pondělí 30. dubna 2018

SoSkin CC krém || Recenze

Přiznám se, že BB krémů a CC krémů doma příliš nemám. Má to jednoduchý důvod - mám ráda vyšší krytí a velmi dlouhou výdrž. Je mi ale jasné, že část z vás má rádo krytí spíš lehčí a jemné a na rozdíl ode mě preferuje spíš přirozený a rozzářený finiš před pořádnou vrstvou makeupu. :) Dnes bych vám chtěla představit CC krém od značky SoSkin, který jsem měla možnost vyzkoušet na jedné z akcí pro Beautyblogerky.cz.

soskin cc krém recenze

Značka SoSkin je určena převážně do rukou kosmetických salonů a zaměřuje se především na péči o pleť. Kvalitní CC a BB krém, který kromě dekorativních účelů zahrnuje právě i skincare ovšem nesmí chybět. Na produkty se můžete podívat tady. Stránky Intermedexp.cz zároveň fungují i jako oficiální eshop a najdete v něm kvalitní salónní značky, které si zakládají na účinných a funkčních složkách, které jen tak v běžných krémech a přípravcích nenajdete. A malý drb ze zákulisí. :) Ověřené informace sice nemám, nicméně v laboratořích SoSkin si prý objednává svoji skincare i třeba Chanel. 

Ale teď už zpět k CC krému Color Control 3v1 - eshop

Já mám odstín Gold skin, který mi pěkně seděl v létě po pár návštěvách koupališť a bazénů. Pro světlejší typy, nebo na zimu, je i varianta Beige Skin. CC krém by se měl přizpůsobit tónu pleti, což do určité míry nejspíš dělá, ale pokud vám nebude CC krém sedět o několik odstínů, rozhodně nečekejte, že se vaší pleti přizpůsobí. Je to dáno i tím, že CC krém navzdory předpokladům docela slušně kryje . Jedná se o krytí lehké, ale i tak vám nějakou drobnou nedokonalost zakryje.

CC krém je určen pro pleť suchou, zralejší a jak jsem již psala v úvodu, obsahuje i pečující složky. Kromě nich obsahuje i ochranný faktor 30, což je u anti age péče velmi důležité, pleť by tak měla být nejen hydratovaná a vyživená, ale i chráněná před sluncem a hlavně sjednocená.

soskin cc krém zkušenosti

Konzistence je velmi lehká, ale i tak dosáhnete jemného krytí. Co musím vyzdvihnout je zejména efekt na pleti. Ačkoliv by se mohlo zdát, že BB a CC krémy obecně by měly být na pleti velmi přirozené, ne vždy tomu tak je. Tento CC krém ale je opravdu přirozený a na pleti téměř neviditelný. Vidět je pouze zblízka. Z větší vzdálenosti, z té, ze které na vás lidé běžně koukají, vypadá prostě vaše pleť jako vaše pleť. Hezky hydratovaná a rozzářená. 

S mým typem pleti mi až občas přišlo, že bych se snad pod CC ani nemusela mazat, což vám sice nedoporučuji, nicméně to ukazuje na opravdu slušnou dávku hydratace a péče. Díky velmi jemným a nenápadným třpytečkám také dostane vaše pleť navíc optické rozjasnění. Třpytek si ale na pleti nevšimnete. Já je našla až po důkladném zkoumání na ruce a na zcela přímém a ostrém slunečním světle.

soskin cc krém odstín gold skin

soskin cc cream gold skin recenze

Swatche možná vypadají o malinko tmavší, než je moje pleť, ale ve skutečnosti je to jen silnější nerozmazanou vrstvou. Na léto byl pro mě odstín 03 Gold Skin akorát a opravdu se mírně přizpůsoboval odstínu pleti. Na zimu bych si ale stoprocentně musela pořídit odstín světlejší (02). Rozmazávání jde, vzhledem k textuře a typu produktu, nejlépe prsty. Navlhčená houbička, nebo štětec vám vsáknou zbytečné množství produktu a přišlo mi, že nejpřirozenější finiš vzniká právě při použití prstů.

CC krém slibuje dlouhodobou hydrataci, myslím, že dokonce dvacet čtyři hodin. :) To ve skutečnosti nejspíš nikdo nepotřebuje a já jsem ráda, pokud hydratuje během celého dne a nemám na pleti k večeru šupinky a suchá místa. Hydratace je výrazná a i když je CC krém určen na pleť zralou a sušší, nepřišlo mi, že bych se po něm mastila víc, než obvykle. Zkoušela jsem ho jak bez pudru, kdy opravdu vypadá jako vaše pleť, do vrásek se slévá naprosto minimálně, na pleti není cítit a zároveň hydratuje, tak i zapudrovaný, kdy se mírně sníží jeho přirozenost, za to mi vydržel na mé smíšené pleti o něco déle, asi šest hodin. 

Logickou výhodou produktů s velmi lehkým až lehkým krytím je jejich přirozené ztrácení se z pleti. CC krém sjednotí barvu, pleť udělá opticky zdravější a odpočatější. Pokud máte tento typ produktů rádi, směle do něj. :) Hlavně tedy kvůli přirozenému finiši a opravdu pečujícím složkám, které v CCčku z drogerie prostě nenajdete. 

soskin cc krém recenze

V nabídce má značka SoSkin ještě BB krém, který je určen na mladší a smíšenou pleť a více kryje. Já jsem ale chtěla zkusit něco pro mě nového, něco, o čem zas až tak často nepíšu, protože mě jistě čtou i uživatelky s pletí sušší, starší a které si rády dopřejí i lepší a kvalitnější CC krém. :) A tak jsem na chvíli upustila od svých celoročně milovaných téměř plně krycích makeupů a přes léto nosila i tohle CC a ačkoliv nejsem cílová skupina, ráda jsem vyzkoušela a mohu předat info dál vám. :)

Znáte značku SOSkin? Chodíte do salonů a nakupujete kosmetiku tam, nebo se přikláníte k mainstreamu? Osobně se musím přiznat, že tyhle salónní značky šly dlouhou dobu mimo mě. Nikdo je nepropaguje a tak se o nich mnoho neví, nebo tedy aspoň já ne. :) Ať už je to značka SoSkin, Medik8, nebo Sothys. Rozhodně budu ráda, když mi dáte vědět, zda vás tyto články o méně známých značkách baví a jestli v nich mám pokračovat. :) Krásný den, L.

3 komentáře:

  1. Značku poznám len posledných pár týždňov, pretože nebolo nemožné nevšimnúť si aspoň 2-3 recenzie na ňu :). Od rôznych blogeriek.
    Odhliadnuc od toho, nie je prioritne určený pre mňa, myslím.
    BB / CC si naozaj neviem predstaviť ich používanie pre vekovú kategóriu 40+ (bohužiaľ, už tam patrím), a pre mňa so zmiešanou pokožkou už vôbec nie.
    Aktuálne, vzhľadom na slniečko, používam od Medik8 ich pleťový hydratačný krém s SPF 30. A na to normálny makeup alebo, ako mám momentálne, od Guerlain Lingerie vo verzii Aquanude.
    Vyslovene len pri more si dávam od Biodermy s SPF 50 a ľahkým farebným zakrytím, nakoľko už dlhodobo nepotrebujem výrazné krytie.
    Skúsila som X BB / CC krémov a všetky do jedného zo mňa urobili disko guľu :). Leskla som sa nenormálne. Tak neviem či sú robené prioritne pre suchú pokožku alebo som len nemala šťastie.
    A už, čo sa týka starostlivosti - séra a krémy, používam salónnu kozmetiku, konkrétne Medik8. Potrebujem ju a som s ňou, zatiaľ, maximálne spokojná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý, asi na to mám štěstí, protože já mám tenhle článek napsaný od září, když jsem si dělala zásobu před porodem. Takže načasování čistě náhodné :))

      Akorát nerozumím, proč by BB a CC krémy nemohly používat starší ženy? Moje máma třeba BB miluje, každých pár měsíců si u mě vybere nějaký nový aby měla co nosit a strašně si je chválí a to už jí není ani třicet, ani čtyřicet :) a tohle CC jsem jí po testování věnovala a je z něj nadšená naprosto :)

      Vymazat
    2. Nemala som na mysli, že by ich nemali používať vo všeobecnosti staršie ženy.
      Skôr tak, že nároky žien na makeup po 40+ je vyšší ako nižšia veková kategória, pretože vrásky, kvalita pleti, rôzne väčšie či menšie defekty pleti, nejednotnosť pleti. Máloktorý BB / CC krém toto spĺňa do bodky nehovoriac o tom, že keď máš, tak ako ja, zmiešaný typ pleti, tak sa Ti zrejme až po dlhom hľadaní pošťastí nájsť taký, aby si sa, prirodzene, neleskla ako diskoguľa po ňom a nemusela pudrovať.
      V každom prípade, je to najmä o osobných preferenciách, ja už so na makeup navyknutá tak, že bez neho von len na pláži :)))).

      Vymazat