čtvrtek 24. května 2018

BEAUTY ESSENTIALS || 10 produktů, bez kterých se neobejdu

Nápad na tento článek vznikl vlastně náhodou, když jsem mezi vybalováním sledovala na YouTube video Desi Perkins, která mluvila o svých deseti kosmetických produktech, bez kterých by nemohla žít. Takže jsem se porozhlédla po svém kosmetickém stolku a vybrala jsem i já svých deset a dnes vám je konečně představím, protože mi trvalo celý měsíc, nafotit k tomuto článku fotky.


V podstatě jsou to moji absolutní oblíbenci, které si kupuji a nejspíš i budu kupovat stále dokola a i když se třeba objeví nějaké oblíbené novinky, tohle je můj základ. Moje beauty essentials, ke kterým se s radostí vrátím.

Základem makeupu je skin care, to už všichni dobře víme. Makeup bude vždy vypadat jen tak dobře, jako vypadá pleť pod ním. A tak asi nikoho nepřekvapí, že začnu právě s ní. Ale dojde řada i na dekorativní kosmetiku a samozřejmě i produkty na vlasy.

Oily Skin Solution nemůže v tomto výčtu chybět. Kyselinové tonikum, které pomáhá problematické pleti zůstat v co nejlepší kondici. Při správné ostatní péči o pleť se dostaví skvělé výsledky. Jemná a hebká pleť a výrazná redukce pupínků i akné. Už jsem o něm psala tolikrát, třeba tady a tady, že asi nemá cenu psát víc. Koupila jsem si už minimálně šest lahviček a ta, kterou jsem právě spotřebovala, rozhodně nebude poslední.


Nejnovější produkt v dnešním článku je určitě *Dermalogica Break Out Control Gel. Ačkoliv jsem hned po druhém použití věděla, že je to skoro zázrak, na celkové hodnocení jsem si nechala raději víc než měsíc. Jemné lehké složení, dobře se roztírá, rychle zasychá a funguje. Opravdu zabraňuje pupínkům i akné a pomůže urychlit hojení těch, co už na pleti jsou. Jakmile jsem ho zkušebně vysadila z mé péče, hned jsem měla o několik pupínků víc. 

Ještě o něm uslyšíte v nějakém dalším článku! Už jsem ale také četla, že někomu nezabírá tak, jak by si představoval a řekla bych, že to prostě může být tím, že se liší důvod vzniku akné. Mně na cystické akné hormonálního původu zabírá. V kombinaci s Oily Skin Solution a další vhodnou péčí na můj typ pleti.


Jestli jsem si v poslední době naprosto zamilovala jednu konkrétní masku na pleť, je to definitivně Origins Retexturizing Mask. Dělá mi tak nádhernou, hladkou a vyčištěnou pleť, že to snad ani není možné. :) Při pravidelném používání navíc opravdu vidíte i dlouhodobý retexturizing efekt masky. Ta totiž obsahuje peeling a zároveň pleť čistí díky jílu, takže postupem času mizí i textura. Když na ni náhodou zapomenu, nebo testuji některou z těch dalších dvě stě masek, které mám doma, na pleti je to znát. Pokud bojujete s texturou pleti, ne vyloženě s akné a pupínky, tak tahle maska, v kombinaci s dvojím odličováním, bude to pravé i pro vás.




Rozzářená a dobře hydratovaná pleť, vitamíny a perfektní příprava před nanášením makeupu. Snad úplně nejlepší pleťový krém, který jsem kdy měla doma. Mám spoustu oblíbených krémů pod makeup, (třeba GlamGlow Glowstarter), ale Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base se nevyrovná.  Je bohatě krémový, ale na pleti taje a božsky se vstřebává. Pleť je po něm měkká a jemná a dokonale připravená na makeup.

Pokud jste z Prahy, rozhodně doporučuji zaskočit do butiku v OC Nový Smíchov. Mám to tam hrozně ráda a chodím tam nakupovat už roky. Vždy milé a ochotné slečny a navíc si můžete vše prohlédnout a nechat se nalíčit. A nebojte, tohle není žádná domluvená spolupráce pro blogerku, ale jen spokojená zákaznice. :))  Krém jsem si kupovala sama, stejně asi jako devadesát procent toho, co je od Bobbi Brown v mé sbírce. Prostě #BobbiLover :)



Makeup přeskočíme, protože těch hodně oblíbených mám víc (stejně jako Desi #twins ha, ha). Nicméně tu musí být korektor. Nejlepší korektor na pleť všech dob, bez kterého se neobejdu. Už jsem spotřebovala celé jedno balení a druhé mám tak v půlce. Jakmile mi začal docházet, koupila jsem si nový, protože představa, že bych byla bez něj, se mi opravdu nelíbila. :) Samozřejmě se jedná o NARS Soft Matte Complete Concealer. Konkrétně tedy používám odstín Custard. Recenzi najdete tady a píšu v ní i o Radiant Creamy Concealer, druhm vyhlášeném NARS korektoru.


Pak tu mám pudr, respektive pudrový makeup. Nejlepší pudr na problematickou pleť, která má zejména problém s tím, že některé nedokonalosti na pleti prostě běžný pudr neskryje. Nanesete makeup, korektor a jakmile vše zapudrujete, červená místa, pigmentové skvrny a pupínky začnou zase prosvítat. A přesně v ten moment přijde na řadu M.A.C Studio Fix Powder +. Na místa, kde je potřeba přidat krytí, nebo i na ty, že kterých vám jako první mizí makeup a je po starostech. 

Jeden světlejší už mám doma delší dobu, ale neseděl mi odstín a nepoužívala jsem ho. Na jedné M.A.C akci jsem ale dostala správný a už nikdy nechci být bez něj! Nepoužívám ho ovšem jako fixační nebo matující pudr, ale opravdu jen jako přídavné krytí na problematická místa. Pokud vám třeba makeup rychle mizí z brady, zkuste ho zapudrovat tímhle pudrovým makeupem.



Když jsem přemýšlela, bez čeho dalšího z dekorativní kosmetiky se neobejdu, jaký produkt v mé sbírce se  nedá nahradit žádným jiným, jako první mě napadl *Laguna bronzer od NARS. Neříkám, Guerlain Terracotta Light (recenze) mu šlape na paty, ale byla to limitka a Laguna je univerzálnější. Má zlatý odlesk, který není a vlastně i je vidět, protože bronzer na pleti nepůsobí ploše a úplně matně a dělá prostě hezkou pleť. A s pětadvaceti bronzery, které mám doma, sahám po Laguna bronzeru nejčastěji. Což je na něm možná i vidět. Ehm.. :) I když Guerlain bronzery miluju a vlastně miluju i ten od Bobbi, Laguna by to vyhrála, kdybych si směla nechat jen jeden.


Další dvě nezbytnosti, které jsem dala do jednoho bodu,  jsou stále ze sekce dekorativní kosmetiky a je to must-have pro každého, kdo si lakuje nehty sám doma. Když jsem po deseti letech sundala umělé nehty a poprvé je nalakovala klasickým lakem, do dvou dnů byly v dost nereprezentativním stavu. Laky OPI miluji už léta a drží mi snad nejlépe ze všech laků i právě na přírodních nehtech, ale jestli je něco, bez čeho se neobejdu, a co mi udrží na nehtech jakýkoliv jiný lak klidně týden, je to podkladový lak a vrchní lak OPI Infinite Shine. Tahle dvojice je mojí sázkou na jistotu a můžu se na ně vždy spolehnout.


A nakonec tu mám dva produkty na vlasy. Skvělých šamponů, masek a kondicionérů bych doma našla víc než jeden od každého. Mohu je mezi sebou střídat a tudíž i nahradit. Mám tu ale dva produkty, které nahradit nelze. Předem se omlouvám, protože jsou oba od Oribe, což je sice drahá, ale o to luxusnější vlasová kosmetika. Dry Texturizing Spray jsem si koupila díky Alex (Tale of Miss A) a je to unikátní pomocník pro rychlou a snadnou úpravu vlasů, které už vypadaly i lépe. :) Kombinace suchého šamponu a suchého spreje, který vlasům dodá objem, strukturu a bez slepení je vytvaruje a udrží na těch místech, kde je chci mít. A pořád to všechno vypadá skvěle ležérně a přirozeně. #IWokeUpLikeThis


Nakonec jsem si nechala *Featherbalm Weightless Styler. Ani ten se nedá ničím nahradit. Dělá vlasy hebké, jemné, načechrané, ale přesto i uhlazené a prostě hezčí. Když ho po mytí do vlasů nedám, je to  znát. Vlasy jsou zplihlé, bez života a vypadá to, že jich mám tak o půlku méně, než když Featherbalm použiji. Nikdy jsem těmhle typům přípravků nevěřila a ani je moc nezkoušela a až díky tomu, že se značkou Oribe spolupracuji, se mi dostal do rukou tenhle (skoro) zázrak. Rozhodně si ho s radostí koupím, jakmile ho spotřebuji, protože Featherbalm se opravdu ničím jiným nahradit nedá. Recenze tady.



A to je mých deset ultimátních #beautyessentials. Produkty, které se v mé sbírce nedají nahradit ničím jiným a jen tak je nepřestanu potřebovat a mě samozřejmě zajímá, jaké jsou ty vaše. Nechci z toho dělat tak úplně tag, ale pokud můj článek čte i nějaká blogerka, klidně se přidejte s sepište vašich deset kosmetických produktů, nebo mi alespoň některé vaše oblíbené a nenahraditelné kousky napište do komentářů! Krásný den! L.

17 komentářů:

  1. Á, tak tenhle článek jsem potřebovala! :D jelikož máme dost podobnou pleť, poslední dobou nakupuji dost podle tebe :D neostrata mi zachránila pleť, objevila jsem medik8 atd. takže článke ukládám a začínám přidávat do wishlistu :) ale s makeupem bych potřebovala poradit. potřebuju nutně nový na léto a bojím se, abych nekoupila špatně. moje láska double wear od EL mi přijde na léto moc, takže hledám lehčí verzi. jenže jsem si navykla na jeho krytí a výdrž :D rozhoduje se teda mezi tzv. sázkou na jistotu, odlehčenou werzi dw nude, nebo chanel perfection lumiere velvet, nebo nějaký od nars, bobbi brown nebo mac. jenže s posledními třemi nemám absolutně žádnou zkušenost. poradila bys mi prosím, co by mi mohlo vyhovovat? preference výdrž, krytí, rozjasnění :) jako kdybys kupovala pro sebe :D děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak většina z těch, co jsi vyjmenovala jsou mé oblíbené makeupy :) Záleží jaké chceš krytí a jaký finiš a pak také jakou očekáváš výdrž. DW nude je opravdu odlehčená verze klasického DW, je lehký s lehčím krytím a výborně mi drží. Ale co se finiše týče, můj nejoblíbenější makeup je teď NARS Natural Radiant Longwear Foundation a Bobbi Brown Skin Longwear Foundation. Oba jsou hodně krycí a přesto lehké, akorát NARS mi nedrží až tak dlouho v těch vedrech co teď jsou, Bobbi drží lépe :)

      Vymazat
  2. Super clanok! :) Nemam smusenost s nicim teda, ale rozhodne zaujal puder od MAC a ta maska, len kde ju zohnat, ze jo :(...
    No a moje oblubene kusky, no, to je asi na clanok, tak potom pripadne poslem link :D

    OdpovědětVymazat
  3. Článok ma bavil, zistila som, že ani jeden z tvojej TOP 10 nepoužívam :). V každom prípade však veľmi zaujímavé a poučné so skvelými fotkami !

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek :) a Desi úplně zbožňuju, podle mě je jedna z nejlepších na youtube. Je pro mě velkou inspirací a žádné její video si nenechám ujít, takže super, že jsem si mohla přečíst i o tvé top desítce;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky! Jak říká Raw beauty Kristi - that bitch can sell me everything :D

      Vymazat
    2. Přesně :D ..No Kristi taky zbožňuju! :D Na ni mě zase přivedla KathleenLights :D Která je tak neskutečně příjemná a sympatická a věřím, že si na nic nehraje, a její oldschool youtube si hrozně užívám :) Ale Desi, popřípadě Katy (LustreLux) mám stejně nejradši :)

      Vymazat
  5. Nejsem úplně zručný fotograf, takže asi chvíli potrvá, než dám na blog podobně laděný článek, protože bych ráda, aby vypadal esteticky hezky, ale aspoň jsi mě inspirovala k tomu sednout si a sepsat aktuální kosmetické oblíbence. Mám z toho takovou zajímavou směsku, tak se o ni s tebou ráda, alespoň ve formě seznamu, podělím :) Rozšířila jsem seznam oblíbenců na 12 kousků:
    1) Yves Rocher, Energizing Body Lotion (varianta Mango a Koriandr)
    2) Clinique, Moisture Surge, 72-hour auto-replenishing hydrator
    3) Smashbox, Photo Finish, Centering Citrus, Primer Water (ha! vidíš? :D)
    4) NYX, Lip Lingerie, 08 Bedtime Flirt
    5) Tanya Burr Cosmetics, Lip Gloss, odstín "Lunch Date"
    6) Vaseline, Lip Therapy
    7) MAVALA, Super Base (v tomto bodě bych zahrnula od OPI Start to Finish, který zase zbožňuju já, ale momentálně ho doma nemám)
    8) Syoss, Leave-in Conditioner (ve spreji, modrý, je to novinka)
    9) BECCA, Ombré Nudes Eye Palette, konkrétně odstín č. 2
    10) Kat Von D, Lock-it Setting Powder
    + 11) Victoria's Secret, Body Spray, "Pure Seduction" (přes léto mám podobné body spreje mnohem radši, než parfémy)
    + 12) Garnier, Micelární voda, růžová (ta by tu ani nemusela být, ale je tu zejména proto, že to je jediná micelárka, kterou si kupuju opakovaně (mám už asi 3., 400 ml balení). Ráda bych jen dodala, že ji nepoužívám na čištění pleti, ale na začišťování oblasti kolem očí při líčení očními stíny a podobnému začišťování)
    Snad se můj výčet líbí a doufám, že třeba někomu z komentářové sekce pomůže rozšířit obzory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé super! Díky že jsi se podělila o tvoje produkty! Jsi první a jediná :D a moc ráda jsem si je přečetla a nakoukla :))) Ha! Citrusy :D ale já jsem fakt neříkala, že voní špatně, jen že okurka a kokos prostě lepší, i slečna co vyhrála ten citrusový mi psala, že voní nádherně :))) Jo a Clinique Moisture Surge je bezvadný!

      Vymazat
    2. Já vím, že jsi to neříkala :) Pochopila jsem, že je pro tebe atraktivnější jiná varianta, takže si ji logicky necháš :) Neberu to jako žádný špatný krok, spíš jsem se sama za sebe bála, jak se s tím citrusem poperu, protože je ve většině případů nesnesu. A jak píšeš, i já jsem teď toho názoru, že voní opravdu moc hezky :) Není to žádný čistící citrus, je to příjemný kosmetický citrus, a v podstatě se ani citrusu nepodobá :)
      Jinak jsem ráda, že jsi ráda :) Podobné seznamy si sestavuju neustále, jen se o ně vždycky dělím sama se sebou, nebo s nejbližším okolím, pokud je ochotno mě poslouchat :D Takže pro mě je to vítaná změna :)
      A na Clinique momentálně nedám dopustit! :) Je to perfektní hydratační krém na to, jak jsem od něj byla odrazována názorem jedné (nebudu jmenovat) blogerky. Mám ho v cestovní velikosti (??, není to vyloženě miniatura) a vím, že mi vydrží dlooouho, podle předchozích zkušeností s krémy od této značky a v této velikosti :)

      Vymazat
    3. A ještě bych ráda dodala, že mě z tvého výčtu oblíbenců zaujalo tak 3/4 věcí :D Takže se můj wishlist opět krásně rozrostl :D Takže tímto ti děkuji za nikdy nekončící dávku inspirace :)

      Vymazat
    4. Tak to vůbec nemáš zač :))) snad ti budou sedět stejně jako mně!

      Vymazat