čtvrtek 16. srpna 2018

Peeling a ocet na vlasy? || Novinky v péči o vlasy

Krásný den! Jak se dnes máte? Říkala jsem si, že bychom dekorativní kosmetiku, líčení a skincare opět proložili nějakými těmi pečujícími přípravky na vlasy, ale ne jen tak obyčejnými. Takže tu pro vás mám dva peelingy na vlasovou pokožku, ocet na vlasy a uhlazující krém na vlasy s mangem a vy se dozvíte, jak jsem s nimi spokojená a co dokážou s mými vlasy. :)


Nějakou dobu jsme se nebavily o vlasech, takže je čas to napravit. S peelingy na vlasy Přišlo během posledních měsíců značek víc. Nejdéle mám doma a vlastně už je i spotřebovaný, Peeling na vlasy *Opus Magnum od nové značky Urban Alchemy. Je to peeling hlavně na vlasovou pokožku a obsahuje krystaly hrubé mořské soli. To znamená, že se během aplikace rozpouští a zjemňuje, až zbude jen šampon.

Aplikace je trochu komplikovanější, protože musím vtírat do vlasů menší množství a dostat se až k hlavě, takže to chce postupovat spíš s menším množstvím a po částech. Pokud bych nepostupovala po menších částech a dala větší množství na jedno místo, nedostanu se k vlasové pokožce všude, protože se krystalky soli rychle rozpouští. Neberu to jako nevýhodu, ale jako důkladnější beauty proceduru, kterou tak jako tak nedělám při každém mytí, ale jen když mám čas a náladu udělat pro svoje vlasy něco navíc. Peeling má svěží vůni a dělá hustou pěnu. Po použití mám opravdu pocit, že jsem pokožku hlavy vyčistila a zbavila jí všech usazených nečistot. 

Peeling používám jako úplně první krok a po jeho spláchnutí používám klasicky ještě šampon a masku, nebo kondicionér. Vlasy po použití nikdy nebyly suché, naopak mi přišly nadýchanější a jemnější, což jsem přesně čekala. Pokud vám nevadí trochu pracnější aplikace, určitě ho doporučuji zkusit, protože já jsem s ním byla moc spokojená. 





Pokud přece jen chcete přípravek, který budete moct používat častěji a bude se s ním pracovat o trochu jednodušeji, zkuste se podívat po peelingu na vlasy z Douglas Collection / Hair. Tahle novinka má jemnější peelingové částečky/kuličky a není tak hustá, takže se lépe nanáší po celé hlavě. Nemám po použití tak důkladný pocit vyčistění a peelingu, ale výsledný efekt je fajn. Přijde mi, že když si opravdu důkladně vydrhnu pokožku hlavy při mytí, vlasy jsou pak víc fresh a nadýchanější. Ačkoliv je aplikace peelingového šamponu Douglas jednodušší, vymývání není tak jednoduché. Částečky se nerozpouští jako sůl u Urban Alchemy a trvá mi docela dlouho, než je z vlasů všechny vymyji a i když pak splachuji ještě šampon a následně kondicionér, občas i v uschlých vlasech nějakou tu kuličku objevím. :)

Oba peelingové šampony by měly být hloubkově čistící, což, jednou za čas, bude vhodné pro všechny typy vlasů a možná by to mohlo pomoct i vlasům, které mají tendence se rychle mastit. A pokud jste ještě stále nenašli ten pravý peelingový přípravek na vlasy, recenzovala jsem jeden takový i od značky Oribe (článek). Je trochu jiný, ale mohl by vás zaujmout.


Douglas také přišel s octem na vlasy, který se oplachuje *Ultimate Shine Rinsing Vinegar. Z logiky věci, kdy má dodat vlasům lesk a možná i pružnost, ho dávám jako poslední krok po péči a opláchnu. Popravdě, na moje vlasy to asi nebude to pravé, protože já si žádné změny moc nevšimla. Vlasy mám suché, lámavé a lesk je pro mě až druhořadý.

Nejdřív potřebuji jemnost a hydrataci a až potom, co jsou vlasy jemné a měkké, řeším lesk. Pokud nemáte vlasy v takovém stavu jako já a chcete jim dodat šmrnc, možná bude ocet to pravé pro vás. Já jsem měla trochu problém na tenhle krok navíc vůbec nezapomenout. :) Vlasy byly po použití možná o malinko lesklejší, ale upřímně, ocet do své pravidelné péče s velkou pravděpodobností nezařadím. 


Poslední produkt, který tu dnes pro vás mám, je uhlazující krém na vlasy s mangem také od Douglas Collection *Extremely Smooth Leave in Cream. Nechává se vlasech a má je nechat doslova extremely smooth. :) Byla jsem překvapená, že není vůbec špatný. Mám z podobných přípravků respekt, protože kdo by chtěl skončit s mastnými vlasy, když potřebuje někam jít a pracně si je umyje všemi těmi skvělými přípravky. Nic takového se ovšem v tomto případě neděje.

Při použití rozumného množství hezky uhladí a hydratuje suché konce vlasů. Dodá jim měkkost a trochu lesku. Bude ovšem záležet na tom, jak moc suché je máte a jaké množství použijete. Já bych si představovala, že by mohl dělat vlasy ještě o kousek jemnější a mít o malinko lehčí texturu. Musím ho použít dost na to, abych viděla jeho efekt, ale hranice mezi jemnými a hladkými vlasy, a mastnými vlasy, je tenká. :)

Tenhle uhlazující krém bych asi úplně nedoporučovala do celých vlasů, pokud nemáte například hodně kudrnaté vlasy. Na můj milovaný Featherbalm od Oribe sice nemá, ale špatný produkt to rozhodně není.


Máte vy zkušenost s peelingy určenými na pokožku hlavy? A co ocet, používáte? Rozhodně mi dejte vědět, jsem zvědavá, komu stačí klasika šampon a kondicionér a kdo používá nějaké ty speciální přípravky a stylingové pomocníky. :) Krásný den! L.


6 komentářů:

  1. Ahoj,
    produkty Douglas nevypadají špatně, mám v plánu se jim na podzim trochu více podívat na zoubek. Já jsem měla peeling od značky Natura Siberica a byla jsem s ním moc spokojená. Už mi došel a plánuji si právě nějaký nový pořídit.
    Hanka z www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerajú veľmi lákavo :) Ja som doteraz skúsila len peeling na vlasovú pokožku Balea a ocot od Yves Rocher, no veľmi rada si rozšírim obzory. Musím sa na nich u nás pozrieť :)

    C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peelingy na vlasy mě poslední dobou hodně baví :))

      Vymazat
  3. Peeling na vlasy ani ocot do vlasov nepoužívam a vlastne sa ani nechystám.
    Ešte ten ocot by som chápala, je to starý prostriedok našich starých mám, ale peeling je pre mňa veľká neznáma.
    Kaderníčke chodím raz za 4 týždne a tá urobí všetko čo má a čo treba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle je to rozhodně nejpříjemnější a nejlepší! :)

      Vymazat