čtvrtek 23. srpna 2018

Sephora Collection Novinky || Take Away kolekce

Krásný den vám přeji a rovnou se hlásím s recenzí na další novinky, které objevíte v Sephoře. Řeč bude o dvou nových paletkách s kávovou tématikou Take Away a přihodím ještě další novinku, v podobě skvělé barevné řasenky Sephora Collection.



Poslední dobou mě popravdě zmáhá to vedro... No dobře, vedro a děti. :) Navíc mi na dovolenou v minulých týdnech odjelo hlídání i manžel a já tak zůstala doma úplně sama a byl to doslova očistec. Nestěžuju si ale, naopak jsem chtěla vzdát hold všem maminkám, které jsou na děti samy úplně běžně a obdivuji je, že to zvládají. I tak si ale budu potřebovat dát na pár dní pauzu, ha ha a říkala jsem si, že bych si udělala takové menší blogové prázdniny, alespoň na týden. To jen aby moje nejvěrnější čtenářky nebyly překvapené, kdyby náhodou příště nevyšel článek. Každopádně na Instagram si chvilku udělám, tak mě mezitím můžete sledovat třeba tam.. :)

To jsem ale odběhla od tématu dnešního článku, kterým jsou v první řadě nové paletky. Ty mají design malých knížeček se zavíráním na gumičku a mně se moc líbí! Vlastně se mi líbí celkově celá vtipná pointa s Palette to take away i výběr odstínů, které v paletkách najdete. Sephora mi je poslala ve stylovém papírovém pytlíku, jako opravdovou kávovou objednávku.

Hlavní je ale samozřejmě obsah. Paletky jsou v kolekci dvě, Spicy Latte a Intense Coffee. *Paletka Spicy Latte je studenější s fialovými a vínovými odstíny a *paletka Instense Coffee obsahuje teplejší hnědé a zlaté spektrum.




Co mě mrzí, je overspray některých odstínů u obou paletek. Ty krásné a třpytivé stíny přes sebe mají nastříkané třpytky, aby vizuálně působily zajímavěji, ale po setření zůstane jen stín se shimmerem, což mi přijde jako škoda, protože čekáte super metalické a třpytivé odstíny a výsledek je nudnější. Na swatchích je to docela dobře vidět, takže si uděláte představu. Když ale odhlédnu od tohoto bodu, stíny v obou paletkách jsou měkké, jemné a dobře pigmentované. Celkově konzistence i míra slisování mi přijde tak akorát, protože mám krémově měkké stíny nejradši. Prášení i opadávání je v normě, pokud oklepete štětec.

Nevím, jestli je to konkrétními odstíny, nebo je opravdu trochu jiná konzistence stínů v paletkách, ale teplejší Intense Coffee mi přijde kvalitou lepší. Možná je to ale i tím, že mám raději teplejší stíny, uznávám. :) Paletky jsou za rozumnou cenu. Deset stínů za cca čtyři stovky a pokud je budete kupovat během slev, vyjdou ještě lépe. Zmiňuji to proto, že od paletky za patnáct set čekám víc, než od paletky za čtyři sta. To je prostě fakt.

Za ty čtyři stovky bych zejména Intense Coffe doporučila. Metalické stíny se dobře nanášejí i štětcem, ale prstem jsou samozřejmě intenzivnější. Matné stíny se rozmazávají velmi dobře. Dokonce tak dobře, že když budete rozmazávat dostatečně dlouho, z víčka se ztratí. Pro někoho, kdo chce stoprocentní pigment, to asi nebude to pravé, ale naopak pro začátečníky, nebo nenáročné uživatele, je to dobrá vlastnost. Když si na první pokus uděláte okolo očí tmavé kouřovky, aka monokl, ha ha :)), i když jste vlastně zamýšleli jemné denní líčení, bez problémů ho rozmažete a upravíte do požadované intenzity. To mají společné obě paletky.





Hlavní rozdíl mezi paletkami je, že ve studenější Spicy Latte jsou v podstatě tři velmi podobné stíny. Protože mají podobný podtón, když je budete na víčku vrstvit, po chvíli nebude vidět, jakou barvu jste vlastně použili, nebo že jste dokonce použili tři různé stíny. Ačkoliv to tak v paletce nevypadá, jedná se o matný hnědý (horní řada třetí stín), vínovo hnědý matný stín (spodní řada druhý stín) a středně hnědý matný stín (spodní řada pátý stín). Po rozmazání okrajů stínů do ztracena nejsem schopná rozeznat, jestli jsem použila jeden stín, nebo všechny. Vínovo hnědý není tak vínový jak v paletce působí a zbylé dva jsou díky ztrácení intenzity při blendění a stejnému podtónu v podstatě nerozeznatelné.

Tím nechci říct, že je paletka vyloženě špatná, to vůbec a už vůbec ne za tu cenu. Nicméně podobnost odstínů mě mrzí. A jak už jsem zmiňovala, třpytivý fialový odstín nahoře měl na sobě vrstvu třpytek, které bohužel v samotném stínu zas až tolik nejsou a přijde mi fér to zmínit.




Intense Coffe mi tím pádem přijde celkově lepší. I v té jsem sice čekala třpytivější dva stíny, hnědý s fialovými třpytkami napravo úplně vlevo, ve kterém ty fialové třpytky vlastně ani moc nejsou a bronzový hnědý, který jsem čekala výraznější. I tak jsou to moc hezké odstíny a patří k mým oblíbeným v této paletce. Kvalitou jsou všechny stíny v pořádku a přijde mi, že i matné se neztrácí při rozmazávání tak rychle. Pořád ztrácí intenzitu, ale není to tak moc, jako u Spicy Latte, což je nejspíš i tím, že se jedná o odstíny s červenými pigmenty.

Co se týče výdrže stínů na očích během dne, je to u obou paletek nastejno. Bez báze lehce ztrácí intenzitu a lehce se mi v ohybu oka slévají. Se sléváním mám ale problém se všemi stíny všech značek a jak už jistě víte, bez báze se neobejdu a nikdy ji nevynechávám. Tím pádem nemám problém ani s blednutím barev. Pokud máte suchá víčka, nebudete mít podle mě se sléváním problém ani bez báze pod oční stíny, možná jen právě se ztrátou intenzity stínů.

S čistým srdcem a s tím, že víte o tom, že je na některých stínech overspray z třpytek, vám doporučím hlavně tedy tu teplejší variantu. Pokud ovšem víte, že vaše běžné líčení je jeden barevný stín přes celé víčko a nevrstvíte na sebe při líčení očí čtyři různé hnědé, bude vám sedět i studenější varianta.



Co mě potěšilo velmi, je barevná řasenka Sephora Collection Volume On!. Pokud si vzpomínáte, v několika článcích jsem si stěžovala, že barevné řasenky nebývají dost barevné a z dálky to vlastně není vůbec vidět. Trend barevných řasenek je tohle léto hodně v kurzu a pokud chcete, aby vaše barevné řasy zářily do dálky, tak se na tyhle řasenky určitě mrkněte. Já mám odstín Green On, což není vyloženě zelená, ale spíš mi přijde jako tyrkysově zelená, ale v nabídce je pak i vyloženě tyrkysová, nebo fialová, modrá a tak dále.

Samotná náplň řasenky je hutnější, mokřejší a díky tomu řasy komplet obalí (a zahustí), aby byla intenzita barvy opravdu velká. Při více vrstvách vám řasy bude slepovat, ale co si budeme povídat, v tomto případě je důležitá barva a ta tam stoprocentně u mého odstínu je a věřte, že vaše oči budou zářit do dálky. :) Tomu naprosto odpovídají i fotky na řasách na eshopu Sephory, co vidíte u odstínů řasenek, budete mít na očích i vy. :)


Pokud se držím jedné vrstvy, řasenka neslepuje nijak výrazně a ani během dne neopadává. Pokud dávám vrstev víc (hodně :)), řasy jsou lehce slepené a po celém dni jsem na tvářích pár zelených smítek našla. Celkově jsem spokojená a přemýšlím, že si pořídím ještě nějaký další odstín, protože barevná řasenka na spodních řasách vypadá hezky i k běžnějšímu líčení.


Zajímá mě, jestli i vy občas nosíte barevné řasenky, nebo tenhle trend baví jen mě. :)) Respektive, jestli baví jen mě pořád a ne jen toto léto, kdy je to trend a jestli alespoň občas použijete na řasy jinou barvu, než klasickou černou. :) Dejte mi i vědět, co říkáte na kávovou Take Away kolekci a třeba i to, jak se dnes máte. :) Budu se těšit na vaše komentáře a zase příště! L.

*Protože nových čtenářů tady na blogu přibývá, chtěla bych připomenout, že od ledna 2018 jsou produkty, které jsem dostala k recenzi (barter), v článcích *označené hvězdičkou. Vše ostatní jsem si koupila sama. To jen tak pro formu, aby bylo mezi námi jasno. :) Za spolupráce se nestydím, naopak, jsem ráda, že pro vás mohu testovat další a další novinky a třeba tím někomu usnadním rozhodování při výběru a nákupu. :) Placené spolupráce jsou pak výslovně uvedené v článku a označené štítkem "Spolupráce". Obsah článků a názory na produkty jsou stále mé vlastní a přijímám je pouze v případě, kdy si značka přeje samostatný článek o jejich produktech, které mám vyzkoušené a vše ostatní je jen a pouze na mém uvážení.




9 komentářů:

  1. Ahoj :) ...Lucinka, tentokrát si ma veľmi potešila, že si dala do pozornosti farebné riasenky. Ja ich rada používam - väčšinou na spodné riasy, a to zlatý alebo strieborný odtieň podľa toho k akým tieňom si dávam riasenku. A zelenú riasenku používam aj normálne k zeleným tieňom. A môžem povedať, že máš pravdu v tom, že riasenky sú také, že neobaľujú riasy v dostatočne a intenzita farby časom upadá, resp. pri zaschnutí farba už nie je farbou, ale riasy splynú do čiernej. Čo ma mrzí a určite rada vyskúšam riasenku z tejto kolekcie. Takže určite nie si jediná, ktorá prepadla nadšeniu z farebných riasenok a určite je nás tu viac. :) ♥ K paletkám... mám skôr rada viac pigmentované odtiene, lebo tých menej pigmentovaných mám viac a potrebujem sa skôr lepšie naučiť pracovať s tými viac pigmentovanými. :) Ale oceňujem praktický kabelkový a cestovný dizajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to mám radost :)) a tenhle podzim jsou opět v kurzu barevné řasy, tak můžeme vesele pokračovat :)

      Vymazat
  2. Tá Spicy Latte má veľmi pekné zloženie farieb, konečne niečo studenejšie. Mám pocit, že v súčasnosti sú na trhu skôr tie teplejšie. Pozerala som na nich asi pred 2 týždňami a veľmi ma zaujala tá pigmentácia. Dobre, že som ju nevzdala, lebo tá podobnosť troch farieb by ma asi dosť mrzela...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda no, ale zase na druhou stranu a jak jsem psala, zda ty peníze to tak zlé není :)

      Vymazat
  3. Nejak mám pocit, že tieto produkty idú mimo mňa.
    Celkovo mám rada paletky (keď už), ktoré majú nejakú pridanú hodnotu a pri týchto mám pocit, že sú také obyčajné. Cieľovkou určite nie som, zrejme sú určené pre nižšiu vekovú skupinu.
    Čo sa týka farebných riaseniek, tak to už ide úplne mimo mňa, vo veku takmer 44 rokov zásadne len čierna celoročne leto nevynímajúc.
    Uži si dovolenku, čisto teoreticky nenecháš deti niekomu a pôjdeš iba ty s manželom ? Aspoň na pár dní, my s mužom si takto vychutnáme spoločný čas bez detí zväčša vo wellnesse s all inclusive pobytom (riešim len to či pôjdem do sáun 3 alebo 4x za deň) a zvyšok roku sme vzorní rodičia :)))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elen je ještě malá na to, abych ji nechala samotnou :) na to bude ještě dost času si myslím :) ale už se na to těším, to zase jo :D

      Vymazat
  4. Paletky ma veľmi zaujali a myslím, že osobne by som dala šancu obom, no aj tak sa mi zdá, že majú také veľmi tradičné odtiene tieňov, ako väčšina paletiek

    C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě přijdou ty studené docela unikátní, ale to je možná i tím, že jinak se specializuji na teplé paletky a tak těch studených moc nemám :))

      Vymazat
  5. Ty paletky vypadají nááádherně :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat