolion mám vzorek téhle masky, budu muset konečně zkusit a Havlíkova maska 3 minutová je super, i královská snídaně :)

      Vymazat
  8. Nuxe používam veky a balenie už mám určite aspoň piate. Ostatné poznám len z recenzií, v každom prípade určite vezmem domov tú od Avene, i keď ju momentálne nejak nepotrebujem. Ale mať ju doma ako poistku nie je na zahodenie.
    A samozrejme, každé ráno masku od Havlíka, ale nie klasickú 3-minútovú, ale tú pre zrelé ženy :))))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nuxe je prostě klasika :) já mám balení snad desáté, díky bohu, že ty poslední tři jsem už dostala :)) Ta maska je prostě skvělá! Maska od Havlíka je taky bezvadná, také stále používám, mám takové to mega balení :))

      Vymazat