čtvrtek 3. května 2018

Smashbox Photo Edit Eye Shadow Trio || Recenze

Krásné čtvrteční ráno! Nejvtipnější obaly očních stínů u mě v poslední době vyhrál Smashbox. Jasně, jsem zaujatá, protože foťák nedávám z ruky a všude kam se podívám, mi doma leží objektivy a krytky. :) Nicméně i tak si myslím, že mini paletky Smashbox Photo Edit jsou super vtipné, praktické a hlavně, plně funkční.


Pokud jste v ruce měli alespoň jednou foťák, podoba s objektivem vám určitě neunikla. Uznávám, že je to jen drobný detail, který vlastně k ničemu není a možná pobavil jenom mě, ha ha. Nicméně, balení je velmi malé, tenké, skladné a nezabere téměř žádné místo, což oceníte i v případě té nejvíc minimalistické kosmetické taštičky. Co ale oceníte ještě víc, je skladba stínů. Variant je mnoho a tria obsahují různé mixy matných, třpytivých a lesklých stínů a podle mě jsou velmi povedeně poskládané.

Spousta žen se líčí každý den stejně, nebo podobně a většina také použije pouze jeden až tři stíny, co tak pozoruji ve svém okolí. Velké paletky stínů pak jsou nejen matoucí, ale také zbytečné. Na co dvanáct odstínů, když stejně použijete jen tři. Pokud jste na tom podobně, nebo jen chcete na cestování něco skladného, ale nechcete slevit na kvalitě, pak by se vám tyhle mini paletky mohly líbit.


Já jsem si nechala dvě varianty, které mi barevně nejvíc sedí. Nudie Pic (Deep) a Double Tap. Obě tria jsou víceméně neutrální, ale velmi dobře zvolené odstíny z nich dělají perfektní kousky, takže nejsou v žádném případě nudné. Konkrétně Nudie Pic (Deep) je taková moje go-to trojice stínů a byla bych schopná se s nimi líčit každý den. Krásné teplé odstíny, červeno hnědá, tmavě hnědá a teplá béžová. Všechny jsou matné a udělám s nimi základ téměř každého mého líčení a pak už mi stačí jakýkoliv jeden jediný třpytivý stín, který mám doma a je hotovo.



Double Tap je multifunkčnější varianta, protože obsahuje jeden metalický stín, jeden hodně třpytivý a jeden tmavý matný. Světlý šampaň odstín je hodně třpytivý a obsahuje třpytky, bronzový odstín je jen lesklý a oba vypadají super i jen samostatně přes celé víčko.



Co se kvality týče, ani tady nešlápnete vedle. Myslím, že už jsem to někde psala, ale stíny Smashbox jsou mi svojí texturou blízké a dobře se mi s nimi pracuje. Jsou hodně měkké, jemné a s tím jde ruku v ruce perfektní pigmentace a také to, že stíny trochu práší. Pokud jste nikdy žádné Smashbox stíny nezkoušely, přirovnala bych je ke stínům Too Faced, nebo Urban Decay. Popravdě mi stíny Smashbox přijdou lepší, než třeba většina stínů a paletek UD, kromě paletky Naked Heat, kterou mám moc ráda.

Matné stíny z Photo Edit paletek mají vynikající vlastnosti. Výborná pigmentace, jednoduché rozmazávání do ztracena a zůstávají hezky pigmentované na očích i během rozmazávání. Metalické a třpytivé stíny mají také dobrou pigmentaci a dají se bez problémů nabrat štětcem a nejsou tak potřeba prsty, pokud je nepreferujete. Stín se třpytkami (Meme Girl z Double Tap) chce bázi pod oční stíny, aby třpytky zůstaly na místě celý den a při aplikaci trochu opadává, ale to popravdě považuji za zcela běžné u stínů se třpytkami. Jinak stíny neopadávají a ani s výdrží stínů nemám problém. I bez báze se drží slušně a s bází pak dají celý den.



Nevím proč, ale na fotkách swatchů mi stíny přijdou méně výrazné, než doopravdy jsou. A při nanášení štětcem na oko dostanu krásné, plné barvy bez šmouh a přechodů. Bohužel jsem tahle tria nenašla na eshopu Douglas, takže vám je nenalinkuji, ale podívat se na ně můžete tady.

Pokud sháníte něco opravdu skladného, ale plně funkčního a praktického, Photo Edit paletky jsou bezva. Kompakt je malý, ale oba menší stíny mají běžnou velikost a není problém je nabrat ani chlupatým štětcem a větší stín je nadstandardně velký. I variant je dostatek a myslím, že si tu svoji vybere každý. Cena za trio je 720,- a seženete je v parfumeriích Douglas.



Dlouho jsem nepsala takhle samostatnou recenzi, ale značka Smashbox si to zaslouží. Už jsem si oblíbila hned několik produktů a oční stíny, konkrétně tyhle paletky Photo Edit, patří mezi ně a když ráno (nebo kdykoliv během dne, ha, ha) spěchám, sáhnu po Nudie Pic a za minutu mám nalíčené oči. To je i tím, že tohle jsou prostě moje barvy, cítím se v nich dobře a nosím je skoro pořád. Jaké máte zkušenosti se značkou Smashbox vy? Už jste zkoušeli stíny, tekuté rtěnky, nebo třeba Primer Water, nebo Primerizer? Dejte mi vědět a krásný den! L

8 komentářů:

  1. Značku jsem nezkoušela, ale lákají mě stíny :) Jsou to velmi pěkné odstíny.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Pre mňa je toto značka, ktorú obdivujem len na nete, pretože Douglas ma na SK až 2! zastúpenia a obe sú len v hlavnom meste.
    V každom prípade, vyzerajú vážne krásne a kvalitne a najmä použiteľne, obe.
    Tak by ma zaujímalo čo si myslíš o značke Nabla a o jej paletke Nabla Dreamy eyeshadow paletke.
    P.S. Krásne a kvalitné fotky, ako vždy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě značku Nabla vůbec neznám a to jméno slyším poprvé, i když mi je tak trochu povědomé popravdě.. To jsem beauty blogerka, co? :D

      Vymazat
  3. Už od recenze od GetTheLou o nich přemýšlím a pořád si říkám, že je kruciš za cenu přes 700 nepotřebuju... Ale tvůj článek mi moc nepomohl a obávám se, že minimálně jedno trio skončí u mě doma :-D Děkuji tedy! :-D Baru T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty tria jsou opravdu kvalitní... Cena je ale vysoká, to souhlasím. Na druhou stranu, lepší mít tři velmi kvalitní stíny na sedm set, než průměrnou paletku, ze které někdo použije tři stíny za patnáct set :)

      Vymazat
  4. Tuhle značku vidím snad úplně poprvé, ale popravdě mě ani moc nezaujala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? V zahraničí je to velmi známá značka, hlavně jejich primery, primer water a tak :)

      Vymazat