čtvrtek 19. dubna 2018

5 tipů pro ještě hezčí vlasy || Oribe

Krásný den! Dlouho tu nebylo nic o vlasech a musíme to napravit! Řešíte lámání a padání vlasů, roztřepené konečky a vlasy zplihlé a bez života? Pak bude dnešní článek přesně pro vás. Bohužel, nemám kouzelné řešení na všechny problémy s vlasy, ale alespoň jsem vám sepsala moje tipy, které jsem se za posledních pár let naučila praktikovat a pomáhají!


Už jste slyšely legendu o ženě, která si každý večer sedla a hřebenem si stokrát pročesala vlasy, aby je měla krásné?  :) On to vlastně není zas až tak dobrý nápad. Častým česáním (a nevhodnými hřebeny) si naopak můžete vlasy poškodit. Hřeben častým pročesáváním může odřít jednotlivé vlasy a můžete si tak způsobit roztřepené konečky a mnohem víc lámající se vlasy, protože se poruší vlasová vlákna, která drží vlas pohromadě. Takže opatrně a jemně! Což by se měly naučit i některé kadeřnické salony, ehm.. Rozhodně netahat, netrhat a rozčesávat pomalu, s citem, s kvalitním hřebenem a pokud chcete alternativu třeba k Tangle Teezeru, který  je skvělý mimochodem, zkuste kartáče z kančích štětin. Pokud tedy nejste vegan. :)


Zdravá a čistá pokožka hlavy a dokonale vyčištěné a umyté vlasy? To je rozhodně krok správným směrem. Spousta vlasové kosmetiky a stylingových přípravků nám obaluje vlasy i vlasovou pokožku a ty pak nemohou dýchat a i po umytí mohou působit těžce. Jednou za čas je určitě fajn použít nějaký hloubkově čistící šampon. Mě nadchnul *Oribe The Cleanse Clarifying Shampoo. Šampon, který hloubkově čistí od všech nečistot a to i těch, které jsou usazené a obyčejným šamponem je jen tak z vlasů nedostanete.

Obsahuje exfolianty a sopečný popel a má zvláštní vůni, takovou opravdu čistící. Dobře se s ním pracuje, i když nepění tolik, jako běžně dostupné šampony a vlasy opravdu důkladně umyje. Neřekla bych, že uvidím takový rozdíl, když ho použiji a když ne. Sám o sobě udělá lehké a nadýchané vlasy a opravdu mám pocit dokonale čistých vlasů i vlasové pokožky.




Také už jste někdy přemýšleli, co si vlastně do vlasů máte dát po tom, co použijete hloubkově čistící šampon, který vám vlasy důkladně umyje? Že do nich přece nemůžete dát extra silikonový a těžký kondicionér? I pro tuhle situaci má Oribe řešení a k hloubkově čistícímu šamponu jsem dostala i kondicionér. *Essential Antidote Replenishing Conditioner není klasický kondicionér. Vlasy vám neobalí silikony a neudělá je kluzké, ale jeho síla se ukáže až po uschnutí. Dodá vlasům jemnost bez jakéhokoliv zatížení a spolu se šamponem dostanou z vašich vlasů to nejlepší, co v nich je. Nic víc nečekejte a naopak si užijte jen svoje vlasy v té nejlepší kondici.

Stejně jako šampon je tenhle kondicionér ve spreji, jako třeba pěnové tužidlo, takže nepřijde do kontaktu se vzduchem dřív, než na něj přijde řada. Nejspíš je to i proto, že obsahuje antioxidanty a jiné živiny, které jsou lepší čerstvé. :) Jediné, co bych šamponu a kondicionéru vytkla, je, že nevoní tak luxusně, jako jiné Oribe produkty. Naopak si ale myslím, že i pokud máte problémy s jemnými a zplihlými vlasy, nebo se vám vlasy lehce mastí a nemůžete používat většinu kondicionérů, tenhle by vám mohl vyhovovat. A to nejen do délek, ale i do celých vlasů, protože leckdy potřebují dávku hydratace nejenom konečky.



Když už jsme u mytí vlasů... Znáte ten příjemný pocit, kdy máte ve vlasech kondicionér, nebo masku a vaše vlase jsou jsou extrémně jemné, hlaďounké a vy se neubráníte jejich pročesávání prsty? Když vlasy tak jemně a lehce mezi prsty kloužou .... Tak pozor! Stejně jako když si namočíte v teplé vodě pleť a otevírají se vám póry, to samé se prý děje i na pokožce hlavy. Vy si pročesáváte vlasy a vytrháte si jich mnohem víc, než co by vám přirozeně vypadlo. A během toho blaženého pročesávání říkáte, proč máte plné ruce vašich vlasů, ehm. Jakmile jsem tohle slyšela já, okamžitě jsem s tím přestala a vlasy zásadně češu až v momentě, kdy lehce proschnou. Jemně a opatrně a při mytí vlasu netahám a nepročesávám. Pro jistotu. :)

Jdete také občas spát s mokrými vlasy? A nechali byste mokré prádlo v pračce? S vlasy se stane v noci něco podobného. Přeležíte si je mokré, nebudou vypadat dobře a přesně v těchto ohybech budou vlasy křehčí a snadněji se v těchto místech zlomí. To vám v kombinaci s nešetrným česáním krásné vlasy rozhodně nezaručí. Nehledě na to, že spát na mokrém polštáři také není žádná výhra. :) Takže žádné mokré vlasy v posteli! 



Asi vám nemusím říkat, chraňte své vlasy před teplem! Ať už je to kulma, žehlička, nebo jen fén, přílišné teplo nedělá vlasům dobře. Hlavně, pokud je stylingujete často, nebo dokonce po každém mytí. Já se co nejčastěji snažím nechat vlasy uschnout na vzduchu, ale ne vždy to jde a abych nešla spát s mokrými vlasy, ha ha, nebo když potřebuji někam jít a vypadat reprezentativně, potřebuji s vlasy něco udělat. Nemusíte mít doma desítky produktů na vlasy, ochranu před teplem zajistí i některé olejíčky do vlasů! Slibuje to třeba i *Oribe olejíček Gold Lust. O tom už jsem vám psala v jiném článku o vlasech.


Ve kterých prohřešcích jste se našli? Přiznejte se! :) Pokud máte i vy nějaké tipy pro krásné vlasy, rozhodně sem s nimi! Dobrých tipů není nikdy dost, tak se se mnou můžete podělit, jak o svou korunu krásy pečujete vy a jestli vám na krásných vlasech záleží, nebo je příliš neřešíte. Vám už je asi jasné, jak to mám já.. :) Hezký den a budu se těšit zase příště! L.



15 komentářů:

  1. Lucinko to je super článek! Díky za tipy! Helča

    OdpovědětVymazat
  2. ..dobrý den, Lucie..dlouho jsem vyhlížela Váš článek o šamponech Oribe, protože jsem si šampon+kondicioner zakoupila hned jak jste o nich v zimě napsala..čekala jsem "zázrak"..ano za ty peníze:-/,ale on se nekonal, z žehož jsem hodně zklamaná..mám vlasy krátké, jemné a pokud použiji po šamponu i kondicioner, druhý den je mám neskutečně mastné a zplihlé :-( ..takže ani vysoká cena super-kosmetiky s mými vlasy nic neudělala.. nezbývá mi, než hledat dál, co by mým vlasům a vlas. pokožce udělalo dobře!..hezký den Vám přeji a budu se těšit na další kosmet. tipy! ..s pozdravem Jar*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě upřímně mrzí, že ti nesedí. Ta cena není malá, to je pravda :( Já mám vlasy spíš hodně suché, nemusela bych si je mýt v zimě klidně týden a nebude to na nich vidět, tak bohužel nemůžu říct, jak to bude s mastnějšími vlasy. Asi hloupá otázka, ale zkoušela si ten šampon samotný? Mně opravdu dělá dokonale umyté a "čerstvé" vlasy. A ten kondicionér si klidně můžu dát po celé délce i na pokožku hlavy a úplně v pohodě,.. Tak snad najdeš něco, co ti bude sedět!

      Vymazat
    2. Dobrý den, dovolte mi odpověděť na Váš komentář jménem Oribe. Často vidíme, že spousta lidí si vlasy nedokáže správně analyzovat, proto volí (samozřejmě v dobré vůli) nevhodné produkty. Jak už jednou psala Lucka, je lepši se objednat do Oribe salonu (alespoň na mytí vlasů, to Vás vyjde na pár stovek), abyste zbytečně neutrácela. Když už investovat, tak do správnýh produktů! Každý Oribe kadeřník absolvoval několik školení a umí poradit (ohledně vhodných produktů, jejích použití a třeba i stylingu) úplně nejlíp. Například, jak jste popsala svoje vlasy, tak si myslím, že pro Vás je nejvhodnější produkt buď Cleansing Crème for Moisture and Control, ke kterému ani nepotřebujete kondicionér, anebo Ultra Gentle šampon a kondicionér. Právě salon má tu výhodu, že všechny produkty má skladem a v litrových baleních, takže si všechno můžete ihned vyzkoušet v rámci toho mýtí. Bohužel vzorečky těchto produktů neexistují, proto je nemohu nabídnout :( Moc nás mrzí, že s produkty nejste spokojená, a budeme rádi, když nám zavoláte a vymyslíme spolu nějaké řešení. Máme zákaznickou linku - 222 314 051. Děkuji za Váš zájem a přeji nádherný jarní den, Natalia Rajchert, PR manažerka Oribe.

      Vymazat
  3. Mne sa veľmi osvedčili vlasové oleje, kadere mi hydratujú, budú sa krásne lesknúť a čo ma baví najviac je ľahké rozčesávanie. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  4. Áno, bohužiaľ som sa v niektorých chybách našla :(((.
    Ešte stále som si nenašla tú svoju kozmetiku na vlasy. Ale nevzdávam to, najmä preto, lebo už nemám super krátke vlasy, ale taký ten francúzsky voľný štýl na spôsob bobu a ten vyzerá dobre len pri kvalitných vlasoch. Keď sa k tomu pridá farba (pôvodne mám tmavé, až do čierna vlasy a dávam si ich zosvetľovať na hnedú), je jasné, že musím pridať.
    ĎAKUJEM ZA SKVELÉ TIPY !
    P.S. Aj za krásne fotky, vidieť, že si si dala, klasicky, záležať !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu! Jsem ráda, že se článek líbí! A je to tak, jakmile jsou vlasy jenom trochu delší, aby vypadaly dobře, musí být v dobré kondici. Já už deset let odbarvuji na blond, takže vím, jak je těžké udržet vlasy hezké :)

      Vymazat
  5. Velice dobré tipy! A ad jak v diskuzi někdo psal - Pokud po kondicionéru někomu vlasy zplihnou, tak by měl ubrat na dávce a nedávat ho až ke kořínkům vlasů, ale jen do délek. + šetrně vlasy vyfoukat přes kulatý kartáč.

    Ale největší zlo je fakt jít spát s mokrými vlasy. Nic horšího pro vlasovou pokožku dělat nemůžeš. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! A jsem ráda, že se článek líbí i kvalifikovaným osobám :)

      Vymazat
  6. Moj asi jediny prehresok je, ze vlasy takmer denne zehlim, inak sa vsetkym hriechom vyhybam :D Spat s mokrymi vlasmi, toto som v zivote nepochopila, ako to niekto moze praktizovat, to je cista smrt! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud máš kvalitní žehličku a nežehlíš na dvěstě třicet tak by to nemělo být tak hrozné. :) já žehlím tak jednou týdně :)

      Vymazat
  7. Tuhle kosmetickou řadu vůbec neznám, ale musím uznat, že jsi nafotila moc krásné fotky, co se designové stránky týče!! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat