pondělí 18. prosince 2017

Poslední dobou: Červené rtěnky nejen k vánočnímu stromku

Červená rtěnka je klasika všech klasik. pokud jste vybíravé, nebo máte specifické požadavky, najít tu pravou bývá složité a časově náročné. Možná jste tu svou pravou už našli, možná ji ještě hledáte, každopádně se můžete podívat, jaké červené rtěnky jsem si teď oblíbila a kterou mám ze všech nejradši a plánuji si ji vzít i jako součást mého vánočního looku ke stromečku. :)


Není červená, jako červená. Což už určitě víte. Můžete mít zářivou, tlumenou, neutrální, rudou, do růžova, do oranžova.. A pak samozřejmě taky podtóny. Studené, neutrální a teplé. Ty teplé mají podíl žluté/oranžové, ty studené mívají podíl modré a fialové. Já osobně preferuji ty teplejší podtóny u červených rtěnek, ale mám i pár favoritů, u kterých mám pocit, že mi prostě sluší. Z posledních pár měsíců se mi doma sešlo hned několik nových kousků, které vám chci ukázat. Červených rtěnek mám doma určitě víc, ale tyhle čtyři jsem teď nosila velmi často. Blíží se vánoční svátky a ke svátečním příležitostem se červená rtěnka prostě hodí.


Začnu jednou tekutou matnou. Je to Smashbox Always On Liquid Lipstick v odstínu Bawse. Pokud sledujete můj Instagram, už jste ji párkrát viděli. Nosila jsem ji snad dva týdny v kuse, protože je opravdu příjemná. Je to takový ten střed mezi tekutými rtěnkami. Nemá extra dlouho dvacetihodinovou výdrž a po jídle ji musíte poupravit, ale za to je krásně pigmentovaná, má velmi dobrý aplikátor, který umožňuje precizní aplikaci a je tak akorát tekutá/ krémová. Výdrž bych hodnotila jako dobrou, čtyři pět hodin dá v perfektním stavu, pokud nejím, tak ještě tak o hodinku déle.

Nedělá mi na rtech tlustou vrstvu, ani se po několika hodinách nošení nedrolí. Ubývá od středu, což je u výrazných tekutých rtěnek běžné, takže mastné jídlo, ani několik hodin mluvení, nevydrží, za to je pohodlná, Vysušuje minimálně, což z ní dělá příjemnou tekutou rtěnku. Odstín Bawse je hodně povedený červený odstín. Není ani moc teplý ani studený, takže bude sedět téměř všem. Minimálně tedy všem, komu se líbí neutrální červené rtěnky. :)




U Smashbox ještě zůstaneme. Spolu s tekutou rtěnkou jsem dostala i matnou Be Legendary Lipstick Unzipped Matte. Odstínem je skoro stejná jako tekutá Bawse, akorát to je tedy klasická rtěnka v tubičce s matným finišem. Pokud preferujete klasické rtěnky, před těmi tekutými, tyhle dva odstíny jsou si podobné jako vejce vejci. :) Neutrální střední červená. Jako jsem už psala v souhrnném článku o značce Smashbox, textura rtěnky je zvláštní, jakoby vosková a i přes matný finiš je na rtech příjemná a nijak zvlášť nevysušuje. Po chvíli nošení si na finiš zvyknu, byť není zrovna typický, je daní za perfektní výdrž, která se u klasických rtěnek jen tak nevidí.

Samozřejmě se vám trochu obtiskne na skleničku, nebo dítěti na čelo, ale i tak si velmi dlouhou dobu udrží reprezentativní vzhled. Nerozpíjí se za hranici rtů a ačkoliv červenou rtěnku hlídám pro jistotu vždy, na tuhle se mohu spolehnout. Co se swatchů týče, na rtech mezi matnou tekutou Bawse a klasickou matnou Unzipped nevidím rozdíl a při editaci fotek jsem ani nebyla schopná určit na fotkách rozdíl. Bawse je možná o malinko červenější a o malinko méně studená než Unzipped.



Třetí rudá rtěnka, s mírně studeným podtónem, je M.A.C Rouge En Snow Matte Lipstick. Obvykle červené rtěnky s podílem modré nevyhledávám, ale z nějakého důvodu mi tahle nevadí, Asi je jen nepatrný a přijde mi, že mi sluší stejně. Matný finiš M.A.C rtěnek je můj nejoblíbenější a spolu se saténovým také jediný, který mi sedí. Vím, že mi spousta z vás psala, že vás matný finiš u M.A.C rtěnek vysušuje, já s tím problém nemám. O rty se snažím pečovat. Pravidelně používám peeling na rty a kvalitně je hydratuji. Přes noc tlustší vrstvu hutného balzámu, ráno před líčením nějaký příjemný, ne moc mastný balzám a nemám problém.

Kdybych si měla vybrat mezi matnou od M.A.C a od Smashbox, váhala bych. M.A.C má příjemnější texturu a dokonce mi přijde, že vysušuje o malinko méně, než Smashbox. Ten má zase o kus lepší výdrž a opravdu ultra matný finiš. Co je zajímavé je, že mají obě v podstatě totožnou vůni. Doporučit vám asi můžu oba tyto odstíny. Je ale pravda, že Rouge En Snow má rozkošný obal vánoční limitky Snow Ball, takže vizuálně vede, pokud máte rádi třpytivé obaly. :)



Poslední rtěnka je zároveň moje nejoblíbenější. Nejoblíbenější červená vůbec, protože má dokonalý odstín, který mě doslova rozzáří. Je to rtěnka od značky Diego Dalla Palma, kterou mám už několik let. Je v odstínu Rossetoo Rosso Red Lipstick a měla jsem ji v sadě se stíny v setu Snow White and the Huntsman. Je teplá, červená, s oranžovým podtónem, ale není ani moc oranžová, ani málo.  Je hodně výrazná a zářivá a rozhodně upoutá pozornost a přesně tenhle konkrétní odstín se mi na mně líbí ze všech červených nejvíc. 

Značka Diego Dalla Palma je italská a u nás zatím není dostupná. Každopádně jsem se rtěnkou spokojená. Kromě mého perfektního odstínu mi i slušně drží. Není matná, spíš krémová. Nedrží mi tak dobře jako třeba Smashbox, nebo Urban Decay, ale ani tak to není špatné a nemám s ní žádný větší problém. Když si chci být jistá, použiji konturku, jinak ji zvládnu, s trochou oprav, nosit celý den.




Červená rtěnka a parfém, nejdůležitější doplňky. Aspoň tak jsem to někde slyšela. :) Naštěstí se nemusíme omezovat jen na červené rtěnky, nebo jeden parfém, ale je dobré najít to svoje. Co vám sedí a sluší a v čem se cítíte prostě skvěle za každých okolností. Napište mi, jaká je ta vaše nej červená rtěnka, co vás rozzáří a díky které se cítíte dobře. :) Máte radši studené červené, nebo teplé, jako já? Krásný den! L.

26 komentářů:

  1. Bawse je dokonalý odtieň!
    Ja som svoju červenú ešte nenašla, takže ak červenú, radšej siahnem po nejakej burgundy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Burgundy jsou také fajn, ale červená je klasika. Taky jsem dlouho hledala ten můj, určitě ten svůj najdeš :)

      Vymazat
  2. Také u rtěnek preferuji teplejší podtóny, myslím, že nám jako blondýnkám i takové odstíny sedí víc, než ty studenější.. :) Jinak, MAC a Smashbox Bawse jsou naprosto neuvěřitelný! A musím se přiznat, že já, kdybych se rozhodovala, tak vyberu MAC protože jak říkáš, obal je naprosto boží :D :)

    PS. Opět musím pochválit krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si spíš myslím, že je to o tom, co se komu na sobě líbí a jaký má podtón, takže i blondýnka může mít ráda hodně studené červené, ale obecně červené blondýnám prostě sluší :)

      Vymazat
  3. červené rúže milujem! momentálne je mojou topkou Bourjois Rouge Velvet, o ktorom mám na blogu najnovší článok :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Ja nosím červenú dennodenne celých 365 dní v roku a neviem či mám aj iné farby.
    Moje top sú Dior Rouge Dior. Klasika, 999 či už krémová alebo matná verzia, naposledy som si kúpila 999 aj v jesennej limitke. Ale v poslednom čase prevažuje 520 - Feel good.
    Môj prvý Dior rúž bola vianočná limitka 757 - Souveraine - večná škoda, že ho nedali do stálej kolekcie, bol to ten správny mix červenej, ružovej a trblietok :). A vytiahol i neskutočne modrú farbu očí, že som vyzerala akoby som mala farebné šošovky.
    Ááááá, takmer by som zabudla, mám ešte červené Estee Lauder a aj Clinique, ale tie len tak, občasne.
    Dior je Dior :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ty a červená rtěnka :) Hlavní je, že se s ní cítíš dobře, já to ráda střídám, ne vždycky mám na červenou náladu a někdy na rtěnku prostě zapomenu. :)) Já mám červených rtěnek tak deset, ale stejně nejvíc nosím tak dva tři odstíny, všechny jsou neutrální až hodně teplé a do oranžova, to je zase moje :)

      Vymazat
  5. Červené rtěnky miluji, myslím, že alespoň jednu by měla mít každá žena, je neuvěřitelně sexy , ženská , smyslná, pro mě symbol ženství . A moc Ti sluší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že by každá žena měla najít alespoň jednu tu svojí červenou, červená rtěnka se hodí ke všemu a všude :)

      Vymazat
  6. Červená rtěnka je moje srdeční záležitost hlavně poslední 3 měsíce :) objevila jsem perfektní odstín na denní nošení (Relish of Heaven od Rouge Bunny Rouge) a nejradši bych ji nosila pořád!
    Sedí mi spíš červená s modrým podtónem, takže odstíny, co prezentuješ v článku, by mi asi moc nesedly :/ ale ta rtěnka z vánoční limitky MAC se mi líbí opravdu hodně (třpytivá záležitost pro straku) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem právě teď měla několika měsíční období červených rtů a moc mě to bavilo :) Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží ještě :)

      Vymazat
  7. Já červenou rtěnku v noci asi tajně jím, protože si nedovedu úplně představit, jak je možné mít takovou její spotřebu. :) Většinou jsem sahala po studenějším odstínu, který byl lehce do hnědé, případně po jasně červené s malinovým podtónem, ale cítím, že to chce takovou tu retro červenou klasiku, která se bohužel neshání až tak úplně dobře. Na Vánoce si nadělím několik nových odstínů, tak ten červený snad bude to pravé ořechové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, najít tu pravou červenou, kterou chceme není tak snadné, jak by to mohlo vypadat :))) Já zase tolik červených rtěnek nejím :D Tak snad si našla nějakou tu hezkou pod stromečkem. :))

      Vymazat
  8. Jo ráda bych chtěla patřit mezi Vás, kterým sluší červené rtěnky. :)) Protože mě přijde, že na mě červená rtěnka absolutně nejde, nesedí mi, možná blbý odstín, ale i tak se v ní necítím no. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že je to hlavně o pocitu, taky mám u některých odstínů pocit, že mi nesluší, ale nemyslí si to nikdo jiný, kromě mě :) Důležité ale je, abychom se s makeupem, jakýmkoliv, cítili dobře, takže až najdeš tu pravou, budeš se v ní cítit fajn a když nenajdeš, tak nenajdeš :) je spousta dalších krásných odstínů :)

      Vymazat
  9. Tá Smashbox Unzipped sa mi veľmi páči, ja mám iba jednu od Mac - Red a nosím ju veľmi rada... vlastne mám ešte od Dermacolu tú tekutú, ale až tak veľmi mi nevyhovuje :) Super blog, sledujem :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Mně přijde, že mi žádná červená nesluší :(

    http://elisminarova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale nejspíš jen tvůj pocit :) Nicméně makeup má být zábava a má nás v našich vlastních očích dělat hezčí, takže to je jedno a určitě máš pár takových, ve kterých se cítíš dobře, i když nejsou červené :)

      Vymazat
  11. Ja mám najobľúbenejší červený rúž od Macu, má teplý podtón a ťahá jemne až do bordova, no je skrátka dokonalá!:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je paráda co, najít tu svoji perfektní červenou? :)))

      Vymazat
  12. Polovica mojich rúžov je červená a stále najprv siaham po nich. :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je u mě červená spíš v menšině :) Já mám nejvíc nude a světle růžových :)

      Vymazat
  13. Tie teplejsie odtiene Ti naozaj velmi pristanu... Ale teda vsetko krasne farbicky.
    Ja osobne s cervenou som zatial len vo faze experimentovania, zato cyklamenovo-malinove, potazmo ruzove neonky su u mna ako doma :)
    Ale teda vseobecne som skor za tie studene podtony na perach...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že mi teplejší podtóny sluší víc a taky s ev nich lépe cítím :) Růžové neonky miluju taky!!! :)

      Vymazat
  14. Ahoj. Já jsem už přestala používat všechny rtěnky všeobecně, akorád je to škoda. Rtěnky jsou krásné, ale i tyto dost vysušují rty. Teď jsem přemýšlela jestli nejít do tetovacího studia https://www.permanent-makeup-praha.cz/permanentni-make-up-rtu/ a zkusit právě na rty ten permanentní makeup. Nevíte jak to přesně probíhá? Díky moc za jakoukoliv informaci. Pavlína

    OdpovědětVymazat