čtvrtek 2. srpna 2018

Co pořídit v Douglasu? || Douglas Collection recenze

Krásný den vám přeji! Privátní značky parfumerií většinou nebývají vůbec špatné a jak jsem před nějakou dobou zjistila, u privátní značky Douglasu, Douglas Collection, objevíte nejeden skvělý kousek. Všechny produkty, které mám doma, jsem nějakou dobu zkoušela a konečně přišla řada i na článek, ve kterém vám představím svoje nejoblíbenější.


Nic, co jsem testovala, nebyl vyloženě propadák, ale k recenzi jsem toho dostala opravdu hodně a tak jsem se rozhodla vám ukázat jen to nejlepší a hlavně produkty, které bych si koupila, nebo si plánuji pořídit znovu. Na úvod bych ještě chtěla dodat, že mě pěkně štve eshop Douglasu. :) Je teď sice nový, ale spousta produktů na něm prostě není, což bych pochopila u limitek, ale ne u běžně dostupných věcí. Nalinkovala jsem vám tedy vše co jsem našla, ale i jen to najít je docela fuška.

Třeba moje velmi oblíbená řasenka *Lash Augmented, která dělá neskutečně krásné a objemné řasy a má, by the way, hutnější a mokřejší konzistenci, přesně jak to mám ráda, je na eshopu prostě jen jako "řasenka Douglas Collection" a není u ní napsaný její název. Pokud tedy budete hledat lash augmented, nenajdete nic. :) Ono se to zdá jako hloupost, ale ve chvíli, kdy hledám produkty podle názvu, abych vám je mohla nalinkovat, strávím nad tím dvojnásobek času a kdybych vám je nenalinkovala, nejspíš je nenajdete vůbec, ha ha. :)



Teď, když jsem si postěžovala, se můžeme vrátit k tématu a tím je převážně skin care a body care značky Douglas. Z pečujících přípravků na pleť musím zmínit produkty hned dva. O gelovém hydratačním krému *Aqua Focus jsem vám už psala v článku s porovnáním gelových krémů a nebudu se proto moc rozepisovat. Má velmi lehkou a příjemnou konzistenci, velmi dobře hydratuje a hodnotím ho jako nadprůměrný krém, který navíc nestojí tisíce.

Druhým produktem je maska na pleť *Aqua Focus Light as air mask. Má našlehanou pěnovou konzistenci, ale navzdory názvu, na pleti je hodně krémová a výživná. Já ji nanáším v silnější vrstvě a nechávám zhruba půl hodiny a následně ji z pleti smyji. Do tohoto článku se dostala hlavně proto, že dokáže neskutečně zvláčnit a hydratovat pleť, takže pokud máte pokožku hodně suchou, nebo extra dehydratovanou, tohle bude něco pro vás. Navíc krásně svěže krémově voní a má zajímavou našlehanou konzistenci.




Jestli má Douglas něco opravdu výborné, je to pečující kosmetika na tělo. *Douglas Body Focus Dual Phase Body Oil je naprosto skvělý a bez chybičky. Ačkoliv je na něm napsáno, že je na suchou pleť, doporučím ho úplně všem. Je extra lehký, překrásně voní, bezvadně se roztírá a vstřebává, nelepí a nejsem po něm zbytečně mastná. Pokožka je krásně jemná, vláčná a navíc po namazání voní a je hydratovaná celý den/noc. Kdybych si směla koupit jen jeden jediný produkt z dnešního článku, byl by to tenhle dvoufázový olej na tělo! Obsahuje makadamiový a arganový olej a používat ho je jedna radost po všech stránkách. Navíc je ve spreji, takže i aplikace je jednoduchá.




U oleje ještě zůstanu a to tentokrát u sprchového. Sprchové oleje jsou bezvadné - když jsem líná se mazat, spěchám, nebo se potřebuji hned obléct. Z logiky věci, sprchový olej pokožku nevysušuje, naopak ji pomáhá udržet si hydrataci. *Douglas Home Spa Harmony of Ayurveda obsahuje olej ze sladkých mandlích, moc krásně voní a není příliš mastný ani těžký. Při kontaktu s vodou se mění na mléčnou emulzi a bez problémů se smývá. Nenechává mastný film na kůži, ani na vaně, ha ha. :) A když přijde na věc a vy na víkend jedete pryč, zapomenete si svůj odličovací olej a kromě sprchového oleje nemáte nic, čím byste se mohli odlíčit, tenhle sprchový olej ho zastoupí.

Rozhodně vám neradím, abyste se s ním odličovali pravidelně a používali ho místo přípravků určených na obličej! Jen podotýkám, že jsem to během jedné slabé a hodně unavené chvilky zkusila a odlíčil mi pleť překvapivě dobře, včetně řasenky. :))



Poslední mazací produkt na tělo je *Douglas Body Focus Honey Body Balm. Ten se zařadí v oblíbenosti hned za tělový olej Dual Phase. Obal asi na první pohled neláká k vyzkoušení, ale věřte mi, stojí to za to. Při prvním otevření jsem se trochu bála, protože konzistence je hodně hustá gelová a to většinou znamená lepení. V první řadě musím říct, že jsem si zamilovala tu zvláštní hustou konzistenci a dokonalou vůni, jako celek to ve mě vyvolává pocit, že bych ho možná chtěla i ochutnat. :))

Balzámu stačí maličko a neradím to s ním přehánět. Při větším množství už začíná lepit a zážitek není tak příjemný. Když ho použiji tak akorát, vstřebá se a zanechá pleť extra vláčnou a napapanou. Tohle slovo je sice trochu cringe, ale upřímně, žádné jiné adjektivum nevystihuje podstatu přesněji. :) Pokožka navíc zůstane i viditelně lesklá a zvýrazní tak i třeba opálení. Také obsahuje arganový olej doporučuji ho kudy chodím!



Recenzi zakončím produkty na nehty. *Douglas Collection Cuticule balzám na nehtovou kůžičku je velmi příjemný, stojí pár korun a je ho velké množství. Má měkkou krémovou konzistenci, která na kůži dobře drží, takže je ideální i jako zábal přes noc. Promastí tak středně a co jsem si po několika použitích vyšla, rychle si poradí se suchou kůží okolo nehtů i se záděrami.


*Douglas Collection Spray Fixer na rychlejší zaschnutí laku na nehty je bezvadný. Až doteď jsem nikdy neměla žádný takový přípravek, u kterého bych měla pocit, že doopravdy funguje. Buď jsem si nevšimla urychlení žádného, nebo tak minimálního, že je to stejně k ničemu. :) Spray Fixer od Douglasu ale funguje bezvadně. Po nalakování počkám minutku, přestříkám a nehty jsou po pár minutách zaschlé natolik, že s nimi můžu dělat běžné činnosti, aniž bych si lak zničila.

Celkové schnutí podle mě zkrátí tak o třetinu, až polovinu. Hodně také záleží, jaké laky použiji. Všichni jsme někdy narazili na hodně hustý a krémový lak, který nekryje, potřebuje čtyři vrstvy a schne zhruba tři dny... S takovým lakem vám tenhle sprej asi nepomůže, ale s těmi ostatními, které zvládnou uschnout samy a v rozumné době, ano.



Ještě plánuji minimálně jeden článek, protože mám doma z Douglasu několik novinek na vlasy a také spoustu novinkové péče o pleť Douglas Natural. Bohužel ale, většina z toho není ještě na eshopu, ehm, takže si budeme muset počkat. :))

Dejte mi vědět, jak se vám dnešní článek líbil a jestli chcete víc takových, nebo je mám příště spojit do jednoho a také mi napište, jestli vás něco zaujalo, nebo jsem nezmínila nějaký váš oblíbený kousek. :) Hezký den a pokud přežijeme ty vedra, uvidíme se zase v pondělí u nového článku! L.

8 komentářů:

  1. Začnem tým, že Douglas má na SK počtom 2 (slovom dve) predajne, obe v hlavnom meste, od ktorého bývam cca 90 km a vážne sa mi kvôli tomu tam ísť nechce. Aby to bolo užívateľsky zaujímavejšie, eshop na SK nemajú a objednávať musíš z CZ, čo sa mi nepáči tiež.
    Takže škoda, lebo by som si vedela vážne vybrať a zabaviť sa tam.
    Fotky skvelé, ako vždy, článok obsažný a plný info, ako vždy. Za mňa spokojnosť maximálna !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím no, s tím eshopem je to blbý.. A je to škoda, některý ty produkty jsou fakt dobrý. :( ale jsem ráda, že i tak sis článek užila :)

      Vymazat
  2. Wow, toľko produktov naraz ma už dlho nezaujalo.. ďakujem veľmi za tipy! ♥

    C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
  3. Presne tak ako píše pani Lenka na SK sú len 2 predajne, takže napríklad ja tam chodím max raz do 3 mesiacov a to tiež nevykúpim toho veľa. Potom mám aj takú skúsenosť, že keď som chcela objednať, tak mi stále padal systém, alebo sa zle načítavala stránka - ešte pred vynovením ich stránky; neviem či to funguje teraz lepšie.
    Článok hodnotím veľmi pozitívne, páčila sa mi Aqua focus maska na tvár, tú chcem vyskúšať. ♥
    A ďakujem Ti aj za recenziu k spreju na urýchlenie schnutia laku na nechty, lebo také niečo som ešte neskúšala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten eshop je tragédie.. To nemusím být ani ze Slovenska... Taky mi to dost často blbne... :( ale jsem ráda, že i tak se článek líbil :)

      Vymazat
  4. Tak po tomto článku fičím do Douglasu a určitě si koupím ten dvoufázový olej a láká mě i ten sprchový olej :) Lucinko, jako vždy super článek :) nádherné fotky,perfektně napsáno :) jen mi je líto holek ze Slovenska,že nemají ty možnosti jako my :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys věděla, jak je mi to líto úplně pokaždé, když píšu článek o věcech, co jsou k dispozici jenom v Douglasu :(( a jinak samozřejmě děkuji! ❤️

      Vymazat